ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1635/3191)

Sernik z malinami na spodzie brownie 485

puder i proszek budyniowy) wkładamy do miski i miksujemy do połączenia. Masa powinna być dość rzadka. Wlewamy ją na masę brownie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C i pieczemy ok. 40 minut. Studzimy przy lekko uchylonym piekarniku. Zostawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Malinowa pianka: Łyżkę galaretki rozpuszczamy w ok. dwóch łyżkach wrzątku. Zostawiamy do ostudzenia. Maliny rozgniatamy widelcem

Poezja smaku
PTASIE MLECZKO Z TRUSKAWKAMI 251

Ciasto ptasie mleczko z truskawkami i galaretką. Bez pieczenia. Ciasto jest puszyste i bardzo delikatne. Na herbatnikach, łagodny smak pianki przełamują wyraziste truskawki w towarzystwie wieloowocowej bezbarwnej galaretki. Jak wykonać ten deser pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA  creative , a nie ominą Cię nowe przepisy. PTASIE MLECZKO Z TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: Ptasie mleczko: białka kurze(...)strumieniem ostudzoną galaretkę. 3.) Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy herbatniki. Na herbatniki wylewamy masę piankową, wyrównujemy i wstawiamy na 15 min. do lodówki.  Następnie  układamy na górze  truskawki,  zalewamy tężejącą gal aretką i wstawiamy ciasto do lodówki na przynajmniej 4 godzinki a najlepiej zostawić na noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

RITA food channel
Ciasto ucierane z truskawkami 174

Truskawki to owoce, które idealnie pasują do ciast ucieranych czy też biszkoptowych. Dzisiaj zapraszam Was na szybki do przygotowania, lekki i puszysty placek z truskawkami posypany cukrem pudrem. Upieczone ciasto najlepiej studzić w piekarniku, dzięki temu nie powinno opaść 😊 Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm: 1 kostka miękkiego masła (200 g) 5 jajek (rozmiar M) 1 i 1/3 szklanki(...)żółtku i wsypując cukier puder. Składniki należy dodawać stopniowo, cały czas miksując masę. Musi utworzyć się puszysta masa. Na sam koniec wsypać (3 partiami) przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Składniki delikatnie połączyć ze sobą. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto, wyrównać, a na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki. Ciasto piec około 40-45 minut w 180ºC (do zarumienienia

Ugotować
Żytnie bułeczki razowe na drożdżach 151

suchych dro\u017cd\u017cy\r","1 \u0142y\u017ceczka cukru\r","2 \u0142y\u017cki m\u0105ki\r","\r","Ciasto w\u0142a\u015bciwe\r","100 g m\u0105ki pszennej chlebowej\r","200g m\u0105ki \u017cytniej razowej\r","\u0142y\u017ceczka soli\r","2 \u0142y\u017cki mas\u0142a\r","gar\u015b\u0107 p\u0142atk\u00f3w owsianych\r","gar\u015b\u0107 siemienia lnianego(...)letniej temperatury.\r","Wsypujemy dro\u017cd\u017ce, dodajemy cukier i m\u0105k\u0119.\r","Mieszamy i odstawiamy na ok. 20 min, a\u017c pojawi si\u0119 piana\r","\r"," Ciasto\r","Z podanych sk\u0142adnik\u00f3w + zaczynu zagniatamy ciasto.\r","Odstawiamy ciasto w misie wysmarowanej olejem na 1 h do wyro\u015bni\u0119cia.\r","Po tym czasie ciasto dzielimy

Mieszam w Garnku
Mechowiec (ciasto ze szpinakiem) 266

musz ę go wypróbować i k ilka dni później zrobiłam to . Ciasto przerosło nasz oczekiwania. Jest przepyszne z lekką nutką szpinaku, wilgotne. Wydaje mi się, że jest to świetne ciasto, które mo ż na wykorzystać jako tort dla dzieci.  Składniki: 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego, 1 1/3 szklanki cukru, 3 jajka, 1 1/3 szklanki oleju, 2 szklanki mąki krupczatki(...)jajka z cukrem, wlewamy powoli olej dalej mieszając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką. Wlewamy do formy, pieczemy ok. 1 godz. do "suchego patyczka" w temp. 180 °C. Po wystudzeniu obciąć nożem wierzch ciasta i  rozdrobnić je na talerzyku. Ubić śmietanę dodając pod koniec śmietan-fixy z cukrem wanilinowym

