niesamowite w smaku. Nieziemsko delikatne i kruche. No i mocno maślane 😍 I właściwie chyba nic więcej do ich opisu nie muszę dodawać 👍 Robi się je szybciutko, jedynym maleńkim (ale takim tyci tyci 😉) utrudnieniem może być fakt, że przygotowane do wałkowania ciasto jest lekko klejące. Ja odrywałam je po kawałku i wałkowałam między 2 kawałkami folii spożywczej - a wtedy zero
Walijskie PichcenieKrucha, chrupiąca tarta z mocno pomidorowym nadzieniem połączonym z serem, przykryta warstwą świeżego, dojrzewającego w słońcu pomidora i delikatnej cukinii, które idealnie komponują się z aromatyczną ziołową nutą to moja propozycja sezonowego obiadu. Składniki: Ciasto: 110g masła 200g mąki pszennej 1 jajko szczypta soli 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Nadzienie: 180g koncentratu pomidorowego Pudliszki 1 łyżka
Szalona Kuchnia EwelinyPyszne, kruche ciasteczka.U mnie w kształcie jajek, idealne na Święta Wielkanocne. 25 dkg mąki 1/2 szkl. cukru 1 jajko 125 g miękkiego masła lub margaryny dodatkowo : polewa czekoladowa lub czekolada posypka Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie rozwałkować na grubość około 1 cm. Foremką wycinać ciasteczka -jajeczka i układać na wyłożonej papierem do pieczenia
Moje domowe kucharzenieSuper przepis na pyszny sernik na kruchym spodzie z dodatkiem maku. Sernik jest bardzo prosty do zrobienia. To sernik z wiaderka, na dużą blachę, z budyniem i makiem. Jest bardzo kolorowy i ślicznie się prezentuje. Ten sernik szczególnie polecam jako ciasto na Wigilię i Święta
AniaGotuje.plmiksujemy je,a potem zagniatamy gładkie ciasto. Można podsypać troszkę mąką. Z ciasta formujemy rożki,półksiężyce. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. pieczemy około 15-20 minut w temp 180 stopni. Ciasteczka troche podrosną. Po ostudzeniu lekko stwardnieją. Posypujemy je cukrem pudrem. Są pyszne,kruche i lekko czekoladowe. polecam gorąco :) Smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumniejsze plasterki boczek oraz kawałki mozarelli. Całość przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy w piekarniku przez nastepne 15 - 20 minut w temperaturze 160 stopni. Babkę można podawać na przykład z sosem czosnkowym lub tzatziki - świetnie uzupełnią naszą potrawę. Danie jest bardzo delikatne w smaku oraz kruche. Najlepiej smakuje na ciepło. Smacznego
Health-Fit-Lifedwie duże blachy, najlepiej te od piekarnika. Przykryj papierem do pieczenia. Z ciasta uformuj 24 kulki. Ułóż je na blaszkach w odstępach i lekko spłaszcz. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 10 minut. Ciastka po wyjęciu z piekarnika wciąż są miękkie. Po schłodzeniu stają się kruche. Przechowuj ciastka w suchym miejscu, najlepiej w metalowym pudełku. Z przechowywaniem ciastek
codojedzeniaszpinaku i parmezanu. Proste, wypróbowane połączenie, które wspaniale nadaje się aby wypełnić kruchy spód. Spód: 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Dodatkowo: masło do wysmarowania formy, mąką do podsypywania Masło pokroić na mniejsze kawałki i z podanych składników zagnieść ręką ciasto. Ciasto przykryć folią aluminiową i odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie
