ciasta kruche - 14048 przepisów (strona:434/937)

Z ŁĄKI NA TALERZ: Babeczki z kremem z kwiatów czarnego bzu i morelami 166

przygotowaniu i naprawdę bardzo prosty :) Smak i aromat słonecznego Czerwca w kruchej, mieszczącej się w dłoni babeczce... Spróbujcie koniecznie, jeśli tylko macie dostęp do tych wspaniałych jadalnych kwiatów oddalonych od ruchliwych ulic i większych miast - to bardzo ważne! Babeczki z kremem z kwiatów czarnego bzu i morelami Potrzebujesz: Ciasto: 125g schłodzonej margaryny 225g mąki pszennej 75g cukru 1 jajko Krem

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jabłecznik z budyniem i ajerkoniakiem 281

Wiecie, że kiedyś nie przepadałam za jabłecznikiem? Właściwie sama nie wiem dlaczego:)) teraz jednak jabłecznik jest na liście moich ulubionych ciast. Najbardziej lubię jabłecznik z 

Z miłości do słodkości
Mazurek chałwowy z malinami 171

pistacje w najpiękniejszym kolorze świata i kruchy, maślany spód! Przyrządzenie go nie wymaga wielkich umiejętności, a efekt jest naprawdę pyszny i z pewnością zaskarbi sobie nie jedno wielkanocne podniebienie :) Spróbujcie, bo chałwa, kwaskowate owoce i chrupiące, lekko słone pistacje na maślanym spodzie to połączenie nie do podrobienia! Mazurek chałwowy z malinami Potrzebujesz: Ciasto: 200g mąki pszennej 100g zimnego masłą

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Apple pie 54

Moje pierwsze takie ciasto z jabłkami, mimo wielu przeciwności jakie z nim przeszłam przy przygotowywaniu, w efekcie końcowym nadaje się do spożycia:) Apple pie od razu polubiłam, ponieważ ma w sobie sporą ilość masła – jest kruche, maślane, do tego te jabłka, coś dla mnie. Parę błędów przy nim popełniłam, bo to za krótko trzymałam […] Artykuł Apple pie pochodzi

Pink Envelope
Wiosenne kruche ciasteczka 131

Proste , kruche ciasteczka  o delikatnym kwiatowym posmaku,  który uzyskałam dzięki różanej wodzie. Wodę różaną można zastąpić  np. pomarańczową  lub zwykłą naturalną  /zimną/ ,  którą  należy dodać  w takiej ilości, by uzyskać elastyczne, zwarte ciasto.  Do przygotowania ciasta użyłam zwykłego blendera, ale  można je wyrobić w tradycyjny sposób

Zakamarki mojej kuchni
Najlepsza tarta z rabarbarem 160

domu są głównie z udziałem tych kwaśnych łodyg, a czasem i do obiadu je przemycę. Nie potrafię oprzeć się tej różowej barwie i wrodzonej kwaśnej nucie. Lody, serniki, ciasta ucierane, drożdżówki, desery - co tylko chcecie. Jeśli macie jakieś oryginalne pomysły na wykorzystanie rabarbaru - podzielcie się nimi koniecznie! Sezon w końcu nie trwa wiecznie, i trzeba go wykorzystać najlepiej, jak się(...)jest trudne, może tylko nieco czasochłonne. Każdą warstwę przygotowujemy osobno, w dodatku trzeba je wszystkie dokładnie ostudzić i schłodzić. Za to oczekiwanie wynagrodzi nam smak po prostu niebiański - kruchy spód, który smakuje jak najlepsze kakaowe herbatniki, krem karmelowy, delikatny, lekki i słodziutki, a całość wieńczy lekko kwaśny, różowiutki rabarbar. Tarta wygląda pięknie, a smakuje jeszcze lepiej - gwarantuję. Mogłabym ją całą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mazurek z dżemem brzoskwiniowym i kajmakiem 137

lodówki na czas rozgrzewania piekarnika. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Ciasto prosto z lodówki wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia.  3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Połowę dodajemy do masy kajmakowej i bardzo dokładnie mieszamy. Wykładamy na kruchy spód, dekorujemy pozostałą czekoladą (tworzymy esy-floresy), płatkami migdałów i/lub kandyzowaną skórką pomarańczy

