wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Masło na masę serową ucieramy z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami. Stopniowo dodajemy ser, 3 łyżki mąki pszennej i 3 łyżki mąki ziemniaczanej, cały czas mieszając. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Jedną część ciasta z lodówki zetrzeć na tarce o dużych okach, na formę wysmarowaną tłuszczem, albo
KasiaiKrzysiu.plwlać wyrośnięty rozczyn. Ciasto drożdżowe wyrabiać kilka minut przy użyciu haka. Wlać rozpuszczone masło, ponownie wyrabiać do wchłonięcia się masła. Ciasto posmarować niewielką ilością oleju, przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na 60 minut do wyrośnięcia. Ciasto drożdżowe można także wyrobić ręcznie, zachowując powyższą kolejność. Dwie keksówki o długości 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto na strudel odgazować(...)środku. Zlepić oba końce drożdżowego ciasta. Przełożyć je do keksówek, posmarować rozkłóconym jajkiem. Strudel z masą makową wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C , piec z termoobiegiem 35-40 minut . Po upieczeniu ciasta wyjąć z piekarnika, pozostawić w formach do wystygnięcia. Na głęboki talerz wsypać cukier puder, dodać białko jajka. Ucierać widelcem lub drewnianą kulą do ucierania, aż masa
niecodziennikparyolej i miksujemy. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy sok z cytryny, do drugiej kakao i do trzeciej kisiel. Formę na babkę dokładnie smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Następnie wkładamy naprzemiennie po łyżce ciasto do formy. Babkę pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni. Studzimy, i wyciągamy z formy. Następnie ucieramy lukier, dekorujemy babkę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukakao i proszkiem do pieczenia na stolnicę, dodać pozostałe składniki, zagnieść szybko ciasto. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy (40x26 ) Masa serowa : Ser trzykrotnie zemleć w maszynce. Białka oddzielić od żółtek, do miski przełożyć margarynę, utrzeć, dodawać po jednym żółtku , jogurt i ser dalej ucierać. Na samym końcu dodawać stopniowo ucierając obie mąki, rodzynki i rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę
Kuchnia DanusiJuż od jakiegoś czasu chodziło za mną takie proste, szybkie i smaczne ciacho z owocami . Bez zbędnych mas, przesadnej słodyczy. Jogurt kupiłam wcześniej, miałam tylko dylemat
Kuchnia w czekoladzieprzenieść do foremki tarty uprzednio posmarowanej tłuszczem. Następnie brokuły blanszujemy i kładziemy na ciasto, dodajemy posiekany por lub cebulę oraz pokrojone w kostkę pomidory. Miksujemy śmietanę z jajkiem , cukrem , solą , gałką muszkatołową , sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny . Wylewamy wszystko powoli na tartę. Następnie ucieramy ser i delikatnie posypujemy na wierzch. Tartę z brokułami pieczemy
Aromatyczne Podróżecukru 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka, wiórki kokosowe oraz wszystkie suche składniki na przemian z mlekiem. Foremki smarujemy masłem. Ciasto przelewamy do foremek, zostawiając od góry 1 cm wolnego miejsca. Pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. 25 minut. Gotowe babeczki polewamy lukrem
Pyszności Słodkościposypania, Wykonanie; Przygotowujemy rozczyn z drożdży, 1 łyżki cukru i 5 łyżek mleka. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Żółtka i cukier ucieramy razem. Do mąki dodajemy resztę mleka, sól, olejek rumowy, utarte żółtka z cukrem i wyrośnięty rozczyn. Wyrabiamy ciasto. Margarynę rozpuszczamy i letnią dolewamy do ciasta. Wyrabiamy. Zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto już urośnie formujemy nasze kaczusie. Ciasto
Anioły w kuchniproszkiem do pieczenia i stopniowo wsypujemy, cały czas powoli dokładnie mieszając. Blachę kwadratową wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy je w temp. 165 stopni C około 45-50 minut . Do przygotowanej masy dodajemy masło i ucieramy mikserem. Gotowy i ostudzony biszkopt dzielimy na dwie części. Na jedną część wykładamy około 3/4 masy. Przykrywamy drugą warstwą i smarujemy resztą
Kulinarne życiemisce mieszamy: mielone migdały, cukier, sól,skórkę z pomarańczy, dodajemy masło i ucieramy za pomocą robota kuchennego. Dodajemy jajka, następnie rum i olejek pomarańczowy ( w oryginale był olejek migdałowy, ale ja takiego akurat nie miałam). Gotową masę wkładamy do lodówki. Z gotowego ciasta francuskiego wycinamy dwa koła o średnicy 23-24 cm (za pomocą talerza lub pokrywki) Umieszczamy
noteskulinarnyfigaproszek do pieczenia 2 łyżki kakao Wykonanie: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, dodając pojedynczo żółtka następnie sok z cytryny, mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy ubitą z sześciu białek piankę i lekko mieszamy . 3/4 ciasta wylewamy do foremki, do pozostałej części ciasta dodajemy kakao i lekko mieszamy. Wylewamy
Gorący kąsekobtaczałam ich też w wiórkach kokosowych (głównie ze względu na kształt). Zapytacie, jak smakują? Najlepiej, jak tylko mogą :) Połączenie kwaskowatej żurawiny, z delikatnymi płatkami migdałowymi i maślanym ciastem z dekoracją z białej czekolady po prostu musi smakować i nie może się nie udać :) Prócz tego Cranberry Noël są bardzo łatwe w przygotowaniu. Chyba nie muszę Was dalej zachęcać? ;) Składniki(...)bardzo drobno siekamy (to ważne). Płatki migdałowe kruszymy (najlepiej robić to rękoma), ale nie na pył. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem. Dodajemy mleko, cukier waniliowy, sól i stopniowo wsypujemy przesianą mąkę. Na koniec dodajemy żurawinę i migdałowe płatki. Wyrabiamy ciasto, aż dodatki dobrze wnikną w ciasto. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny
MyCookBook.plfolie i chłodzimy ok. 45 minut. Następnie wykładamy okragla formę ( od tarty albo tortownicy) papierem do pieczenia i układamy ciasto. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C ( do czasu gdy się zarumieni ). Studzimy. Ser ucieramy z 3 lyzkami cukru , jajkami i maka ziemniaczana. Masę serowa wylewamy na kruchy spod. Jabłka obieramy , kroimy w plasterki
Słodkości i nie tylkopółtłustego twarogu 1,5 łyżki cukru 2 szklanki śliwek (świeżych lub z kompotu) - moje z kompotu Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie miksujemy ze sobą. Wlewamy po jednej nalewce na rozgrzaną patelnię. Smażymy na okrągłe naleśniki. Twaróg ucieramy z cukrem. Musi nam powstać gładka masa serowa. Śliwki możemy użyć świeże lub z kompotu. Blednujemy je na gładki krem. Na każdym naleśniku
VioletoweKucharzenie