Ciasto marchewkowe z kremem – klasyk wśród ciast z dodatkiem warzyw. Niejednokrotnie przez nas wypróbowane. Niezależnie z jakiego przepisu, smakują mniej więcej podobnie, jednakże często doszukujemy się tej kropeczki nad i. I w tym oto przepisie, w tym oto cieście marchewkowym z kremem ją odnajdziecie. Blaty ciasta są wilgotne, puszyste, rozpływające się w ustach. Krem równie puszysty, delikatny idealnie podrasowuje(...)soli 2 łyżki kwaśnej śmietany 450 g serka kremowego np. Philadelphia Masło ucieramy do gładkości. Ciągle ucierając dodajemy cukier. Dodajemy ekstrakt z wanilii i śmietanę. Ucieramy do puszystości. Dodajemy serek. Ucieramy do otrzymania gładkiej, kremowej konsystencji, podobnej do ubitej śmietany. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta nakładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem. Resztę kremu
Made By Mom And SonPhiladelphia Masło ucieramy do gładkości. Ciągle ucierając dodajemy cukier. Dodajemy ekstrakt z wanilii i śmietanę. Ucieramy do puszystości. Dodajemy serek. Ucieramy do otrzymania gładkiej, kremowej konsystencji, podobnej do ubitej śmietany. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta nakładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem. Resztę kremu wykładamy na wierzch i boki, tworząc tzw. naked cake. Opcjonalnie
Made By Mom And Sonwody - 2 łyżki kakao - 150 gram mąki krupczatki - 100 gram masła - 50 gram cukru muscovado Przygotowanie spodu: Żółtko roztrzepujemy, dodajemy wody. Masło ucieramy z cukrem i kakao. Dodajemy do nich żółtko z wodą i mąkę. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy. Wyklejamy formę i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Podpiekamy przez 10-15 minut. Składniki na masę serową: - 250 gram mascarpone
Życie zamknięte w smakucukru pudru - 3 jajka - 3 łyżki mleka - 1 łyżka wody różanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki powinny mieć temp. pokojową. Masło ucieramy z cukrem na jasną masę, wbijamy kolejno po jajku. Następnie dodajemy suche składniki. Ciasto przekładamy do foremek, i pieczemy w nagrzanym piecu w temp. 190 stopni C przez 20-22 minuty, do suchego patyczka (ja piekłam
SMYKWKUCHNIjedno z moich ulubionych ciast – koniecznie z kruszonką i owocami :) Dziś w formie poręcznych drożdżówek, w sam raz do kawy lub do zabrania na wiosenny piknik. Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki 50 g drożdży 50 ml mleka 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 0,5 kostki masła Składniki na masę serową(...)świeże owoce – u mnie maliny W ciepłym mleku rozpuszczamy łyżkę cukru i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Rozpuszczamy masło i odstawiamy do przestudzenia. Jajka ucieramy z cukrem. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce i wyrabiamy ciasto. Ciasto odkładamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce przykryte ściereczką. Powinno zwiększyć swoją objętość około 2 razy. W tym czasie możemy przygotować masę serową
Ciastkozercyczekolada. Przygotowanie: biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy pojedynczo żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do blaszkę (ok. 25x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). pieczemy 20 minut w 180 stopniach. masa kubusiowa: Przygotowujemy sobie 2 garnki(...)Kubuś zacznie się gotować, wlewamy rozpuszczone budynie i mieszamy do zgęstnienia. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Następnie dodajemy po pół kostki miękkiego masła i ucieramy. Najpierw wylewamy czerwoną masę. Układamy herbatniki i wylewamy masę zieloną. Ciasto chowamy do lodówki. masa śmietanowa: Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę z cukrem i śmietan fixem. Śmietanę wylewamy na ciasto. Ciasto posypujemy startą gorzką czekoladą
