ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:397/1378)

Tarta z gruszkami i kremem śmietankowym 124

ekskluzywny krem budyniowy. Całość jest elegancka, lekka i pyszna! Krem znalazłam u Agnieszki z Kuchni nad Atlantykiem . Zapraszam na urodzinową tartę! Tarta z gruszkami i kremem śmietankowym okrągła forma do tart 25 cm kruche ciasto: 150 g mąki 100 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko Gruszki: 3 gruszki 1 łyżka masła 1 kopiasta łyżka cukru Krem(...)piekarnika, folię łapiemy za 4 rogi i usuwamy fasolę. Formę z ciastem wkładamy powrotem do piekarnika na 1-2 minuty, aby dopiec spód. W czasie, gdy ciasto się piecze, przygotowujemy krem. Na upieczonym kruchym cieście (nie trzeba go studzić) rozłożyć promieniście maślane gruszki. Całość zalać kremem śmietankowym i włożyć ponownie do piekarnika nastawionego na 175°C . Piec 50 minut

Posadzone i zjedzone
Tarta z borówkami i frużeliną z wiśni 196

roku obrodziły, dlatego mogę trochę poszaleć z deserami:) Od dawna chodziła za mną tarta, więc ją po prostu zrobiłam:) Kruche kakaowe ciasto posmarowane frużeliną z wiśni, która nie jest mocno słodka i świetnie się sprawdziła! Do tego krem śmietanowy a w nim małe niespodzianki w postaci Ptasiego mleczka. Całość pokryta dużą ilością borówki amerykańskiej. Mówię Wam, pycha!!!   Kruche ciasto(...)Trade) ,  8 sztuk Ptasiego mleczka,  400g borówki amerykańskiej.  Zimne ciasto posmarować frużeliną z wiśni. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan -fixu. Stale ubijając dodawać po łyżce serka mascarpone. Połowę masy wyłożyć na tartę, powciskać posiekane Ptasie mleczko i posmarować resztą kremu. Wierzch posypać świeżymi borówkami. Przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Dietetyczna (prawie) rolada czekoladowa 120

inaczej smak jest ten sam;)  zabrałam się za nią wczoraj wieczorem i mam pyszny deser do porannej kawki;) Składniki: ciasto: 3 jajka 3 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru 13 tabletek stewi 1 łyżeczka proszku do p. krem: 500g sera białego Emilka 1 budyń czekoladowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 0,5% stewia wg. smaku Sposób przygotowania: Składniki(...)stewią wg. smaku  gotowy budyń miksujemy z serem i ewentualnie znów dosładzamy po 15 minutach wyciągamy placek czekamy z minutę, a następnie odklejamy papier do pieczenia rozsmarowujemy krem na cieście i zwijamy najlepiej jak podczas zwijania ciasto będzie w blaszce bo krem może wypływać gotową roladę wkładamy na kilka godzin do lodówki, ja zostawiłam na całą

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto z resztek ciast (bajaderkowe) 131

Składniki: (na blaszkę 20x30 cm) Bajaderkowa masa: 1 kg jasnego nieudanego ciasta, zakalca, babki lub przesuszonych resztek, których nikt już nie chce jeść (u mnie jasne ciasto ucierane z kremem maślanym) 150 g marmolady wieloowocowej 2 łyżki naturalnego, ciemnego kakao 6 łyżek kakao słodzonego typu Nesguik 3 łyżki wiórek kokosowych 3/4 łyżeczki aromatu rumowego ulubione bakalie: orzechy, migdały(...)rodzynki, skórki owocowe itp.- ilość dowolna, jak kto lubi 1/2 szkl ciepłego mleka 100 g masła, stopionego i przestudzonego (ja pominęłam, gdyż moje ciasto było przełożone kremem maślanym) 3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Dodatkowo: ok. 100 g herbatników maślanych wiórki kokosowe do posypania ciasta Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao

Nastoletnie Wypiekanie
Kremówka budyniowo-śmietankowa 157

wielkością odpowiada rozmiarom ciasta. Ciasto nakłuć widelcem na całej powierzchni i włożyć do nagrzanego do 210 st.C piekarnika. Piec na złoty kolor około 15-20 minut. Upieczone ciasto przestudzić. Składniki na krem budyniowy: 1 l mleka; 200 g cukru kryształu; 2 cukry waniliowe; 4 żółtka; 120 g mąki ziemniaczanej; 60 g mąki pszennej; 0,5 l mleka zagotować z cukrem(...)mieszać ze śmietaną (najlepiej zrobić to tzw."rózgą".  Schłodzony napar z kawy wymieszać z amaretto, moczyć w nim biszkopty i układać na kremie budyniowym. Następnie wyłożyć krem śmietanowy, wyrównać. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą. Przed podaniem ciasto należy schłodzić

In my kitchen
Tort- boisko z kremem czekoladowym 167

Już wkrótce Dzień Dziecka:) Pamiętacie? Mój synek nie da mi zapomnieć! Dla małego wielbiciela piłki nożnej polecam pyszny tort z niebiańskim kremem czekoladowym w kształcie boiska. Myślę, że duzi kibice też nie pogardzą takim ciachem:) Biszkopt: 7 jajek, 1 i 1/3 szkl. drobnego cukru do wypieków, 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku(...)pieczenia. Do białek dodawać na przemian po jednym żółtku i po trosze mąki. Ciasto przelać do przygotowanej formy o wym. 23x33cm lub do specjalnej formy w kształcie boiska. Piec ok. 35min w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na 3 równe części.     Krem: 250g masła, 100g gorzkiej czekolady, 70g mlecznej czekolady, żółtko, laska wanilii, łyżeczka gorącej wody, łyżeczka kawy

Z miłości do słodkości
Tort urodzinowy bez mąki pszennej i bez laktozy 147

ciasta.  W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp 180 °C, tortownicę z ciastem wstawiłam do piekarnika na 25 minut. Ciasto wypiekamy do tzw. suchego patyczka.  Drugą część upiekłam w ten sam sposób, 25 min, temp  180 °C. Krem: Kaszę jaglaną kilkakrotnie płukałam, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy(...)część kremu do udekorowania tortu) Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na pierwszą część ciasta wyłożyłam schłodzony krem oraz dżem truskawkowy. Następnie drugą część ciasta i czekoladę. Część kremu zmieszałam z barwnikiem i udekorowałam tort

nietadieta
Babeczki jogurtowe z polewą jajeczną 154

wilgotne, na jogurcie naturalnym, o lekko cytrynowym posmaku z dodatkiem płatków z gorzkiej czekolady, proste w wykonaniu, smaku dopełnia krem z  bitej śmietany i mascarpone, wiem, wiem kaloryczna rozpusta !!! polewa jajeczna to kropka nad „i” smakują pysznie! Składniki: Ciasto: 25 dag jogurtu naturalnego gęstego 4 jajka 30 dag mąki tortowej 20 dag cukru 16 g cukru z prawdziwą wanilią(...)gorzkiej czekolady-może być starta czekolada 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Krem: 250 ml śmietany 30 % 3 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru Polewa jajeczna: 50 ml likieru adwokat- Dalkowski 50 ml wody 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki żelatyny  Sposób wykonania: Ciasto: Masło rozpuścić,  ostudzić do temp pokojowej, wymieszać z jogurtem, jajka zmiksować na kogel mogel

Wanilia i Kardamon
Truskawkowy piegus 157

wykorzystanie tego owocu? Spieszmy się, póki jeszcze są! Składniki: Biszkopt makowy: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 3 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 1 kg truskawek wiórki kokosowe(...)dokładnie mieszamy. Pieczemy w blaszce 20x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach przez 40 min. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na dwa blaty. 2. Galaretki rozpuścić w litrze wody i odstawić do lekkiego stężenia. Krem: 2,5 szklanki mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować. Obie mąki roztrzepać w pozostałym mleku i wlać do gotującego się mleka z cukrami

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciastka z kremem i owocami 172

Szybkie do zrobienia i pyszne ciacha z kremem i owocami. Użyłam ciasta francuskiego, tak było najszybciej, ale można foremkę wykleić ciastem kruchym. Krem jest pyszny! Dodałam do niego tylko jedną łyżkę ksylitolu, jeżeli lubicie słodkości, można dodać więcej. Składniki (12 szt) 250 g mascarpone 200g śmietanki 36% łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub cukier waniliowy) -  opcjonalnie 1 łyżka ksylitolu 1 banan(...)Piec w 180 st  - ok 15, a następnie wyjąć papierki z fasolą i piec kolejne 10 minut, aż ciasto ładnie się zrumieni. Wyjąć z formy, ostudzić na kratce. W międzyczasie ubić śmietanę z serkiem, ekstraktem waniliowym i ksylitolem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego.  Na dno każdej foremki położyć plasterek banana, wycisnąć porcję kremu, przybrać borówkami. Jeżeli nie mamy

Stare Gary
Limonkowy torcik z kiwi i wizyta u Ewy Wachowicz :) 203

mówię że jednak się da :) Kto nie wierzy niech sam spróbuje :) Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru skórka starta z jednej limonki 2 łyżeczki soku z limonki 2 łyżki wiórek kokosowych Wierzch: 1 galaretka o smaku kiwi(...)jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia dnem i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 20-25 min. Następnie studzimy.  2. Krem: Limonkę sparzamy we wrzątku. Ścieramy z niej cienko skórkę i wyciskamy sok. Śmietankę ubijamy na sztywno

Na Ciasteczkowych Papierach
rolada kakaowa z kremem malinowym 184

Pieczemy w 170 st. C przez ok. 20 – 25 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto lekko studzimy, przekładamy na ściereczkę, usuwamy papier i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem malinowy: 250 g zmiksowanych malin 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 4 łyżeczki żelatyny 60 ml ciepłej wody

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO PINACOLADA 214

kokosowe i ananasa będą w siódmym niebie :)  SKŁADNIKI: BISZKOPT: 4 jajka szklanka cukru szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia i octu CIASTO KOKOSOWE: 4 białka 30 dag drobnych wiórek kokosowych 3/4 szklanki cukru KREM: puszka ananasa w syropie 4 łyżki cukru 2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe kostka masła 4 żółtka ORAZ: opakowanie herbatników (200 g) płatki migdałowe(...)termoobieg lub 170 st. C ustawienie góra dół. CIASTO KOKOSOWE: Białka ubijamy, partiami dosypujemy cukier. Gdy piana jest gładka wsypujemy wiórki i za pomocą łyżki delikatnie mieszamy. Wlewamy do blachy o takich samych wymiarach co na biszkopt. Pieczemy ok. 20-30 minut do lekkiego zarumienienia. KREM: Sok z ananasa mieszamy z cukrem, żółtkami i budyniami. Ananasy kroimy w kostkę

Pani na deser
Tiramisu pana Pawła 255

Składniki na krem:9 żółtek240 g cukru kryształu 750 g serka mascarpone 1 opakowanie podłużnych biszkoptów kakao do dekoracji1/2 szklanki wody Składniki na poncz kawowy:250

Świat Ciasta