ciasta z borowkami - 1003 przepisów (strona:38/67)

Truskawianki 178

się domowe jagodzianki ale przecież zawsze zamiast jagodowego wnętrza można zrobić inne nadzienie. Sprawdzą się tutaj maliny, borówki amerykańskie czy truskawki których aktualnie mamy środek sezonu.  Polecam te bułeczki podane z kubkiem ciepłego kakao! :-) Składniki na 16 truskawianek: ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 7 g suchych drożdży 75 g roztopionego, chłodnego już masła 250 ml letniego mleka

Poezja Smaków - blog kulinarny
.1107. dynia budyniowo 131

kremem czekoladowym z ciecierzycy ~ Ale mnie tato wczoraj zaskoczył! Mamy drugi tydzień października, a on przywiózł mi 5kg borówek i 2kg malin! :o Takie niespodzianki to ja lubię ♥ Ale nie lubię tego, że przez to w zamrażarce jest tak ciasto, że strach ją w ogóle otworzyć :D Zapraszam też po przepis na szaszłyki warzywne z tofu. Jesli szaszłyki

breakfast of dreams
Chrupiące gofry 311

miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponownie miksujemy. Gofrownicę smarujemy cienko rozpuszczonym masłem i nakładamy ciasto na gofry. Pieczemy ok. 6 - 7 minut (w zależności od właściwości posiadanej gofrownicy). Podajemy ze świeżymi owocami (u mnie ukochane borówki) i ulubionymi dodatkami

Emcia Pichci
Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską 140

    Dziś zapraszam na rewelacyjny i zaskakujący swoim smakiem bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską. Jeśli do tej pory nie mieliście odwagi spróbować bazylii

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto szpinakowe z porzeczkami 365

szpinaku wykiełkowała na grządkach przeznaczonych na cebulę siewkę. Trzeba więc go było usunąć, by cebula mogła normalnie się rozwijać. A że naszła mnie ochota na słodkość, postanowiłam zrobić tureckie ciasto szpinakowe, łamiąc je smakiem polskich czerwonych porzeczek. Składniki : ok. 400 g przemrożonego przez noc rozdrobnionego szpinaku 4 jajka 350 ml cukru 350 ml oleju 3 szklanki (600 ml) mąki krupczatki(...)śmietan fix owoce; u mnie teraz czerwone porzeczki, mogą być też cząstki truskawek, jagody, borówki, a najsmaczniejsze są maliny :), choć to oczywiście kwestia gustu ;) Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać szpinak i olej. Zmiksować. Dosypać makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. zmiksować. Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180-200 stopni C przez

Weekendy w domu i ogrodzie
Drożdżówki z dżemem wiśniowym 158

niej zrobić...zapytałam na fb i tak oto powstały bułeczki wg przepisu Danusi..bułeczki super mięciutkie, ogólnie ciasto jest elastyczne i pięknie się z nim pracowało...moje bułeczki rosły jak szalone i wyszły buły..ja robiłam z dżemem wiśniowym , a Danusia z borówkami....moje nie wyglądają tak pięknie jak u Danusi i moje są bez lukru..po prostu zabrakło czasu(...)być ciepła). Ubić całe jajka z pozostałym cukrem [ ja roztrzepałam widelcem] . Do przesianej mąki dodać sól, wyrośnięty rozczyn, masło z serwatką, ubite jajka. Wyrobić robotem z hakami, aż ciasto zacznie odchodzić od miski, trwa to ok. 10 minut [ wyrabiałam ręcznie] . Wyrobione ciasto (ma być dosyć luźne) lekko oprószyć mąką, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Gdy ciasto

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowe pancakes z cytrynowym twarożkiem, jagodami, borówkami i melisą. 154

łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka sody szczypta soli mleko (opcjonalnie, jeśli ciasto będzie zbyt gęste) twarożek dwa plastry białego sera dwie łyżki jogurtu naturalnego sok z 1/4 cytryny 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią dodatkowo jagody borówki płatki migdałów płatki czekoldowe listki melisy cytrynowej miód/ syrop różany lub inne ulubione dodatki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DefinicjaSmaku
Tort z galaretką i owocami 248

owocami, galaretką i bitą śmietaną. Ja wykorzystałam brzoskwinie i borówki, ale możemy również dodać truskawki, winogrona lub inne owoce. Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka mąki pszennej 0,25 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Salonik smaków
Ciasto jogurtowe z figami 111

ciasto kusiło tak bardzo mojego męża, że przyłapany został przez aparat na podkradaniu fig Ciasto oparte na oleju, jednak w przyszłości spróbuję go zastąpić roztopionym masłem. Ciacho jest lekkie, ładnie wyrasta. Do jego zrobienia możecie spokojnie używać owoców takich jak jabłka, gruszki, brzoskwinie czy borówka amerykańska. Powiem szczerze, że średnio lubię suszone figi. Nie wiem czemu, kojarzą mi się(...)razu zjeść, to powinny się lekko uginać pod naciskiem palca. Obejrzyjcie dokładnie figę. Nie powinna pękać im skórka, bo to oznaka, że figa jest już zbyt dojrzała. Drukuj Ciasto jogurtowe z figami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 150 g jogurtu naturalnego (dałam gecki) 150 ml oleju roślinnego 3 jajka 150 g drobnego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Mieszam w Garnku
Czekoladowo Cukiniowe Brownie z Kremem 170

już wspominałam we wcześniejszych wpisach uparcie eksperymentuję z ciastami bazującymi na warzywach. Ciasto z cukinią, ciasto marchewkowe, ciasto pietruszkowe, buraczkowe bardzo polecam. Z czystym sumieniem, bez obaw, że może Wam nie smakować podaję przepis na czekoladowo cukiniowe brownie, przełożone kremem śmietankowym z owocami, polane cytrynowym lukrem. Przepis na brownie z cukinią znalazłam przeglądając książki kulinarne a pomysł na połączenie(...)wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Rozlewamy ciasto na dwie formy, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.   Krem: 400 g kremowego serka (soft cheese np. Philadephia) 250 ml śmietany kremówki 36% 75 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 200 g borówek 200 g malin   Śmietanę ubijamy

Made By Mom And Son
Czekoladowe ciasto na oleju z truskawkami 236

powoli dobiega końca dlatego też warto sięgnąć po ten przepis. Ciasto dzięki dodatkowi oleju pozostaje długo miękkie i puszyste, a do jego przygotowania wystarczy nam tylko miska, mikser, sitko i odrobina chęci.  Jeżeli nie macie truskawek to oczywiście, możecie je zrobić z innymi sezonowymi owocami (tutaj proponuję wiśnie, borówki, maliny).  Smacznego  ;)  Składniki: 5 jajek(...)drobnego cukru  truskawki Wykonanie: Jajka wybić do miski i ucierać je z cukrem do czasu, aż będzie on niewyczuwalny. Następnie stopniowo dodawać mąkę, cały czas mieszając- ciasto zrobi się dość gęste ale tak ma być. Cały czas miksując powoli wlewamy olej. Na sam koniec dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i kakao- mieszamy do połączenia się składników. Blaszkę wykładamy

Krakowskie smaki Ani
Wieloowocowe ciasto muffinkowe - niekłopotliwe i ekspresowe 144

wymieszania, czterdzieści minut i deser gotowy. Wadą ciasta jest to, że znika jeszcze szybciej niż powstaje. Sprawdźcie sami: Składniki (na jedną formę):  300 gram mąki pszennej 2 jajka 5 łyżek cukru pudru łyżka serka mascarpone 50 ml śmietany 30% łyżka rozpuszczonego masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia garść borówek amerykańskich 5 truskawek 2 połówki brzoskwiń z zalewy Przygotowanie(...)kostkę truskawki i brzoskwinie oraz borówki w całości. Serek mascarpone ubijam mikserem ze śmietaną i przekładam do owoców z masłem. Wbijam cale jajka i mieszam wszystko łyżką. W drugiej misce mieszam mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Składniki mokre wlewam do suchych (choć lepiej zrobić odwrotnie) i mieszam delikatnie łyżką na jednolite ciasto. Przekładam do blaszki wysmarowanej masłem

Kuchnia po mojemu
Omlet cukiniowy z serem i borówkami 136

niewielką ilością oleju. Wyłożyć na patelnię ciasto cukiniowe, rozklepać równomiernie i na wierzchu ułożyć młodą cukinkę pokrojoną w plasterki. Podsmażyć spód na średnim ogniu , następnie omlet odwrócić i usmażyć drugą stronę. Ostrożnie wyłożyć na talerz obracając spodem do góry tak by plasterki były na górze omletu. Podawać z konfiturą z borówek. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 292

dekorowania Kruche ciasteczka czekoladowo-orzechowe Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką

Karo in the Kitchen
Jagodowe tartaletki 174

mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i nadal miksujemy dodając w między czasie wodę. Kiedy ciasto lekko się "zbryli" to wykładamy je na stolnicę lub blat i zagniatamy w kulę. Dalej postępujemy jak opisałam powyżej. Nadzienie: 450 g borówki amerykańskiej lub jagód; 37 g cukru; 22 g mąki (u mnie kartoflana); 45 ml soku z cytryny

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania