pyszne. Połączenie kokosu z czekoladą to dla mnie idealny duet, który świetnie sprawdzi się także w Święto Zakochanych. Ja takim prezentem byłabym wniebowzięta, a Wy? Oczywiście jak to ze mną bywa, trzy razy w sklepie zmieniałam zdanie, w jaki sposób przyrządzić krem. Skończyło się w końcu, że bazą była kremówka i nie żałuję. Składniki: Ciasto: 250g mąki 2 żółtka
Fabryka pomysłówlekko zagnieść ręką na drobniejsze kawałki. Do płatków owsianych i migdałów dodać kokos, cukier trzcinowy, otręby gryczane i orkiszowe, płatki migdałowe, wlać olej rzepakowy i dodać jogurt naturalny. Wszystkie składniki zagnieść razem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z gotowego ciasta robić średniej wielkości kulki, po czym każdą spłaszczyć i ułożyć na blaszce. Piec
Passions hobbies lifełyżeczki cynamonu szczypta soli dodatkowo do dekoracji: polewa czekoladowa, rodzynki, orzechy, płatki migdałowe, kokos, czekoladowe wiórki, suszona żurawina WYKONANIE W garnuszku rozpuścić masło, cukier, miód i ocet. Mieszając doprowadzić masę do wrzenia. Ostudzić. Do miski wsypać mąkę, sodę, cynamon, sól, dodać jajko i ostudzoną masę. Wyrobić ciasto, zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki. Odrywać po kawałku
Passions hobbies lifeściągawkę- a może coś wpadnie Wam w oko! POMYSŁY NA CIASTA I CIASTECZKA DYNIOWO-ŻURAWINOWE CIASTECZKAMINI KARMELOWE SZARLOTKICZEKOLADOWO-KAKAOWO-KOKOSOWO-PIANKOWE PYSZNOŚCICHRUPIĄCE PIERNICZKIMUFFINKI MARCHEWKOWECIASTO JABŁKOWO-ŻURAWINOWE CHLEBEK DYNIOWYPIERNIK-NAJLEPSZY ŚWIĄTECZNE SOSYDOMOWY SOS KARMELOWYSOS ŻURAWINOWYKURCZAK TROCHĘ INACZEJKURCZAK W ORZECHACHKURCZAK NA POROWYM PUREEWesołych Świąt!PaulinaPopularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodziankaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Przed śniadaniemRozpływający
Gotowanie to kochaniewłasnym upodobaniem (dodałyśmy wszystkie wymienione składniki, gdyż tym razem chciałyśmy uzyskać placuszki z kokosem - na słodko) i mieszamy do połączenia się komponentów. My użyłyśmy dużo większej dyni, dlatego była nam potrzebna większa ilość mąki - ta podana tutaj jest orientacyjna. Ważne jest to, że po dodaniu mąki ciasto ma być zwarte, ale nadal lejące. Nakładamy je dość grubo i pieczemy
WeAreCrazyCiasto: 3 łyżki miodu 3 szklanki mąki 1 łyżka cukru 15 dag margaryny 1 jajko 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 płaskie łyżeczki sody 1 łyżeczka amoniaku Miód i margarynę roztopić, przestudzić – przestudzone dodać do mąki i reszty składników.Wyrobić ciasto.Podzielić na 3 części i upiec 3 placki, jeden najcieńszy placek będzie pokruszony do masy jabłkowej.Piec(...)zagotować, dodać cukier i kasze mannę oraz kokos i przez chwilkę gotować.Masło ucierać dodając stopniowo ostudzoną masę.Polewa: 2 łyżki margaryny 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Wszystkie składniki wymieszać i lekko zagotować.Przełożenie placka:Placek kruchy – masa jabłkowa – masa z kaszy manny – placek kruchy – polewa./źródło ,,ciasta Anastazji
Apetyczna babeczkaciasta, makowce itp, najlepiej robić wspólnie z rodziną :) To zawsze jest niepowtarzalne.Ale wracając do przepisu to zdecydowanie i z całą odpowiedzialnością polecam. Są pyszne :)Do zrobienia tych ciasteczek potrzebna jest specjalna maszynka (do wyciskania ciasteczek).SKŁADNIKI:1 kg mąki pszennej2 kostki margarynycukier8 żółtek4 cukry wanilinowe+ dekoracja (u mnie znalazły się: rodzynki, migdały, skórka pomarańczowa, mieszanka keksowa, płatki czekoladowe, płatki kokosu(...)cukier wanilinowy.Łączymy mąkę z margaryna i cukrem - rozdrobnienie składników - i dodajemy żółtka z cukrem. I wszystkie składniki łączymy na jednolite i delikatne ciasto.Piekarnik nastawiamy na 190 stopni.Dzielimy ciasto na kilka części i wkładamy do maszynki (formujemy ciasteczka na formie do pieczenia (wcześniej należy posmarować ją masłem).Wkładamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika na 20 minut.Po wyciągnięciu ciasteczek z piekarnika, zaraz
Serce zamknięte w formie pysznościmojprzepisna.pl | Fit batoniki śniadaniowe z rodzynkami i kokosem Dziś zapraszam na szybkie batoniki, które powstały z resztek ze śniadania, tj. owsianki. Batoniki robi się w jednej
moj przepis naJeśli jeszcze nie zdążyliście wymyślić ciasta na Święta to spokojnie, jeszcze sporo czasu. Ale jeśli nie macie pomysłu na makowiec to podpowiadam Wam ten przepis. Makowiec prosty ale smaczny i szybki do zrobienia. A do tego przechowywany w pudełku w lodówce długo pozostaje świeży, jest więc idealny na okres świąteczny. *foremka 23*28 cm Składniki: 200 g maku(...)Kokos usmażyć na maśle z odrobiną cukru. Mak zalać wrzątkiem tak aby cały był przykryty, Kiedy ostygnie odcedzić i zmielić maszynką lub blenderem. Żółtka oddzielić od białek. Utrzeć na puch z cukrem a białka ubić na sztywną pianę. Do utartych żółtek dodać mak, bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w mleku i sodę. Wmieszać delikatnie bakalie i pianę z białek. Ciasto
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabyć snickers to jest też polewa. Są tu orzechy, daktyle, miód, kokos,czekolada, boczek. No dobra boczku nie ma, ale mógłby się tu znaleźć bo boczek jest super Ale wracając do ciastka, możecie uformować z niego batoniki tak jak na zdjęciach, albo zrobić jedno duże ciasto. Orzechy możecie dać dowolne jakie akurat posiadacie na stanie. Czy muszę pisać, że przygotowanie
PaleoLifekawałki plastry suszonego mango – łączymy składniki. Wsypujemy mąkę i ponownie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do przygotowanej formy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy ok. 75 minut (do suchego patyczka). Upieczony chlebek studzimy na kratce. Chlebek bananowy z mango i jagodami goji, z dodatkiem kokosu, moim zdaniem, jest najlepszą wersją tego wypieku. Wilgotny, puszysty, bardzo aromatyczny. Wyśmienity
mojewypiekiinietylkomoje gotowe były po 10 minutach, ale wszystko zależy od grubości rozwałkowanego ciasta. Ciastka bardzo szybko miękną. Dla pewności można zamknąć je w pojemniku z plastrem jabłka dla jeszcze szybszego efektu. Oczywiście można udekorować czym tylko sobie zamarzymy :) ja zazwyczaj wykorzystuje to co posiadam w domu: kokos, posypka, no i polewa w dwóch kolorach :) Smacznego
W Moim Magicznym DomuMokre składniki wymieszać z suchymi. Papilotki włożyć do formy na muffinki, napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Kandyzowane daktyle oprószyć mąką, włożyć do środka muffinek po 1-2 sztuce. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 C przez 25 minut. Przestudzone muffinki udekorować polewą czekoladową i posypać kokosem
Przepisy i porady kulinarneciasta wykładamy na blat podsypany mąką, wałkujemy na grubość około 1,5 cm. Za pomocą szklaki wycinamy krążki, przykrywamy aby podrosły. Do gorącego tłuszczu wrzucamy kawałek ciasta, jeśli zostaje na wierzchu tzn temperatura dobra, można działać. Rzucamy po kilka sztuk, dobrze wyrobione same powinny się obracać, a nawet jeśli nie, to można im pomóc(...)Rączka, kreple są z pudrem, a pączki z lukrem, taka między nimi różnica. Co z czekoladą i innymi ozdobami już nie powiedział. Z tradycyjnym lukrem nie lubię, ale uwielbiam kokos i dla niego jestem w stanie przełknąć tę odrobinę ,,szkiełka''. 😋 Sok z cytryny mieszamy z pudrem, masa powinna być rzadkawa. Maczamy delikatnie w lukrze ciepłe pączki, a następnie obficie
Dieta moja pasjasezonu rabarbarowego staram się korzystać na maxa!Zrobiłam już ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką.Zrobiłam też smakowite drożdżówki …więc teraz przyszła pora na ciasto biszkoptowe.Żeby mogło zachwycać nie tylko podniebienie , ale i oczy przygotowałam je w formie torciku!Delikatny biszkopt przełożony słodko – kwaśnym nadzieniem z rabarbaru i kremowego serka mascarpone z wanilią …. ozdobione puszystą śmietaną(...)całość!I robi się błyskawicznie!SKŁADNIKI:BISZKOPT:- 3 jajka- 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki- 2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka wodyMASA:- ser biały dwukrotnie mielony – 200 g- kokos – 4 łyżki- rabarbar – 200 g- cukier puder – 6 łyżek- laska wanilii – 1 sztDODATKOWO:- śmietana 36 % – 250 ml- truskawki – 200 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:BISZKOPT :Białka oddzielamy
Ostra na Słodko