ciasta z kokosem - 1805 przepisów (strona:62/121)

Tajlandia od kuchni 189

stale, inne w konkretne dni, jeszcze inne wieczorami i nocami. Wizyta na takim targu to niesamowite przeżycie. Niezliczone ilości kolorów i zapachów. Owoce, warzywa, przyprawy, zioła, ryby, owoce morza, kokosy oraz mnóstwo stoisk z przygotowywanym na świeżo jedzeniem. Można tu patrzeć i upajać się samą atmosferą, można popróbować owoców, o których wcześniej się nawet nie słyszało, w końcu można zjeść(...)kształt naszych klusek parowych z różnymi nadzieniami- vanilla custard, czarny sezam (słodkie), fasolowe, mięsne (słone). Ach! I jeszcze naleśniki roti-ciasto w ogóle niepodobne do naszego, ociekające tłuszczem. W środku zazwyczaj z bananem (są tez opcje z ananasem, mango, kokosem, a nawet jajkiem czy szynką i serem), na wierzchu z nutellą, skondensowanym mlekiem lub inną słodką polewą. Bomba kaloryczna

Zawsze głodna!
Tort ajerkoniakowo -kokosowy 197

wiec dajemy w małych porcjach, następnie z kremu odkładamy 1/4  a do reszty wsypujemy kokos,do części odłozonej dolewamy ajerkoniak i miksujemy razem. Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 części, każda cześć nasączmy woda z odrobiną alkoholu i sokiem z cytryny. Blat ciasta smarujemy dżemem, kładziemy 1/4 kremu, przykrywamy drugim blatem, smarujemy kremem,  i przykrywamy ostatnim blatem. wykładamy przedostatnią

Camilla w kuchni
Ciasto makowe z nutą cytrynową (makowa panienka). 175

Ciasto mocno zainspirowane z blogu "gotowanie cieszy". Smak jest wyśmienity słodki, a zarazem fajnie cytrynowy. Składniki:    Ciasto 200 g maku  100 g wiórków kokosowych  100 g mielonych migdałów  100 g cukru  8 białek  4 żółtka  Krem  3 budynie waniliowe 400 ml mleka UHT  150 ml soku cytrynowego (ze świeżych cytryn(...)masa stanie się gęsta, a cukier rozpuści się. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej miksujemy. Mak łączymy z kokosem oraz migdałami, dodajemy do piany jajecznej i wszystko delikatnie mieszamy. Dwie foremki o wymiarach 22x32 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy 20 minut , uważając, aby ciasta nie przesuszyć

Symfonia smakowa
Flan kokosowo gruszkowy 383

Przygotowanie:Do twarogu dodać cukier, jajka, esencję waniliową, mąkę kukurydzianą i zmiksować na jednolitą masę. Dodać kokos i wymieszać łyżką.Gruszki obrać z skórki wyciąć gniazda nasienne i pokroić każdą wzdłuż na 8 części.Część masy wylać do formy ułożyć część gruszek, znowu ciasto, gruszki i tak do wyczerpania masy i gruszek. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni

Ala piecze i gotuje
Rafaello + film 303

Rafaello bez pieczenia to deser, który zachwyci zachwyci każdego miłośnika kokosu . Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Połączenie pysznego kremu budyniowego z wiórkami kokosowymi daje niesamowity efekt smakowy.   składniki formę 20-23 cm 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształu 1 opakowanie cukru wanilinowego 300 g wiórków kokosowych(...)aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów a na ciastkach rozprowadzamy 3/4 części masy kokosowej. Następnie układamy drugą warstwę krakersów a na nich rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc.   Artykuł Rafaello + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Ciasto Rafaello 386

czekolady, 2 łyżki wiórków kokosowych do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1.  Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni. 2.  Masa kokosowa : Z mleka odlewam 2/3 szklanki. Pozostałe(...)Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodaję po łyżce zimnego budyniu. Na końcu dodaję kokos oraz spirytus. Dokładnie ucieram.  Masę wykładam na biszkopt. Wyrównuję. 3.  Na masie kokosowej układam herbatniki. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z czekolady esy floresy. Ciasto oprószam wiórkami kokosowymi i wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasteczka kokosowe 211

Małe przyjemności w postaci kruchych ciasteczek kokosowych, które na pewno polubicie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wyśmienite i banalnie proste. Polecam " class

Oryginalny smak
Dyniowe muffinki z kokosem 177

pieczenia, dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, przelewamy ciasto do 3/4 wysokości. Jabłko obieramy, kroimy na cząstki. Do każdej muffinki wkładamy po 1-2 kawałeczki. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180st. Studzimy Margarynę roztapiamy w garnuszku. Kokos prażymy na suchej patelni na złoty kolor, studzimy. Chłodny mieszamy z cukrem. Każdą babeczkę smarujemy margaryną

Gotowanie moimi oczami
kruche ciasteczka z kokosem 158

składniki: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g masła, schłodzonego 75 g cukru 55 g wiórek kokosowych wykonanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier oraz