Bullioszpinaku i parmezanu. Proste, wypróbowane połączenie, które wspaniale nadaje się aby wypełnić kruchy spód. Spód: 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Dodatkowo: masło do wysmarowania formy, mąką do podsypywania Masło pokroić na mniejsze kawałki i z podanych składników zagnieść ręką ciasto. Ciasto przykryć folią aluminiową i odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie
Bullionastępnie rozcierać palcami do uzyskania wyglądu bułki tartej. Dodać pozostałe składniki, ugnieść ciasto. Powycinać ciasteczka, piec 10-12 minut w 200 st. C. SMACZNEGO! Myślę, że mąkę żytnią spokojnie można zamienić na pszenną wedle uznania. Ciasteczka nie są typowo FIT, ale są na pewną zdrowszą wersją kruchych ciasteczek :)) Wartość energetyczna* 1 dużego serduszka: 114 kcal
Vroblewska-fitlifelektury poprawić nastrój jakimś domowym smakołykiem. Zdecydowałam się dzisiaj na kanadyjski kruchy placek poznany w książce "Potrawy z czterech stron świata" Lekko zmieniony, przygotowany w tortownicy robi u nas za torcik orzechowy. Może zna go też pani Munro? Jeśli Wy chcecie go poznać przygotujcie: Na ciasto: - 150g mąki - 80g masła - szczypta soli - łyżka zimnej wody na masę: - 230g
I tu będę miała takie tenimi z Wami podzielę. Tymczasem zapraszam do wypróbowania przepisu na pyszne kruche ciasteczka;) Składniki: 250 g mąki pszennej 1 jajko 100 g prawdziwego masła (82% tłuszczu) 120 g cukru pudru łyżeczka cukru waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki zagnieść razem na gładkie, elastyczne ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować na około 0,7 mm i wykrawać dowolne
Krakowskie smaki Aniokazji używamy różnych foremek do wycinania kształtów- zajączki, bałwanki, serduszka, itd. Polecam! Kruche ciasteczka Składniki: 70 dag mąki, 30 dag miękkiej margaryny, 1 i 1/4 szklanki cukru, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 3 żółtka, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy. Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto musimy rozwałkować i za pomocą foremek wycinamy ciasteczka. Ciasteczka przenosimy
paapilotkaaKruche anioły. Z mąki razowej. Najpierw były bez sukienek. Czekały w kolejce. Każdy dostał swoją:) 500 gram mąki razowej 150 gram zimnego masła 4 żółtka 3,4 szklanki cukru pudru 1 łyżka śmietany Zagniatamy ciasto z podanych składników. Schładzamy w lodówce ok 30 minut. Ciasto wałkujemy na 3 mm i wycinamy ciasta. Pieczemy w 180 stopniach
AZgotuj!cukier/stevie, ekstrakt i mieszamy. Następnie w miare potrzeb dodajemy mleko/jogurt regulując konsystencję ciasta. Przekładamy je do foremki, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy ok. 40 minut (do suchego patyczka). Smacznego! :) Jaki jest Wasz smak dzieciństwa? Jednym z wielu moich są właśnie te tradycyjne kruche ciasteczka! Zapraszam po przepis na nie - KLIK
breakfast of dreamsdużych odległościach od siebie (bardzo rosną). Każdą kulkę spłaszczyć trochę łyżką (ponieważ ciasto bardzo się klei najlepiej maczać ręce w wodzie i wtedy formować kulki, również łyżka, którą je spłaszczamy powinna być wilgotna) (fot.3). Piec w temperaturze 180ºC przez 15 minut (nie dłużej, bo będą zbyt kruche). Lebkuchen wyciagnięte prosto z piekarnika będą bardzo miękkie, należy poczekać 2 minuty, potem
Świat Ciastacienko rozwałkowujemy. Radełkiem lub nożem tniemy ciasto na paski, w każdym robimy nacięcie i przekręcamy. Faworki układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 10 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Kruche, pękające, smaczne a do tego herbatka lub kawa.Smacznego
Maminek kulinarnydomu. Całe szczęście, że w spiżarni miałam składniki do upieczenia pysznych, kruchych ciasteczek. Najmłodsza córka uwielbia jajka czekoladowe Kinder niespodzianki...Jednak nie je ich, a tylko rozpakowuje zabawki, dlatego też mam w domu pełno mlecznej czekolady, której nikt nie chce zjeść....Postanowiłam poeksperymentować i na cieście rozwałkowałam pokruszoną czekoladę. Ciastka wyszły nieziemskie, bo czekolada zrobiła się w środku chrupiąca
Smaczne ZdroweKiedy za oknem zimno, szaro i tęskno nam do pięknej barwnej jesieni sięgamy po filiżankę aromatycznej kawy, co do niej podać? Idealnie nadadzą się ciasteczka, kruche, kakaowe te które większość z nas pamięta z dzieciństwa. Moja córeczka je uwielbia... Zostając przy klasyce dziś najprostsze z wszystkich maślanych łakoci. To jedne z tych najkruchszych dlatego po upieczeniu koniecznie zostawmy(...)Następnie z ciasta formujemy kulki wielkości małych orzechów włoskich, układamy na blaszce wyłożonej matą do pieczenia, spłaszczamy widelcem tworząc wzorek. Wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika, pieczemy przez około 20 minut (czas pieczenia w zależności od piekarnika, jasne ciasteczka mają być zarumienione). Po wyciągnięciu ciasteczka pozostawiamy na blaszce do całkowitego wystygnięcia gdyż są one bardzo kruche
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikulebiak (5 osób) Składniki: 2 ciasta francuskie 1 opakowanie mrożonego brokuła 1 duża kalarepa 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 6-7 szt. szpinaku (brykiet) 10 małych pieczarek 1 słodka śmietana ok. 300 ml 1 serek topiony z ziołami 1 szklanka tartego żółtego sera 1 jajko gałka muszkatołowa, pieprz, lubczyk, tymianek Zaczynamy od ugotowania na krucho w lekko osolonej wodzie brokuła(...)końcu dodajemy żółtko, aby zagęścić sos. Mocno mieszając zdejmujemy z ognia. Sos mieszamy z warzywami. Pamiętajcie, aby brokuła podzielić na małe kawałki. Powstałą masę przekładamy na rozłożone na blaszce ciasto i układamy coś w rodzaju kopca na całej długości ciasta. Następnie przykrywamy kopczyk drugim ciastem. Z obydwu boków pozostanie nam trochę ciasta, więc przed zawinięciem, kładziemy na całej długości słupki
vegetanieciasto). Jego brak spowoduje nieprzyjemny smak ciasta (posmak sody). Stąd mój dodatek do ciasta – sok wyciśnięty z cytryny. Ze względu na różną wilgotność mąki, jeżeli zachodzi taka potrzeba, bo ciasto jest zbyt wilgotne (lepi się do rąk) można dodać po łyżce skrobi kukurydzianej i mąki tortowej. Ja w moim przepisie dodałam i uwzględniłam w składnikach. Zamiast skrobi kukurydzianej można użyć(...)Lepiej użyć masła niż margaryny. Szklanka – u mnie metalowa miarka o pojemności 250 ml. * Ostudzone ciastka przechowujemy w szczelnie zamkniętym pudełku. Ciasteczka pieczarki zaskoczyły mnie nie tylko swoim wyglądem. Kruche, wręcz piaskowe, idealne do kawy lub herbaty. A naprawdę – zwyczajnie wymagają czegoś do popicia. Ale nie mogę powiedzieć, że to ich wada, bo rozpływają się w ustach. Strukturą przypominają
mojewypiekiinietylkoAromatyczne, kruche, rozpływające się w ustach ciasteczka o korzennym smaku. Bardzo proste w wykonaniu, można wykorzystać do ich robienia nasze małe pociechy. Składniki: 300g mąki pszennej 200g masła 100g cukru pudru 2 żółtka opakowanie przyprawy do ciasteczek korzennych firmy Kamis opcjonalnie można dodać jeszcze po pół łyżeczki cynamonu, imbiru, kardamonu, kolendry. Mąkę przesiałam przez sitko. Dodałam(...)cukier puder. Następnie wsypałam przyprawę do ciasteczek. Wbiłam żółtka. Ostatni składnik to masło. Posiekałam je na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki zagniotłam. Ciasto wstawiłam na około 45 minut do lodówki. Rozwałkowałam je na 0,5 cm płaty. Teraz czas na wycinanie ciasteczek. Użyłam foremek o różnych kształtach, ale można wykraiwać je za pomocą np. szklanki. Układałam ciasteczka na blasze wyłożonej papierem
potrawyregionalnełyżeczek soli, 1 i 1/2 łyżki (czubatej) miodu lub innego cukru (jako pożywka dla drożdży), 40-50g drożdzy, ok. 5 szklanek lekko ciepłej wody, opcjonalnie ziarna – do ciasta lub po wierzchu przed pieczeniem: słonecznik, dynia, czarnuszka czy siemię lniane. Chleb według tej proporcji posiada lekką nutę goryczy w smaku,co dla mnie jest jego ogromną zaletą. Ten smak(...)pomidor lub ogórek. Jednak jeżeli komuś to nie odpowiada może częściowo lub w całości mąkę jaglaną zastąpić mąką ryżową albo gryczaną. Jeżeli użyjesz mąki ryżowej chleb wyjdzie bardziej kruchy i delikatny w smaku. Przygotowanie: Szklankę napełnij w połowie ciepłą wodą i rozpuść w niej drożdże z częścią cukru. Odstaw na kilka minut, aż drożdże zaczną rosnąć. W tym czasie wszystkie
Gar ZdrowiaBabka gotowana jest zdecydowanie moją faworytką, jeśli chodzi o tego typu słodkości. Babka gotowana z tego przepisu jest niesamowicie delikatna, krucha i wręcz rozpływa się w
PysiaGotuje.plDelikatna beza Pavlova jest smaczna i wbrew pozorom prosta w przygotowaniu. Po odpowiednim wysuszeniu w piekarniku ma kruchą i lekko chrupiącą warstwę zewnętrzną. W środku natomiast
Przepisy KulinarneNa blogu Moniki znalazłam przepis na faworki -spiralki ..ja jednak zrobiłam tradycyjne faworki..Te faworki są inne niż wcześniej robiłam.Kruche faworki dodaję do
Moje domowe kucharzenieCzas przygotowania: 50 min. (oczekiwanie ok. 6 h)Składniki na tortownicę o śr. 25 cmKoszt przygotowania: 25,00 złSKŁADNIKI na kruchy spód:200 g herbatników maślanych100
kulinarnyJa"Słodkie Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z piernikami, sernikami, makowcami i czekoladą, dużą ilością czekolady. Do tego wszystkiego dochodzą kruche ciasteczka i wieczory spędzane na
Słodkie PrzyjemnościCiekawe ciastka, które nie tylko cieszą oko, ale z przyjemnością smakują.Mogą też być miłym prezentem.Składniki:-1,5 szklanki mąki pszennej-0,5
Maminek kulinarnyPISTACHIO & CARDAMOM SHORTBREADS RECIPE IN ENGLISH Dodatek mąki ryżowej powoduje, że ciasteczka stają się bardzo kruche i wręcz rozpływają się w ustach; nie są zbyt
Przepisy AleksandrySzybkie w przygotowaniu, kruche, pachnące orzechami i mleczną czekoladą to świetny pomysł na chrupiące małe co nie co do świątecznej kawusi. Wspólne przygotowanie ciasteczek to również świetna zabawa i wprowadzenie do kulinarnego świata Bożego Narodzenia dla najmłodszych. Składniki: Ciasto na ciasteczka: 260g mąki pszennej 200g zmielonych orzechów włoskich 200g masła extra 80g cukru pudru 2 żółtka 3 łyżeczki cukru
Szalona Kuchnia Ewelinyrazem przepis na pyszne ciasteczka o smaku cynamonu! 🙂 Są one bardzo kruche i aromatyczne, a cukier z cynamonem na górze ciasteczek idealnie się z nimi komponuje. Uwielbiam cynamon i mógłbym go dodawać do wszystkiego, jest to moja ulubiona przyprawa. Ciasteczka cynamonowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikNIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ MARYNOWANE KOTLETY SCHABOWE PRZEPIS TUTAJ KRUCHE I SOCZYSTE KOTLETY SCHABOWE W MUSZTARDZIE PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kotlety drobiowe po parysku pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemFacebooku, wiedzą co stało się z próbą upieczenia przeze mnie ciasteczek kruchych i maślanych. Wyszedł jednolity placek, który został ochoczo spożyty przez drób. Tak mniej więcej wygląda moje pieczenie. Jak już przysięgłam sobie, że nigdy przenigdy nie będę piekła, pojawia się pan Yotam i wydaje książkę. Ciasta, ciasteczka, torty, mniej skomplikowane lub bardziej, opisane w taki sposób, że nawet taka
ladykitchennajprawdopodobniej będą to te :) W smaku są rewelacyjne i na prawdę kruche. Mikołajowi będą smakowały - jestem tego pewna. Składniki: 200 g mąki 45 g cukru pudru szczypta soli 125 g zimnego masła 1 żółtko odrobina zimnej wody Przygotowanie: wszystkie składniki kładziemy na stolnicy i dokładnie wyrabiamy ciasto - Thermomix czas 1,5 min/obr 3-4 formuję kulę, którą owijam
Gotowanie z pasjązapewne ustąpią im miejsca). Jest to dokładnie ten sam przepis na rogaliki krucho-drożdżowe tylko z innym nadzieniem. Jeśli miałabym wybrać, które z nich mi najbardziej przypadły do gustu (marmolada, nutella, orzechy), to zdecydowanie moim faworytem są te orzechowe. Na prawdę godne polecenia :) Składniki na 24 sztuki: Ciasto: 2 szklanki mąki (plus troszkę do podsypania) 125 g masła lub margaryny
My simple kitchenmożecie upiec w okrągłej formie o średnicy 22-24 cm Kruchy spód 195 g mąki pszennej 1 żółtko 120 g masła zimnego 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki sezamu do obsypania foremki Z podanych produktów ( z wyjątkiem sezamu) zagnieść szybko ciasto i schłodzić w lodowce 45 minut Foremkę posmarować masłem i obsypać sezamem. Schłodzone
Piekarz-Kucharz-GarkotłukKruche ciasteczka z borówkami dzisiaj zagoszczą u mnie na blogu. Mało cukru, a za to dużo smaku letnich owoców sprawia, że trudno poprzestać na jednym. Z tej porcji wychodzi ok 50-60 sztuk. Składniki na ciasto: - 50 dag masła - 5 szklanek mąki pszennej - 2 płaskie łyżeczki soli - 12 łyżek cukru - 1/3 szklanki wody Dodatkowo: - 50 dag borówek - 2 jaja
Apetyczna babeczkaproste w wykonaniu i dodatkowo składają się tylko z 3 składników. Delikatnie kruche, niezbyt słodkie z pysznym nadzieniem są najlepszą alternatywą dla sklepowych słodyczy. Składniki: 200 g masła 200 g. serka homogenizowanego (użyłam waniliowego) 200 g. mąki dżem ( u mnie powidła korzenne Stovit) Z podanych składników zagniatamy ciasto, jeśli klei się do rąk dosypujemy jeszcze trochę mąki. Gotowe ciasto rozwałkowujemy
Cynamonowe szczęścieKruche babeczki to małe słodkie cudeńka, które można nadziać różnymi kremami i przybrać różnymi owocami. Cieszą zarówno podniebienie jak i oko. Moja córeczka uwielbia takie babeczki a te powstały specjalnie dla niej na urodziny. składniki: ciasto na babeczki 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli krem kawowy 400 ml śmietanki
Monia miesza i gotujeucierać na jednolitą masę. Następnie dodać wymieszane wcześniej mąki i sodę. Ciasto zagnieść na kulkę, włożyć do miski i przykryć wilgotną ściereczką. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego/moreli. Gwintem butelki obtoczonym w kakao robić "nóżki" naszych ciasteczek. Piec w 180*C ok. 15 minut. Ciasteczka bardzo kruche, wręcz sypkie, trochę zapychające ... Ale i tak jeszcze je upiekę