Aga w kuchniciasta , że nie można wytrzymać. Warto mieć jakiś przepis, lub kilka, które nie wymagają dużych nakładów czasu ani środków. Szybki, ucierany placek z dodatkiem świeżych owoców spełnia te warunki. Jedyną dziwną rzeczą w nim jest dodatek buraka, dzięki któremu ciasto jest wilgotne, delikatne i całkiem zdrowe. Wiem, że przy napadzie ochoty na ciasto mało kto będzie miał pod ręką pieczonego
Smaczna Pyzamascarpone 2 łyżki cukru pudru Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo jajka, mąkę, proszek, sodę i 4 łyżeczki ostudzonej kawy. Ucieramy do połączenia się składników. Wsypujemy orzechy, zostawiając odrobinę do posypania babeczek. Mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku, około 20 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie serek mascarpone ucieramy
Made By Mom And SonCiasto marchewkowe z kokosem to fantastyczny wypiek o delikatnej, pulchnej konsystencji czyli super pomysł na pyszny smakołyk idealny na podwieczorek do popołudniowej kawy lub herbaty. Jest to świetna propozycja dla amatorów marchewki i kokosu. składniki na tortownicę 26 cm 4 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu 200 g masła 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka(...)starta z 1 cytryny sok z 1 cytryny 250 g startej na małych oczkach marchewki 100 g wiórków kokosowych cukier puder do posypania ciasta przepis W dużej misce umieszczamy masło, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jednolitą masę, następnie dodajemy po jednym jajku, stale miksując. Do masy dodajemy skórkę z cytryny, wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i wszystko
Smakowite DaniaPyszne Ciasto Michałek – Nowe, kremowe, pyszne ciasto w Małej Cukierence. Wspaniale smakuje, jest ze sporą ilością kremu i czekoladowymi cukierkami, których kawałeczki przyjemnie trafiają się w kremie. Jest wilgotne, waniliowe, czekoladowe. W przygotowaniu jest proste, pamiętajmy tylko, aby budyń był dobrze ostudzony. Polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony przyslijprzepis.pl ) Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM(...)masło. Zaczniemy składać ciasto: 10. Ostudzone ciasto wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i papier włożyć z powrotem do blaszki. Z wierzchu ciasta odciąć przypieczoną skórkę, patrz FILM i ciasto przekroić w poziomie na dwie równe części, jedną część włożyć do blaszki. Składniki do nasączenia wymieszać i połową ponczu nasączyć ciasto w blaszce. Ciasto posmarować powidłami. Skończymy krem
Mała Cukierenkasię mleko. Cały czas mieszając budyń gotuję przez 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopnowo dodaję zimny budyń. Dokładnie ucieram. 4. Na biszkopt ciemny wykładam masę budyniową. Wyrównuję. Na masie układam ciasto kokosowe. Na cieście rozsmarowuję masę kukułkową. Na masie układam biszkopty. 5. Polewa: Masło, cukier, wodę oraz kakao przekładam do garnuszka. Mieszam i gotuję
Tradycyjna kuchnia KasiOwoce parzymy, ścieramy skórkę. Miąższ kroimy na kostkę i gotujemy kilka minut aż płyn odparuje, miksujemy blenderem. Cukier puder zalewamy 4 łyżkami wrzątku, ucieramy ze skórką pomarańczy, dodajemy ugotowany miąższ i intensywnie mieszamy do połączenia. Zalewamy ciasto
BaRepasPrzygotowanie: sok cytrynowy, żółtko z cukrem mieszamy w miseczce. Dodajemy pocięte w kosteczki masło i skórkę cytrynową oraz serek mascarpone, mieszamy. Ucieramy, aż masa stanie się puszysta, jasnożółta i gęsta. Śmietanę ubijamy obie masy łączymy. Ciasto: 5 jajek 1 żółtko 1 szkl cukru 0,5 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli(...)ucieramy z cukrem za pomocą miksera przez 10-15 minut, aż masa zrobi się jasnożółta i puszysta. Przesiewamy do miski suche składniki. stopione masło, cukier waniliowy, skórkę i sok z cytryny mieszamy i odstawiamy na bok. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dosypujemy suche składniki. Dodajemy masło i mieszamy, chwilę tak aby składniki się połączyły. ciasto wlewamy do tortownicy
Luźna Kuchniakostki margaryny 1 szklanka wody1 łyżeczka proszku do pieczenia4 jajka Zagotować wodę z margaryną, wsypać do niej mąkę i energicznie ucierać aż znikną grudki, gotować na małym ogniu, ciągle mieszając, ok. 2- 3 minut. Ostudzić. Do zimnego ciasta dodawać stopniowo jajka, cały czas miksując, na koniec dodać proszek. Podzielić na 2 części i piec(...)parze i zostawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puszystą masę, dokładać – nie przerywając miksowania - po łyżce chłodnego budyniu, dokładnie utrzeć. Na koniec do masy dołożyć roztopioną czekoladę i chwilkę ucierać aż uzyskamy jednolity krem
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaTradycyjne polskie ciasto składające się z dwóch blatów pofalowanego ciasta tzw. parzonego przełożonego kremem budyniowo-maślanym. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem. Tak niepozornie wyglądające ciasto a przyprawić nas może niekiedy o zawał serca ;) a już naooewno o trochę nerwów. Te fale czy góry jak widać nie są wbrew pozorom łatwie do upieczenia. Składniki na ciasto parzone: 1 szklanka wody(...)dzielimy na pół. Możemy blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub też wysmarować masłem i oprószyć mąką. Ciasto jest lepiące ale takie ma być, możemy zwilżyć szpatułkę wodą żeby lepiej rozsmarować ciasto. Pieczemy w temperaturze 200ºC przez około 25 – 30 minut do lekkiego zbrązowienia ciasta. Studzimy. Składniki na krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 1/4 szklanki cukru 750 ml mleka
Życie zaczyna się w kuchniJeśli szukacie pomysłu na coś dobrego na podwieczorek mam dla Was puszyste aromatyczne bułeczki drożdżowe z cynamonem. Ciasto drożdżowe wymaga nieco cierpliwości, ale naprawdę opłaca się z nim nie śpieszyć, jeśli dacie mu dużo czasu na wyrośnięcie w ciepłym miejscu na pewno wyjdzie wspaniale :) Z podanych składników zrobiłam 9 bułeczek w kwadratowej foremce o wymiarach 25×25 cm. Składniki(...)czubata łyżeczka cynamonu 2 łyżki masła W ciepłym mleku rozpuszczamy łyżkę cukru i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Rozpuszczamy margarynę i odstawiamy do przestudzenia. Jajka ucieramy z cukrem. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce i wyrabiamy ciasto. Ciasto odkładamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce przykryte ściereczką. Powinno zwiększyć swoją objętość około 2 razy. W tym czasie rozpuszczamy masło i mieszamy cynamon
CiastkozercyCiasto idealne, dokładnie nic dodać nic ująć, wychodzi zawsze i każdemu. Przepis te jest ze mną od wielu lat. Połączenie perfekcyjne. W moim domu z blachy znika bardzo szybko. Nie jestem w stanie powiedzieć kto lubi je najbardziej, myślę, że wśród Was również znajdzie wielu fanów. Składniki: 5 jajek ( jak małe to 6 ) 1 kostka margaryny ½ szklanki cukru 3 szklanki(...)średnich jabłek ½ szklanki pudru cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy ½ szklanki cukru, ucieramy. Dodajemy kolejno margarynę, proszek do pieczenia i mąkę. Z powstałego ciasta odkładamy 1/3 i tę część wkładamy do lodówki. Blachę smarujemy margarynę, przesypujemy bułką tartą i wylepiamy ciastem. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce
Smaki Ewy