ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1672/3191)

Wegańskie ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) 229

Dzisiaj proponujemy coś na osłodę - ciasto bardzo czekoladowe i to bez pieczenia! Wykonanie jest bardzo proste i szybkie, co pozwala szybko zanurzyć się we wspaniałym smaku! :D Ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) Przepis na małą tortownicę o średnicy 20 cm Potrzebujemy: 1 opakowanie wegańskich herbatników (100 g)* 10 namoczonych daktyli 1 banan 1 porcja domowego kremu jaglanego czekoladowo-migdałowego(...)Herbatniki wkładamy do woreczka i ugniatamy. Łączymy je dokładnie z rozdrobnionymi daktylami (najdokładniej zrobimy to rękami, masa musi być zwarta) i rozgniatamy równomiernie na spód blachy/naczynia. Na przygotowany spód wykładamy domowy krem czekoladowo-migdałowy. W rondelku roztapiamy czekoladę i wylewamy na wierzch ciasta, który dodatkowo dekorujemy plasterkami banana. Wierzch można ozdobić także pokruszonymi herbatnikami lub posypać kakao. Wstawiamy ciacho

Bananowe Pole
Ciasto bardzo kruche z waniliową pianką i śliwkami 42925

blat, po czym ścieramy na tarce o dużych oczkach na dno blaszki, rozkładamy równą warstwą i przyciskamy dłonią, aby strużyny się ze sobą pozlepiały i utworzyły zwarty spód kruchego ciasta. Spód wkładamy do już nagrzanego piekarnika na 15-25 minut do lekkiego zezłocenia. Wyjmujemy i studzimy. Gdy spód już ostygnie, szykujemy piankę i owoce i znowu rozgrzewamy piekarnik. Śliwki myjemy(...)łyżce cukru, każdą kolejną łyżkę cukru dodając dopiero po całkowitym wmieszaniu i rozpuszczeniu poprzedniej. Do gotowej masy bezowej wsypujemy porcjami budyń w proszku i miksujemy razem z bezą do całkowitego, dokładnego połączenia. Pianę wykładamy łopatką na podpieczony wcześniej spód kruchego ciasta, wyrównujemy jej wierzch. Na pianie rozkładamy pokrojone śliwki skórką do góry, delikatnie je w pianę wciskając. Posypujemy śliwki przyprawą

Karo in the Kitchen
Czekoladowe banoffee, szybkie ciasto bez pieczenia 409

zimą i mroźnym białym puchem. Zdjęcie zrobione wieczorkiem bo nie mogliśmy się już powstrzymać by doczekać ze spróbowaniem do rana. Na pewno zrozumiecie gdy tylko spróbujecie tego ciasta :) Szybkie i proste, istny rarytas dla prawdziwych, dyplomowanych pożeraczy słodkości :) Składniki: (na tortownicę 18-22 cm) 200-250 g herbatników 65-75 g masła 400 g czekoladowego kajmaku 1 łyżka whisky(...)godziny w lodówce, bądź około 30 min do 1 godziny w zamrażalniku. 6. Na schłodzoną masę kajmakową nakładać pokrojone w plasterki banany 7. Ubijać Bitą śmietanę do momentu otrzymania lekkiego puchu, następnie dodawać cukier puder oraz odrobinę cynamonu. 8. Nakładać bitą śmietanę na wierzch ciasta  i dekorować startą deserową czekoladą. Chodzenie: Wstawić na około 30 min do 1 godziny

KreatywnePiny
Brownie Klasyczne 183

składniki się połączą przestajemy miksować, następnie dosypujemy wcześniej wymieszane suche składniki i łączymy za pomocą drewnianej łyżki lub łopatki.Masę przelewamy do dużej, prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia (jej wielkość wpłynie na długość pieczenia - im większa forma tym cieńsze ciasto a co z tym idzie krótszy czas pieczenia).Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180`C około 20-30 minut

Słodkie Przyjemności
Sernik na zimno z brzoskwiniami 193

biszkoptami. Na biszkopty wylewam masę serową. Wkładam do lodówki do czasu stężania (u mnie wystarczyła 1 godzina). Gdy masa serowa jest już stabilna wykładam na nią połówki brzoskwiń i zalewam tężejącą galaretką wiśniową. Wkładam do lodówki na kolejną godzinę. Jak wyjąć ciasto z tortownicy i usunąć folię spożywczą? Najpierw rozpięłam brzegi. Łopatką do ciasta i długim nożem przeniosłam wraz

