Dziś mam dla Was przepis nie do końca fit, ale za to przepyszny :) Kawałeczek nikomu nie zaszkodzi, zwłaszcza teraz gdy odrobinę możemy osłodzić sobie ten
Moje Kuchenne Rewelacjepysznie zacząć dzień. Na niedzielne, leniwe śniadanie proponuję drożdżowe bułeczki z maślano-migdałową kruszonką. Gwarantuję, że w wersji z czekoladowym groszkiem będą smakowały nie tylko maluchom. Żeby jeszcze same się zrobiły, upiekły i na stół podały... Na drugi dzień tracą trochę na świeżosci, ale da sie temu zaradzić wstawiając je do nagrzanego do 180 ° piekarnika na dosłownie 5 minut(...)mleko lekko podgrzewamy, mieszamy z masłem i cukrem. Gdy lekko przestygnie, łączymy z jajkiem. Mąkę mieszamy z zaczynem. Dodajemy mleko z rozmąconym jajkiem. . Wyrobiamy gładkie, odchodzące od ręki ciasto. Wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odsawiamy w ciepłe miejsce na 90 minut, aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto lekko zarabiamy, składamy w kopertę ( prawy brzeg do środka, lewy
Mia Cucina SofietaMocno cynamonowe i przepyszne, stworzone wprost do popołudniowej przerwy z kawą, którą Szwedzi nazywają ' fika '. Takie właśnie są szwedzkie bułeczki cynamonowe - ' kanelbullar .' Zajadałam się nimi podczas
maniapieczeniaKiedy tylko zobaczyłam zdjęcie tej chałki, wiedziałam, że wykonam ją i ja. Efekt wizualny jest zachwycający, a smak… oj, jakież to jest smaczne:) Robiłam ją
Smaki Na TalerzuWitam serdecznie Przepis na przygotowanie domowych pączków , są bardzo pyszne i pulchne . Według opinii moich domowników (nie mają innego wyjścia:) i sąsiadów których częstuję pączkami (co
Uwaga Babcia GotujeTe bułeczki, popularne zarówno w Polsce, jak i w Niemczech, jada się głównie na śniadanie. Można je dodatkowo smarować konfiturami lub masłem. Piękne marmurowe patery znajdziecie
Apetyczna babeczka"Jaaagodzianki! Kto ich nie lubi? Świeże, jeszcze ciepłe, domowe. Niebo! Kojarzą mi się z wyjazdami do Cioci, do Lublina, gdy na śniadanie czekało na mnie kompot
Słodkie PrzyjemnościNa początku nie wierzyłam w tę drożdżówkę, ale udała się i mało tego, wyszła pysznie :) Przepis mam od teściowej, a drożdżówki nie wyrabia się :)
Delicious TitbitsPuszyste, mięciutkie i długo świeże- to najlepsze bułki jakie udało mi się upiec. Doskonale zarówno na słono jak i na słodko. I ten żółty kolor! ;) Przepis
Czerwona PorzeczkaKto nie lubi pączków? Ja nie znam takich osób. Co prawda od jakiś 4 lat nie obchodzę Tłustego Czwartku, ale w tym roku zawitają do nas
Mieszam w GarnkuZbliżają się walentynki a wraz z nimi poszukiwanie przepisów na podarowanie ukochanej osobie słodkiego upominku. Drożdżówki własnego wypieku sprawdzą się na tą okazję jak znalazł - są
sierotka maRysia w kuchniKolejne pączki. I kolejne tak samo dobre, a może nawet i lepsze niż poprzednie. Są bardzo puszyste i oprzeć im się nie da:) Znalezione tutaj . Składniki
Smaczne ZdroweMaślane bułeczki z kruszonką i owocami Drożdżowe bułeczki maślane z kruszonką to pyszny polski klasyk na słodki podwieczorek. Takie mleczne bułeczki z owocami są proste i pyszne, smakują dorosłym i dzieciom. Zobaczcie przygotowanie bułeczek krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Bułeczki maślane z kruszonką i owocami w środku można(...)może wyciec z bułeczek podczas pieczenia. Jeśli chcecie, bułeczki maślane z kruszonką możecie przygotować z użyciem jogurtu naturalnego - dzięki niemu będą wilgotniejsze i dłużej zachowają świeżość. Domowe bułeczki drożdżowe są najlepsze w dniu upieczenia. Jeśli część zostanie Wam na drugi dzień, warto szczelnie je zakryć i przechować w lodówce, wtedy nie czerstwieją tak szybko. Bułeczki mleczne można też oczywiście
Lekcje w kuchniCynamonowe ślimaczki nieodzownie kojarzą mi się z wyprawą do Stanów. Oczywiście jako miłośniczka jedzenia, a w szczególności słodyczy, byłam ciekawa różnych smaków i trochę czasu spędziłam
Smakowy RajJesienne dynie są dla mnie najpyszniejsze: kuszą intensywnym aromatem i subtelnie drażnią kolorem. Nie pozostaje nic innego jak wykorzystać je w kuchni w każdy z możliwych
Mia Cucina SofietaPuszysta chałka idealna do kawy lub herbaty, na śniadanie lub podwieczorek, dzięki dodatkowi dyniowego puree wilgotna i świeża nawet następnego dnia. Składniki: 1/2 kg mąki pszennej
Słodka Kraina WypiekówSzafran ma wielką moc, nadaje wypiekom wyrazisty kolor i delikatny aromat, wystarczy tylko kilka nitek, a efekt niesamowity. Składniki na babkę: 50 dag mąki
Apetyczna babeczka