ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1875/3191)

Babka śnieżna 216

może niknie w ustach ;)  Babkę śnieżną piecze się w zwykłej formie do babki (raczej nie silikonowej) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ja upiekłam ją w formie do ciasta anielskiego i to był całkiem dobry pomysł.  Formy nie smaruje się masłem ani niczym nie wysypuje. Upieczonej babki nie wyjmuje się od razu z formy, tylko zostawia do ostygnięcia(...)wysypania formy, Białka ubić na sztywną masę, następnie ciągle ubijając wsypywać cukier a następnie wanilię. Gdy piana będzie sztywna i lśniąca wsypać mąkę i wymieszać. Przełożyć do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 – 180 stopni na „ pięć kwadransów ”. Jeżeli babkę pieczemy w zwykłej formie do bab, należy zostawić ciasto aż lekko przestygnie i dopiero delikatnie wyjąć

królestwo garów
LAMINGTONY 202

przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy żeby nie było grudek. Masę przenosimy do blachy (wymiary 25 x 35 cm) i pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20- 30 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wyjmujemy

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Kawoszek - Najlepsza Pianka Kawowa 174

Uwielbiam smak kawy, a do kawy ciasto o smaku kawy to już podwójna uciecha... mniam :) <3 Szybkie i jakie pyszne <3 Przepis na formę : 24cm SKŁADNIKI: 250g - 1 opakowanie ciastek maszynkowych firmy Brześć 400g masy krówkowej kajmak 2-3 łyżki alkoholu "sheridan's" 20-30g czekolady do starcia na wierzch 100g kawy cappuccino + 1/4 szkl gorącej

Dziś Ja gotuje
Tort czekoladowo – pomarańczowy 244

pomarańczowy. Delikatnie mieszamy. Mąkę tortową, ziemniaczaną oraz kakao łączymy i przesiewamy przez sito. Dodajemy do masy jajecznej i delikatnie, najlepiej przy pomocy szpatułki mieszamy, do połączenia się składników. Rant cukierniczy o średnicy 21 cm układamy na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto przekładamy i delikatnie wyrównujemy. Wstawiamy piekarnika nagrzanego do 170-180'C i pieczemy przez

Wędrówki po kuchni
kruchutkie serduszka a la markizy 154

woreczka spożywczego i schładzamy w lodówce przez ok. 60 min. Następnie rozwałkowujemy (możemy troszkę podsypywać ciasto mąką). wykrawamy dowolne kształty, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C, przez ok. 12 min. Po upieczeniu studzimy na kratce. składniki na masę: 60 g masła, w temperaturze pokojowej 1 i 1/2 łyżki cukru pudru lub więcej, do smaku

Domowy Smak Jedzenia
Placki z kaszy manny z sosem z borówek 227

masy na placki. W miseczce ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy kaszę, proszek oraz jogurt naturalny. Masa powinna być mocno gęsta. Na rozgrzaną patelnię wykładamy łyżką porcje placków (formujemy płaskość za pomocą łyżki). Uwaga! Przy wyłożeniu każdego placka łyżkę należy zamoczyć w wodzie, aby ciasto do niej nie przywierało. Placki smażymy z obu stron do zarumienienia (z dodatkiem niewielkiej ilości oleju

ChilliJemy
Śmietankowe racuszki z kaki 139

drugiej misce należy wymieszać żółtko, śmietankę, mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. Następnie jednolitą masę delikatnie połączyć z białkiem i na końcu z kaki uprzednio pokrojonym w niewielką kostkę.   Na patelni rozgrzać minimalną ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie porcje ciasta . (1 łyżka stołowa = 1 placuszek.)   Placki należy smażyć z obu stron do lekkiego zarumienienia się

Di gotuje
LAMINGTONY 217

przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy żeby nie było grudek. Masę przenosimy do blachy (wymiary 25 x 35 cm) i pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20- 30 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wyjmujemy

Kuchnia MagdaLeny
Dyniowe muffiny ze śliwką 222

przyrządzenia: 1. W dużej misce zmiksuj wszystkie składniki na muffiny na jednolitą masę. 2. Wypełnij masą papilotki do 3/4 wysokości. 3. Natnij każdą śliwkę, wyjmij pestkę i w jej miejsce nasyp 2 szczypty cynamonowego cukru. 4. Złóż śliwkę w całość i wciśnij w ciasto w papilotce, ogonkiem do góry. 5. Muffiny piecz w 180*C przez 20min. Smacznego! Pumpkin muffins

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sernik czekoladowy z kaszą jaglaną 197

lepsze i smaczniejsze. 😏 Ten przepis jest połączeniem trzech moich ulubionych składników. Uwielbiam ciasta z twarogiem, czekoladę gorzką i kaszę jaglaną, a z takiego połączenie musiało wyjść coś naprawdę wspaniałego! Polecam spożywać je schłodzone z lodówki. Spód wykonałam z ciasteczek pełnoziarnistych, masa w wyżej wymienionych składników. A ciekawi Was pewnie polewa..wykonałam ją z naturalnej odżywki białkowej. Zależało mi, aby wykończyć

Zdrowie i pysznie na talerzu
Soczysty schab w sosie musztardowo – cebulowym 340

Każde duszone mięso wieprzowe doskonale smakuje jeśli podamy je w sosie cebulowo – musztardowym. W towarzystwie ziemniaków czy kaszy będzie doskonałym pomysłem na pyszny obiad. schab w

sierotka maRysia w kuchni
Przepis #172 Sernik "Snikers" - bez spodu 179

stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Masa orzechowa W rondelku delikatnie podgrzewając łączymy masło orzechowe z miodem. Kiedy delikatnie przestygnie wykładamy na wystudzony sernik. Polewa W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy . Polewamy ciasto. Sernik najlepiej smakuje schłodzony przez noc. Mimo braku spodu nie ma problemu z krojeniem ciasta.  Smacznego

Health-Fit-Life
Oponki serowe 159

oponek + ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru oleju Przygotowanie: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie dosypujemy przesianą mąkę, dodajemy masło, cukier waniliowy lub nasionka z jednej laski wanilii, proszek do pieczenia, sodę, sól, twaróg oraz spirytus (opcja). Miksujemy. Następnie wyrabiamy gładkie ciasto rękoma, wykładamy je na stolnicę, oprószoną mąką, rozwałkowujemy na grubość ok. 6 mm. U mnie były

Zasmakuj Kuchni
Rote Grütze 267

zagotować od czasu do czasu mieszając.  2. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w wodzie.  3. Masę owocową gotować od 3 - 5 minut. Odstawić. Dodać rozpuszczoną mąkę ziemniaczaną. Mieszając krótko zagotować. Przelać do miseczki. Pozostawić do ostudzenia.  Serwować wg upodobań: z jogurtem, budyniem, kaszką, ciastem, lodami.  www.kuchniasmakow.blogspot.com www.kuchniasmakow.blogspot.com

Kuchnia smaków
NALEŚNIKI Z MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 187

sól, cukier, wodę i mleko dokładnie mieszam (mąkę dodaję stopniowo, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta na naleśniki). Następnie wbijam jajka, mieszam. Dodaję olej i dokładnie łączę. Smażę naleśniki na rozgrzanej patelni. Mascarpone miksuję z cukrem pudrem przez około 1-2 minuty. Do masy dodaję pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, razem miksuję jeszcze przez chwilę. Naleśniki smaruję przygotowanym kremem, zwijam

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania