ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1676/3191)

ZAKRĘCONY TORT 272

papierem do pieczenia, Piec w temperaturze 160 -170 C około 20 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu ciasto w pozostawić do wystudzenia. Krem W kąpieli wodnej ubijamy jajka  z cukrem  do momentu aż potroi swoją objętości i mas będzie bardzo puszysta, (gotową masę jajeczną można przelać do osobnej miski na 5 minuta aby  odrobinę przestygła

RAROSSA
Babka piaskowa z bakaliami 170

cytryny. Masa musi być jasna i puszysta. Do żółtek dodajemy mąkę mieszamy, dodajemy pianę, delikatnie mieszamy lub miksujemy. Masę wykładamy do formy. Piekarnik na 170 stopni pieczemy przez około 40 minut. Możemy pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem jeśli ciasto się nie przyklei wyjmujemy babkę. Posypujemy babkę cukrem pudrem.   Artykuł Babka piaskowa z bakaliami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna

MojaQchnia.pl
CYTRYNOWA BABKA NA MĄCE KUKURYDZIANEJ 179

smarujemy dokładnie masłem i posypujemy bułką tartą lub mąką kukurydzianą. Całe jajka ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę ok. 5 minut. Następnie partiami dosypujemy przesiane mąki z proszkiem, delikatnie mieszamy łyżką. Następnie topimy masło. Ciepłe wlewamy do ciasta i bardzo krótko miksujemy, dla pewności można na końcu przemieszać łyżką. Piekarnik nagrzewamy na 160 -170 st. C ustawienie góra

Pani na deser
Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco. 234

misce mieszamy 7 łyżek mąki kukurydzianej, z mąką pszenną, 2 jajkami, mlekiem i przyprawami. Powinna nam powstać gęsta masa. Do drugiej miseczki wsypujemy samą mąkę kukurydzianą – będzie w niej obtaczać na koniec pieczarki. Kapelusze grzybów maczamy w gęstym cieście, następnie obtaczamy w mące kukurydzianej. Smażmy z obu stron na maśle. Podajemy z pikantnym ketchupem lub innym ulubionym sosem. Smacznego

Słodkie okruszki
Włoski chleb z semoliną 280

soli. W misce wymieszać ze sobą dokładnie obie mąki i dodać 300 g wody. Wymieszać delikatnie na jednorodną masę, tak aby nie było śladów suchej mąki i odstawić na około 4 godziny w temperaturze pokojowej (autoliza). Następnie, do ciasta dodać aktywny zakwas oraz sól i słód rozpuszczone w dodatkowych 25 g wody. Zakwas rozprowadzić po powierzchni ciasta i wgniatać delikatnie

Przepisy na domowy ser i chleb
Babeczki z mąką migdałową i kremem śmietanowo-waniliowym 224

Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem,masłem, śmietaną,łyżką soku z buraków i wanilią na gładką masę, następnie ciągle mieszając przesiewać mąkę z mąką migdałową i proszkiem do pieczenia. Formę do babeczek wypełnić papilotkami, nakładać porcję ciasta do 3/4 ich wysokości. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, piec babeczki do suchego patyczka około 20/25 minut. Upieczone babeczki

Sama słodycz i szczypta chili
Babeczki z konfiturą | Muffinki a’la pączki 213

składniki do suchych, delikatnie wymieszać łyżką (tylko do połączenia składników, długie mieszanie powoduje, że muffinki są twarde). 4) Gotową masę nałożyć do 1/3 wysokości foremek wysmarowanych tłuszczem lub wyłożonych papilotkami, nałożyć po 1/2 – 1 łyżeczce konfitury i przykryć resztą ciasta do 3/4 wysokości. 5) Piec 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 6) Masło rozpuścić

