Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na zakończenie sezonu truskawkowego musiałam przygotować jakiś pyszny deser. Padło na sernik! Nie miałam ochoty włączać piekarnika, a więc
Marta GotujePytacie w mailach o frużelinę truskawkową, z którą podałam pancakesy. Wprawdzie odpisuję, że przygotowuje się ją prawie identycznie, jak tę o smaku jagodowym, ale wolicie mieć
W mojej kuchniWafle z masą śmietankowo-truskawkową Mając ochotę na małe co nie co do kawy, ofiarą padło opakowanie suchych wafli, które zawsze mam w pogotowiu w zapasie
na moim stole...Pyszne lekkie ciasto do kawki. Zamiast brzoskwiń można użyć np. truskawek i zalać galaretką truskawkową. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka octu 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata szklanka mąki pszennej Masa straciatella: 400 ml śmietany 30% 1 cukier wanilinowy 450 g serka homogenizowanego waniliowego 4 opakowania śmietan-fixu 100 g czekolady mlecznej
Na Ciasteczkowych Papierach· serek homogenizowany 500 g · galaretka truskawkowa 1 szt · galaretka cytrynowa 1 szt · galaretka niebieska 1 szt · śmietana kremówka 330 ml · żelatyna fix deserowa 2 szt · cukier
Camilla w kuchniUWAGI: Zawsze wychodzą. Czasami dodaję do nich pokrojoną w kostkę czekoladę, czasami do środka wkładam całą kostkę :) Pyszne jak na końcu wmieszamy w ciasto świeże maliny. Można przed upieczeniem w środek włożyć konfiturę wiśniową lub truskawkową. Każdy może opracować własną kombinację dodatków, którą z przyjemnością i ja poznam :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeciasto można przygotować wcześniej, zamrozić i przechowywać w ten sposób do miesiąca czasu. Kiedy najdzie nas ochota na małe, słodkie dżemowe oczka możemy w szybki sposób je stworzyć. Zamrożone ciasto wyciągamy dzień wcześniej i pozostawiamy na blacie przez całą noc. W dniu pieczenia kulkę schładzamy w lodówce przez godzinę, następnie nadziewamy ulubionym dżemem i gotowe :) Ciasteczka można oczywiście przygotować(...)masła 1/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 220 g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo : ulubiony dżem np. truskawkowy (zużyłam niecałe pół słoiczka) Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić do otrzymania gładkiego ciasta. Zagnieść kulkę i schłodzić w lodówce 60 minut. Po tym czasie wyjąć i łyżeczką nabierać niewielkie porcje. Formować okrągłe kształty i układać
Chocolate Muffin BlogCiasto, które tak jak disco polo zrobiło furorę już dawno temu, ale dalej sporo ludzi je uwielbia - Red Velvet Cake. Dzięki
sama złodyczuchylamy drzwiczki (nie wyjmujemy ciasta) i przez kolejne 3 minuty trzymamy biszkopt w piecyku. Dopiero po tym czasie wyjmujemy, studzimy i dalej tworzymy ciasto, na które mamy ochotę. Ja dzisiaj zrobiłam sernik na zimno z truskawkową galaretką z jednego z moich przepisów :) Na zdrówko
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comprzy romantycznej kolacji przyda się może kilka moich pomysłów: riskrem pudding królowej Maud zimowa kawa korzenna gruszki w winie z czekoladą deser owocowy deser truskawkowy deser z borówkami deser migdałowo-czekoladowy Potrójnie czekoladowe walentynkowe serducho ciasto mocno czekoladowe z pomarańczą musowy torcik czekoladowy
ciastkarnia na kruchym spodziekobieca rozpływająca się w ustach - niebiańska delicja! Pavlova Najlepiej smakuje między posiłkami. Mleczna kanapka Malinowa królowa. Rolada malinowa Powiało chłodem, zapachniało truskawkami. Truskawkowy sernik na zimno CanelaKabakSuprise, czyli zgadnij kotku co mam w środku. Ciasto z cukinią i cynamonem Toffik. Sernik czekoladowy z toffi E-kler. Eklerki z truskawkami SweetTube. Rurki z kremem Pestka. Dyniowe Muffiny Wszystkie załączone zdjęcia dzięki
Kuchnia w opałachjeszcze raz wszystko dokładnie połączyć Dobrze osączone plastry ananasa, a nawet osuszone na ręczniku papierowym, obtoczyć lekko w mące, a potem maczać w cieście naleśnikowym, truskawki zmiksować z cukrem Smażyć na gorącym oleju, polać sosem truskawkowym. Pomysł z broszurki "Lubię gotować- szczupło, smacznie, zdrowo " Nr.6/2001
Proste Potrawyjaja 1/3 szklanki cukru 20 g świeżych drożdży 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej typ 650 (ja dodała jeszcze 4 łyżki bo ciasto było klejące) 1/4 łyżeczki soli aromat waniliowy Dodatkowo: ok. 250 g dżemu malinowo- truskawkowego (ja pomieszałam malinowy z truskawkowym pół na pół) 1 szklanka cukru pudru Wykonanie: Z 1/2 szklanki ciepłego mleka zrobić zaczyn ( czyli do mleka(...)mleka roztopione masło, cukier, roztrzepane jajka, kilka kropel aromatu waniliowego i dokładnie wymieszać. Do mąki dodać zaczyn i mleko z jajkami i resztą składników. Wyrobić na miękkie elastyczne ciasto. Uformować kulę i włożyć do miski oprószonej mąką. Ja włożyłam ciasto na całą noc do lodówki o temp. 6 C. Jednak jak ktoś nie ma wizji na poranne ciepłe drożdżówki
IMPRESJA SMAKUpolewy czekoladowej lub czekolady deserowej (użyłam polewy o smaku ciemnej czekolady Delecty) 250ml śmietanki 100g mascarpone 500g truskawek opakowanie galaretki truskawkowej szklanka białego półsłodkiego wina listki bazylii Z mąki, żółtek, margaryny, cukru i szczypty soli szybko zagniatamy kruche ciasto. Wylepiamy nim formę do tarty, spód nakłuwamy kilkakrotnie widelcem. Umieszczamy w zamrażarce na 10 minut. Po tym czasie ciasto pieczemy
Wrzosowa Polana