KOKOSANKI JAK ZA CZASÓW DZIECIŃSTWA 172pozostały cukier oraz sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Połowę masy białkowej dodajemy do wystudzonej masy koksowej i delikatnie mieszamy. Dodajemy pozostałą pianę z białek i mieszamy do połączenia się składników. Łyżką lub szprycą nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia małe porcje ciasta. Pieczemy ok 15-16 minut w temp
Kuchnia w oparach
Tarta ze szparagami, boczkiem i pastą z czosnku niedźwiedziego. 225tarty posmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem. Ciasto delikatnie ponakłuwać widelcem, ale niezbyt mocno. Nałożyć na ciasto pokrojone szparagi i wystudzony boczek. Maślankę wymieszać z jajkami, dodać sól i pastę z czosnku niedźwiedziego (lub przeciśnięty przez praskę czosnek). Wymieszać bardzo dokładnie trzepaczką na jednolitą masę i przelać do formy na tartę. Na wierzchu ułożyć główki szparagów. Piec tartę przez 30 minut
Codziennik Kuchenny
Babka migdałowa – delikatna i wilgotna 245pokojowej) utrzeć na gładką puszystą masę z cukrem. Dodawać pojedynczo jajka i ubijać na gładką masę. Dodać mąkę z migdałami i ekstrakt z migdałów, wymieszać dokładnie. Dodać proszek do pieczenia i krótko, ale dokładnie wymieszać (do połączenia składników). Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Babkę migdałową pieczemy ok. 45 minut, do suchego
Pociąg Do Kuchni
Kakaowe ciastka owsiane z migdałami i suszonymi śliwkami 188posiekanych migdałów 150 g pokrojonych suszonych śliwek Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Dodać jajka i dokładnie ze sobą połączyć. Następnie wsypać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, sodą, szczyptą soli i kakao. Wlać mleko i wymieszać na gładkie ciasto. Następnie wsypać płatki owsiane, otręby, migdały i suszone śliwki. Wymieszać dokładnie za pomocą łyżki, aby wszystkie składniki
My simple kitchen
Serowe serduszka czyli placuszki dla zakochanych 209olej kokosowy cukier puder do posypania Wykonanie: 1. Żółtka utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać serek, skórkę z cytryny i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać szpatułką. 2. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego, nakładać łyżką porcję ciasta i uformować za pomocą formy zgrabne serduszka. Następnie odwrócić i usmażyć na drugiej stronie
Szalona Kuchnia Eweliny
Przepis #107 Kokosowe babeczki z nadzieniem (bezglutenowe) 165serka mascarpone - 3 łyżki dowolnego słodzika - owoce, orzechy lub inne dodatki Wykonanie Ciasto Na stolnicę wsypujemy mąkę i sodę oczyszczoną, którą siekamy z masłem (najlepiej by było w temperaturze pokojowej). Następnie dodajemy jajka, słodzik oraz jogurt. Całość zagniatamy. Tak powstałą masą wyklejamy foremki do babeczek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut
Health-Fit-Life
Babeczki kokosowe 173studzimy. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy porcjami rozpuszczoną czekoladę z masłem, mleko oraz mąkę wymieszaną z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto przekładamy do foremek na babeczki i pieczemy w 180 C około 25 minut. Wszystkie składniki
Zainspirowana w kuchni
BABECZKI Z KREMÓWKĄ 159schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę należy nakładać na kruche spody i udekorować ulubionymi owocami. Smacznego
Słodki Zakątek
Muffinki zeberki 238łyżki masła 3 łyżki wody 3 łyżki cukru 1,5 łyżki kakao kakao Przygotowanie: Ciasto: Jajka ubić z cukrami, następnie stopniowo wlewać olej. Dodać przesianą mąkę (1,5 szklanki) z proszkiem do pieczenia i sodą, połączyć. Wlać napój gazowany i delikatnie wmieszać. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać 2 łyżki przesianej mąki, a do drugiej 2 łyżki kakao
My sweet a life
Sernik pod dżemem jagodowym 161Bardzo prosty sernik z dżemem jagodowym. Moja szybka propozycja na jedno ze Świątecznych ciast :-) - tylko kilka składników - proste i szybkie - bez spodu i dodatkowych dekoracji Czas przygotowywania: 10 minut Czas pieczenia: 60 minut Ilość porcji: tortownica średnicy 20 cm Składniki na masę serową: • 500 g dobrego mielonego twarogu np. Piątnica • 1 jajko i dwa żółtka
AniaGotuje.pl
Kluski ze szpinakiem 208świeże listki szpinaku, twarożek i jajko, wszystko dokładnie siekamy na puree, tworząc puszystą, lekką masę. Masę szpinakową przekładamy do miski, dodajemy mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną (dodajemy stopniowo, może się okazać że wystarczy jej mniej) i dokładnie łączymy składniki. Deskę obsypujemy mąką, wykładamy ciasto i ponownie wyrabiamy. Za pomocą dużej łyżki nabieramy ciasto, formujemy kulkę wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z borówkami 227ciasto z borówkami. To połączenie ciasta biszkoptowego z sernikiem na zimno jest po prostu pyszne. CIASTO Z BORÓWKAMI Składniki: (tortownica 24cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa śmietankowo-owocowa: 330 ml śmietany 30% galaretka o smaku owoców leśnych 1-2 łyżki cukru pudru
Bon appetit mon amie
Chleb z ziarnami 245mieszamy łyżką... można też użyć miksera z hakami do ciasta,dodajemy ocet... potem wyrabiamy ręcznie. Ciasto musi odchodzić od ręki i od miski, jeżeli jest za suche dolewamy kilka łyżek wody, jak jest za mokre dosypujemy kilka łyżek mąki i wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie przykrywamy i odstawiamy na 1 h do wyrośnięcia. Potem zagniatamy chleby, wkładamy
chleba naszego
Kruche ciastka typu pieguski 205orzechów (około szklanki), bakalii, czekolady(najlepiej 150 g i więcej) Ewentualnie: mąka do podsypania gdy ciasto się klei. Przygotowanie: Wszystkie suche składniki mieszamy w jednej misce i odkładamy. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajko i mieszamy bądź delikatnie ucieramy do połączenia. Do masy maślano-jajecznej dodajemy powoli suche składniki i mieszamy dokładnie. Na końcu wrzucamy pokrojone orzechy, posiekaną czekoladę
CynamonemPoOczach
Ciasteczka bostonskie czyli Slodki Czwartek odc.136 265cynamonu po 3/4 szkl. posiekanych orzechów włoskich i rodzynek Masło ucieramy z cukrem na puszysta masę, dodajemy kolejno jajka a także sodę rozpuszczona w wodzie. Następnie dosypujemy połowę mąki przesianej z solą i cynamonem. Dorzucamy orzechy i rodzynki wymieszane z resztą maki. Zagniatamy ciasto. Będzie się lepiło do rąk więc warto zostawić je na 20 minut by stało się bardziej
Dzieje kuchennej Wiewióry