ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:749/1040)

Rolada brzoskwiniowa 162

odłożyć do dekoracji. Pozostałe pokroić w drobną kostkę. Lekko już tężejącą galaretkę wlać do ubitej śmietany i dobrze zmiksować do połączenia składników. Następnie dodać owoce i wymieszać łyżką. Składanie ciasta: Ostudzony biszkopt rozwinąć i delikatnie nasączyć białą herbatą. Następnie wyłożyć krem brzoskwiniowy. Aby krem przy zawijaniu rolady nie "uciekł" najlepiej posmarować go więcej od strony, z której zaczynamy zawijać roladę(...)stężenia kremu. Dekoracja: Do garnuszka wlać śmietanę, dodać olej kokosowy i podgrzać. Następnie dodać połamaną czekoladę i mieszając podgrzewać na małym ogniu, aż powstanie nam jednolita polewa czekoladowa. Całą roladę z wierzchu posmarować polewą czekoladową (najlepiej wykorzystać w tym celu średniej grubości pędzel). Włożyć ponownie do lodówki na 30 minut. Połówki brzoskwiń pokroić w cienkie plasterki. Do garnuszka wsypać około

Passions hobbies life
PĄCZKI KOKOSOWE BEZ GLUTENU I LAKTOZY (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy i cukru) 283

unikające cukru) 400 g smalcu do smażenia (u mnie z gęsi ale może być też wieprzowy) Wszystkie składniki poza smalcem dokładnie wymieszać dosypując mąki kokosowej w zależności od konsystencji ciasta. Powinno miękkie i niezbyt zbite ale takie żeby można formować kuleczki. Smalec rozgrzać w wysokim i wąskim rondelku by smażyć w głębokim tłuszczu. Temperatura nie może być zbyt wysoka(...)usmażeniu można opcjonalnie posypać słodzikiem w postaci słodzika w pudrze jak tradycyjne pączki bądź zrobić lukier np z ksylitolu bądź mleczka kokosowego i solu z limonki albo polewę czekoladową.(olej kokosowy i kakao). Smacznego! — BTW całości bez słodzików: Artykuł PĄCZKI KOKOSOWE BEZ GLUTENU I LAKTOZY (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy i cukru) pochodzi z serwisu

Ola la LCHF
Wegański mus czekoladowy 208

Mus lekki jak chmurka, idealny dla wszystkich smakoszy deserów, nie tylko dla wegan. Do zrobienia musu potrzeba wody z gotowania ciecierzycy czyli aquafaby. Jak to się

Moje Małe Czarowanie
Czekoladowy tort naleśnikowy 252

Przepyszne czekoladowe naleśniki przełożone delikatnym, kremowym serkiem tworzą dzisiejszy tort naleśnikowy idealne na super obiad lub smaczny deser. Tort naleśnikowy od dawna za mną chodził i nareszcie udało mi się go zrobić. Miałam sporo obiekcji, ale wszystkie okazały się na wyrost. Najbardziej obawiałam się porcjowania, ale kroi się znakomicie. Tort nie tylko wspaniale się prezentuje, zaskakuje również wyjątkowym smakiem. Odmienne(...)inaczej niż tradycyjnie zwinięte w ruloniki. Tort składa się z kilkunastu naleśników o średnicy 20 cm. Gdy upieczesz mniejsze naleśniki Twój tort będzie znacznie wyższy. Polecam przepis ! Składniki na ciasto naleśnikowe: 150 g mąki orkiszowej 550 (1 szklanka) 250 ml mleka 2 jajka 50 g masła 1 łyżka kakao 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru/ksylitolu 1/3 szklanki wody gazowanej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
babeczki z gniazdkiem i wiśniowym środkiem 155

Pulchne babeczki wypełnione konfitura wiśniową i wykończone czekoladowym gniazdkiem. Fajnie będą wyglądały w świątecznym koszyczku albo po prostu na paterze z wypiekami. Taki mały wielkanocny akcent, bo w końcu Świeta tuż tuż! Składniki na 6 sztuk: 50 g masła 70 g cukru jajko 70 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml mleka 15 g kakao  dodatkowo(...)czekoladą i orzeszkiem w środku)   Masło rozpuścić i wystudzić. Jajko ubić z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem, kakao i mleko. Na końcu wlać masło i wymieszać. Ciasto przełożyć do papilotek i piec w 180*C około 15 minut. Wystudzić i wydrążyć środki, napełnić je wiśniami. Czekoladę rozpuścić nad parą, przełożyć do worka z małym otworkiem i wyciskać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Placuszki/naleśniki żołędziowe z miodem, cynamonem i konfiturą 216

