ciasta truskawkowe - 3451 przepisów (strona:83/231)

Truskawkowy torcik bez pieczenia 449

Dziś na blogu proste ciasto, idealne na upały, bo jego przygotowanie nie wymaga użycia piekarnika. Torcik nie jest zbyt słodki, a przepis nie jest wcale skomplikowany. Jedyny minus to taki, że zanim będziemy mogli ukroić sobie  i delektować się kawałkiem torciku(...)lodówce, żeby stężał. :-).Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Truskawkowy torcik bez pieczenia Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm Na spód: 180 g ciastek pełnoziarnistych 90 g roztopionego masła 3 łyżeczki kakao Masa grysikowa: 500 ml mleka

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z rabarbarem i maślanką 173

Bardzo puszyste a zarazem wilgotne ciasto z rabarbarem. Świetnym dodatkiem jest maślanka, która nadaje wspaniały smak! Składniki: 2 jaja 1 szklanka cukru trzcinowego 5 łyżek oleju

Truskawkowa Fiesta
Ciasto z gruszkami 209

Proste, smaczne, a zarazem szybkie w przygotowaniu - ciasto z gruszkami. W końcu doczekałam się własnych gruszek z ogródka! Ciasto idealnie nadaje się na jesienne popołudnia z

Truskawkowa Fiesta
Ciasto z fasoli 193

Kolejne moje roślinne odkrycie w postaci ciasta. Uwielbiam eksperymentować w kuchni niesamowite rzeczy. Tym razem upiekłam smaczne i szybkie ciasto z fasoli. Idealne wilgotne, aż rozpływa

Truskawkowa Fiesta
Ciasto RAZ DWA TRZY na kefirze z malinami i borówkami 293

Przepis jeszcze ze szkoły średniej, czyli sprzed roku 1997 ;) wybróbowany dziesiąki razy, zawsze udany i zawsze pyszny. Najlepsze jest to, że do ciasta można użyć w

Z butelką mleczka w tle
Jagielnik na zimno z truskawkami 188

kaszy jaglanej to zdrowa alternatywa dla wszelkiego rodzaju mącznych ciast. Jest bardzo pyszny, lekki, idealny na upalne dni. 100 g deseru to tylko 126 kcal. Składniki: szklanka kaszy jaglanej (250 g) 0,5 l mleka (1,5%) 250 ml wody ¼ płaskiej łyżeczki soli łyżeczka masła 5 łyżek cukru 2 galaretki truskawkowe 3 czubate łyżki żelatyny 125 ml wrzątku(...)dodajemy cukier i miksujemy na gładką masę. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kilka odstawiamy na wierzch ciasta, a resztę miksujemy na mus. Jedną galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 125 ml wrzątku. Drugą galaretkę rozpuszczamy osobno w 400 ml wrzątku. Galaretkę z żelatyną mieszamy z musem truskawkowym. Mus przelewamy do kaszy, całość miksujemy do połączenia się składników. Masę przelewamy na blaszkę (moja

e-PrzepisyKulinarne
Buchty z nadzieniem 287

mnie domowego cukru waniliowego) 50g masła szczypta soli około 100g dowolnych przetworów owocowych w różnych smakach (u mnie domowy dżem truskawkowy, frużelina z czarnej porzeczki oraz jabłka prażone) cukier puder do oprószenia gotowych bułeczek Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - przygotować rozczyn: do miseczki przełożyć rozkruszone drożdże, dodać 1/2 łyżki cukru, 50ml letniego mleka (lub wody) oraz

Smakołyki Bereniki
Biszkopt ptasie mleczko z truskawkami i galaretką 254

następnie wylewać na biszkopt. Czynność powtarzać z każdą z części. Następnie na ostatniej piance ułożyć umyte i pokrojone truskawki.  Truskawkowe galaretki rozpuścić w 750 ml wody i pozostawić do stężenia ,a następnie wylać na wierzch ciasta. Gotowe ciasto wstawić do lodówki , najlepiej na całą noc. Smacznego

Aromatyczne Podróże
Trzypiętrowy tort na komunię 206

masą (będziemy je smarować na samym końcu). Tort pozostawiamy do schłodzenia. Warstwa 3 – góra Biszkopt: (pieczemy dwa takie same ciasta) 3 jajka 3 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego Masa śmietankowo-truskawkowa: 350 ml śmietany kremówki 30% lub 36% galaretka truskawkowa Użyłam tortownicy o średnicy 18 cm. Oddzielamy żółtka od białek. Białka