My Culinary Art
CIASTO UKRAINKA 553

Ciacho podpatrzone u Marioli, które urzeka swoim wyglądem jak i smakiem. Rewelacyjnie smakuje na drugi dzień po upieczeniu, kiedy blaty ciast zmiękną, i nasiąkną naparem kawowo

RAROSSA
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 129

context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-09-13 07:09:07","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/09\/P9110022-e1473750473783.jpg","description":null,"recipeYield":"10 ","recipeIngredient":["300 g m\u0105ka","150 g mas\u0142o klarowane","1 szt jajko","50 g erytrol (lub inne s\u0142odziwo)","1,25 kg twar(...)brzoskwi\u0144. Mieszamy dok\u0142adnie i studzimy.","Po upieczeniu ciasta, gdy troch\u0119 ostygnie dekorujemy przygotowanym d\u017cemem brzoskwiniowym."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Porcje 10 Składniki Spód 300 g mąka 150 g masło klarowane 1 szt jajko 50 g erytrol lub inne słodziwo Nadzienie

Kucharzyca
Szybkie ciasto na maślance z pomarańczową skórką 149

kapustą i grzybami i… naszą ukochaną domową pizze. Tak, tak dobrze czytacie. Papier do pieczenia Stella jest do tego idealny. Dzięki temu spód pizzy jest jeszcze bardziej kruchy. Szybkie ciasto na maślance z pomarańczową skórką – ciasto mieszane łyżką Składniki: 2 szklanki maślanki 1 jajko 0,5 szklanki oleju 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki sody 2 łyżki

Słodkie okruszki
Wyniki konkursu urodzinowego! 254

pewno też tak smakuje. Dziękuję za tak pyszne zgłoszenie. 3 miejsce: Szklanki Ibiza 310 ml, niskie 6 szt. Wygrywa Pani Aneta T. za przepis na sernik na kruchym ciemnym cieście. Przepis znajdziecie tutaj (klik) Uwielbiam serniki, zresztą jak cała moja rodzina. Trafiła Pani w mój gust Dziękuję również za inne pyszne zgłoszenia. Gratuluję raz jeszcze i dziękuję za wspaniałe zgłoszenia

Słodkie okruszki
Migdałowe scones z białą czekoladą i żurawiną 136

śniadanie. Bardzo Was zachęcam do wypróbowania, bo warto. Robi się ja bardzo szybko, musimy tylko pamiętać, żeby grubo rozwałkować ciasto, dzięki temu uzyskamy grube puszyste bułeczki. Po upieczeniu ciasto jest kruche. Możemy je jeść na ciepło i na zimno :-). Miłego dnia :-) Składniki na 8 sztuk (trójkątów): 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 100 g miękkiego(...)posiekanej białej czekolady 1. Wszystkie składniki oprócz żurawiny i czekolady dałam do miski miksera i zmiksowałam, dodałam żurawinę i czekoladę. Zagniatanie dokończyłam na stolnicy.  2. Jak powstanie zwarte ciasto musimy rozwałkować je trochę na kształt koła, pamiętajmy, że placek ma być gruby. 3. Ciasto kroimy na 8 części (najpierw na ćwiartki i ćwiartki na pół) 4. Blaszkę wykładamy papierem

kruche babeczki
Pieczone rożki z kapustą i grzybami 172

No bo czemu nie w czerwcu zjeść takie pyszne rożki, nic nie stoi na przeszkodzie.. Szybkie ciasto, aromatyczny farsz i rożki, pyszne do barszczu czerwonego

Moje Małe Czarowanie
Mazurek pomarańczowy z mąki orkiszowej 147

Wielkanoc to czas wyjątkowy, jak również potrawy jakie podamy na świątecznym stole. Pojawią się jajka, pyszne wędliny, pieczone mięsa i słodkie ciasta. Jednym z nich jest

Kulinarne pyszności Molki
Miodowa stefanka 139

Szybka stefanka i bardzo smaczna z kremem marcepanowym od święta jak i na co dzień. Kto lubi marcepan będzie zachwycony. Ciasto miodowe lubi sodę oczyszczoną , ale

Różne smaki w kuchni