kuszą swoim apetycznym aromatem. Placki są lekko korzennie, odrobinę cynamonowe i idealnie łączą się ze słodyczą ulubionej konfitury. Pychota! Przyznam, że mąka żołędziowa wpłynęła na ich smak i nadała czekoladowego koloru. Więcej o tej mące możecie przeczytać tu: klik .  (około 27 małych placuszków lub 5-6 niewielkich naleśników )   1 jajko 200 ml mleka   10 łyżek mąki orkiszowej(...)masło/olej kokosowy do smażenia (nie używałam)  Żółtko zmiksować z mlekiem, miodem, a następnie z obiema mąkami i cynamonem. Białko ubić na sztywną pianę i powoli połączyć z ciastem. Dodać masło/olej kokosowy oraz szczyptę sody Całość ponownie delikatnie wymieszać i odstawić na około 2-3 minuty. (Masa będzie dość rzadka, ale taka powinna być.) Na patelni rozgrzać niewielką

Di gotuje
Sernik pomarańczowy z ganache 196

pomarańcza świetnie ze sobą pasują zwłaszcza w serniku. Uwielbiam sernik . Wilgotny i aromatyczny sernik pomarańczowy na czekoladowym spodzie brownie, polany pomarańczowym curdem. Ten sernik jest bardzo pomarańczowy i czekoladowy, bo dodałam kandyzowaną skórkę z pomarańczy, a całość posmarowałam ganache. Sernik jest bardzo syty. Jeden kawałeczek w pełni zaspokoi ochotę na słodkie. Sernik pomarańczowy Składniki: prostokątna forma(...)wodnej. Zmiksuj jajka z cukrem i wanilią na puszystą masę. Wlej letnią czekoladę cały czas miksując. Dodaj przesianą mąkę i zmiksuj jeszcze raz. Wyłóż formę papierem do pieczenie, wylej ciasto, wyrównaj powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz brownie przez 20 minut. W między czasie przygotuj masę serową. Masa serowa 100 g kandyzowanej skórki z pomarańczy 4 jajka

codojedzenia
Batoniki owsiane pełne zdrowia 204

Pożywne, pełne energii i.... tanie w porównaniu z tym co widzimy na sklepowych półkach. Energetyczne batoniki możemy też modyfikować, jeśli chodzi o dobór składników, ważne jest

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Muffinki cytrynowe z kawałkami białej czekolady 131

Witajcie Kochani po dość długiej nieobecności.  Prezentujemy Wam dziś na szybko zrobione muffinki z wyraźnymi nutami cytryny, doskonale skomponowane z kawałkami białej czekolady, która rozpływa się w ustach. Czekoladowy aksamit na języku sprawia, że całość jest idealna. Taka, jaka ma być. Muffinki cytrynowe z kawałkami białej czekolady kuchniasmakow.blogspot.com Składniki na ok. 16 sztuk 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru(...)Dodać składniki suche do mokrych. Wymieszać. Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę. Do masy dodać startą skórkę i sok z 1/2 cytryny. Wymieszać. Czekoladę połamać na malutkie kawałeczki. Papierowe foremki napełnić ciastem - czekoladą - ciastem. Piec w temperaturze 180 stopni 25 - 30 minut. Smacznego! kuchniasmakow.blogspot.com

Kuchnia smaków
Cynamonowy placek z chałki- z rabarbarem i czekoladą 171

Sezon na rabarbar wciąż trwa i mimo, że na blogu było już kilka pysznych propozycji z jego dodatkiem, to wciąż nie mam go dosyć :) Tak więc

Kraina Miodem Płynąca
Tarta z borówkami wg Aleex 207

szybko musiałam zweryfikować swoje plany. Truskawek nie było. Jagód też nie. Stałam na środku i intensywnie myślałam, a na niebie gromadziły się burzowe chmury. No tak – miało być lekkie ciasto z truskawkami na upały, a będzie tarta z borówkami na burzową aurę. Cóż, w życiu nie wszystko jest piękne tak, jakbyśmy chcieli. Wróciłam do domu z borówkami i resztą zakupów(...)wtedy, gdy zaczęłam przygotowywać tartę. Ponieważ Hugo był ze mną od początku do końca, możemy stwierdzić, że tartę z borówkami zrobiliśmy razem. Polecam. Składniki: Spód tarty: • 300 g ciasteczek czekoladowych • 50 g mlecznej czekolady • 50 g masła Panna cotta z białej czekolady: • 300 ml śmietany kremówki 36% • 100 ml mleka • 30 g cukru • 170 g białej czekolady • ziarenka

