Co roku na Święta piekę mój najulubieńszy keks na świecie. Uwielbiam jego smak i chwilami łapie się na tym, że mogłabym zjeść nie jeden kawałek. W
Przysmaki KarolkiJeszcze tylko tydzień do świąt a u mnie już czuje się ten cudowny klimat. Do kawy upiekłam z Oliwką przepyszne, mięciutkie babeczki dyniowe z dodatkiem
Smakołyki AsiTym razem do upieczenia tego wieńca zainspirowała mnie moja siostra Anya, która swój robiła już kilkakrotnie. Malutkie drożdżowe bułeczki pokryte aksamitną masą serową i
To co kochamTegoroczne święta miną mi chyba pod znakiem ciasteczek. Nie pamiętam roku, kiedy piekłam ich równie dużo. To także zasługa poniższego przepisu, który można dowolnie modyfikować jeśli
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzepyszne, mięciutkie i rozpływające się w ustach pierniczki. Gotowe do jedzenia już na następny dzień po przygotowaniu. Dodatkowo, nasze pierniczki możemy ozdobić lukrem - dzięki temu zyskają
Słodka StronaTrzask. "Cholera, mój ulubiony kubek!"Pod nogami rozprysnął się po całej kuchni niczym rzucona garść kamieni. Na klęczkach jakoś próbuję zebraćwiększość odłamków. Spoglądam w szybę piekarnika
W kuchni Karmel-itkiPierniczki świąteczne, zawsze czekają na stole. Po Wigilii znikają dość szybko, czemu się nie dziwię…;) Są takie chrupiące, pięknie pachną, kuszą jak nie wiem co
Zasmakuj KuchniSkładniki: Naleśniki: 1 litr mleka; 2 jaja; 3 szklanki mąki pszennej; 1 łyżeczka białego cukru; 1 płaska łyżeczka soli; Olej do smażenia. Farsz: 1 duża
Gospodyni MiejskaGigantyczne, piernikowe ciasteczka. Idealne do kubka kakao, słodkawe, pachnące piernikiem i rzeczywiście całkiem spore - jedno ciastko zaspokaja na jakiś czas chęć na słodycze. Poza tym są
Słodkie inspiracjeOdkąd zaczęłam prowadzić bloga polubiłam testowanie rozmaitych przepisów i tak jest właśnie z piernikami. Lubię każdego roku na święta testować coraz to nowsze receptury. Ten dzisiejszy
Zainspirowana w kuchniSkładniki: 300 g drobno startej marchwi 100 g ananasa 40 g migdałów w płatkach 70 g wiórków kokosowych 300 g mąki
Wielki apetytPrzepis dla tych, którym znudziły się tradycyjne polskie pierniczki. Co prawda w oryginalnym przepisie znajduje się syrop daktylowy, ale można go zastąpić syropem z agawy, klonowym
Chocolate Muffin BlogWłaśnie przerabiam listę potraw do przygotowania na Święta na listę zakupów do zrobienia przed Świętami Trochę tego jest…. mimo, że obiecywałam sobie, że tym razem
UgotujmyTo.plPyszne, podwójnie orzechowe ciasteczka, które zachwycą zarówno dzieci jak i dorosłych, bo kto nie lubi nutelli J Bardzo chrupiące i szybkie w przygotowaniu. Ciastka
Mania GotowaniaŚledzie po włosku Pyszna i lekka przekąska śledziowa z iście śródziemnomorską kompozycją dodatków. Coś pysznego. Polecam! Składniki: 4 filety śledziowe matiasy 4 suszone pomidory
Blog z Apetytem