ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:65/762)

Piernik z jabłkami + film 141

szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki rodzynek 3/4 szklanki cukru kryształu 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 20 g przyprawy do piernika cukier puder do posypania ciasta przepis Do garnka przekładamy jabłka prażone, wlewamy olej, wsypujemy cukier, orzechy oraz rodzynki i wszystko podgrzewamy, mieszając do momentu aż cukier się rozpuści ( nie doprowadzamy do wrzenia). Gotową masę zdejmujemy(...)dokładnie łaczymy za pomocą łyżki, ciasto powinno mieć bardzo gęstą konsystencję. Do tortownicy lub keksówki posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką przekładamy masę i dokładnie ją rozprowadzamy. Ciasto pieczemy około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 160 st C. a po upieczeniu studzimy w piekarniku.Wystudzony piernik oprószamy cukrem pudrem.   Artykuł Piernik z jabłkami + film pochodzi z serwisu Smakowite

Smakowite Dania
Pieczone jabłka z żurawiną w cieście 122

smakował. Składniki: • 4 jabłka • 3 łyżki suszonej żurawiny Do duszenia jabłek • 3/4 szklanki białego wina • 1 cytryna • 2 łyżeczki cukru Ciasto na jabłka • 2 żółtka • 3 białka • 2 czubate łyżki mąki pszennej • 1 cukier wanilinowy • 2 łyżki cukru • 2 łyżki płatków migdałowych • cukier puder do posypania Wykonanie: • Jabłka obrać, przekroić na połówki(...)lekko przemieszać. • Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać. • Jabłka przełożyć do naczynia do zapiekania, w miejsca po gniazdach nasiennych włożyć żurawinę. • Rozłożyć ciasto na jabłka, posypać płatkami migdałowymi, zapiekać w 200 st.C przez 6 minut. • Podawać ciepłe, posypane cukrem pudrem. Z pryjemnością informuję, że tym deserem zakwalifikowałam się

To co kocham
Biszkopt przekładany jabłkami i galaretką. 218

Piękny niedzielny poranek spędzony przy herbatce i kawałeczku pysznego ciasta z jabłkami. Idealny początek dnia!   Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, ale bardzo smaczne. Pyszne, pulchniutkie płaty biszkoptów przełożone idealną masą jabłeczną z dodatkiem galaretki. Pycha, pycha i jeszcze raz pycha!  W danym przepisie można użyć dwie różne masy do przekładania, jedna z surowych(...)jabłek, a druga z duszonych. Ja właśnie robiłem z duszonymi jabłkami, bo moim zdaniem ciasto wtedy smakuje lepiej lecz jeżeli robimy z surowymi, to wtedy masa będzie bardzo przyjemnie chrupać. Każdy może wybrać sposób wedle uznania. Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania! Składniki: 5 jaj szklanka cukru szklanka mąki 80 g masła 8 dużych kwaśnych jabłek 1 opakowanie

Kuchnia Łukasza
ŚWIĄTECZNE CIASTO MARCHEWKOWO- ORZECHOWE 119

Świąteczne ciasto marchewkowe jest wyjątkowo smaczne, dodatek marchewki, jabłek i orzechów sprawia że jest zdrowe i bogate smakowo. Przełożone kremem zaspokoi niejednego łasucha. SKŁADNIKI :   4 duże jajka 1/2 szklanka oleju 1/2 szklanka cukru 400 g marchewki  1/2 szklanka orzechów włoskich 2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 jabłko(...)PRZYGOTOWANIE : Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej na małych oczkach. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Orzechy ciekamy Jajka ubijamy mikserem z cukrami na najwyższych obrotach aż podwoi swoją objętość. Następnie wlewamy olej, miksujemy. Do ciasta dodajemy jabłka, marchew i orzechy, mieszamy szpatułką i dalej mieszając wsypujemy mąkę, proszek i przyprawę. Ciasto wylewamy na tortownicę o średnicy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto salceson 250

Dziś mam dla Was bardzo ciekawy przepis na bardzo ciekawe ciasto z jabłkami, przywołujące czasy mojego dzieciństwa. Chodzi oczywiście o ciasto salceson (ciasto z jabłkami), które smakiem i zapachem pozwala mi cofnąć się do czasów dzieciństwa, kiedy to moja mistrzyni Mama, często piekła salceson. Continue reading Ciasto salceson at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Szarlotka tatrzańska 256

Przepis ten dedykuję wszystkim wielbicielom szarlotek i jabłeczników. Kto raz spróbuje szarlotki w tej wersji, będzie ją piekł po raz kolejny. Ciasto za sprawą dużej ilości jabłek jest bardzo orzeźwiające. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 1/2 kg mąki krupczatki, 1 kostka margaryny, 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 żółtka, 2 łyżki śmietany 18%, Masa jabłkowa(...)Piekę 15 minut w temperaturze 160 stopni. 3. Obieram jabłka, usuwam gniazda nasienne. Owoce kroję w cienkie plasterki. Mieszam z cukrem pudrem i cynamonem. 4. Na podpieczone ciasto wykładam jabłka. Na wierzch ścieram na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Ciasto piekę 70-80 minut w temperaturze 165 stopni. Po upieczeniu oprószam cukrem pudrem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Karmelizowane jabłka we francuskim cieście 215

też zdarza się CHCIEĆ NATYCHMIAST, lub po prostu jesteście wielkimi fanami szarlotek- ten przepis jest DLA WAS.  Pyyyyszota!  KARMELIZOWANE JABŁKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Składniki: 4 podłużne kawałki ciasta francuskiego 2 duże jabłka 4 łyżki masła 1/4 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka cynamonu 1 jajo, rozbite cukier do posypania Przygotowanie: Blachę wyłożoną papierem do pieczenia posyp mąką(...)minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.  Zmniejsz ogień na mały i dodaj cukier i cynamon, wymieszaj i gotuj jeszcze ok. 5 minut. Wyłóż jabłka na oba kawałki ciasta, tworząc pośrodku linię i zostawiając po bokach i na końcach wolne miejsce. Nałóż na wierzch po kawałku ciasta, sklej boki i końce, zrób na wierzchu kilka nacięć

Gotowanie to kochanie
Szarlotka na kruchym -marcepanowym spodzie 200

sklepie internetowym Skworcu . Polecam w 100% jakość produktów jest rewelacyjna.  Składniki na tortownicę:   Jabłka:  1.5 kg jabłek ja dałam Lobo  2 łyżki cynamonu Skworcu   1 łyżka cukru z prawdziwa wanilią Skworcu  Ciasto:   2 szklanki mąki pszennej tortowej  1 duże jajko  200 g masła lub margaryny(...)będą rumiane. Studzę jabłka.  3. Międzyczasie łącze dokładnie składniki ciasta. Wyrabiam bardzo szybko i krótko. Owijam folią spożywczą. Przekładam do zamrażarki na minimum 40 min do godziny.  4. Po upływie 40 minut, pół ciasta trę na grubych oczkach bezpośrednio na tortownicę. Przekładam jabłka i znów trę ciasto na jabłka.  5. Piekę

Gotowanie Patki
Drożdżowe, zawijane muffiny z jabłkami i cynamonem 247

elastyczne i gładkie ciasto. Z ciasta formujemy kulę, wkładamy ją do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 1h, (ciasto powinno podwoić swoją objętość). Pod koniec wyrastania ciasta przygotowujemy nadzienie.  Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach tarki. Skrapiamy sokiem z cytryny, odciskamy na sitku. Odcisniete jablka mieszamy z mąką ziemniaczaną.   Masło rozpuszczamy, dodajemy(...)ciasto krótko zagniatamy, składamy jak kopertę i wałkujemy na dość cienki placek o wymiarach około 30x40 cm. Powierzchnię placka smarujemy cynamonowym masłem ( uzyłam pędzelka), a następnie nakładamy odcisnięte jabłko. Wyrównujemy.  Ciasto zwijamy w rulon, wzdłuż dłuższego boku. Rulon ciasta kroimy na 3,5 centymetrowe kawałki. Do cięcia idelanie nadaje się woskowana nic dentystyczna. Tak przygotowane muffinki wkładamy do papilotek

Mia Cucina Sofieta
Ciastko z jabłkiem na ciepło w wersji fit 206

łyżeczki cynamon 4 łyżeczki miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Obierać jabłko i pokroić w małą kostkę, następnie wymieszać z cynamonem i miodem. Ciasto francuskie pokroić na 4 części. Na każdą połówkę wyłożyć ¼ jabłek i przykryć drugą połową sklejając widelcem boki. Każde ciastko można dodatkowo naciąć delikatnie u góry. Piec na papierze do pieczenia(...)opisem na opakowaniu ciasta francuskiego (około 15 – 20 minut w 180 – 200 stopniach). Krok po kroku: 1. Pokroić jabłka, wymieszać z cynamonem i miodem 2. Ciasto przekroić i wyłożyć farsz 3. Złożyć każde ciastko i skleić boki 4. Naciąć ciastka Pobierz wersję do druku: Pobierz Ciastko z jabłkiem

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką 212

Zapraszam dziś na pyszne ciasto drożdżowe z sezonowymi owocami. Użyłam brzoskwiń i jabłek. Ciasto drożdżowe jest w sam raz na taką pogodę jak dziś... Składniki: 1/2 kg mąki 40 g świeżych drożdży 1 szklanka letniego mleka niecałe 2/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1/2 kostki masła roztopionego 1 jajko szczypta soli 2 jabłka 2 brzoskwinie Kruszonka: 2 duże(...)Odstawić do wyrośnięcia. 2. Resztę mleka wymieszać z masłem. 3. Mąkę, cukier i cukier waniliowy, sól i jajko wymieszać w misce. Dodać mleko z masłem, a potem wyrośnięty rozczyn. Ciasto najpierw zamieszać drewnianą łyżką, a potem wyrobić ręcznie. Jeśli się bardzo klei można podsypać mąką, byle nie za dużo. Ciasto może się lekko kleić, ale ma odchodzić od ręki

Kuchnia domowa Ani
Jabłecznik z Łąckich jabłek 149

Kocham jabłeczniki w każdym wydaniu!, nasze Polskie jabłka są pyszne i bardzo zdrowo, sięgajmy po nie każdego dnia! Składniki na ciasto,  tortownica o średnicy 28 cm :     3 szklanki maki     22 dag margaryny     3/4 szk cukru     1/2 kostki smalcu     1 jajo(...)miseczce. Do większej miski wsypać mąkę, włożyć margarynę, smalec, proszek do pieczenia. Wlać zmiksowane jajko z cukrem. 2. Potem podzielić ciasto na 3/4 i 1/3. Większą częścią ciasta wykładamy dno i boki tortownicy. Następnie włożyć na ciasto podsmażone jabłka. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto i piec na złoty kolor przez ok 40-45 minut w tem. 180 C. Masa

Apetyczna babeczka
Placek jabłkowo-serowy 81

Ponieważ wszyscy lubimy ciasta, wykorzystaliśmy go do upieczenia prostego placka jabłkowo-serowego . Sięgnęliśmy na półkę po zeszłoroczną domową marmoladę jabłkową, ale równie dobre będą świeże jabłka. Można więc powiedzieć, że jest to ciasto, do którego składniki są zazwyczaj w domu, do tego przepis jest prosty, a efekt smakowity. Składniki na placek jabłkowo-serowy Ciasto: 400 g mąki pszennej(...)jabłek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto: Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, doda jajka i dalej ucierać, aż składniki się połączą. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać kilka kropli olejku rumowego i wyrobić ciasto. Wstawić je na godzinę do lodówki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć równomiernie ciasto. Piec je w piekarniku nagrzanym

niecodziennikpary
Szarlotka owsiano - razowa 210

szarej renety lub antonówek 10dag rodzynek 2 łyżki miodu 1 łyżka oleju 1 szkl. płatków owsianych cynamon Wykonanie: Z mąki, margaryny i jajek zagnieść szybko ciasto. Włożyć je na godzinę do lodówki. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych(...)oczkach, wymieszać z rodzynkami i cynamonem. Schłodzone ciasto, rozwałkować na grubość ok. 1,5 cm i wyłożyć nim blachę. Lekko podpiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Jabłka ułożyć na cieście, posypać je kruszonką przygotowaną z płatków owsianych zmieszanych z miodem i olejem. Zapiekać ok. pół godziny w temp. 200 stopni

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania