Przepyszny i zdrowy deser na ciepło, który zadowoli nawet wybredne podniebienia Świeży ananas, wiórki kokosowe i suszone daktyle pod kruszonką z płatków owsianych, orzechów brazylijskich, odrobiny
Oryginalny smakT rochę zdrowej egzotyki za niewielką cenę :). Ciasto pieczemy z białej fasoli i zmiksowanych wiórków kokosowych, bez mąki i cukru, ale używamy białej czekolady i
SzczyptaSmaQKrótko i na temat. Deser, po który każdy może sięgnąć, bo nie może się nie udać. Ciastka robi się szybko, fajnie się przechowuje i świetnie znoszą
zabawa smakiemzastosowanie w wielu daniach, w których pożądany jest smak kokosu. Jeśli przygotowujesz danie wytrawne (szczególnie nadaje się do potraw typu curry, sosów, sałatek), zetrzyj krem kokosowy na tarce lub pokrój go na drobne kawałki, dodaj pod koniec gotowania i wymieszaj. Krem kokosowy może być również dodawany do deserów, ciast (używam do sernika jaglanego – przepis wkrótce), i jako substytut mleka kokosowego
Qlinarnie i Qlinarniesezamowej podgrzewamy na małym ogniu. 1/3 przygotowanej masy wykładamy na wierzch ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez ok. 30 minut. W taki sam sposób pieczemy drugi placek. Przy trzecim placku natomiast dodatkowo robimy masę kokosową. Białka ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Mieszamy z kokosem. Wykładamy na placem posmarowany masą sezamową. Pieczemy przez pół godziny(...)mleko zacznie się gotować dodajemy rozpuszczony budyń. Masę studzimy. Następnie za pomocą miksera ucieramy z masłem. Dodajemy wiórki kokosowe. Łączymy za pomocą łyżki. Masę dzielimy na dwie części. Przełożenie ciasta: -kruche ciasto z sezamem -masa kokosowa -kruche ciasto z sezamem -masa kokosowa -kruche ciasto z sezamem i masą kokosową Polewamy czekoladową polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu
Pobite gary BarbaryPewnie większość z Was wie, że wprost kochamy kokos i wszystko co z niego powstaje (olej, mąka, cukier, mleczko). Tym razem dane nam było posmakować nektaru
Candy PandasPewnie już znacie to zacne połączenie - mango i kokos, jednak proponujemy Wam coś znacznie bardziej spektakularnego niż koktajl czy lody. Dzisiejszy deser wygląda jak tort za
Candy Pandaspieczenia i mąkę, mieszamy łyżką, po czym dodajemy kokos i jeszcze raz mieszamy. Gorący sernik wyjmujemy z piekarnika, rozsmarowujemy na jego wierzchu równomiernie masę kokosową, po czym wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze około 10 – 15 minut. Nie przejmujcie się tym, że sernik upadnie, bo zawsze upada. Po upieczeniu ciasto pozostawimy jeszcze na około 10 minut w piekarniku, po czym
Smakowy RajOczywiście jest przepyszne, leciutkie i ma coś w sobie co odróżnia je od wszystkich innych ciast, a więc wszystkim serdecznie polecam :) Biszkopt: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek 1 pełna szklanka cukru 200g kokosu Krem: 200g miękkiego masła 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 duża puszka ananasa Dodatkowo(...)około 25 minut w temperaturze 180°C, BEZ termoobiegu. Masa kokosowa: Białka ubijamy na sztywną pianę, do której dodajemy po trochu cukru i mieszamy łyżką. Na koniec wsypujemy stopniowo kokos i mieszamy. Gotową masę równo rozsmarowujemy na pergaminie i pieczemy w rozgrzanym do 150°C piekarniku, przez 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę na 100°C i pieczemy jeszcze 40 minut
Smakowy Rajpieczenia i stopniowo dodawać do masy jajecznej. Ciasto przelać do formy, piec w 180C przez około 35min. Wystudzić masa: Z 500ml mleka odlać około 150ml, wsypać mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Do pozostałego mleka wsypać wiórki kokosowe, cukier i chwilę pogotować. Masło pokroić w kostkę i dorzucić do kokosu, mieszać aż masło roztopi się. Po rozpuszczeniu masła wlać mąkę
Amatorka kuchennaBabka nie musi być nudna... drożdżowa, cytrynowa, majonezowa, każdy znajdzie taką którą polubi. Ja proponuje urozmaicenie babki kokosem. Jest bardzo puszysta, z posmakiem kokosa, przepyszna. Składniki: 1 i 1/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego szklanka oleju 5 jajek 1,5 szklanki maki pszennej tortowej 0,5 szklanki maki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki wiórków kokosowych(...)minut w temperaturze 160 stopni C. Cukier puder utrzeć z sokiem do uzyskania gęstej, lekko płynnej konsystencji (w razie potrzeby dodać więcej soku). Udekorować wierzch ciasta i posypać ulubioną posypką cukrową. Babkę można także udekorować polewą przygotowaną z 100g białej czekolady rozpuszczonej na parze z 2 łyżkami śmietany kremówki i obsypać posypka cukrową
Pyry na GazRozmawiamy o podróżach, tych małych i tych dużych. Spakujmy więc plecaki, załóżmy wygodne buty i razem, jak na przyjaciół przystało, wyruszmy w nieznane. Wyciągnijmy kciuki, stojąc
W kuchni Karmel-itkiznojdōm. Te ciasto, we wtorym je tōnkanoł ryba, zrobiōłech ze mlyka kokosowego, a to je całkym inkszo inkszość 1 . A wiym, co gołdōm, bo moja Baba niy lubi kōłkōsraszpli i inkszych rafaelo-podobnych rzeczy, ale za to dania ze mlykym kokosowym jy ze smakym, a nawet to, co je driny 2 we kokosie, choć jak dō mie to je prawie(...)cieście i do łoleju. Jak sie fajnie przibrōnołci 12 , to je fertich 13 i idzie jeszcze ta ryba yno oblołć zōłzōm i wmōcić 14 Smacznego 1 coś zupełnie innego 2 w środku 3 olej 4 gotowe 5 zaraz 6 jej 7 goście 8 udławić 9 rzadkie 10 dorzućcie 11 wysypcie 12 przyrumieni 13 gotowe 14 zjeść Artykuł Dorsz we kokosie
Chop w kuchnicukru 4 łyżki kokosu Białka ubić na sztywno, dodać cukier dalej ubijając, dodać kokos, lekko wymieszać. Pianę wyłożyć na podpieczony sernik ( 10 – 15 minut przed końcem pieczenia). Piec dalej do uzyskania złotego koloru bezy. Zapraszam do konkursu ma mężowym blogu: http://zegarkiipiora.com/2015/04/17/zegarki-i-piora-1-urodziny-bloga-konkurs/ Kategoria: Ciasta
kuchcikowniaTe babeczki wymyśliłam po to, by przekonać moją córkę do kaszy jaglanej. Naprawdę się postarałam, uwierzcie mi 🙂 Córka po powrocie ze szkoły siadła przy tym talerzyku
WiszniówkaNadchodzi sezon na ulubione, rodzime truskawki. Pora więc na ciasta z tymi wspaniałymi owocami. Ciasto: Biszkopt kakaowy z 4-5 jajek upieczony według dowolnego przepisu, (blaszka 26x34). Beza kokosowa: 4 białka 1 i 1/4 szklanki cukru 20 dag kokosu Białka ubić na sztywno z cukrem, wymieszać z kokosem. Piec w blaszce wyłożonej
Praktyczna plKokosowe ciasteczka budyniowe to pyszne, kruche krążki, powstałe z połączenia tradycyjnych składników ciasta kruchego, proszku budyniowego oraz wiórków kokosowych. Ciasteczka dzięki dodatkowi budyniu, maja nie tylko
Smakołyki BerenikiPrzepyszny, bardzo okazały tort na niezawodnym, puszystym biszkopcie. Ciasto jest przełożone dwoma rodzajami kremu - kremem kokosowym oraz kremem czekoladowym z dodatkiem wiśni, nasączone aromatyczną kawą
maniapieczeniamleko kokosowe i nie za bardzo wiedzialam jak je spozytkowac I tak wyladowalo w nalesnikach.W smaku nalesnikow kokos jest ledwo wyczuwalny.Przez uzycie mleczka kokosowego nalesnki sa delikatniejsze w smaku,ale ten zapach przy smazeniu ....Sami spobujcie!Przepis na 8 srednich nalesnikow: Ciasto: 1 szklanka maki orkiszowej pelnoziarnistej150 g mleka kokosowego( u mnie 60 % )150 g zwyklego mleka ( 1,5 % tluszczu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon na maliny w pełni , więc trzeba to wykorzystać!Z ciasta zrobiłam pyszne kokosowe naleśniki z musem z tych soczystych malin.Zapakowałam jak sakiewki!A , że
Ostra na Słodko