ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:391/500)

Kruche babeczki z kremem budyniowym (bez glutenu, bez laktozy) 79

dżemem. Babeczki są super chrupiące oraz niezwykle smaczne a do tego są bez laktozy i bez glutenu. Budyń do kremu zrobiłam sama. Babeczki wyszły super. Polecam na podwieczorek Składniki: ciasto: 100 g masła bez laktozy 3/4 szkl mąki kukurydzianej 1/4 szkl mąki kokosowej 2 łyżki jogurtu naturalnego bez laktozy 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 1 łyżeczka cukru wanilinowego(...)kukurydzianej oraz: 125 g masła bez laktozy 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki wiórków kokosowych+ do posypania pół słoika ulubionego dżemu Przygotowanie: Ciasto: na stolnicę przesypujemy obie mąki, dodajemy pokrojone masło oraz pozostałe składniki. Wyrabiamy na kruche ciasto i wylepiamy nim małe foremki na babeczki. Układamy je na blaszce i wstawiamy ją do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 15 minut

słodkie i nie tylko historie kulinarne
HAPPY BIRTHDAY SWEET ROLL – FALLOUT 4 – słodka bułka z orzechami i cynamonem 171

ciasto równomiernie smarujemy miękkim masłem (omijając brzegi) oraz obsypujemy brązowym cukrem, cynamonem i posiekanymi orzechami. Następnie zwijamy w rulon zaczynając od dołu (patrz: zdjęcia). Po zwinięciu smarujemy wodą końcówkę ciasta i przyklejamy mocno do rolady aby się nie rozpadła. Rękoma zbijamy ją z lewej i prawej strony, aby ją skrócić i pogrubić. Roladę kroimy ostrym nożem – powinno wyjść(...)wierzchu odrobiną mleka. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika (opcja góra i dół). Pieczemy około 25 minut do zarumienienia. 6. LUKIER (5 min) Cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny. W miarę potrzeby dodajemy więcej któregoś ze składników, aby dostosować gęstość lukru (najlepiej gdy jego konsystencja podobna jest do gęstej śmietany). Lekko oblewamy nim bułki. PODANIE Bułki smakują

Nerds Kitchen
Puchaty sernik 221

zachwycił zarówno mnie  jak i domowników dlatego łapcie przepis. Spód: 100 g. masła 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 18% Z podanych składników zagniatamy ciasto i chłodzimy je w lodówce przez co najmniej 30 minut. Masa serowa: 1 kg dobrej jakości sera (użyłam zmielonego w kiełbaskach od S.M Siedlce) 6 jaj pół kostki masła(...)soli Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Starannie oddzielamy białka i żółtka. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy połowę cukru. Żółtka z pozostałym cukrem ucieramy na puch i dodajemy do nich ser, zimne masło oraz cukier z wanilią (lub ziarenka z laski wanilii), mąkę i kaszę manna i całość bardzo dokładnie mieszamy. Na koniec ostrożnie

Cynamonowe szczęście
Sernik malinowy 353

waniliowe bez cukru- 3 łyżki ubitej śmietany- szczypta soli- ekstrakt waniliowy- kilka kropli esencji migdałowej Miękkie masło utarłam z cukrami. Dodłam 7 żółtek i 1 całe jajko, dalej ucierałam na puszystą masę. Do sernika użyłam twarogu, który sama zrobiłam, więc nie musiałam go mielić – dodałam całość naraz oraz mascarpone. Do gładkiej już masy, dalej ucierając, przesiałam przez sitko(...)Rozpuścić 2 galaretki w 800ml wrzątku. Po wyjęciu, sernik w tortownicy postawić na większym talerzu. Nożem oddzielić od brzegów. Ciepły polać galaretką (ok. 6 łyżek), aby się wchłonęła w ciasto. Gdy sernik wystygnie, a pozostała galaretka lekko już skrzepnie, wylewamy ją na ciasto obłożone malinami. Wstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień brzeg sernika ozdabiamy rozetkami z bitej śmietany

mojewypiekiinietylko
Tort Czekoladowo Wiśniowy 295

ciągle mieszając do zagotowania i zgęstnienia masy. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.Połamaną czekoladę rozpuszczamy z łyżką masła, studzimy do momenty gdy czekoladą całkowicie ostygnie jednak nadal pozostanie płynna. Masło ucieramy na jasną, puszystą masę, a następnie partiami dodajemy budyń. Powoli, ciągle ubijając wlewamy czekoladę, wsypujemy kakao i mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji.Masa wiśniowa:Syrop podgrzewamy. W osobnym naczyniu dokładnie rozprowadzamy(...)wrzucamy wiśnie. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia.Na dolny biszkopt wykładamy masę wiśniową i w takiej postaci całkowicie studzimy. Następnie na wiśnie kładziemy 2/3 masy czekoladowej. Całość przykrywamy górnym biszkoptem. Ciasto ponczujemy likierem wiśniowym (lub wódką wymieszaną z syropem wiśniowym). Calosc pokrywamy pozostałą masą czekoladową. Tort możemy udekorować bita śmietaną, wisienkami koktajlowymi i startą czekoladą.Moje posty

Słodka Strona
Szybkie i proste ciasto jogurtowe ze śliwkami 72

Proste a zarazem pyszne ciasto ze śliwkami za tak zwany przysłowiowy grosik. Rewelacyjne w swojej prostocie i smaku   Blaszka o wymiarach 27/25 cm Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka jogurtu naturalnego 100 gramów masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru około 500 gramów śliwek szczypta soli(...)Masło lub margarynę rozpuszczamy w garnku, schładzamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia i solą przesiewamy przez sito. W osobnej misce ucieramy jajka z cukrem na puszystą pianę następnie dodajemy jogurt, roztopione masło i przesiane mąki. Wszystko dokładnie mieszamy krótko tylko do połączenia składników, przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy połówki śliwek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Andzia Pichci
Sernik dopieszczony i Jose Saramago 85

spód: 150 g masła 2 łyżki kakao (użyłam 1 łyżkę kakao czarnego i 1 zwykłego) 20 sztuk ciastek (petite beurre) Ciastka mielę na drobno (można rozdrobnić wałkiem do ciasta). Masło rozpuszczam i dodaję do niego ciastka i kakao. Całość mieszam i wykładam do tortownicy o średnicy 20 cm, której dno wyłożyłam wcześniej papierem do pieczenia. Na brzegach tworzę rant(...)serową. Składniki na masę serową: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ kg twarogu (może być z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka oddzielam od żółtek i żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę. Białka ubijam na sztywno. Śmietankę również ubijam. Do masy jajecznej dodaję twaróg cały czas miksując, ale na niskich obrotach. Następnie dodaję białka i delikatnie mieszam

Słodki sentyment
Muffiny Marchewkowe 157

młodszych gości stwierdził, że wcale nie smakują tak dobrze jak wyglądają, to zaręczam Wam, że tak do końca nie jest. Jak się dowiedziałam, on po prostu nie lubi ciast marchewkowych. Ja Wam gorąco polecam je wypróbować a tym samym przekonać się jak smakują Składniki na 12 muffinek: 160 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)mleka 2 marchewki 1 jabłko 35 g orzechów Mąkę mieszamy z proszkiem, solą i cynamonem. Marchew i jabłko obieramy i ścieramy na małych oczkach tarki. Orzechy drobno siekamy. Masło ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy stopniowo jajka. Ucieramy. Kolejno dodajemy wymieszaną mąkę i ciepłe mleko. Ucieramy. Dodajemy marchew, jabłko i orzechy. Ucieramy krótko do połączenia się składników. Formę do muffinek

Made By Mom And Son
Rolada orzechowa 129

składnikiciasto* 4 jajka* 120 g cukru* 1 cukier wanilinowy* 80 g mąki pszennej* 40 g mąki ziemniaczanej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 30 g kakaokrem* 1

Mix smaku
Domek z Piernika! / Cottage gingerbread! 146

;-DCzyż nie cudownie? Kocham ten czas oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko białego puchu za oknem!;-)Dzisiaj pierniczyłam w kuchni przez

SMYKWKUCHNI
szarlotka z kokosem po mojemu:) 160

W nowym roku z godnie z postanowieniami zabieram się jeszcze ostrzej do szkolenia swoich umiejętności cukierniczych. Na pierwszy ogień idzie zatem szarlotka w moim wydaniu. Między

ciastkarnia na kruchym spodzie
Babka mrożona 124

  Dzisiaj Wam pokaże przepis na babke (tak na szybko).Składniki:- 2 pudełka serka homogenizowanego- 3 jajka- pół szklanki cukru pudru- 1 cukier waniliowy- garść orzechów

Zainspirowana w kuchni
Ciasto ze śliwkami i kremem budyniowym. 114

umiejętności, ale jest dość czasochłonny. Mimo wszystko warto poświęcić trochę czasu w kuchni i przygotować coś pysznego. Obecnie mamy sezon na śliwki, ale śmiało można zastąpić je innymi owocami. Ciasto jest bardzo słodkie, więc warto pamiętać, aby owoce były lekko kwaśne, co zrównoważy nam smak. Przepis Składniki: Spód: 250 g miękkiego masła 250 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego(...)żółtka i całość mieszamy do połączenia się składników. Resztę mleka zagotowujemy i ciągle mocno mieszając dodajemy przygotowany przed chwilą budyń. Mieszamy, aż wszystko się zagotuje. Odstawiamy do wystygnięcia. Spód. Ucieramy masło z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy jajka i dalej miksujemy. Mąkę, migdały, sól i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Sypkie składniki dodajemy do mokrych i razem mieszamy

KasiaiKrzysiu.pl
LODY BEZOWE Z ORZECHAMI / JAK ZROBIĆ IDEALNĄ BEZĘ WŁOSKĄ? 164

fantastyczne lody bezowe z orzechami, które zachwycą każdego wielbiciela słodkości ? O tym dziś! CO TO JEST BEZA WŁOSKA? BEZA WŁOSKA to stabilna gęsta beza wykorzystywana do dekoracji tortów, tart, ciast i ciasteczek. Swoim smakiem przypomina lubiane w dzieciństwie ciepłe lody – jest nieziemsko słodka i bardzo delikatna. Składa się z ubitych białek zaparzonych syropem cukrowym. Nie wymaga pieczenia, suszenia ani podgrzewania(...)robotem do robienia bezy włoskiej jest wspomniany już kiedyś przeze mnie Electrolux – robot kuchenny Assistent PRO EKM6100. Dlaczego? W swoim życiu przetestowałam już kilka robotów i najczęstszym problemem było ucieranie białek. * W przypadku jednego czy dwóch białek mieszadło nie sięgało do dna misy, przez co nie było możliwości utrzeć ich na pianę ( zwykle musiałam zwiększać ilość

Ostra na Słodko
RURKI Z KREMEM KUKUŁKOWYM 98

kawałki i rozwałkowujemy bardzo cienkie placki ( użyłam do wałkowania maszynki do makaronu ). z których wycinamy radełkiem paski o szerokości około 1 cm. Foremki, rurki smarujemy oliwą i nawijamy paski ciasta zaczynając od węższej części do szerszej. Jedną stronę rurki obtaczamy w cukrze i układamy na blaszce. Pieczemy 15 minut w temperaturze 200 % C, aż będą złote. Po ostudzeniu delikatnie wyjmujemy(...)mielonych orzechów 200 g masy kajmakowej " HELIO  " kukułka Budynie mieszamy w mleku z łyżką cukru, gotujemy, mają wyjść bardzo gęste. Rozkładamy na dwa talerze i chłodzimy.  Margarynę ucieramy mikserem, dodajemy po trochu twardy budyń aż cały wyrobimy. Na koniec dodajemy mielone orzechy i masę kukułkę. Mieszamy, w razie konieczności można ją dosłodzić ale nie ma takiej potrzeby. Rurki

Kulinarne Fantazje Marioli