PatiGotuje
Kolorowe ciasto ze śliwką i pianką 310

masła ) 6 żółtek 3 łyżki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 op. kisielu wiśniowego bądż truskawkowego 2 łyżki kakao Pianka: 1 szkl. cukru 6 białek 2 łyżki mąki ziemniaczanej aromat migdałowy Ponadto: dowolne owoce ( użyłam śliwek ) papier do pieczenia Sposób przygotowania:Ciasto kruche: Z mąki , cukru, proszku do pieczenia , żółtek i margaryny z masłem wyrobic ciasto. Ciasto podzielic

Słodkości i nie tylko
Truskawkowy amoniaczek 436

stopniach ok 20 min ( do ze złocenia się ) Masa jabłkowa: 1 litr prażonych jabłek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie masy: Jabłka podgrzewamy i wsypujemy 2 galaretki, mieszamy do połączenia się składników. Jeśli masa jabłkowa jest zbyt płynna  może nam "uciec" z ciasta czekamy ,aż się wystudzi i delikatnie stężeje , wtedy przykładamy nią upieczone placki. Ciasto najlepsze jest na 2 dzień

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Rolada truskawkowa 172

truskawkowy, 1 słoiczek śmietana kremówka, 400ml żelatyna, 4 łyżeczki cukier, 2 łyzeczki Przygotowanie Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. W wysokim naczyniu ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem. Dżem roztrzepujemy widelcem i dodajemy do ubitej śmietany, delikatnie mieszamy. Ciepłą żelatynę dodajemy do masy i szybko mieszamy. Wykładamy 3/4 masy na biszkopt i zwijamy w roladę. Resztą masy smarujemy wierzch ciasta. Wstawiamy

Gotowanie moimi oczami
Drożdżowe serduszka z budyniem truskawkowym 173

specjalnie na tą okazję uformowałam je na kształt serduszek :) Zachwycają już samym wyglądem, ale muszę nadmienić , że też smakują wybornie! Ciasto drożdżowe jest bardzo miękkie i puszyste. Do tego każda drożdżówka ma w sobie sporą ilość budyniu (użyłam truskawkowego, ale można go zastąpić malinowym). Formowanie bułeczek jest bardzo proste, a wszelkie wskazówki, jak zrobić to krok po kroku, znajdziecie(...)łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g stopionego masła 1/2 szklanki ciepłego mleka 2 jajka (w temperaturze pokojowej) 1 żółtko (w temperaturze pokojowej) szczypta soli Nadzienie: 2 budynie truskawkowe (może być też budyń malinowy) 700 ml mleka Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka cukier perłowy (opcjonalnie) Wykonanie: Mąkę pszenną przesiewamy do dużej miski. Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku, dodajemy

MyCookBook.pl
sernik na zimno z truskawkami 382

wymieszane suche składniki i przy pomocy np. szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 170 st. C. przez ok 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wyciągamy z tortownicy i usuwamy papier. składniki na mus truskawkowy: 160 g truskawek 1/2 galaretki truskawkowej wykonanie: Truskawki szypułkujemy myjemy(...)galaretki 500 ml gorącej wody Biszkopt wkładamy do tortownicy. Rozsmarowujemy na nim lekko tężejący mus truskawkowy. Część truskawek przekrawamy wzdłuż i układamy przy obręczy tortownicy, przecięciem na zewnątrz. Pozostałą część truskawek układamy na powierzchni musu (zostawiamy parę na wierzch ciasta). Ciasto wstawiamy do lodówki aby mus stężał. Następnie wylewamy masę serową i ponownie wkładamy do lodówki do stężenia. Gdy masa

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasto z bezą, truskawkami i bitą śmietaną. 136

łyżki cukru Dodatkowo: 500ml śmietany (36%) 150g truskawek bezy (50g) 2 czubate łyżki dżemu truskawkowego 2 łyżki cukru Sposób przygotowania: Aby przygotować kruchy spód mieszamy wszystkie składniki w dużej misce i dokładnie ugniatamy. Pamiętaj by nie ugniatać zbyt długo by nie ogrzać ciasta. Następnie podsypując mąką ciasto należy rozwałkować i przełożyć do formy do pieczenia. Spód nakłuj widelcem i wstaw

wysmienity