ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:74/1040)

Ciasto Czekoladowe z Kremem z Czerwonej Porzeczki 174

Miał być placek, wyszedł tort? A może placek? W każdym bądź razie bardzo smaczne ciasto. Nie będzie przekroju, bo placek pojechał na imieniny mojego taty, ale i tak wszystko widać. Cisto czekoladowe, mokre i mięsiste przekroiłam na dwa w miarę równe blaty. Blaty upiłam advocatem, masa kremówkowa z mascarpone i domowym dżemem z czerwonej porzeczki, który zrobiłam latem. Stał biedny(...)daję słowo, że bez problemu Ci wyjdzie. Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Ciasto czekoladowe: 5 jajek 250 g brązowego cukru 75 g gorzkiej czekolady  150 masła 50 g kakao 60 ml mocnej kawy 100 g kwaśnej śmietany 3 łyżki mleka

Blondynka Gotuje
CZEKOLADOWE CIASTO Z BORÓWKAMI 137

Szybkie, mocno czekoladowe ciasto z borówkami. Mięsiste i wilgotne, a równocześnie puszyste. Niezbyt słodkie. Coś pomiędzy klasycznym murzynkiem i brownie. Przygotowane z kilku zaledwie podstawowych składników, które, dla ułatwie nia, odmierzamy w równych proporcjach - po 100 g każdy (z wyjątkiem jajek). Dzięki temu przepis nie tylko łatwo zapamiętać, ale i odtworzyć, np. na działce lub gdy odpoczywamy na wczasach(...)piekarnika i pieczemy 25 minut, w przypadku formy 22 cm (do tzw. suchego patyczka). W mniejszej formie ciasto będzie piekło się nieco dłużej. Upieczone ciasto wyjmujemy na blat i zostawiamy do lekkiego przestygnięcia.  POLEWA CZEKOLADOWA: W garnuszku podgrzewamy śmietanę prawie do wrzenia i zalewamy nią połamaną na kostki czekoladę. Dodajemy masło lub olej i mieszamy rózgą do otrzymania gęstej

cool and minty
Ciasto czekoladowe 146

normalności. Studia, praca, zajęcia dodatkowe. Trzeba się do tego z powrotem przyzwyczaić. A jak tam Wasze noworoczne postanowienia? Macie już jakieś? Ja nadal myślę :) A myślenie umila mi ciasto czekoladowe, własnego pomysłu. Jedno z tych puszystych, mniej słodkich ciast. Macie ochotę?" Składniki : 200 g masła 3 płaskie łyżki kakao 200 g gorzkiej czekolady 100 g cukru pudru 5 jajek(...)Jajka ubijamy, dodajemy do nich ostudzoną masę czekoladową i łączymy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i połamanymi orzechami. Przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy w 180`C przez 25-30 minut. Polewamy rozpuszczoną białą czekoladą (w mikrofali, albo kąpieli wodnej). Rozprowadzamy po całej powierzchni ciasta. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasto mocno czekoladowe z nutą sezamu i kokosu 116

Zrobiłam, a raczej zmodyfikowałam po swojemu ciasto....z torebki. Kupilam ciasto XL czekoladowe(...)chciałam go dodatkowo "nawilżyć",dosmaczyć, ubogacić. Warto! Dodatkowo zrobiłam je w okrągłej tortownicy "z dziurą"- lepszy efekt. Na pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe ciacho , bedziemy potrzebowali -jedno opakowanie gotowego ciasta czekoladowego -4 łyżki TAHINI – naturalnego -2 łyżki oleju kokosowego -3 łyżki wiśni w syropie, a jak już będą w alkoholu , to niebo w gębie! -płatki kokosowe naturalne, nieprażone -polewa

Z Kuchni Do Kuchni
Tartinki czekoladowe z truskawkami 134

razem padło na owoce w syropie, które dodałam do tartinek czekoladowych. Deser nie należy do tych bardzo słodkich, jednak jest to fajna propozycja dla czekoladoholików.  Składniki na ciasto czekoladowe: 4 łyżki cukru pudru 4 żółtka 120 ml soku z truskawek 1/4 kostki rozpuszczonego masła 100 g rozpuszczonej czekolady mlecznej 12 truskawek Składniki na kruche ciasto: 2 żółtka jajko(...)lodówki na około 30 minut aby odpoczęło. Ciasto rozwałkowujemy na blacie obsypanym mąką. Wycinamy koła i wypełniamy ciastem foremki na tartinki. Gotowe babeczki wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 12 minut. W tym czasie przygotowujemy masę czekoladową. Do miski wbijamy żółtka, dodajemy cukier puder i miksujemy, gdy masa się połączy dodajemy rozpuszczoną czekoladę, sok i masło

Słodkie Przyjemności
Piernik z winem i polewą 254

Piernik z dodatkiem słodkiego wina Monte Santi , który jest aromatyczny i miękki. Pokryty czekoladową galaretką o ciekawym, owocowym posmaku wina. Smaczny piernik, który obowiązkowo należy degustować razem z winem Monte Santi :) Szybki w przygotowaniu, więc można go upiec w ostatniej chwili. 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki miodu 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki(...)wystudzić i jeszcze płynną polać po pierniku. Oprószyć dekoracjami cukierniczymi. Po zastygnięciu polewy można kroić piernik na plastry. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Pierniki i pierniczki Tagged: miód , polewa , wino

https:KKuchniaMniam
BLOK CZEKOLADOWY – wegański i bezglutenowy 260

Przepis na wegańską i bezglutenową wersję bloku czekoladowego planowałam już od dłuższego czasu. Główne składniki tego ciasta to mleko w proszku, kakao i herbatniki lub wafle. Potrzebowałam więc dobrej jakości wegańskiego mleka w proszku i bezglutenowych wafli. Do ciasta dodałam też trochę orzechów laskowych i rodzynek. Składniki te znalazłam w sklepie bezglutenowym All 4 Celiac , z którego oferty również polecam

Via Gusto
Przekładaniec jabłkowo-orzechowy 668

herbatniki- ciasno obok siebie. Polewa czekoladowa: Masło stopić w garnuszku wraz z mlekiem. Do ciepłej mieszanki wsypać posiekaną czekoladę, mieszać, aż się rozpuści i powstanie aksamitna czekoladowa polewa. Ostudzoną polewą wylać na herbatniki. Ciasto schłodzić w lodówce, aż polewa delikatnie zastygnie. W międzyczasie szybciutko przygotować(...)lukier: Cukier puder wymieszać z mlekiem do uzyskania gęstego lukru. Lukier przełożyć do foliowego woreczka, odciąć róg i dynamicznymi ruchami udekorować ciasto tworząc regularne esy-floresy na zastygającej polewie czekoladowej. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce, aż poszczególne warstwy nabiorą odpowiedniej konsystencji. Kroić ostrym nożem zanurzonym uprzednio we wrzątku. Smacznego! Rady: - ciasto najlepiej przygotować 2 dni przed planowanym podaniem- wtedy

Nastoletnie Wypiekanie
BABKA WANILIOWO - CZEKOLADOWA 139

waniliowego (40 g) 1 opakowanie budyniu czekoladowego (40 g) 200 g margaryny Przygotowanie: Margarynę rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę lekko wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części przesiać(...)waniliowy - wymieszać, zaś do drugiej przesiać budyń czekoladowy - wymieszać.  Ciasto przełożyć do formy na babkę lub klasycznej keksówki natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą. Ja na spód wylałam czekoladowe ciasto, następnie wyłożyłam ciasto waniliowe. Po wystudzeniu ciasta oprószyć cukrem pudrem lub polewą. Piec około około 45  minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: Można użyć dowolnych smaków

Ciastka - domowe słodkości
Klasyczne czekoladowe brownie 119

Brownie to ekstremalnie czekoladowe ciasto dla wszystkich czekoladoholików. To najbardziej czekoladowy smakołyk jaki znajdziecie na tym blogu. Do przyrządzenia ciasta zużywamy aż 3 tabliczki czekolady. Klasyczne brownie powinno być mokre, „gliniaste” w środku i chrupiące na górze.  Brownie zaraz po wyciągnięciu z piekarnika jest bardzo delikatne dlatego, żeby nie zepsuć tej cudownej chrupkiej skórki, zanim pokroimy(...)Pieczemy około 25 minut w temp 190 stopni. Notes Ciasto brownie po upieczeniu jest mokre, kleiste. Dlatego w przypadku tego ciasta nie sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest już upieczone.     Artykuł Klasyczne czekoladowe brownie pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Rolada czekoladowa z Nutellą i kajmakiem! 162

Słodko! Biszkoptowa, czekoladowa rolada z kremem kajmakowym! Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na słodkie i czekoladowe ciasto. Rolada czekoladowa z dodatkiem nutelli, z kremem kajmakowym SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY Z NUTELLĄ: - 3 jajka wiejskie - 80 g cukru - 3 łyżki nutelli - 75 g mąki tortowej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier zmielony wcześniej

SMYKWKUCHNI
Brownie z czerwonej fasoli 163

bardziej niż ciasto z kiszoną kapustą...bo i o takowym słyszały moje uszy, a i język smakował... Jeśli nie straszne Wam kulinarne eksperymenty, zapraszam zatem po przepis na czekoladowe ciasto z fasoli. Ciasto wygląda niemalże identycznie jak klasyczne brownie, ale czy smakuje jak brownie ? No nie zupełnie, bo czekolada jest czekoladą i nic jej nie zastąpi. Porcja prawdziwego czekoladowego brownie

kolorowotorcikowo
Ciasto w wydmuszce 142

więc uważnie czytać przepisy. Nieznacznie się od siebie różniły: jedne kazały jajka sparzyć, inne wypłukać wodą z solą, jeszcze inne po prostu dokładnie wypłukać. Ciasta w nich zamknięte też były różne - od prawdziwego, intensywnie czekoladowego brownie po świeżo-cytrynowe. Wyciągnęłam więc wnioski, i zabrałam się do pracy.  Zrobienie dwudziestu wydmuszek zabiera sporo czasu, polecam więc zacząć je kompletować już(...)Jedna ważna rzecz - nie wlewajcie za dużo ciasta do skorupek - popękają! Mi się tak z kilkoma niestety przytrafiło...  Mam nadzieję, że za rok przyda Wam się taki przepis. Ciasto czekoladowe w skorupkach jajek Składniki: (na 20 jajek) 300 g mąki orkiszowej 40 g kakao 100 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 200 ml wody

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Gryczane gofry bezglutenowe – prosty przepis krok po kroku 178

podania z ulubionymi dodatkami. Oczywiście, najlepiej podawać je kiedy są ciepłe Smacznego!   A jeśli macie ochotę na bezglutenowe ciasto, polecam czekoladowe brownie Bezglutenowe Brownie, czyli prosty przepis na ciasto czekoladowe krok po kroku Artykuł Gryczane gofry bezglutenowe – prosty przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ – FIT, BEZ CUKRU, BEZ MĄKI 422

Lubicie cukinię ? Ja bardzo! Kiedy tylko zaczyna się sezon zaraz pędzę na targ, by zaraz potem przygotowywać z niej przeróżne smakołyki. Risotto z cukinią , cukinia faszerowana

Ostra na Słodko