ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:153/500)

Ciasto Aniołek 854

czekoladowym i uwielbia ciasta z czekoladą, o dziwo tym razem chętniej zajadał się ciastem Aniołek. Głównym tego powodem była ogromna ilość kremu budyniowego w tymże cieście Ciasto Aniołek to blaty ciasta amoniakowego przełożone kremem budyniowym. Mimo, iż ciasto wydaje się być bardzo pracochłonne, robi się je w miarę sprawnie. Przygotowanie ciasta należy zacząć od zrobienia ciasta amoniakowego, które kolejno dzieli(...)blaty ciasta należy wystudzić, po czym przełożyć je gorącym kremem budyniowym. Ciasto Aniołek polecam wszystkim tym, którzy lubią kremowe i nieprzesadnie słodkie ciasta. Przepis na ciasto Aniołek znajdziecie poniżej. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Ciasto Składniki na ciasto Aniołek. Ciasto amoniakowe: 1 duże jajko 42 dkg mąki pszennej + odrobina do podsypania ciasta

MeCooks
CZEKOLADOWE CIASTO Z KREMOWĄ MASĄ, WIŚNIAMI I PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI 200

łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Margarynę utrzeć z  cukrem pudrem. Miksując wkładać po jednym żółtku oraz po łyżce oleju. Nie przerywając ucierania, dodawać przesianą mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem. Ciasto połączyć z ubitymi na sztywno białkami. Przełożyć na blachę (20 x 20 cm). Piec ok.30 min w 180 st. C. Składniki na krem : 2 szkl. mleka

Banana Smiles
Orzechowiec 181

łyżki miodu 3 łyżeczki sody Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na 2 części. Dwie podobnych rozmiarów blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Na jednej blaszce rozkładamy jedną połówkę ciasta, na drugiej drugą. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Warstwa orzechowa: 400 gram posiekanych orzechów włoskich 100 gram masła 5 łyżek cukru 3 łyżki miodu Masło, cukier(...)opakowaniu, zamiast 4 szklanek mleka, dać 3 szklanki. Podczas gotowania dodać cukier. Budyń pogotować kilka minut, aby masa była bardziej zbita. Całość ostudzić. Masło ucieramy, dodając stopniowo wystudzony budyń. Na wystudzone spody od ciasta nałożyć masę śmietankową, następnie przykryć je drugim spodem, wylać na wierzch ciepłą jeszcze masę orzechową. Zostawić do wystygnięcia. Wierzch otulić polewą czekoladową. Polewa : Tabliczkę gorzkiej czekolady

Kuchnia smaków
Słodko - Kwaśny Sernik Z Porzeczkami W Kruchym Cieście 218

środku jest u mnie sporo, można dodać mniej oczywiście. Polecam spróbować wam zrobić taki serniczek, to ciekawe doznanie smakowe :) Składniki na tortownicę 18 cm, na tortownicę 24 podwoić składniki Ciasto kruche: 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki krupczatki 2 żółtka 100 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 czubate łyżki cukru kilka kropel esencji waniliowej Masa serowa(...)białka 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szkl cukru garść owoców czarnej porzeczki cukier puder do dekoracji 1. Z podanych składników zagniatam ciasto i chowam do lodówki na 30 minut. 2. Białka ubijam na sztywno. Masło ucieram z cukrem, dodaje żółtko i po łyżce sera. Dodaje mąkę ziemniaczaną, ubite białka, owoce i mieszam delikatnie wszystko.  3. Ciasto wyjmuje

Gotowanie...to proste !
Radiowy sernik bez sera, bo z jogurtów naturalnych, na kruchym spodzie 268

szklanki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa senikowa: 1000ml jogurtu naturalnego typu greckiego ¾ szklanki cukru 2 budynie śmietankowe (proszek) 7 białek Miękką margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, proszek do pieczenia i mąkę. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części 1/3 i 2/3. Każdą pakujemy osobno do woreczka lub w folię samoprzylepną i pozostawiamy około godziny w lodówce

Smakowy Raj
Ciasto czekoladowo-różane 193

Ciasto czekoladowe znane jest w wielu wariantach. Ten przepis to połączenie mocnego smaku czekolady z nutą róży. To prawda, ciasto jest dość ciężkie i wilgotne, ale

Korniszonki
Pączki hiszpańskie 177

zmniejszamy ogień i wsypujemy mąkę. Mieszamy energicznie do uzyskania gładkiej masy, która odchodzi od brzegów garnka. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Zimną masę ucieramy dodając stopniowo po jednym jajku. Miksujemy do momentu, aż powstanie gęste, jednolite, klejące ciasto. Tak przygotowane ciasto przekładamy do szprycy cukierniczej z tylką w kształcie dużej gwiazdki. Arkusz papieru smarujemy oliwą. Świetnie się tu sprawdza oliwa(...)tłuszczu. Odstawiamy do wystudzenia. Lukier Do cukru pudru dodajemy wrzątek i sok z cytryny. Ucieramy do uzyskania gładkiego lukru. Tak przygotowanym lukrem dekorujemy pączki. Notatki - papier do pieczenia można pociąć wcześniej na kwadraty o szerokości 10 cm i na tak przygotowany papier wyciskać gniazda - ciasto można również upiec, tak jak ptysie - do garnka należy nalać tyle oleju, by pączki

Wędrówki po kuchni
Kawowa delicja. 260

garnka, w drugiej połowie rozpuszczamy budynie, cukier i mąkę. Gdy mleko zacznie wrzeć wlewamy mieszankę, gotujemy tak długo aż budyń będzie gęsty. Zimny budyń ucieramy z masłem na gładki krem, na końcu dodajemy likier.  Ciasto ciemne przecinamy na pół. W  cieście jasnym i w jednym górnym  ciemnym wycinamy kieliszkiem kółeczka robiąc około 1,5 cm odstępu. Kółeczka

Sama słodycz i szczypta chili
Marchewkowe z kremem grysikowym 167

ubijamy do białości, wlewamy olej oraz dodajemy po łyżce mąki wymieszanej z korzennymi przyprawami sodą i proszkiem do pieczenia aż do skończenia nie przerywając ucierania, na koniec dodać startą marchew mieszać delikatnie do połączenia. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem formy wstawić do piekarnika i piec 50-55 minut w temp 175 *c.    Po upieczeniu ciasto wystudzić na kratce.Przekroi

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowe z borówkami 259

galaretki brzoskwiniowe 1/2 szklanki cukru pudru (jeśli brzoskwinie są mało słodkie) Dodatkowo: 200 - 250 g świeżych borówek Przygotowanie: Ciasto: Mleko podgrzać, rozpuścić w nim czekoladę i wystudzić. Jajko utrzeć do białości dodając stopniowo cukier i cukier z wanilią, ucierać do rozpuszczenia się cukru. Dodać olej, śmietanę, zmiksować, wlać mleko z rozpuszczoną czekoladą i zmiksować. Przesiać mąkę, kakao, proszek, sodę, dodać(...)zsuwaniu się z masy budyniowej, jeszcze nie zastygniętej masy z musu. Na masę budyniową wyłożyć tężejący mus brzoskwiniowy i dokładnie wyrównać. Wstawić do lodówki na około 3 godziny, aby ciasto zastygło. Najlepsze jest na drugi dzień.          Masa budyniowa: W 3/4 szklanki mleka dokładnie rozmieszać budyń. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, na chwilę zdjąć z ognia

Kuchcik gotuje
Kruche ciasto z kremem i cukierkami. 193

Dzisiaj polecam Wam bardzo pyszne ciasto, bardzo proste w wykonaniu i niedrogie. Kruche ciasto, czekoladowy krem i mnóstwo cukierków...jednym słowem pysznie. Takie ciasto może być nawet mazurkiem wielkanocnym. Koniecznie upieczcie i zjedzcie. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 2 żółtka 15 dag masła lub margaryny Krem: 20 dag masła lub margaryny 3 kopiaste łyżki(...)stopni przez około 20-25 minut. Upieczony placek dokładnie studzimy. 2. Krem: Masło lub margarynę ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy cukier puder i ucieramy, na koniec wsypujemy kakao i dokładnie ucieramy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 3. Dekorowanie: Na wystudzone ciasto wyciskamy małe rozetki. Cukierki wkładamy do woreczka i za pomocą wałka lekko kruszymy. Następnie dekorujemy

Izabelawkuchni
Babskie ule, pszczoły bąki i inne owady 235

Pieczemy 35 minut w 180 stopniach Mleko zagotowujemy z cukrem i dodajemy do niego mąki tak aby powstał gęsty budyń. Gdy ostygnie ucieramy margarynę w mikserze i dodajemy przestudzony budyń. Gotową masę układamy na cieście. Wierzch dekorujemy biszkoptami i polewamy roztopioną czekoladą lub polewą z przepisu Usta Adama. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tort makowo - migdałowy z kremem advocat 229

pulchną masę. Białka ubijamy z solą na sztywno. Do puszystej masy dodajemy mak, migdały oraz proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie ucieramy, do masy nie dużymi porcjami, dodajemy ubite białka następnie bardzo delikatnie wszystko łączymy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 26 cm. Piecyk rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy około 40-45 minut. Biszkopt studzimy w tortownicy. Krem advocat

kgwjanczewo