ciasta z kokosem - 1805 przepisów (strona:69/121)

Ciasteczka pełnoziarniste z kokosem i berberysem 167

Dodajemy całe jajka i sól. Miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną - miksujemy. Na koniec dodajemy kokos, miksujemy i berberys, mieszamy łyżką.  2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (funkcja góra -m dół). 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. 4. Łyżką nabieramy porcję ciasta, formujemy w rękach kulki i układamy na blaszce. Lekko spłaszczamy palcem.  5. Pieczemy około

kruche babeczki
Ciasto czekoladowe na śmietanie 165

przepis, to pozbyłam się orzechów i zastąpiłam je suszonymi owocami. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – 1 kubek kwaśnej śmietany – 1 kubek kakao – 1 kubek mąki – 3 jajka – 1/2 kubka oleju – 1/2 kubka cukru – 150 g mieszanki hawajskiej – rodzynki, papaja, kokos, mango moczonej w rumie – proszek do pieczenia – 1 opakowanie cukru waniliowego

Szybko Tanio Smacznie
Rafaello inaczej 155

krakersy...kombinować można ile się da.U mnie w domu to chyba tylko ja jestem takim smakoszem kokosu..i zjadałbym wszystko haha..ale podzielę się z innymi..trza dbać o resztę domowników tak samo i sprawiać im przyjemność.Ja lubię w sumie piec ciasta i bardzo dużo piekę, a moi domownicy lubią je jeść..więc przyjemność i zadowolenie jest obustronne

Moje domowe kucharzenie
Krem RAFAELLO 213

delikatny i zbliżony do prawdziwego. Ja troszkę za słabo zblendowałam, bo są widoczne i wyczuwalne drobinki kokosu, ale mi to akurat nie przeszkadza, bo smak ogólnie jest pyszny. Krem można przechowywać w lodówce, w zamkniętym słoiczku do tygodnia. Nadaje się do przekładania ciast ( jest wystarczająco gęsty), ciasteczek lub po prostu do wyjadania łyżeczką. Mniamm;)). Przepis lekko zmodyfikowałam i z uwagi

Maślane ciasteczko
Wrocławscy Ulicożercy - Relacja z Festiwalu Food Trucków i Zacnego Piwa 154

baklavy, Obok tradycyjnej z orzechami włoskimi i pistacjami, gorąco polecam kokosową w formie bransolety. Każdy miłośnik kokosu będzie zachwycony. Nie mogąc się zdecydować na konkretny posiłek, wybraliśmy moją ulubioną pizzę od Happy Little Track . Lepszej margharity nie znajdziecie w całym mieście! Idealne ciasto pieczone w piecu opalanym drewnem, najlepsza mozzarella, sos pomidorowy i świeża bazylia, to jest to, co takie

Food Square
Proste babeczki kokosowe 168

kokosowe i zwykłe mleko - w sumie musimy mieć 1 szklankę mleka (kokosowe+zwykłe). Mieszamy dokładnie, dodajemy kokos i jeszcze raz mieszamy. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Ciastkozercy
Lamington, czyli kostka kokosowa 214

składniki. Polewę odstawiamy na 10 minut aby ostygła i lekko zgęstniała. Wiórki kokosowe przesypujemy na talerz. Ciasto kroimy na kwadraty. Jeśli chcemy przełożyć kwadraciki marmoladą, to przekrajamy każdy wzdłuż i smarujemy. Każdy kwadracik zanurzamy w polewie z obu stron, następnie wkładamy do kokosu obsypując ja dokładnie z każdej strony. Gotowe kostki przekładamy na kratkę na około godziny, aby polewa

Mania Gotowania
KRUCHE CIASTO Z JAGODAMI I KOKOSEM 284

takie właśnie lubię najbardziej), z warstwą aromatycznych jagód (inne owoce sprawdzają się równie dobrze), proste, szybkie w przygotowaniu ... no i pyszne w smaku.  Przekonałam Was? ;-)  Składniki na ciasto: 1.5 szkl. mąki p szennej 1.5 szkl. mąki krupczatki 200g zimnego masła (margaryny) pokrojonego na kawałki 5 żółtek 3/4 szkl. cukru pudru 1 cukier wanilinowy lub 1 łyżka domowego cukru(...)rondelku podgrzewamy śmietanę z 6 łyżkami cukru, dodajemy kokos. Mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy na sztywno z pozostałymi 2 łyżkami cukru. Kiedy są już ubite dodajemy po łyżce naszej masy kokosowej. Dodatkowo : 3 łyżki kaszy manny dowolne owoce (u mnie 300g mrożonych jagód) Wykonanie:  Wszystkie składniki przewidziane na kruche ciasto wykładamy na stolnicę (blat kuchenny) i wyrabiamy