Państwo Wojtczuk gotują
Ciasto czekoladowo-buraczkowe 151

wtedy będzie bardziej wysokie. Na blogu znajdziecie też  ciasto buraczkowe , ale bez czekolady. Ciasto czekoladowo-buraczkowe Czas przygotowania: Proporcje na formę o wymiarach 30 x 42 cm Składniki Ciasto: 400 g upieczonych buraków 200 g roztopionego masła 200 g cukru trzcinowego 4 jajka 400 g mąki pszennej szczypta soli 40 g kakao 12 g proszku do pieczenia 2 łyżeczki(...)cukrem na gładką puszystą masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, przyprawami, kakao i solą. Do masy jajecznej dodajemy buraki, delikatnie mieszamy. Dodajemy masło, mieszamy i dodajemy mąkę, delikatnie mieszamy, aż składniki ładnie się połączą. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, wygładzamy i pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, bez termoobiegu.  Po upieczeniu ciasto

Kulinarne przygody Gatity
PRZEKŁADANE WAFLE Z MASĄ Z MLEKA W PROSZKU 1021

Najsmaczniejsze słodycze to takie zrobione w domu, nie dość ze zdrowsze to tym bardziej cieszą jak się je wspólnie zdziećmi przygotuje. Dziś proponuję domowe wafle, pyszneSkładniki

Z Majeczką w kuchni
CYTRYNOWO KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO 316

Aromatyczny korzenny spód z pierniczków, idealnie komponuje się z orzeźwiającą masą cytrynową złagodzony serkiem mascarpone z dodatkiem likieru koksowego. Po prostu rozpływa się w ustach. składniki

RAROSSA
CIASTO KOKOSEK 395

niebo w gębie! Wykonanie tego przepisu, krok po kroku, pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał  RITA creative  a nie ominą Cię nowości. Ciasto kokosowe CIASTO KOKOSEK SKŁADNIKI: Biszkopt: (składniki w temperaturze pokojowej) jajka (4 szt.) cukier (1/2 szkl.) mąka pszenna (1/2 szkl.) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) sól (szczypta) Krem kokosowy: biała czekolada(...)już galaretkę i wstawiamy do zamrażalki na 10 min. żeby galaretka stężała. Na stężałą galaretkę wykładamy drugą część masy i wyrównujemy. Kładziemy drugi blat biszkoptu i nasączamy go mlekiem kokosowym. Kładziemy trzecią część kremu, wygładzamy i posypujemy wiórkami kokosowymi. 5.) Ciasto  dekorujemy białymi rurkami waflowymi. Uwagi: Ciasto przechowujemy w lodówce. Podajemy dobrze schłodzone. Proponuję Wam też zobaczyć, jak zrobiłam

RITA food channel
Banana Dream (bez pieczenia) 170

Kiedy nie ma potrzeby pieczenia, nie ma zakalca. Kolejne ciasto z serii… to musi się udać. Bez włączania piekarnika, wystarczy lodówka. Efekt… bajecznie kremowy, mocno bananowy deser. Niezwykle smaczne połączenie słodkiej masy budyniowej z lekko kwaskową galaretką. Świetny dodatek do weekendowej herbaty, który zaspokoi także niebywale wymagające podniebienia naszych dzieci. Składniki (forma 24 cm x 30 cm): Krem(...)przypadku użyłam brzoskwiniowej) Przygotowanie: 1) Przygotować budyń. W rondelku zagotować 1,5 szklanki mleka oraz cukier. Pozostałe mleko zmiksować z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz jajkami. Gotową masę dodać do gorącego mleka cały czas energicznie mieszając, a następnie gotować 2-3 min. Odstawić do do całkowitego ostygnięcia. 2) W czasie kiedy budyń stygnie przygotować galaretki. Należy użyć trochę mniejszej ilości

Fitsweet.me
Świąteczna babka z makiem, korzennymi jabłkami i cynamonem 157

niej. No ale rzeczą, która niewątpliwie także wpłynęła na smak babki jest syrop, który wytworzył się podczas smażenia jabłek. Pachniał tak niesamowicie, że postanowiłam nim posmarować jeszcze gorące ciasto. Efekt? Babka pachnie świętami :) I tak smakuje:) Gorąco Wam polecam ten przepis - od dziś to jedna z moich ulubionych babeczek :)   Składniki: 300 g jabłek 1 łyżka masła 250 g cukru(...)ognia i dodajemy cynamon. Mieszamy i zostawiamy do przestudzenia. Jajka ubijamy z resztą cukru (150 g) na puszystą masę. Dodajemy resztę skórki i soku z cytryny. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dolewamy mleko. Wsypujemy mak oraz skórkę pomarańczową. Ciasto dokładnie mieszamy i na końcu dodajemy wcześniej usmażone jabłka. UWAGA: syropu, który wytworzył się w czasie smażenia jabłek

My simple kitchen
Ciasto Shrek 190

Niedziela bez ciasta? Na pewno nie.. dziś zachęcam do wypróbowania bardzo znanego w internecie ciasta "Shrek". Naprawdę warto :) Ciasto Shrek Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style(...)galaretkę i mieszamy na najniższych obrotach tylko do połączenia się składników. Wykładamy na zimną już masę kubusiową. ( Uwaga! Jeżeli masa wyjdzie zbyt rzadka można ją wstawić na około 5-10min do lodówki i dopiero po tym czasie wyłożyć na ciasto ) Na koniec polewamy czekoladą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej całą

Smaki Natalii
Przepis #80 Bananowo - kokosowy torcik z kaszy manny 213

szybkiego do kawy powstał właśnie ten przysmak - bananowo- kokosowy torcik z kaszy manny. Bez pieczenia, bez mąki i jajek. Połącznie bananów z kokosem smakuje wyśmienicie. Spróbujcie koniecznie! Jedna porcja (ciasto podzieliłam na 8 części - tortownica o średnicy 16 cm) to: 206 kcal w tym: B: 3,9 g; W: 28 g; T: 8,6 g.  Składniki - 200 g kaszy(...)bardzo gęsta masa. Pozostawiamy do wystudzenia. Na dnie formy układamy połowę pokrojonego w plastry banana.  Przestudzoną masę blendujemy a następnie wykładamy na banany. Na wierzch układamy pozostałą część banana także pokrojonego w plastry. W garnuszku rozpuszczamy czekoladę, którą polewamy wierzch ciasta. Torcik przechowujemy w lodówce. Smakuje jak pudding. Jest delikatny w smaku. Idealny do weekendowej herbatki:)  Smacznego

Health-Fit-Life
Naturalnie zielony biszkopt z delikatnym kremem (bez cukru) 271

wyjdzie tak, jak sobie założyłam, ale jest idealny. Delikatny, puszysty i wyrósł jak normalny biszkopt bez dodatków. Barwiony jest naturalnie jęczmieniem i nie ma to żadnego wpływu na smak. Ciasto jest smaczne i zebrało same dobre opinie testujących :D  Piekłam już kiedyś wersję szpinakową, jednak jest z nią trochę więcej pracy i wychodzi nieco cięższe. Dzisiejsza propozycja to typowy(...)partiami ksylitol, ubijać przez kilka minut. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły.  Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut

FitKot
najprostsze na świecie kremówki, lub napoleonki bez pieczenia na krakersach :-) 222

nich mowa są zrobione na słonych krakersach, które fajnie podbijają smak, masa jest zrobiona na bazie margaryny, budyniu, żółtek, i mąki. Bardzo proste, tanie i pyszne :-) . Postanowiłam je dziś zrobić, bo za kilka dni święta, więc wtedy nadejdzie pora na bardziej skomplikowane i wytrawniejsze ciasta. :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI:  (przepis na dużą blachę) -1,5 paczki słonych krakersów (można(...)chwilkę by się nie przypaliło. W misce miksujemy 1 szkl mleka, mąkę, żółtka, oraz budynie. Ważne jest by wymiksować to bardzo dokładnie, tak by nie było żadnych grudek :-) Masę wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy jak budyń. Należy dokładnie mieszać by nie było grudek.  Gorącą masę wylewamy na krakersy.  Przykrywamy drugą warstwą krakersów.  Posypujemy cukrem pudrem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku