waniliowy i migdałowy F - fasola - w moim przypadku służy niestety tylko do obciążania tart czy tartaletek. Może kiedyś uda mi się kupić w końcu te kulki ceramiczne :) i francuskie ciasto (gotowe w lodówce na czarną godzinę) G - galaretki w kolorach tęczy, w razie gdyby naszła nas ochota na szalony deser H - herbata - najlepiej melisa na uspokojenie, gdy z nerwów siedzimy(...)jednak przy pieczeniu coś nie wyjdzie i musimy szybko robić ciasteczkowy spód I - i...dużo innych rzeczy, których nie ma na tej liście :) J - jajka, jogurt naturalny i jabłka K - kremówka (zawsze mam w lodówce co najmniej pół litra i nigdy nie wiem kiedy znika), kakao i kawa bez tych trzech składników nie potrafię się obyć. Zapomniałabym o gotowym
Mania WypiekaniaNektarynkowa multiwitamina – sok z nektarynek, pomarańczy i bananów Doskonałe połączenie smaków, które przypadnie do gustu każdemu, także dzieciom! Pycha! Zaledwie pięć prostych składników, które wspólnie
Pogotujmy.plzawodzą. Zajrzałam do spisu treści i w sumie od razu wiedziałam, które ciastka zrobię. Cytryna i migdały? Oo taaak. Przepis jednak nie do końca się u mnie sprawdził, ciasto się okrutnie kleiło do rąk i blatu (mimo, że użyłam masła z lodówki). Dosypałam więc trochę więcej mąki i ostatecznie jestem mega zadowolona z efektu. Ciastka są kwaśne, maślane, przepyszne. Byłam(...)startą na najmniejszych oczkach. Szybko zagniatamy ciasto (jeżeli bardzo się klei, można dosypać do niego ciut więcej mąki), wkładamy je do folii do żywności i wkładamy do lodówki na jakieś 15 minut. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Po tym czasie urywamy z niego kawałki ciasta, wielkości czegoś między orzechem włoskim a laskowym. Ciasto spłaszczamy (na wysokość mniej więcej
KardamonovySkładniki 300g mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cynamonu ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej 200g ksylitolu -(ksylitol to cukier brzozowy)-lub cukru ¾ szklanka oleju
mojej kuchniSkładniki 300g mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cynamonu ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej 200g ksylitolu -(ksylitol to cukier brzozowy)-lub cukru ¾ szklanka oleju
w mojej kuchniPrzepis na bardzo łatwy i szybki jabłecznik . 5 jajek, 1 szklanka cukru pudru, 250 g mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia
królestwo garówniewiele, dlatego nie jest to ciasto). Wypróbowałam go z dodatkiem domowego śliwkowego dżemu a innym razem z masłem orzechowym i przyznam, że zakochałam się w tych połączeniach😍 Ogólnie sam chlebek jest również smaczny, ale wiadomo, jak ktoś jest łakomczuszkiem to bez dodatku się nie obejdzie😆 Składniki: (mała keksówka) -300 g mąki jaglanej -2 jabłka -3 łyżki miodu/cukru/słodzika
Zdrowie i pysznie na talerzuLubicie ciasto drożdżowe z owocami? Jeśli tak, to polubicie i ten deser. Owoce zapiekane pod kruszonką to prosty i szybki do przygotowania pomysł na zimowy podwieczorek. Do niego kawa, herbata lub kubek kakao i gotowe! *Wpis powstał przy współpracy z Lubellą. Składniki /4 porcje/: 1/2 opakowania mrożonych truskawek 1 jabłko 2-3 łyżki brązowego cukru Kruszonka: 3/4 szklanki
Pasja Smakułyżki masła Sposób przygotowania Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy pozostałe składniki bez masła i gotujemy 20-30 min w zależności od konsystencji jaką chcemy uzyskać. Dodajemy masło, blendujemy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/sosy/sos-lub-konfitura-zurawinowo-jablkowa-miesa/ BosowKuchni Artykuł Sos lub konfitura żurawinowo-jabłkowa do mięsa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumyjemy i tniemy w talarki jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej Ogórka kroimy w plastry Paprykę tniemy w paseczki Kalafiora dzielimy na malutkie różyczki. Podajemy polaną sosem jogurtowym 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-pora-ogorka-kalafiora-sosem-jogurtowym/ BosowKuchni Artykuł Surówka z pora, ogórka i kalafiora z sosem jogurtowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkutwarogu, mieszamy. Dorzucamy karmelizowane jabłka, płatki migdałów i opcjonalnie także smażoną w cukrze skórkę pomarańczową. Wprost do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pianę z białek. Mieszamy szpatułką lub łyżką, do połączenia składników w gęstą masę. Na patelni podgrzewamy klarowane masło lub olej. Łyżką (zamoczoną w gorącym oleju) nabieramy porcje ciasta i przy pomocy drugiej
cool and mintyKiszona kapusta, to podstawa niemal każdej potrawy wigilijnej. Dodajemy ją m.in. do krokietów, pierogów, pasztecików, bigosu. Przepis zdobyliśmy od Taty Ryśka. Wypróbujcie i oceńcie sami ok
Ania i Marcin gotująWspaniałe danie obiadowe, na niedzielny obiad, ale nie koniecznie...suszone owoce dodają ciekawego, słodkawego smaczku, za to ryż niczym risotto w ostrzejszym smaku świetnie uzupełnia kurczaka
kgwjanczewoskładniki biszkopt * 4 jajka * 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej * 1/2 szklanki mąki pszennej * 4 jajka * 1/2 szklanki cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa * 1,3
Mix smaku