Walijskie Pichcenie
Kokosowe ciasteczka z płatkami kukurydzianymi 189

kukurydzianych, po intensywnym poszukiwaniu "czegoś" z tymi  płatkami trafiłam na chrupiące ciasteczka. Wyszło ich dokładnie 30 sztuk w sam raz na blachę z piekarnika. Dla tych co lubią kokos będą strzałem w dziesiątkę . Może macie inne propozycje na zużycie płatków kukurydzianych ...?Składniki:130g miękkiego masła ( dałam margarynę)160g cukru2 jajka lekko ubite widelcem1/3 łyżeczki aromatu waniliowego2 łyżki rodzynek100g wiórków(...)pieczenia i sodą. Dodać ją do maślanej masy, bardzo krótko wymieszać.  Wsypać wiórki kokosowe i rodzynki, dokładnie wymieszać łyżką .  Pokruszone płatki kukurydziane przełożyć do miseczki. Ciasto jest dosyć klejące, dlatego nabieramy je łyżeczką, przekładamy do miseczki z płatkami kukurydzianymi i dłońmi, dociskając płatki kukurydziane do ciasta, formujemy kuleczki.  Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
TARTALETKI Z KREMEM KOKOSOWYM, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI 155

Połączeniu kokosu, białej czekolady i truskawek – uwielbiam! I właśnie takim połączeniem dziś będziemy się zachwycać! Mam dla Was przepis na pyszne tartaletki wypełnione lekkim kokosowym kremem z dodatkiem białej czekolady i obłożone soczystymi truskawkami, na które już powoli będzie kończył się sezon. Takie tartaletki są świetnym pomysłem zarówno na imprezę , jak i słodkości do popołudniowej kawki. Koniecznie zróbcie! Gwarantuję(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki na kruche ciasto siekamy, zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Schłodzone wałkujemy, wylepiamy foremki, nakłuwamy widelcem i podpiekamy ok. 18-20 minut – 200 C ( na złoto ). Studzimy. KREM: Śmietanę kremówkę ubijamy na puch, dodajemy mascarpone oraz roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę i podprażony kokos – mieszamy szpatułką do uzyskania gładkiego

Ostra na Słodko
Baranki Wielkanocne bez foremek 210

ponownie odstawić na 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na grubość 0.5 cm. 3. Z kartonu wyciąć formę baranka, przykładać do ciasta i bardzo ostrym nożem wycinać kontur baranka, dodatkowo wyciąć po dwa kawałeczki na ucho i ogon. Blaszki posmarować olejem lub wyłożyć papierem do pieczenia i układać baranki w dużej odległości(...)nóżek.5. Przygotować kruszonkę. Masło, kokos, mąkę, cukier zagnieść, rozkruszyć na cząstkach moreli i jedną cząstkę uformować na oko. Żółtko rozmącić z mlekiem, posmarować nóżki, boki i głowę baranka. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 minut. Upieczone baranki przestudzić, można posypać cukrem pudrem i ozdobić kokardką. źródło,, wielka księga ciast

Apetyczna babeczka
Sernik pychotka pod kokosową pierzynką 354

łyżeczka proszku do pieczenia  parę kropli aromatu migdałowego  Wykonanie: Mąkę i cukier puder przesiać. Dodawać po kolei, masło, śmietanę, proszek do pieczenia i aromat migdałowy. Zagnieść ciasto. Wyłożyć na wysmarowaną olejem i wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.  Masa serowa: 1.20 kg sera białego tłustego  szklanka cukru pudru(...)piana: 4 białka  4 łyżki cukru pudru  Z białek i cukru ubić sztywną pianę. Pianę wyłożyć na sernik po 60 minutach i piec jeszcze przez 5 minut. kokos: 10 dag kokosu  2 łyżki masła  2 łyżki cukru drobnego do wypieków  Kokos, masło i cukier podsmażyć na złoty kolor. Należy to robić na małym ogniu

Krakowskie smaki Ani
Pianka 164

która przy krojeniu ni jak nie chciała trzymać się reszty ciasta. Myślę, że na przyszłość trzeba będzie pomiędzy masę a pianę położyć delikatne biszkopty.   - Upiec cienki biszkopt kakaowy. Składniki na masę: 0,5 l mleka; 25 dkg masła; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 2 łyżki mąki pszennej; 8 łyżek kokosu; 5 żółtek; 3-4 łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy(...)Wykonanie: Z mleka, mąki, żółtek, cukru kryształu, cukru waniliowego, kokosu ugotować budyń. Masło utrzeć na puch i połączyć z przestudzonym budyniem. Składniki na piankę: 5 białek; 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 łyżeczka żelatyny; 2 czubate łyżki galaretki czerwonej; 3 łyżki wody; Wykonanie: Żelatynę namoczyć w wodzie. Po około 5 minutach dosypać galaretkę i rozpuścić z żelatynę delikatnie podgrzewając (należy koniecznie

In my kitchen
KOKOSOWE NALEŚNIKI Z MANGO 173

tradycyjnego i wymieszanego ciasta naleśnikowego wsypałam wiórki kokosowe. Usmażyłam naleśniki Obrałam ze skórki mango i pokroiłam w kostkę. Na usmażone placki nałożyłam jogurt, kawałki mango i polałam wszystko syropem klonowym. Temu komu za mało kokosa w plackach, może posypać nimi danie. Kochani cóż więcej mogę powiedzieć oprócz tego, że było pysznie! Zapach kokosu i mango...czego trzeba więcej ;-) Smacznego

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania