niepowtarzalne w smaku. Dzisiaj proponuję Wam przepis na tartę na kruchym spodzie z budyniem kokosowym i dużą ilością jagód. Spód: - 300 g mąki pszennej - 150 g masła - 2 jajka - 1 cukier wanilinowy - 2 łyżki cukru - 1 łyżka wody Do miski przesiewam mąkę oraz dodaję resztę składników. Ciasto energicznie zagniatam i wykładam nim posmarowaną masłem formę do tarty. Na ciasto wykładam
Receptura smakuKruche tarty z nadzieniem z cukinii, kurczaka, zalane masą jajeczno-serową, doskonale smakują na ciepło, jak również na zimno. W takiej formie idealnie nadają się na weekendowy piknik, na świeżym powietrzu będą smakować najlepiej. SKŁADNIKI Ciasto: 6 tart o średnicy 10 cm 120 g mąki pszennej, 120 g mąki graham, 1 jajko, 10 dag margaryny Optima Omega3
słodki bratekstopni. Przygotowujemy także blachę, którą wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy wedle uznania, na 3 części - wtedy rogaliki są wielkości drożdżówek z piekarni, na 4 - my tak robimy, są wtedy fajne do kawy lub na więcej, wychodzą małe rogaliczki, które są mniej puszyste ,a bardziej kruche. Każdą część wałkujemy nadając jej kształt koła. Kroimy, jak pizzę, na 8 części
Kuchnia od dwojgaRugelach to żydowskie rogaliki przygotowywane na święto Hanukah. Ciekawe połączenie powideł śliwkowych z orzechami włoskimi i kruchutkim ciastem z dodatkiem śmietankowego serka, a w moim
Nastoletnie WypiekaniePieczarki w koszyku. Edyta Guhl. Ostatnio były piernikowe grzybki, a dzisiaj zapraszam na pieczarki. Przepis znalazłam u Danusi i jestem pełna zachwytu. Pieczarki jak żywe, a
dolcevitainmykitchenNooo powiem Wam, dołączyły do czołówki najsmaczniejszych rogalików na blogu! Kruche na piwie, bardzo popularne w sieci. Ja do swoich dodałam cukier puder, by były ciut słodsze i nadziałam je powidłami śliwkowymi. Swoją drogą polecam powidła domowej roboty- klik . Domowe najlepsze! ;) Składniki: (na ok. 30 sztuk) Ciasto: 220 g zimnego masła lub margaryny 4 łyżki cukru pudru
Nastoletnie WypiekanieHej :-)) Moje najmłodsze śpi, więc mam chwilkę na wpis ;)). Dzisiaj torcik na zimno, który marzył się mojemu młodemu, który jest fanem galaretek i takich właśnie torcików
kruche babeczkidziesiątkę". Teraz piekę je dość często. Ciasteczka są przepyszne - cudownie kruche, maślane i aksamitne w smaku. To jedne z najlepszych ciasteczek! (18 sztuk) 160g maki pszennej 120g masła 50g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: cukier do obtaczania ciasteczek Mąkę, masło i oba cukry dokładnie wymieszać. (Ciasto powinno być miękkie.) Z ciasta uformować kulki (mniejsze od orzechów włoskich, większe
Di gotujepolecam poniższy przepis. Od razu po upieczeniu są miękkie i lekko kruche. Potem troszkę twardnieją. W takim wypadku można je zamknąć w szczelnym pojemniku z kawałkiem jabłka i czekać aż zmiękną. Oczywiście jabłko od czasu do czasu należy wymienić :) Bardzo dużym plusem tego przepisu jest to, że ciasto zagniata się błyskawicznie i od razu można wykrawać ciasteczka. Polecam! ;) Z przepisu
Czerwona PorzeczkaKruche, cynamonowo- orzechowe, błyskawiczne ciasteczka świąteczne. Obowiązkowo znaleźć się muszą na wigilijnym stole :) Z przepisu wychodzi ich sporo, bo aż 50 sztuk, ale nie martwcie się, znikają w mgnieniu oka! Gorąco polecam. Składniki: (na ok.50 sztuk) Ciasto: 150 g maki pszennej 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g zmielonych orzechów laskowych 100 g zimnego masła 80 g cukru
Nastoletnie Wypiekaniezmieniałam i to był "strzał w dziesiątkę". Ciasteczka wyszły przepyszne - cudownie kruche, maślane i aksamitne w smaku. To jedne z najlepszych ciasteczek! (18 sztuk) 160g maki pszennej 120g masła 50g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: cukier do obtaczania ciasteczek Mąkę, masło i oba cukry dokładnie wymieszać. (Ciasto powinno być miękkie.) Z ciasta formować kulki (mniejsze od orzchów włoskich
Di gotujeWspaniała, rozpływająca się w ustach, niebezpiecznie kusząca do ciągłego podjadania ;-) Prosta w wykonaniu, a jakże niebanalna w smaku! Zatem do dzieła :-) SKŁADNIKI: ciasto: - 2 szklanki mąki
WielopokoleniowoWłaściwie nic nowego. Jeszcze jedna odsłona strzępca. Tym razem z serem, budyniem czekoladowym i chałwą. Kilka "podmienionych" składników i
Praktyczna plDietetyczne ciasteczka z płatków owsianych, płatków migdałowych, żurawiny i wiórek kokosowych. Bez dodatku mąki pszennej i cukru. Dosłodzone jedynie miodem. Są kruche i delikatne, rozpadają się
Moja Galeria SmakuProblem z polewą to zmora kuchenna większości z nas. Wygodne i szybkie w przygotowaniu polewy dostępne w sklepach zazwyczaj są twarde, kruche i trudne w krojeniu
Tradycyjna Kuchnia