Fitsweet.me
Tarta z cukinią i kozim serem 264

temperaturze 180 stopni. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Na tak podpieczone ciasto wykładamy przygotowane nadzienie. Na wierzch ułóż pasterki drugiej cukinii. Piecz przez 25-35 minut w temperaturze 190 stopni, aż masa jajeczna zetnie się i lekko zarumieni. Wyciągnij z piekarnika ostudź. Podawaj na zimno lub gorąco. Smacznego Artykuł Tarta z cukinią

I LOVE LIFE
Makowiec japoński 179

powiedzieć? To jedno z lepszych ciast robionych bez kłopotu i w sumie błyskawicznie. Świetnie smakuje i podoba się biesiadnikom. Czego chcieć więcej :) Składniki : 1 puszka masy makowej 800 g 5 jabłek 6 jajek 5 łyżek oleju rzepakowego Semco 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 10 łyżek suchej kaszy manny 100 g rodzynek 100 g orzechów włoskich Dekoracja: 100 g czekolady

Gosia gotuje
CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 232

cukru lub miodu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - łyżka czekolady w proszku W/w składniki zagniatamy w jednolite ciasto, schładzamy w lodówce przez kwadrans. Wycinamy ciastka pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach C, przez 20 minut. Studzimy. masa czekoladowa: - 2 czekolady gorzkie - 1/2 szklanki mleka - 2 łyżeczki cukru - łyżka kako W/w zagotuj w rondelku, wymieszaj na jednolitą masę

SMYKWKUCHNI
PUSZYSTA BABKA SEROWO-CYTRYNOWA 190

przerywając miksowania do masy dodajemy łyżka po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kisielem, następnie do masy dodajemy cukier waniliowy oraz sok z cytryny, dalej miksujemy na koniec   dodajemy serek homogenizowany całość delikatnie ale dokładnie mieszamy ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej np. bułką tartą lub mąką ( ja użyłam 26cm, jednak na drugi raz użyję

Słodkie zapomnienie
Szybki domowy chleb 180

sól, nasiona chia oraz siemię lniane, wlej oliwę, a następnie dodaj wodę z drożdżami - wszystko wymieszaj najlepiej drewnianą łyżką, - masę odstaw w ciepłe miejsce na ok. 40 minut, następnie przygotuj wąską blachę i wysmaruj ją masłem, - po 40 minutach ciasto przełóż do blaszki - znów przykryj ściereczką i poczekaj aż ponownie wyrośnie - po ok. 40 minutach włóż ciasto do nagrzanego piekarnika

MintTaste
MIĘKKIE PIERNICZKI (Z ZIEMNIAKAMI) 354

kakaem, dodać sodę i przyprawę do piernika i wszystko wymieszać łyżką tak żeby produkty sypkie się połączyły. Wlać masę ziemniaczano-miodową i wyrobić ciasto.Dobrze się wyrabia -można troszkę podsypać mąki.Nie trzeba  wyrabiać długo - szybko jest jednolite. Ciasto nie klei się do blatu i nie trzeba w czasie wałkowania podsypywać mąką.Wałkować przez folię spożywczą lub aluminiową na grubość

Walijskie Pichcenie
Kokosowe babeczki a la bounty 228

wiórki, miksujemy do połączenia składników. W osobnej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do naszej kokosowej masy na przemian z mlekiem. Składniki mieszamy łyżką tylko do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Przekładamy do niej nasze ciasto. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka, grzanie góra-dół). Babeczki dekorujemy przed podaniem

Słodkie okruszki
Placuszki z płatkami kukurydzianymi i malinami 217

płatki zmiękły. Następnie dodać jajka, cukier, mąkę i mleko i dobrze wymieszać łyżką. Na rozgrzany olej kłaść po łyżce ciasta, a na wierzchu kłaść po 3-4 maliny. Delikatnie przekładać na drugą stronę, smażyć na złoty kolor. Rada: Jeśli masa będzie trochę za gęsta należy dolać więcej mleka. Placuszki są pyszne również bez malin. Życzę Smacznego! Zapraszam do polubienia mojego

talerz przyjemności

Proponowane wyszukiwania