Brownie chyba najlepsze jakie do tej pory próbowałam, do tego bez grama tłuszczu i z dodatkiem cukinii. Ciasto jest mocno czekoladowe, wilgotne i z dużymi kawałkami czekolady w środku. W takie wietrzne poniedziałki potrzeba coś dobrego na poprawę humoru. A wiecie co najlepiej wpływa na jego zmianę ;) Brownie z cukinią znalazłam u Cake Time. Składniki200 […] Artykuł Brownie z cukinią
Pink Envelopepół pasztet – 125 g na 2 porcje ogórek pokrojony w długie paseczki surówka z marchewki z rzodkwią po wietnamsku kolendra i dymka do posypania sos Pełen przepis tutaj. 10. Ciasto czekoladowe z chili Spójrzcie na ten piękny czekoladowy kolor ciasta i jego aksamitną konsystencję. Pikantny smak będzie miłą niespodzianką, a ciasto jest warzywne, więc dość zdrowe. Składniki: 1,5 szklanki
Ugotowane pozamiataneMikado to ciasto dla słodyczowych łasuchów. Słodkie, intensywne w smaku, aromatyczne i polane warstwą czekolady. Idealnie sprawdza się w warunkach świątecznych, ale również do kawy. Placki
ChilliJemyMikrofalówka nie jest może metodą gotowania, którą powinno się stosować... Artykuł CZEKOLADOWE CIASTO Z KUBKA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEOdrywane bułeczki dyniowo-cynamonowe Czekoladowo-dyniowy deser z korzenną nutą Ciasto czekoladowe z dynią Ciasto dyniowo-marchewkowe z żurawiną, rodzynkami i migdałami Jesienne ciasto z dynią, marchewką i żurawiną Jesienny deser z kaszą jaglaną i dynią Ciasto dyniowe z jabłkami
Passions hobbies lifeczyli biała siostra brownie jest super! Pominąwszy wszystkie kalorie jakie zawiera, a zawiera ich mnóstwo jest wyśmienite w smaku i po prostu rozpływa się w ustach. Lubicie takie miękkie, czekoladowe ciasto , że po jednym kawałku chcecie zjeść drugi ale nie macie miejsca? Takie właśnie jest blondie kokosowe! Blondies to brownies z białą czekoladą. Delikatnie maślane. Wyraźnie można wyczuć czekoladę
codojedzeniałyżka masła Czekoladę, mleko i masło dajemy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przełożenie ciasta: blat ciasta - masa z jabłkami - biszkopty - masa kokosowa - drugi blat ciasta - polewa czekoladowa Ciasto najlepiej włożyć na całą noc do lodówki. Smacznego
kruche babeczkiMamy karnawał, więc możemy sobie pozwolić na pyszne, obłędnie czekoladowe ciasto a'la Brownie. Dzięki bananom ciasto jest wilgotne, ale nie jest to zakalec :) Zdecydowanie lepsze niż kupny batonik lub zwykła czekolada. Koniecznie musicie wypróbować! foremka 24x24cm Składniki: 3 jajka, 85 g mąki pszennej, 120g brązowego cukru, 200g gorzkiej czekolady, 140g masła
Z miłości do słodkościBardzo prosty przepis na pyszne czekoladowe ciasto, które zawsze wychodzi :) Składniki: 200 g mąki pszennej 1 łyżka kakao 80 g masła 1/2 szklanki mleka 150 g cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g mlecznej ciemnej czekolady wiórka kokosowe do posypania 2 jajka Polewa: 100 g czekolady mlecznej ciemnej(...)przekładam do wyłożonej papierem tortownicy i piekę przez około 45 minut ( do suchego patyczka w temperaturze 175 stopni. Przygotowuję polewę: masło i czekoladę roztapiam w garnuszku. Ostudzone ciasto polewam czekoladową polewą i posypuję wiórkami kokosowymi
KukuleczkiPołączenie czekolady z wiśniami przeszło do klasyki. Najczęściej wykorzystywane jest w deserach. Bo czy jest coś smaczniejszego niż połączenie wiśni, lekko gorzkawych i słodkawej czekolady? Jest! Nasze ciasto czekoladowe z furą soczystych wiśni, pokryte
Szybko Tanio SmacznieSkładniki: ciasto: 2 jajka 0,5 kubka oleju 0,5 kubka wrzącej wody 0,5 kubka cukru 0,5 kubka cukru trzcinowego 0,5 tabliczki czekolady
Luźna Kuchniakażdej postaci. Kostek z tabliczki, w formie pitnej czy w cieście. A właśnie dzisiaj chciałem przedstawić fajny pomysł na wykorzystanie tabliczki gorzkiej czekolady. Polecam wszystkim amatorom ciast – a w szczególności czekoladowym łasuchom. Składniki: 100g masła 100g gorzkiej czekolady 150ml mleka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie: Masło kroimy(...)mikserem na puszystą masę. Do czekolady dodajemy mleko, dokładnie mieszamy i łączymy z masą jajeczną. Mąkę przesiewamy z solą i proszkiem do pieczenia. Dosypujemy do masy jajeczno czekoladowej i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki i pieczemy około 40 minut w 175 stopniach
Jacob Tastesciasto czekoladowe Ciemne ciasto z wyraźną nutą gorzkiej czekolady, jest wyśmienitym pomysłem na deser. A wkomponowanie w ciasto owoców gruszek, sprawi że całość nabierze niepowtarzalnego smaku. składniki 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki naturalnego jogurtu 2 jajka 3-4 dojrzałe gruszki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki kakao
Miód i pieprzWszyscy lubią ciasto czekoladowe. Przygotowany przeze mnie dzisiaj wypiek jest wilgotny, ale jednocześnie lekki dzięki zastosowaniu mąki kukurydzianej. Na jego korzyść przemawia mocno czekoladowy smak, lekko bananowy aromat no i szybki czas przygotowania. Zapraszam
Szybko Tanio Smaczniewięc postanowiłam upiec ciasto bezowe, które potem przekroiłam i przełożyłam ubitą śmietaną z galaretkami i owocami. Polecam też inne przepisy na ciasta z dodatkiem wiórków kokosowych: Sernik królewski Styropian (ciasto) Czekoladowy styropian Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Mini Bounty w gorzkiej czekoladzie (mini bounty zartbitter) Ciasto kokosowo-truskawkowe z bitą śmietaną Ciasto kokosowo-truskawkowe A dzisiaj Wam polecam przepis
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDawno mnie nie było, ale to dlatego, że w okresie przedświątecznym było bardzo dużo pracy. Czas więc nadrobić zaległości. Z nowym rokiem przepis na bardzo szybkie i proste ciasto czekoladowe. Do ciasta można dodawać przeróżne dodatki, bakalie, orzechy, daktyle albo tak jak ja, drylowane, mrożone wiśnie, wyszło naprawdę pyszne. Przepis pochodzi z serwisu Wielkie żarcie, udostępniony przez mulfon83
Złote przepisypowolutku wdrażać się w świąteczną tematykę postanowiłam połączyć najlepsze zimowe smaki ze sobą czyli czekoladę i przyprawę korzenną z pomarańczą. Patrzcie co z tego wyszło. Zapraszam na Korzenne ciasto czekoladowe z pomarańczą! Składniki: 200 g margaryny 200 g cukru 3 jaja 340 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia 55 g kakao 1,5 łyżeczki przyprawy korzennej 2 łyżeczki ekstraktu pomarańczowego
Słodkie PrzyjemnościZebra zebra zebra …. o jaką zebrę chodzi? A no o ciasto! Pyszne , łatwe i niesamowicie szybkie , które po rozkrojeniu zaskakuje swoim wyglądem przypominającym właśnie zebrę
Ostra na SłodkoKruche czekoladowe ciasto, masa serowo-śmietanowa i mnóstwo malin... Moja rodzinka bardzo lubi takie kruche ciasta z serem i dużą ilością świeżych owoców, dlatego często je robię;) Ale żeby nie było nudno, to zawsze staram się je zrobić nieco inaczej. Ciasto: 200 g maślanych herbatników, 100g gorzkiej czekolady, 2 łyżki masła lub margaryny. Czekoladę połamać
Z miłości do słodkościmnie;) Nie jest to oryginalny przepis na Tort Szwarcwaldzki, jednak dla mnie jest doskonały! Tort ten, zwany Czarny Las wywodzi się z Niemiec. Składa się z czekoladowego ciasta, dużej ilości wiśni i masy śmietanowej. Główną dekorację stanowi czekolada. Tort jest obłędny, na pewno jeszcze nie raz go upiekę:) Jest bardzo elegancki, więc nadaje się na szczególne okazje