Lubię to gotujędomowe, baaaardzo cytrynowe batony na kruchym spodzie rozpływają się w ustach. Kwaśny smak cytryny przełamuje słodki lukier. To idealny deser dla miłośników cytrusowych przysmaków:) POTRZEBUJEMY; ok 100g zimnego masła 1 szklanka mąki 1/4 szklanki cukru pudru Z podanych składników zagniatamy ciasto jak na kruszonkę. Wylepiamy nią formę (u mnie ok. 20x30cm i nie może być większa przy tej ilości
WYSPA SZCZĘSLIWAzdolności plastycznych ale mojej córeczce bardzo się podobały. Składniki: na kruche ciasteczka: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli na dekoracje: 1 białko łyżka wódki szklanka cukru pudru barwniki spożywcze pisaki spożywcze jadalny marker (do robienia oczu ) Składniki ciasta zagnieść, ciasto owinąć folią, wstawić na godzinę do lodówki i schłodzić. Zimne
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasame ciacha przez tydzień. To jest chyba moje pierwsze „niepieczone” ciasto na blogu, fakt bardzo rzadko takie robię, jakoś mi z nimi nie po drodze, ale Miśka bardzo lubi kaszkę manną więc to deser dla niej Składniki (użyłam tortownicy o średnicy 18 cm): 350 g kruchych ciastek ( użyłam tych )- tak, aby wystarczyło ich na 3 warstwy
greenscarflodówce. Blaszkę (24x36cm) posmarować masłem i wylepić ciastem, nakłuć widelcem. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st na 10 minut. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka osączyć z nadmiaru soku i doprawić cukrem i przyprawą wg uznania. Podpieczony kruchy spód posypać bułką tartą i wyłożyć jabłka. Z białek ubić sztywną pianę
Smakołyki Asilukru. gotowe,podobają wam się?? smakują super,przypomnę wam przepis na nie: KRUCHE CIASTECZKA SKŁADNIKI: KOSTKA MARGARYNY 2,5 SZKL.MĄKI 3 ŻÓŁTKA 3/4 SZKL.CUKRU PUDRU na lukier: 2 białka 2,5 szkl. cukru pudru PRZYGOTOWANIE: mąkę siekamy z margaryną,dodajemy cukier i żółtka i ugniatamy gładkie ciasto i wkładamy do lodówki na godzinkę potem wyjmujemy rozwałkowujemy ,podsypując mąką
Swojskie jedzonkoKruche, rozpływające się w ustach ciastka, z lekko cytrynową nutą. Dodatkowym ich plusem jest fakt iż wbrew pozorom wymagają mało pracy. Nie musimy używa wałka, ani stolnicy, więc sprzątania po nich jest bardzo mało. Zgniatanie ciasta przy pomocy zwykłego ręcznego miksera - dla mnie bosko! Razem z konfiturami ETERNO wyszedł mi niesamowity smak. Jaka konfitura? Skoro ciasta są lekko cytrynowe postanowiłam
Blondynka Gotujesię przyznać ile ich zjadłam, ale jedno jest pewne – warto było Kruche ciasteczka nadziewane jabłkami z cynamonem i solonym karmelem. Przepyszne! Przepis pochodzi z doskonałego bloga Just a Taste Scroll down for recipe in English Ciasteczka nadziewane jabłkami i solonym karmelem (ok. 10 ciasteczek) Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
karmelowyśmietanowym ( teraz ułożyłam 3/4 mandarynek) Przykrywamy to następnym biszkoptem i nasączmy ciasto,( jeśli kroimy na 3 części to z 3 częścią biszkoptu postępujemy podobnie ) Zachowujemy część kremu do posmarowania i dekoracji wierzchu, odłożoną 1/4 częścią mandarynek ozdabiamy wierzch tortu :) Krem jaki mi pozostał wykorzystałam do napełnienia kruchych babeczek, a jeśli takich nie mamy to możemy zrobić z niego oddzielny
Proste Potrawy