Muffinki zeberki Skoro babka może mieć paski, to muffinki tym bardziej. Takie wykonanie szczególnie przyciąga wzrok małej społeczności. Z chęcią wyciągają rączkę po dokładkę. Składniki: (na około 12 muffinek) Na ciasto: 1,5 szklanki mąki + 2 łyżki 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 0,5 szklanki oleju 3/4 szklanki napoju gazowanego (np. typu sprite lub wody gazowanej) Na polewę: 3 łyżki masła ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...