Z miłości do słodkościdodałam owoce, jakie zimą są dostępne, dzięki czemu udało mi się zrobić tort iście królewski. Wczoraj identyczny tort zrobiłysmy dla koleżanki córki na jej 15 urodziny. Jako główny składnik ciasta czekoladowego zostało wykorzystane ciemne piwo burundowe. Ciasto wyszło pysznie czekoladowe, z którym świetnie skomponował się krem na serkach i owoce. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzień dobry! Kto ma ochotę na murzynka? ;-) Mam na myśli ciasto! ;-) Pyszne czekoladowe ciasto, wilgotne, rozpływające się w ustach z dodatkiem słodkich czereśni i kwaśnych wiśni. Duet, a nawet trio idealne. Ciasto znika w ekspresowym tempie, na pewno oczarujecie nim swoją rodzinę i przyjaciół. Zapraszam! Inspirowane murzynkiem z konfiturami autorstwa Doroty. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeśćskładniki na czekoladowe ciasto kruche: 100 g mąki 50 g masła 1 łyżeczka kakao 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 45 min. Następnie schłodzone ciasto, podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Przekładamy do natłuszczonej foremki o średnicy 27 cm. Nakłuwamy(...)pozostałym mleku mieszamy mąkę ziemniaczana oraz żółtka i wlewamy mieszaninę do gotującego się czekoladowego mleka. Mieszamy, aż masa zgęstnieje. 50 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy ze śmietanką. Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy, osuszamy i kroimy na talarki. Gotową, gorącą masę wykładamy na upieczone ciasto, równo rozsmarowujemy. Na kremie układamy truskawki. Całość polewamy delikatnymi strużkami roztopionej czekolady
Domowy Smak Jedzeniapieczenia 4 jajka M 2/3 szklanki mleka 8 łyżek oleju 1 łyżeczka naturalnego kakao 2 pełne łyżeczki zmielonej kawy kilka kropel aromatu waniliowego cukier puder do oprószenia ciasta lub polewa czekoladowa Uwaga! Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Przygotowanie: Do większej miski wsypujemy mąkę, cukier i dodajemy proszek do pieczenia. Mieszamy składniki łyżką. Do drugiej miski wbijamy jajka, dolewamy mleko(...)termoobiegu) do tzw. suchego patyczka. U mnie około 40-45 minut (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Przestudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. Ciasto przechowujemy pod przykryciem. S macznego
Słodkie okruszkizelkami Czekoladowy tort dla dzieci z misiami zelkami Nasz tort czekoladowy jest jednym z ulubionych dziecięcych tortów – dlaczego?! Jego podstawa to dwa ociekające czekoladą blaty- mocno czekoladowego ‘murzynkowego’ ciasta – przełożone kremem z białej czekolady. Na wierzchu dalsza część pyszności – kremowe zdobienia i cała gromadka uwielbianych przez dzieci misiów żelków. Takie połączenie smaków uwielbiają nie tylko(...)piekarnika i pieczemy 40 min. Po wyjęciu z piekarnika – robimy na cieście nacięcia nożem, żeby wylana na nie masa czekoladowa przeniknęła do środka. Wylewamy na ciasto masę czekoladową, odlaną wcześniej do szklanki (powinna mieć ona płynną konsystencję. Jeżeli jest zbyt gęsta – należy ją troszeczke podgrzać). Odstawiamy ciasto do przestygnięcia, następnie okrajamy delikatnie nożykiem boki i wyjmujemy z formy
Domowe Tortydobrze miksujemy. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w metalowej miseczce w kąpieli wodnej. Odstawiamy na chwilę żeby trochę przestygła. Wlewamy partiami do drugiej części odłożonego kremu i również miksujemy. SKŁADANIE: Ciasto czekoladowe wyciągamy z blachy, delikatnie obkrawamy boki (są cienkie i lekko spieczone) Ścinamy brzuszek ciasta, przekrawamy na pół. Na 1 blat ciasta smarujemy masę czekoladową i wyrównujemy. Bezy lekko kruszymy
Pani na deserTort czekoladowy z wiśniami i mascarpone – pozycja obowiązkowa dla wszystkich wielbicieli deserów z dużą zawartością kakao. Przygotowanie tortu dla wielu początkujących kucharzy (lub raczej cukierników
Pogotujmy.plMoje najulubieńsze czekoladowe ciasto kruche, jest naprawdę kruche*, pyszne, czekoladowe, przepyszny słodki krem na bazie śmietany i białej czekolady, a do tego świeże porzeczki lub inne kwaśne owoce np. świeże jeżyny, truskawki, czarne porzeczki, jagody. Co powiecie na Czekoladową tartę z panna cottą i czerwonymi porzeczkami? Mi też się podoba :). Inspirację czerpałam ze strony moje wypieki . Składniki na ciasto kruche(...)kruchy spód tarty. Odstawić do lodówki do stężenia. Po tym czasie na tarcie wyłożyć owoce. Podawać, przechowywać w lodówce. *Uwaga dla zapracowanych: ciasto kruche można zastąpić pokruszonymi ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem. Np. 300 gr ciastek czekoladowych HIT z nadzieniem i do tego 50 gr rozpuszczonego masła, do tego np. 50 gr połamanej gorzkiej czekolady, wrzucamy do malaksera na chwilkę
moj przepis naDlaczego Czekoladowa Pokusa? A no z tego względu, że nie można się mu oprzeć . Mocna czekoladowe ciasto z masą także czekoladową, posmarowany dżemem i polany polewą. Chyba więcej nie muszę niczego dodawać. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia:) Składniki: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 1/2 szklanki mąki 6 jaj 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao(...)połączy z budyniem. Masło, o temperaturze pokojowej, ucieram z cukrem na puch i dodaję porcjami przestudzony budyń z galaretką. Na posmarowanym spodzie smaruję masę czekoladową , przykrywam drugim, posmarowanym blatem ciasta i schładzam w lodówce. Składniki na polewę podgrzewam w garnuszku i mieszam, ochładzam do temperatury pokojowej i polewam wierzch mojego ciasta. Całość ponownie schładzam. Moja Rada: Składniki
Ciasteczkowy Potwórprodukty spożywcze, bakalie, kolorowe lukry, polewy, świąteczne foremki... i bardzo dużo fajnych gadżetów do dekorowania, dzięki którym Wasze wypieki będą wyglądały jakby wyszły spod ręki mistrza cukiernika :). Składniki: Ciasto czekoladowe bez mąki 6 jaj "L" 80 g cukru 200 g czekolady deserowej 50 g masła Ganasz czekoladowy 200 g śmietanki 30% 200 g czekolady deserowej 2 łyżki(...)Upieczone ciasto dzielimy na 4 równe części. Pierwszą część delikatnie smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Warstwę z dżemem przykrywamy kolejną częścią ciasta i delikatnie smarujemy ją ganaszem czekoladowym i przykrywamy ostatnią częścią ciasta. Mazurek wstawiamy do lodówki na mniej więcej 30 minut. Odrobinę ganaszu zostawiamy do dekoracji, resztę podgrzewamy w mikrofalówce w celu uzyskania konsystencji polewy. Rozpuszczony ganasz mieszamy
SzczyptaSmaQraisin - czyli ślimaki z rodzynkami - a u mnie z kandyzowaną pigwą (zastąpiłam nią tradycyjnie używane rodzynki, których szczerze nie znoszę). Zapytacie o smak. Brak mi słów - cudowny, maślany, czekoladowy. Ciasto chrupie z wierzchu, ciągnie się w środku. Pachnie, kusi, uzależnia. Już po pierwszym urwanym kawałku zawędrowałam myślami na ukochane francuskie uliczki i nie prędko stamtąd wróciłam. Monika! Dziękuję - mogłabym(...)formie półksiężyca - symbolu potęgi tureckiej. Rogaliki zrobiły furorę w Wiedniu, skąd dopiero w XVIII wieku trafiły do Francji za sprawą królowej Marii Antoniny, z pochodzenia Austriaczki.** CROISSANTS CZEKOLADOWE ETAP 1 Ciasto podstawowe: 28 gr świeżych drożdży 3 i 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki soli 1 szklanka letniego mleka Do miksera wsypać mąkę, cukier, sól
KUCHARNIAmożna jeść cukinię na słodko, ależ tak! Pyszne czekoladowe ciasto z cukinią jest na to dowodem, cukinii w nim nic nie czuć, więc spokojnie można zrobić dla osób, które za tym warzywem nie przepadają, lub w ogóle warzyw „nie trawią”. Ciasto jest wilgotne, mocno czekoladowe, proste w wykonaniu, mało słodkie. Ciasto robiłam w silikonowej formie w kształcie serca
moj przepis na