ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:245/500)

Ciasto serowa Zośka 523

skusicie się na upieczenie takiej serowej Zośki? żródło  Ciasta s.Anastazji Ser 700 g twarogu mielonego 6 jajek 200 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy 50 g rodzynek 150 g masła Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie ucierać dodając stopniowo po jednym żółtku. Dodać ser,rodzynki  proszek do pieczenia

O kuchni z uczuciem
Ekspresowe oponki serowe 77

mojej babci. Ekspresowe oponki wykonasz w kilkanaście minut. Do ich wykonania będziesz potrzebować: miski do ciasta, miksera, stolnicy lub blatu, wałka, kubka do wycinania okręgów, kieliszka do wycinania dziurek, szerokiego garnka do smażenia oraz szczypce lub cedzaka do wyławiania oponek. Krok 1. Przygotowuję ciasto na oponki. Twaróg przeciskam 2 – 3-krotnie przez praskę lub mielą na maszynce, aby nabrał(...)kwaśny. Oddzielam żółtka od białek. Do miski wbijam żółtka, wsypuję cukier i ucieram mikserem przez kilka minut. Dodaję zmielony lub przeciśnięty przez praskę twaróg, wsypuję mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaję śmietaną. Wszystko mieszam za pomocą rąk do czasu, aż uzyskam jednolite, gęste i gładkie ciasto. Pod koniec mieszania dodaję ocet i całość mieszam ze sobą. Krok 2. Przygotowuję

Ania gotuje
puszysty, piankowy sernik z wiaderka 2180

Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Blaszkę smarujemy tłuszczem, nie wysypujemy bułką tartą. Wykładamy ciasto. MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku -3/4 szkl oliwy z oliwek -3 budynie śmietankowe po 40g -1 1/2  szkl mleka -1 cukier waniliowy -6 żółtek (białka odkładamy) Żółtka ucieramy wraz z cukrem waniliowym , dodajemy ser, następnie budynie, oliwę i na końcu mleko, dokładnie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
"Murzynek" 135

Bardzo proste ciasto na dużą blaszkę.     Składniki: -5 jajek -2 szklanki cukru -4 szklanki mąki -2 szklanki mleka -1 szklanka oleju -2 łyżki kakao -3 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej -słoiczek dżemu -aromat Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, aromat, mleko i miksujemy. Dodajemy olej i miksujemy. Dodajemy przesiane kakao i miksujemy. Dodajemy dżem i mieszamy

Maminek kulinarny
Waniliowe babeczki z dżemem malinowym i kremem 50

wystudzeniu, wydrążamy w babeczkach otworki, które napełniamy dżemem. Na koniec dekorujemy kremem i pyszne babeczki gotowe. U mnie już w propozycjach na wypiek wielkanocny :). Bardzo polecam! Pomysł na ciasto babeczkowe jak i krem, zaczerpnięty z kanału Sugarlady z serwisu YouTube. Składniki na 12 sztuk: 300 g mąki pszennej tortowej 120 g cukru 2 duże jajka 100 g masła(...)otwór, mniej więcej na głębokość 1,5 cm ( ja najpierw wycinałam nożem płytki otwór, który pogłębiałam łyżeczką, wydrążając ze środka ciasto ). W powstałe zagłębienia nałożyć malinowy dżem. Krem: Masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę ( należy ucierać przez minimum 5-8 minut, aby uzyskać naprawdę jasną barwę masy maślanej ). Porcjami dodawać serek, ucierając do połączenia po każdym

Opowieści z piekarnika
Babeczki z czekoladą i borówkami. 82

borówki Wykonanie: Czekoladę posiekać nożem.  Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajka i dalej ucierać.  Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę,  żeby składniki dobrze się połączyły.  Na koniec wsypać posiekaną czekoladę i wymieszać wszystko łyżką.  Tak przygotowane ciasto przełożyć do foremek na babeczki wyłożonych  papilotkami, do 3/4 wysokości.  Na wierzchu

Agusiowe smakołyki
Najprostszy sernik z kruszonką 109

Dziś mam dla Was przepis na najprostszy sernik na świecie, bez żmudnego ucierania czy ubijania ot mieszamy wszystkie składniki i pieczemy. Jest pysznie i prosto, domowo, a do tego całkiem szybko. Ciasto kruche: 200 g mąki pszennej  100 g masła  75 g. cukru 1 jajko 1 łyżka wody Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce

Cynamonowe szczęście
Słonecznikowiec 229

zamienić na masę krówkową. Nie ma potrzeby podsmażania go z ziarnami słonecznika. Wystarczy ciepłą masę krówkową rozsmarować na wierzchu ciasta i całość posypać  podprażonymi oraz karmelizowanymi ziarna słonecznika.  Przygotowywanie biszkoptu Biszkopt przed i po upieczeniu Prażenie ziaren słonecznika Ucieranie budyniu z miękkim masłem

Ugotować
Pierogi leniwe tradycyjne 197

przygotowaniu. Ten przepis na pierogi jest mojej mamy, która rozdrabniała twaróg widelcem, ubijała osobno białka z odrobiną soli, a potem ucierała w makutrze żółtka z twarogiem. Mieszała te składniki z mąką, na końcu dodawała ubite białka, robiła wałek z ciasta i kroiła na romby i gotowała w lekko osolonej wodzie. Na blogu są już przepisy na pierogi leniwe z bułką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Maślane Ciasteczka 117

mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masło wyjmuje kilka godzin przed pichceniem. Masło ucieram z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodać jajka oraz ekstrakt i ubijać. Na koniec dodać mąkę całość wyrabiać. Ciasto włożyć do lodówki na min 30 min. Następnie rozwałkować ja wałkuje tak ok 0.5 cm . Wykrawam za pomocą foremek kształty

Gotowanie Patki
Ciasteczka z zajączkiem 185

masła  100 g cukru pudru 250 g mąki tortowej 80 g budyniu waniliowego Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mąkę i budyń (proszek).  Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się. Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę).  Zimne ciasto rozwałkowujemy, foremką wycinamy kółeczka  i odciskamy pieczątką wzorek z zajączkiem. Ciastka układamy

Pyszności Słodkości
Oponki serowe 140

szklanka cukru 1/2 margaryny 2 jaja 1 łyżeczka sody 1 kg mąki pszennej 2 łyżki śmietany olej do smażenia Jajka ucieramy z cukrem i margaryną. Ser mielimy, dodajemy utarte jajka, sodę i przesianą mąkę - mieszamy do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Dodajemy śmietanę i jeszcze raz zagniatamy - ciasto powinno być elastyczne i odchodzić od dłoni. Ciasto rozwałkowujemy na placki o grubości

peggiwkuchni
Wielkanocne babeczki z Paschą 162

minut w 190 C, aż ciasto się zarumieni na złoty kolor (foremki nie muszą być niczym natłuszczone ani wysypane, ciasto jest dość tłuste by po upieczeniu ładnie odeszło od formy). Upieczone spody odstawiamy do ostygnięcia. nadzienie Pascha Żółtka ucieramy z cukrem i masłem. Dodajemy twaróg i cukier wanilinowy wszystko mieszamy na jednolitą masę i dodajemy orzechy, morele oraz skórkę kandyzowaną

Niezły Młynek
Czebureki z pieczarkami 243

łyżka spirytusu lub octu pół łyżeczki soliFarsz: ok. 450 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Ser ucieramy z jajkami, octem i olejem. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól i masę serową. Zagniatamy i wyrabiamy gładkie ciasto. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Pozostawiamy do ostygnięcia, następnie przyprawiamy do smaku. Ciasto rozwałkowujemy cienko

e-PrzepisyKulinarne
Ciastka pieczarki 153

sody 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka kakao  dodatkowo butelka po wodzie mineralnej Margarynę z cukrem pudrem i żółtkami ucierać przez chwilę do uzyskania jednolitej konsystencji. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i sodę dodać do margaryny i wszystko wymieszać. Z ciasta formować małe kulki. Do miseczki wsypać kakao, maczać w nim gwint od butelki, a następnie wcisnąć go w kulkę ciasta

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie