ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:247/500)

Ciastka z m&m's 156

masła1/2 szklanki cukru1 szt. jajka1/2 łyżeczki sody2 łyżeczki cukru waniliowego domowej roboty100 g cukierków m&m'sPrzepis:Masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy jajko, mąkę, sodę oraz cukier waniliowy. Wszystkie te składniki zagniatamy na jednolite lekko klejące ciasto. Z gotowego ciasta formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i rozpłaszczamy je w dłoniach. Na blaszce wyłożonej papierem

Emcia Pichci
Wieniec frankfurcki 426

dodawać i każde miksować ok. 1/2 minuty. Mąkę z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia , przesiać i dodać łyżkami do ciasta. Piekarnik nagrzewamy do 180 C , blaszkę pokrywamy papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40-45 minut. Krem: Żółtka ucieramy z  50 g cukru i z mąką ziemniaczaną. Dolać 125 ml mleka i zmiksować. Resztę mleka zagotować z resztą

Słodkości i nie tylko
Paczki 193

rozkruszamy, zasypujemy 1 lyzka cukru, 2 lyzkami maki i 0,5 szklanki mleka. Odstawiamy na chwile az rozczyn troche wyrosnie.Zoltka ucieramy z reszta cukru i cukrem waniliowym, dodajemy do nich letnie mleko i zaczyn drozdzowy, make i spirytus. Wyrabiamy ciasto. Na koncu dodajemy stopiona i przestudzona margaryne. Ciasto wyrabiamy do chwili jak bedzie odchodzic od reki.Formujemy z niego kulke

Przysmaki Karolki
Moja slabosc do czekolady 177

Czekolade rozpuszczamy w kapieli wodnej.Ucieramy maslo z cukrem do chwili uzyskania pulchnej, jasnej masy. Dodajemy po jednym jajku i nadal ucieramy, a nastepnie make z proszkiem do pieczenia i szczypta soli. Na koncu dodajemy posiekane grubo orzechy.Odlewamy czesc ciasta do miseczki z roztopiona czekolada i dokladnie mieszamy.Foremke keksowke natluszczamy maslem. Na dno wylewamy troche ciasta czekoladowego, nastepnie jasnego i ponownie

Przysmaki Karolki
PĄCZKI BABCI MARYSI 262

dodajemy po łyżce mąki i cukru, mieszamy i odstawiamy aż drożdże podrosną. W rondelku rozpuszczamy margarynę i studzimy. Żółtka ucieramy na puch z cukrem. Kiedy drożdże wyrosną dodajemy mąkę, utarte żółtka praz wódkę. Mieszamy łyżką, dolewamy przestudzoną margarynę, wyrabiamy dobrze ciasto. Odstawiamy na min 30 minut w ciepłe miejsce.Kiedy podrośnie odrywamy po kawałku ciasta, spłaszczamy, nakładamy powidła, zlepiamy, formujemy pączek

Z Majeczką w kuchni
Sernik waniliowy z solonym karmelem. 223

pewno.Wierzch ciasta pokrywa bita śmietana ,karmel i sól morska w płatkach. Prawdziwe sernikowe niebo !.Tylko nie przesadźcie z solą. Składniki: okrągła foremka o średnicy 22 cm z odpinanym brzegiem. Ciasto: 270 g kruchych herbatników,dałam czekoladowe 30 g mielonych migdałów 85 g roztopionego masła Masa serowa: 700 g sera twarogowego z wiaderka,może być kremowy President 150 g cukru(...)potem delikatnie boki. Blaszkę wstawiamy do lodówki. Masa serowa: Ser ucieramy z cukrem ,dodajemy po jednym jajku i ucieramy mikserem do połączenia się masy.Dodajemy wanilię ,mieszamy. Wyjmujemy foremkę z kruchym spodem z lodówki i wylewamy na niego ostrożnie masę sernikową.Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez około 50 minut .Studzimy. Sos karmelowy: W małym garnku umieścić śmietankę ,masło i cukier.Mieszaj

Ladylaura.
Placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką 133

masła, szczypta soli, 100 g mąki, 75 g cukru trzcinowego, Wykonanie; Ciasto;   Łyżkę mleka podgrzewamy i rozpuszczamy w niej sól. Odstawiamy. Rozpuszczamy drożdże w reszcie mleka z dodatkiem łyżeczki cukru i mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia.Po ok 30 minutach rozczyn powiększy swoją objętość.Masło ucieramy na puszyste z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku i po jednym jajku ciagle

Anioły w kuchni
Placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką 111

masła,szczypta soli,100 g mąki,75 g cukru trzcinowego,Wykonanie;Ciasto; Łyżkę mleka podgrzewamy i rozpuszczamy w niej sól. Odstawiamy. Rozpuszczamy drożdże w reszcie mleka z dodatkiem łyżeczki cukru i mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia.Po ok 30 minutach rozczyn powiększy swoją objętość.Masło ucieramy na puszyste z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku i po jednym jajku ciagle

Anioły w kuchni
Szybkie ciasto z automatu do wypieku chleba 316

proszku do pieczenia 2 łyżeczki aromatu pomarańczowego garść rodzynek Przygotowanie:Jajka ucieramy z cukrem i solą na puszystą masę. Wlewamy do formy. Dodajemy olej i aromat pomarańczowy. Mąkę oraz proszek do pieczenia mieszamy i wsypujemy do formy usypując pośrodku stożek.  Ustawiamy program do wypieku ciasta (u mnie nr 10). W momencie sygnału dodajemy rodzynki, jeśli dodajemy ich niewiele

Ze smakiem i z pasją
Szybkie i proste ciasto ucierane z gruszkami. 5958

Witam sobotnio i zapraszam bardzo smakowite, proste i szybkie w wykonaniu ciasto z gruszkami. Miękkie i wilgotne, z gatunku szybko znikających. Na zdjęciu jeszcze cieplutkie i pachnące :) Polecam :) Składniki Ciasto - 25 dkg. miękkiego masła roślinnego - 1 i 1/2 szklanki cukru - 6 jajek - 3 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy - 1 i 1/2 łyżki śmietany - 2 łyżki(...)cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawać żółtka, następnie  dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać, z białek ubić sztywną pianę dodać do utartej masy delikatnie wymieszać łyżką. Wysmarowana tłuszczem blachę wyłożyć papierem dopieczenia, wylać na blachę połowę ciasta, równo rozprowadzić, nałożyć przygotowane nadzienie. Do drugiej części ciasta dodać śmietanę i kakao  wymieszać i zalać nadzienie jabłkowe

Kuchnia z widokiem na ogród
Puszysta babka kakaowa z jogurtem greckim 152

przesiewamy do miski. Mleko łączymy z jogurtem. Masło ucieramy z cukrem pudrem na krem. Dodajemy jajka i wciąż ucieramy, aż wszystko się ładnie połączy. Następnie dodajemy na przemian, małymi partiami suche składniki a na końcu mleko z jogurtem. Dokładnie mieszamy. Przekładamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy. Pieczemy 50 minut w 150'C(termoobieg) do suchego patyczka. Studzimy

Tagebuch po polsku
Bezowiec z wiśniami 146

wiśniami (ciasto z wiśniami i bezą) Bezowiec z wiśniami to pyszne czekoladowe ciasto z wiśniami i bezą . Takie warstwowe ciasto wiśniowe z galaretką sprawdza się świetnie na różne rodzinne uroczystości. Może to być ciasto z wiśniami mrożonymi, z wiśniami z kompotu lub świeżymi w sezonie. Duża blacha ciasta znika w mig i wszystkim smakuje! Zobaczcie przygotowanie ciasta krok po kroku(...)poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto z wiśniami, budyniem i galaretką jest dość proste w przygotowaniu. Podczas przygotowań kremu budyniowego należy tylko pamiętać, by budyń i masło były w tej samej, pokojowej temperaturze. Całość ucieramy stopniowo. Jeśli będziecie przygotowywać krem podczas upałów, może wyjść trochę rzadszy niż zwykle, ale idealnie stężeje w lodówce. Jeśli

Lekcje w kuchni
MAKOWIEC Z JABŁKAMI 311

bakalie ( orzechy, rodzynki, migdały ) – ok. 150 g * olejek do ciast arakowy – 3 łyżki * kasza manna – 8 łyżek * proszek do pieczenia – 3 łyżeczki DODATKOWO: * mleczna czekolada + kokos SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mak parzymy, mielimy z olejkiem arakowym i posiekanymi bakaliami. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy sparzony mak , kaszę mannę i ubitą na sztywną pianę białka. Wszystko razem

Ostra na Słodko
Muffinki marchewkowe light z serową niespodzianką 194

się oprzeć. Wypieki marchewkowe, są pyszne i zarazem zdrowe. Idealne kiedy jesteśmy na diecie i mamy ochotę na coś słodkiego. Jako bazy do babeczek użyłam przepisu na zamieszczone niedawno ciasto marchewkowe. Zmieniłam nieco proporcję i nadziałam je serem. Wyszły rewelacyjne, wilgotne i bardzo aromatyczne. Muffinki zachowują długo świeżość, więc możemy je spokojnie jeść przez kilka dni i będą smakowały(...)mieszamy dokładnie. Następnie dodajemy jogurt, marchewkę  i ananasa. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką lub miksujemy.Przygotowujemy masę serową. Żółtko ucieramy ze słodzikiem. Dodajemy ser, budyń i aromat. Miksujemy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Papilotki wypełniamy ciastem do ½ wysokości. Nakładamy kopiastą łyżkę nadzienia serowego i przykrywamy ser ciastem muffinkowym. Porcja starcza na około 10-11 babeczek. Pieczemy

Mania Gotowania
Ciasto orzechowe z bananami i bitą śmietaną + film 328

Biszkopt orzechowy, bita śmietana, czekolada i banany to idealne połączenie smaków, w konsekwencji czego powstało pyszne ciasto. Jest to znakomita propozycja na każdą okazję, deser lub podwieczorek, smakuje obłędnie i błyskawicznie znika z talerzy. składniki na tortownicę 23 cm  6 jajek  3/4 szklanki cukru kryształu  150 g orzechów włoskich  2 łyżki mąki pszennej  1 łyżeczka(...)siekamy. Do miski przekładamy oddzielone od żółtek białka i ubijamy je na sztywną pianę. W drugiej misce ucieramy żółtka z cukrem a następnie łączymy je z białkami, dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i całość delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i dokładnie je rozprowadzamy, pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym

Smakowite Dania