Szybki, lekki i pyszny sernik bez pieczenia na spodzie z biszkoptów, środek to mascarpone, serek homogenizowany i śmietanka 30% do tego galaretki i wierzch borówka amerykańska
kruche babeczkiWitajcie :-) Dziś przepis na szybki obiad, kolację jak kto woli. Salami, papryka, cukinia, suszony pomidor i mozzarella. To wszystko zawinięte w ciasto filo. To ciasto robiłam
kruche babeczkiHej :-)) Jak tam po weekendzie ??? U mnie fajnie, spokojnie, pracowicie w sobotę, wczoraj mały relaks - kino z psiapsiółką (Dziennik Brigitte Jones 3), polecam, można się nieźle
kruche babeczkiHej :-) W sobotę przywiozłam sobie od siostry trochę malin, moim chłopakom posmakowało ciasto z maślanką i owocami, więc takie sobie zażyczyli, dla mnie tez bomba, bo
kruche babeczkiHej :-). Na weekendach raczej nie robię wpisów, ale tym razem wyjątek, bo blog obchodzi 4 urodziny. Ola przypominam Ci o Twoich :-)))))))). Z tej okazji
kruche babeczkiHej :)) Od dzisiaj najbliższe kilka wpisów będzie z jeżynami w roli głównej. Miałam, musiałam zużyć więc poszło serią ;)) Na pierwszy rzut idą rożki z ciasta francuskiego
kruche babeczkiDzisiaj chciałam wam zaprezentować moją własny pomysł na ciasto. Wyszło smacznie, nie zbyt słodko ale połączenie smaków orzechów i brzoskwini świetnie ze sobą współgrało. Polecam więc
ciastkarnia na kruchym spodzieSkładniki: 2,5 szklanki mąki tortowej margaryna 1 łyżka smalcu 4 jajka 2 łyżki cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru (można pominąć
kulinarnyswiatdomiW ostatnich dwóch dniach patrzyłam z niedowierzaniem to co działo się za oknem przechodziło moje oczekiwania. Takiej wichury i deszczu nie widziała chyba do tej
ciastkarnia na kruchym spodzieZa oknem pada już od kilku dni więc jedyne co pozostanie to czekać na grudzień i może jakieś opady śniegu żeby zmienić trochę ten krajobraz. W
ciastkarnia na kruchym spodzieCiągle pochmurno, wieje i pada, zdecydowanie wiosna nie jest moją ulubioną porą roku. Nie cierpię jakoś szczególnie z braku słońca (chyba pomału zaczynam się przyczajać do
ciastkarnia na kruchym spodziePrzepis czekał rok na zrealizowanie. Pierwszy raz zobaczyłam go w zeszłym roku szukając przepisów na wielkanocną babkę. Ciasto idealnie nadaje się świąteczny stół jest smaczne, a
ciastkarnia na kruchym spodzieOd wczoraj kolejny dłuższy weekend czyli przede mną jeszcze wolny poniedziałek. Pogoda w dalszym ciąg słoneczna, w niektóre dni aż za bardzo. Jednym słowem żyć nie
ciastkarnia na kruchym spodziePowroty do domu bywają ciężki. Wyjeżdżać się nie chce bo to pakowanie, przekładanie rzeczy itp. ale jak się człowiek na miejscu rozleniwi to batami go nie
ciastkarnia na kruchym spodzieJesień kojarzy mi się z ciepłą herbatą, ciekawą książką, kocem i rogalikami drożdżowymi. Zapraszam na jeden z moich ulubionych przepisów :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z
Przepisy AleksandryNormalnie zamiast zwykłego białego cukru, który oprócz tego, że jest widoczny w ciastkach i chrupie pod zębami, użyłabym teraz cukru pudru, a do samego ciasta dodałabym zdecydowanie mniej mąki, by nie było ono tak kruche i sypkie jak na kruszonkę alee.... powiedziałam sobie NIE! Nic nie zmieniam, ma smakować tak jak za tamtych czasów wbrew wszystkim i wszystkiemu(...)budowa cepa.. ;). Wszystkie składniki bez wyjątku siup do miski. Całość potraktować mikserem, aż powstanie coś a'la kruszonka. Wtedy odłożyć mikser i użyć swoich silnych rączek. Zagnieść ciasto w jednolitą kulę (gdyby mocno się kruszyło, można dodać 1-2 łyżki mleka). I teraz dwie możliwości: 1) Z ciasta uformować wałek, owinąć folią spożywczą i schłodzić w zamrażalniku przez
Nastoletnie Wypiekanieskładniki na kruchy spód: 200 – 220g mąki pszennej 80 g cukru pudru 1 jajko 80 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy, przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (ok.21×32 cm). Podpiekamy w ok. 180 st. C. składniki na kruszonkę: 100 g mąki 50 g cukru pudru 50 g masła wykonanie
Domowy Smak Jedzenia