Domowy Smak Jedzenia
Zdrowe kulki z daktylami, płatkami owsianymi i kokosem 166

Taka zdrowa propozycja na Święta. Pyszne kulki z daktylami, prażonymi płatkami owsianymi, obtoczone w kokosie. Szybkie i zdrowe. Możecie jeszcze do nich dirzucić co tam lubicie :-). Jak tam u Was przygotowania ?? Pieczecie już coś ? Ja dziś babeczki, jutro ciasta, a resztę zobaczymy :-). Miłego dzionka :-) Składniki: 1 szklanka daktyli (zalać wrzątkiem i zostawić na noc) 3/4 szklanki płatków owsianych wiórki kokosowe(...)misy blendera, blendujemy. 2. Płatki owsiane wsypujemy na suchą patelnię i prażymy kilka minut. Muszą nam się ładnie zarumienić. Tak podprażone wrzucamy do daktyli, ja dorzuciłam jeszcze troszkę kokosu i całość zblendowałam. Płatki na gładko nam się nie zmiksują, ale o to chodzi. 3. Na talerz wysypujemy wiórki kokosowe, w rękach formujemy z masy kulki i obtaczamy w kokosie. Wkładamy

kruche babeczki
Ciasto kokosowe z jabłkami 172

ciasto jest naprawdę proste do zrobienia. A mój Mąż powiedział o nim " to jedno ze smaczniejszych ciast jakie upiekłaś"... Może to dlatego, że nie było przy nim dużo roboty, a i składników niewiele :) ? A On uwielbia kokos... Składniki : 125 g masła 100 g drobnego cukru do wypieków 16 g cukru wanilinowego (lub ziarenka z laski wanilii) 2 duże jajka(...)zmianę z mlekiem kokosowym, wymieszać szpatułką lub na bardzo wolnych obrotach miksera, tylko do połączenia Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia,  przełożyć do niej ciasto, wyrównać.  Na górę poukładać jabłka, stroną wypukłą i ponacinaną ku górze  Piec w temperaturze 160ºC przez około 45 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić Ponadto

Proste Potrawy
CIASTECZKA MEGA KRUCHE 188

śmietanyDodatkowo:1 jajko do posmarowania ciastek+ dodatki : płatki migdałów, kokos, kawałki czekolady, cynamon, kolorowe posypki, itp. Zimne masło pokroić na mniejsze kawałki i dodać do ok.4,5 szkl. mąki. Dodać do tego ksylitol, cukier lub olejek waniliowy,szczyptę soli, żółtka, proszek do pieczenia, kwaśną śmietanę i olej i zagnieść gładkie ciasto. Jeśli się klei dodać resztę mąki ( ja dosypałam jeszcze(...)najmniej przez 30 minut. Rozgrzać piekarnik do temp.180*C. Wyjąć jedną część ciasta, rozwałkować na grubość ok.3mm ( najlepiej zrobić to między dwoma kawałkami folii spoż.) i wykrawać foremkami dowolne kształty, układać je na wyłożonej papierem blaszce. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać dowolną posypką, np. kokosem, płatkami migdałów, cukrem, kolorowymi posypkami, itp. Piec ok. 10-15 minut w temp.180

Smaczne Zdrowe
Ciasteczka owsiano- kokosowe z morelą 144

Pyszne słodkości smakiem przypominające kokosanki dzięki dużej zawartości kokosa. Takie ciasta to fajna przekąska na wynos. Składniki: szklanka płatków owsianych szklanka wiórek kokosowych łyżka otrąb owsianych

Lena Gotuje
SERNIKOWY MIX ORZECHOWO WIŚNIOWY 155

Sezon urlopowy już rozpoczęty, także i u mnie szykuję się już za tydzień wypoczynek🌞 Z tej okazji trzeba powoli czyścić lodówkę aby na wyjazd nic nie

Zdrowie i pysznie na talerzu
SERNIK KOKOSOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ BEZ PIECZENIA 218

Tak bardzo spodobał Wam się przepis na Sernik Straciatella , że postanowiłam przygotować jego blond wersję! Dziś mam dla Was przepis na pyszny Sernik kokosowy z białą

Ostra na Słodko
Kokosowy jagielnik 163

Co podać na deser, kiedy nie mamy zbyt wiele czasu? Idealnym wyjściem jest kokosowy jagielnik bez pieczenia, który po pierwsze składa się z kilku łatwo dostępnych

Bananowe Pole
Ananas w cieście 174

Ananas smażony w kokosowym cieście na oleju kokosowym (Śniadanie jednoosobowe) Składniki: 1/2 ananasa jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki wiórków kokosowych

Moja Micha
Makowiec bakaliowy z jabłkami 428

łyżek kaszy manny 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 15 dag bakalii (orzechy, rodzynki, kokos) 1 łyżka budyniu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 2 łyżki margaryny 3 łyżki kakao 3 łyżki wody 3 łyżki cukru wiórki kokosowe do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto kruche : Mąkę połączyć z margaryną. Dodać żółtka, cukier puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. Ciasto

Tradycyjna kuchnia Kasi
Rafaello 127

Przepis mamy, który lekko zmodyfikowałam, a w nim duuużo kokosu :) Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia słoik

Na Ciasteczkowych Papierach
MENU WIELKANOCNE 195

sernik na kruchym czekoladowym spodzie sernik rewelacja sernik toskański z konfiturą morelową sernik na kruchym pełnoziarnistym spodzie sernik z makiem, kokosem i brzoskwiniami sernik zebra (czekoladowy) sernik z brzoskwiniami na kruchym, orkiszowym spodzie, z kruszonką śmietanowiec na kruchym cieście z malinami sernik na kruchym spodzie świąteczny sernik alzacki Baby świąteczne: babka gotowana na mące orkiszowej, bez cukru babka maślana waniliowo

Smaczne Zdrowe
Lamingtony, czyli ciasteczka - kosteczki rumowe, skąpane w wiórze orzecha kokosowego 330

Mleko, masło, cukier puder i kakao zagotowujemy w rondelku lub miseczce, po czym zdejmujemy z ognia i dodajemy rum. Wystudzone ciasto kroimy nożem na prostokątne kosteczki, po czym moczymy w ciepławej polewie (nie gorącej), a następnie obtaczamy w kokosie i układamy na pergaminie lub talerzu. Ciasteczka można konsumować od razu, ale lepiej pozostawić je na co najmniej godzinę by lekko

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania