oczkach, dodać mleko, miód, mąkę, jajko i proszek. Wymieszać łyżką. Olej rozgrzać, kłaść łyżką kleksy ciasta, smażyć na rumiano z obu stron. 4. Jaglanka z owocami Składniki: 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżka miodu 2 łyżki jogurtu greckiego lekkiego owoce (u mnie borówki i nektarynki) ziarenka (dowolne) Przygotowanie: Abu ugotować kaszę jaglaną należy najpierw wypłukać ją bardzo dokładnie
Cakes By Kejtzważywszy, że na dworze nadal trwają upały, potrzeba sprawiła, iż zabrałam się za zrobienie ciasta bez użycia piekarnika. No i wyszło coś takiego… Składniki: biszkopty ok. 1 kg twarogu do sernika 2 galaretki cytrynowe 1 galaretka wiśniowa 100 ml brandy niecała szklanka borówek amerykańskich niecała szklanka wydrylowanych wiśni Wykonanie: Biszkopty nasączamy odrobinę brandy, układamy na okrągłej blaszce. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy
Smaki Ewyowsianka na mleku sojowym z borówkami (także w środku) i tahini~ Przez najbliższe dni będzie borówkowo... i cukiniowo, bo obu produktów mam teraz baaaaardzo dużo. Co z tym zrobić?! No nic, będą dżemy, ciasta i pyszne śniadania :) I obiecane zdjęcia :) Jutro dodam jeszcze kilka, takich bardziej 'off-topotych' :) Inscenizacja bitwy
breakfast of dreamsTorcik jest bardzo szybki w przygotowaniu. Wyglądem przypomina sernik na zimno, jednakże śmietanka sprawia, że jest niezwykle kremowy. Borówki nadają kwaskowatości, którą wyrównuje poziomkowa galaretka. Polecam
VioletoweKucharzenieDziś zapraszam na pyszny sernik z białej czekolady z dodatkiem świeżych malin, które oczywiście możecie zastąpić borówkami lub truskawkami - bez dodatku mąki i jajek, bez konieczności
My Culinary ArtSkoro mąż wprowadził zapas włączania piekarnika podczas upałów, przygotowałam deser bez użycia tego urządzenia. Ze smakowitymi borówkami, truuskawkami i mleczną masą z gotowanej kaszy na spodzie
Czerwień i błękitśmietany - deserów 1 łyżka cukru pudru wiórki kokosowe borówki świeża mięta dodatkowo: słoiczek konfitur wieloowocowy PRZYGOTOWANIE : Pieczemy biszkopt: białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno dodając cukier, następnie stale miksując dodajemy porcjami mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Uzyskane ciasto wylewamy do tortownicy. Wkładamy do zimnego piekarnika, włączamy(...)przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru oraz fixu. Powstała masą śmietankową smarujemy cały tort, dekorujemy pozostałością masy. Na środek wykładamy borówki, boki oprószamy wiórkami kokosu. Podajemy ze dekorując świeżą miętą
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizbyt słodkie, smaku nadaje mu bita śmietana z dodatkiem galaretki, np agrestowej. Zdecydowanie warto je upiec, nie tylko ze względu na przepiękny wygląd. Przepis pochodzi od Doroty . SKŁADNIKI Ciasto 300 g szpinaku (świeży lub mrożony, najlepiej rozdrobniony) 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru (można dać trochę mniej) 2 jajka 1 szklanka oleju 2 łyżeczki proszku(...)innych owoców np. jagody, borówki, jeżyny, maliny) Całe jajka utrzeć porządnie razem z cukrem w mikserze a następnie, cały czas miksując, dolewać stopniowo olej. Teraz dodać wanilię oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenie i wymieszać na najniższych obrotach miksera. Do tak powstałej masy dodawać odciśnięty szpinak i dalej mieszać powoli mikserem lub łyżką. Gdy ciasto będzie już jednolite przelać
Złote przepisygorąco: Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami TU Ser camembert faszerowany śliwkami TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek dyni i słonecznika TU kulki drobiowe TU Poza tym: pieczywo, korniszonki, oliwki, półmisek wędlin, kapary, ciasto, tort
pieprzny smaczekciasto wystygnie wycinamy kółka, kładziemy do środka krem i przykrywamy drugim kółkiem z ciasta. Gdy przygotujemy krem mieszając wszystkie składniki oprócz kakao, odkładamy trochę do drugiej miski, aby do niej dodać kakao i zrobić drugi krem. Ja do babeczek zrobiłam sos z borówek, rozgniatając trochę owoców z 1 łyżeczką cukru i chwilę gotowałam żeby się zredukował. KREM 1 serek mascarpone
harrisaszczypta soli 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) borówki lub inne owoce Do miski wlać mleko, dodać jajka i cukier. Wszystko roztrzepać rózgą kuchenną. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej i sól i dokładnie ponownie wymieszać. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie (wszystko zależy od wielkości jajek, mąki) dodać odrobinę mąki. Piec w dobrze nagrzanej
O kuchni z uczuciemprzesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksować na wolnych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Wsypać borówki i wymieszać łyżką. Najlepiej smażyć na patelni beztłuszczowej (z nieprzywierającą powłoką) jeśli takiej nie mamy to polecam smażyć na oleju kokosowym nierafinowanym lub na maśle. Nakładać po łyżce ciasta na patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bez dodatków lub polane
Mania Wypiekaniaupiec :-) To ciasto, które wam tu dziś przedstawiam, jest moim zdaniem najszybszym z szybkich ;-) a do tego smakuje wprost wyśmienicie... SKŁADNIKI 1 szklanka jogurtu naturalnego 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka 1 szklanka oleju 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody dodatkowo: dowolne owoce (u mnie borówki) cukier puder(...)się. Całość przelewamy do foremki (u mnie 22 x 23 cm), na wierzchu układamy owoce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 - 60 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, studzimy i posypujemy cukrem pudrem
Czary - gary w kuchniborówka amerykańska kolorowa posypka do dekoracji motylki czekoladowe i kwiatki cukrowe mały słoiczek konfitury malinowej 1/2 szklanki malin do masy Wykonanie : Żółtka oddzielić od białek , utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem i kakao. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Spód małej tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto(...)ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na końcu dodać śmietany fix i wymieszać . Zimny biszkopt przeciąć na dwa równe krążki ten górny lekko ściąć . Na spodni krążek ciasta wyłożyć 2, 3 łyżki konfitury malinowej . Masę śmietanową podzielić na pół, do jednej części dodać pokrojone maliny . Masę wyłożyć na konfiturę malinową. Przykryć drugim krążkiem . Drugi krążek posmarować cienką
Sama słodycz i szczypta chili