ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:144/500)

Czekoladowiec z bazylią 144

ucieramy z cukrem pudrem. Do utartej na puch margaryny dodajemy po jednym żółtku - ciągle ucierając.Mąki, kakao i proszek do pieczenia łączymy razem. Wsypujemy do ucieranej masy.Ubijamy pianę z białek. Bazylię siekamy bardzo drobno.Do ciasta dodajemy pianę i bazylię - delikatnie, ale dokładnie łączymy.Ciasto rozdzielamy do 5 miseczek.W tortownicy średnicy 26 cm pieczemy 5 placków.Pieczemy 12-15 minut(...)się mleko - ciągle mieszają.Budyń odstawiamy do ostudzeniaMargarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę.Do utartej margaryny dodajemy po łyżce zimnego budyniu.Gotową masą przekładamy placki.Do dekoracji:200 g czekolady gorzkiejkilka listków bazylii zielonejdowolne owocecukier puderCzekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Bazylię drobno posiekać.Bazylię połączyć z czekoladą.Polać ciasto. Pozostawić do zastygnięci.Na cieście ułożyć owoce, oprószyć delikatnie

kolorowotorcikowo
Cookie Dough Cupcakes 171

masy. Dodać czekoladę i połączyć wszystko. Z masy uformować kulki o średnicy około 3 cm. Gotowe kulki włożyć do lodówki. Przygotować ciasto na babeczki. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrami. Dodać jajka i ucierać do połączenia się składników. Następnie suche składniki dodawać do masy na zmianę z mlekiem, mieszamy, aż uzyskamy gładkie ciasto. Do octu wsypać

Mania Gotowania
Serniczki z czereśniami i bezą 148

wykorzystamy do bezy) -3/4 szklanki cukru -5 dkg masła lub margaryny -2 łyżki mąki ziemniaczanej -wanilia -czereśnie smażone Z podanych składników zagniatamy ciasto i pozostawiamy w lodówce do schłodzenia. Mielimy twaróg. Odsączamy czereśnie. Żółtka ucieramy z cukrem i wanilią. Dodajemy zmielony twaróg, mąkę ziemniaczaną, roztopione masło i miksujemy. Ciasto wyjmujemy z lodówki i pozostawiamy na kilka minut. Cienko rozwałkowujemy

Maminek kulinarny
Izaura czyli murzynek z serem 937

pozostałej przesiewam mąkę i proszek do pieczenia , miksuję i dodaję ubitą  pianę z białek.  Mieszam mikserem na najmniejszych obrotach. Ciasto przelewam do formy (34x25)  wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa: Kasię  ucieram z cukrem, dodaję  po jednym jajku i  porcjami ser.  Jednolitą masę  wylewam na ciasto, mieszam wierzch, delikatnie widelcem( powstaną fajne

Takie tam pichcenie
torcik i dziecięce zabawy 142

dodać jajka i cukier oraz kawę. Na koniec delikatnie wsypać mąkę z proszkiem. Ciasto pieczemy 40 minut w ok. 180 stopniach. Ostygniete ciasto kroimy na trzy krążki. Gotujemy budyń na mleku i gdy ostygnie ucieramy margarynę na biały puch i dodajemy ostudzony budyń. Gotową masą przekładamy kolejne krążki ciasta. Dekorujemy według uznania. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto migdałowe z czereśniami w rumie 203

Ciasto migdałowe z czereśniami w rumie - przepisSkładniki:50 g mielonych migdałów, np BackMit1 budyń śmietankowy3/4 szkl. mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia3 jaja150 g masła2/3 szkl

kolorowotorcikowo
Drożdżówka czekoladowo orzechowa 103

oprzeć. Mięciutka, cieplutka i z ulubionymi dodatkami. Składniki: ciasto 560 g mąki 250 ml mleka 50 g drożdży 100 g masła 1 łyżeczka cukru nadzienie  150 g orzechów (użyłam włoskich) 100 g migdałów 1/4 szklanki kakao 50 g masła 60 g cukru trzcinowego Przygotowanie: Ciasto Przygotuj rozczyn: miski włóż pokruszone drożdże z łyżką cukru i 2 łyżeczkami(...)Wyrabiaj ciasto i przykryj ściereczką, aż zwiększy swoją objętość dwukrotnie. Nadzienie: Orzechy pokrój na małe kawałeczki. Do miski dodaj mało, kakao i cukier, wszystko ucieraj na gładką masę. Dodaj orzechy i wymieszaj. Instrukcja:  Ciasto podziel na dwie części. Pierwszą połowę rozwałkuj na stolnicy na prostokątny placek ok  50 x 30 cm o grubości 0,5 cm. Połową nadzienia

Niezły Młynek
Fale Dunaju ze śliwkami 147

margaryny 1,5 łyżki wody 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki kakao Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę.  Ucierając dodajemy po jednym żółtku.  Następnie stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do ciastaCiasto dzielimy na dwie równe części.  Do jednej części dodajemy kakao, śmietanę(...)rozrabiamy w nim budynie.  Pozostałe mleko gotujemy i na gotujące wlewamy rozrobione budynie.  Studzimy.  Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę i do niej stopniowo dodajemy budyń.  Gotową masę wykładamy na ciasto. Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku  i gotujemy na jednolitą masę.   Polewę studzimy i polewamy nią ciasto.  Gotowe ciasto

Pyszności Słodkości
Fale Dunaju ze śliwkami 160

cukru pudrukostka masłaPolewa:1 łyżka margaryny1,5 łyżki wody1,5 łyżki cukru1,5 łyżki kakaoMargarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodajemy po jednym żółtku. Następnie stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do ciasta. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej części dodajemy kakao, śmietanę i ponownie delikatnie(...)kroimy na połówki i usuwamy pestki. Śliwki układamy na cieście skórką do dołu. Ciasto pieczemy 45 minut w temperaturze 175 stopni.Odlewamy szklankę zimnego mleka i rozrabiamy w nim budynie. Pozostałe mleko gotujemy i na gotujące wlewamy rozrobione budynie. Studzimy. Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę i do niej stopniowo dodajemy budyń. Gotową masę wykładamy na ciasto.Wszystkie składniki polewy

Salonik smaków
Ciasto z truskawkami i rabarbarem 481

pieczenia 1/3 szklanki oleju 1 łyżka gęstej śmietany Przygotowanie : Żółtka utrzeć z cukrem do białości Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, utrzeć, Wlewać ostrożnie olej i ucierać, dodać ubite na pianę białka Jeśli ciasto za gęste dodać śmietanę, dokładnie utrzeć Wyłożyć do foremki, poukładać truskawki i pokrojony w kostkę rabarbar, można posypać kruszonką Piekłam w prodiżu około

Proste Potrawy
Kremówka 166

zlikwidować wszystkie nierówności. Ciasto ma być dobrze wypieczone, ale płaskie. Po tym czasie ciasto wystudzić. Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, upieczone blaty ciasta przyciąć do wymiarów formy. Masa kremowa: 500 ml mleka 250 ml śmietany kremówki 25 g cukru waniliowego 150 g cukru 6 żółtek 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej(...)Wlać do zagotowanej masy i ugotować budyń, często mieszać, by nie utworzyły się grudki. Wystudzić. Masło utrzeć na jasną, puszystą masę, stopniowo dodawać budyń, cały czas ucierać. Na spód blaszki wyłożyć pierwszy płat ciasta francuskiego, na wierzch wyłożyć masę budyniową. Wyrównać, schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Masa śmietankowa: 500 ml kremówki 2 opakowania śmietan-fixu 1 łyżka cukru

Domowa cukiernia Ewy
Cycki Murzynki 384

Cycki Murzynki  Składniki: Ciasto- 6 jajek- 1 szklanka cukru-1 szklanka mąki przennej- 1 szklanka maku- 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa- budyń śmietankowy/waniliowy- 1 kostka masła (200g).- biszkopty (najlepiej okrągłe) Polewa- 1 całe jajko -5 łyżek cukru- 3 łyżki kakao-3-4 łyżki mleka - pół kostki margaryny Sposób przygotowania: 1.Ciasto:Jajka(...)mąki i proszek do pieczenia. Połączone składniki wylać na blachę. Piec przez 30-35min w 175C.2.Masa:Budyń robimy według przepisu.Odkładamy do wystygnięcia.Zimny budyń ucieramy z kostką masła.Następnie wylewamy na ciasto gotową masę i układamy biszkopty (rzędami) nasączone w ponczu lub herbacie. 3.Polewa:Jajko utrzeć z cukrem i dodać mleko, wlać do garnka i dodać margarynę

Gotuj Z Muzyką
Ciasto różowa łatka 84

Ciasto powstało na potrzebę podzielenia się miłością. Brzmi dziwnie? Miłością do wspólnych treningów rowerowych. Tym dzieliłam się z okazji Walentynek. Same Walentynki są dla mnie świętem zbędnym. Uważam, że jedynie nakręcają handel. Niemniej jednak każda okazja jest dobra, by sprawić komuś radość. Ja, mam nadzieję, że sprawiłam wielką. Ciasto: 500 g mąki 250 g słodziwa 4 jajka 250 ml mleka(...)Krem: 1 opakowanie budyniu malinowego bez cukru 1 szklanka mleka 200 g śmietanki 30 % 2-3 łyżki słodziwa opcjonalnie: czerwony barwnik spożywczy lub sok z buraka Ciasto: Składniki suche łączymy ze sobą. Masło ucieramy ze słodziwem. Nadal ucierając dodajemy po jednym jajku. Dodajemy suche składniki oraz mleko i ucieramy masę, aż stanie się gładka i jednolita. Masę dzielimy na dwie

Kucharzyca
Tort Jagodowo – Cytrynowy 116

torcik. Zamknęłam w nim odrobinę lata. Przywiezione z Polski leśne jagódki idealnie wpasowały się w całość wypieku. Trzy cytrynowo – jagodowe, ucierane biszkopty smakują przepysznie. Są mięciutkie, rzekłabym wilgotne, długo pozostają świeże. Krem śmietankowy, którym przełożone są blaty ciasta nadaje całości lekkości i kusi by sięgnąć po kawałek więcej. Jeśli macie dostęp do świeżych lub zamrożonych już jagódek to wypróbujcie(...)ponownie ucieramy do połączenia. Delikatnie wlewamy maślankę, sok i skórkę z cytryn i ucieramy na niskich obrotach miksera. Jagody obtaczamy w łyżce mąki i wsypujemy do utartej masy. Mieszamy szpatułką do połączenia. 3 formy kwadratowe lub okrągłe o boku (średnicy) 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy po równo na 3 formy. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika

Made By Mom And Son
Ciasto czekoladowe na powidłach 76

minut pieczenia. Do ciasta nie potrzebujecie miksera czy robota kuchennego. Po upieczeniu i wystudzeniu, możecie ciasto polać polewą czekoladową lub tak jak ja, oprószyć cukrem pudrem. To ciasto idealne na każdą okazję. Spróbujcie Przepis na formę o rozmiarach 28×21 lub kilka centymetrów większą. Zobacz też: Proste ciasto z gruszkami Wściekła szarlotka Babci Zosi Proste ciasto bananowe Kakaowe ciastka(...)ciasto czekoladowe na powidłach Drukuj przepis Porcji: Porcji: forma o wymiarach 28x21 Czas gotowania: 1 godzina Składniki jajko 200 g cukru 100 ml oleju 150 g powideł (około 4 łyżek) 200 ml mleka 3 łyżki kakao czubata łyżeczka sody 300 g mąki papier do pieczenia cukier do oprószenia ciasta Przepis 1 Jajko umieszczamy w misce i ucieramy rózgą z cukrem

Kuchnia Bazylii