MojaQchnia.pl
Wielkanocna baba drożdżowa 216

mąki mieszamy a następnie odstawiamy w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Żółtka oraz jajko miksujemy z cukrem na puszystą masę a następnie dodajemy do podrośniętego rozczynu i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę, sól, skórkę z cytryny/aromat oraz wystudzone masło, mieszamy i zagniatamy elastyczne ciasto. Pod koniec dodajemy rodzynki i wtłaczamy je w ciasto. Pozostawiamy ciasto w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Muffinki czekoladowe z kremem malinowym 318

odstawić do wystudzenia. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę i ubijając wlać cienkim strumyczkiem rozpuszczone masło. Wsypać suche składniki i zmiksować. Na końcu dodać jogurt naturalny. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasto wylewać do formy na muffinki wyłożonej papilotkami i do każdej muffinki włożyć kuleczkę kremu

https:KKuchniaMniam
ciasto malina w czekoladzie 220

ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz solą. Do wystudzonej masy czekoladowej dodajemy jajko, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelewamy do natłuszczonej kek sówki (12x25cm). Połowę malin wciskamy w ciasto a pozostałą częścią posypujemy wierzch ciasta. Pieczemy przez

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowe muffiny 165

gorzkiej czekolady ozdoby na wierzch muffinek Do miski wrzucamy wszystkie składniki poza czekoladą i miksujemy na gładką masę. Połowę czekolady łamiemy na kostki i roztapiamy – ja robię to w mikrofali, chociaż trzeba bardzo uważać, żeby nie spalić czekolady. Dodajemy czekoladę do ciasta, mieszamy. Do przygotowanych 12 foremek na muf inki wkładamy równomiernie ciasto do ¾ wysokości. Pieczemy w nagrzanym piekarniku

Humanistka w kuchni
Muffinki z cynamonem, płatkami owsianymi i bananem. 171

muffinek z bananem: 1. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wlewamy olej i mleko, wsypujemy mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec wsypujemy płatki owsiane i dodajemy pokrojonego w kostkę banana, dokładnie mieszamy łyżką. 2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek, wyłożonej papierowymi papilotkami. 3. Pieczemy około

Izabelawkuchni
Szybkie ciasto z morelami (bez miksera) – idealne do kawy 328

proszkiem do pieczenia, dodajemy kilka kropli aromatu waniliowego i dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej np. kaszą manną formy (u mnie 18×28, można też użyć małej tortownicy itd) . Na wierzch układamy połówki owoców (obrane, bez pestek). Można dodać więcej owoców (ciaśniej ułożyć obok siebie). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy

Słodkie okruszki
amoniaczek z bitą śmietaną i jabłkami 570

Amoniak rozpuszczamy w letnim mleku. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy masło oraz rozpuszczony amoniak i wszystko razem miksujemy. Naczynie przykrywamy i odstawiamy na ok. 12 godz. lub na noc. Po tym czasie dodajemy do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Dzielimy je na 5 równych części lub 4 części i wtedy

Domowy Smak Jedzenia
ekspresowe rurki z kremem dla zapracowanych 206

odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 200 g śmietany kremówki 120 g masy kajmakowej wykonanie: Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo kajmak i miksujemy na gładki krem. Gotowym kremem przy pomocy rękaw cukierniczego nadziewamy rurki. Gotowe oprószamy cukrem pudrem. przykładowy sposób nawijania ciasta

Domowy Smak Jedzenia
Kora orzechowa 247

blaszkę 43-45 x 23-25 cm (proporcje na tortownicę należy zmniejszyć o 1/3): Ciasto: 8 białek 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 15 dag posiekanych drobno orzechów włoskich 10 dag rodzynków 10 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 2 puszki brzoskwiń 2 budynie śmietankowe z cukrem 3/4 szklanki wody 5 żółtek 1 łyżka(...)masę, dodają porcjami budyń. Krem podzielić na 3 części. Kawę rozpuszczalną zalać ok. 3/4 szklanki gorącej wody, ostudzić. Pierwszy placek lekko nasączyć kawą, wyłożyć jedną część kremu, następnie ciastka Delicje moczone chwilę w kawie. Na Delicje wyłożyć drugą część kremu i przykryć drugim plackiem. Następnie wyłożyć trzecią część kremu, pokrojone w kostkę albo w plasterki brzoskwinie, a na wierzch ciasta

Cukiernia Pychotki
Ciasto ucierane z owocami 183

pestkowe to usuwamy je. Żółtka oddzielamy od białek. Margarynę miksujemy z cukrem na gładką masę, dodajemy pojedynczo żółtka cały czas ucierając. Gdy cukier będzie rozpuszczony dodajemy przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do ciasta i mieszamy delikatnie łyżką. Przygotowane ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia lub posmarowaną masłem

Kulinarne życie

Proponowane wyszukiwania