W mojej kuchni
DONUTY / OPONKI CZEKOLADOWE – idealne na Karnawał! 240

zwanymi również donatami / donutsami. Ja dziś mam dla Was przepis na takie bardzo bardzo czekoladowe! Rozpływające się w ustach … delikatne …. i mega słodkie! Takie dla prawdziwych wielbicieli czekoladowych słodkości! Robi się je niesamowicie szybko i są fantastycznym pomysłem na przekąskę do kawusi. Koniecznie wypróbujcie! Ps. czekoladę można wzbogacić jeszcze prażonymi orzeszkami , migdałami i kokosem . To dopiero będzie mega(...)masło – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę, cukier, kakao i sodę przesiewamy. Ser biały miksujemy z żółtkami i śmietaną na gładką masę. Wszystko razem mieszamy, zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na ok.1,5 cm grubości i za pomocą szklanki wycinamy krążki, w środku tworząc małą dziurkę. Smażymy na rozgrzanym oleju po ok. 2 minuty z każdej strony, odsączamy na ręczniku. Odrobinę

Ostra na Słodko
DOMOWE LODY KAWOWE 181

Dziś z tej okazji że się tak złożyło że mam akurat imieniny, zapraszam Was na pyszne domowe lody kawowe. Dzięki dodatkowi alkoholu są one całkowicie dla

Z Majeczką w kuchni
Sernik malinowy z musem czekoladowym, bez pieczenia 263

Składniki: (na tortownicę 18 cm) Spód: 150 g herbatników 35-60 g miękkiego masła- w zależności od herbatników- te bardziej maślane i wilgotne potrzebują mniej masła

KreatywnePiny
Piernik wyborny siostry Anieli 234

około 12 x 31cm) wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą lub grysikiem .  Piernik pieczemy około 50 – 60 minut w temperaturze 170 ⁰ C, po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się już upiekło. Jeśli patyczek jest wilgotny wydłużamy czas pieczenia. Upieczony piernik pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Zimny piernik można posypać cukrem pudrem, polukrować lub zrobić na niego polewę. Lukier(...)lukier na oko, a najważniejsze w nim jest to, by jego konsystencja nie była ani zbyt płynna, ani sztywna. Gotowym lukrem pokrywamy zimny piernik i pozostawiamy do zastygnięcia Polewa czekoladowa: 150g czekolady np. deserowej 150ml śmietany słodkiej Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, zalewamy w rondelku śmietaną i gotujemy na wolnym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści i masa się zagotuje

Smakowy Raj
ROGALIKI Z DOMOWYM POWIDŁEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 234

prawda nie idziemy do końca śladami naszego Mistrza (Kochanego Tatusia i Dziadzia), bo nie wycinamy ich według szablonu, ale to tylko dlatego, że mamy trudnego przeciwnika w postaci bezglutenowego ciasta. Nie jest ono łatwe do przezwyciężenia, ale to tylko kwestia wprawy i samozaparcia, oraz trzymania nerwów na wodzy. Da się wyczarować cuda! Są po prostu przepyszne. Tak oto właśnie przyciągamy(...)jesteśmy dziwne... Zapraszamy Was również po inne przepisy: TUTAJ . i pozostając w temacie ŚWIĄT: Bezglutenowy pierniczek z pigwą znajdziecie: TUTAJ . a Bezglutenowy piernik z powidłem śliwkowym i imbirowo-czekoladową polewą :  TUTAJ. I... aby nic Wam nie umknęło, zachęcamy - zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj

Wypisz Wymaluj
Muffinki z budyniem i czekoladą 186

masła lub margaryny 160 g cukru 170 ml mleka 2 jajka Dodatkowo : 400 ml. mleka budyń czekoladowy lub śmietankowy czekolada mleczna lub biała (w zależności jaki daliśmy budyń, jak czekoladowy to dajemy białą czekoladę) Przygotowanie: Ugotować budyń, według wskazówek na opakowaniu na 400ml mleka - ale bez cukru .Ostudzić. Masło stopić, dodać cukier i mieszać do czasu  rozpuszczenia. Zdjąć(...)Krótko miksujemy (jeśli będą grudki,to nie trzeba się przejmować, bo jest to nawet wskazane). Papilotki napełniamy do 1/3 wysokość, kładziemy budyń i kostkę czekolady. Przykrywamy kolejną warstwą ciasta, tak aby czekolada była zakryta. Piec 30 min w 180 st. C. * Przepis znaleziony w internecie Smacznego

charlotte gotuje
Chleb żytni na żurku 154

dłoni klei, że ledwo można je wygniatać! Jakby się gigantyczną gumę to żucia wygniatało, bleeee! Paskudztwo. Naprawdę ze dwa, czy trzy razy chciałem już zrezygnować i wywalić to ciasto. Uff, dobrze, że tego nie zrobiłem :) Dwa: podczas wyrabiania i wyrastania cuchnie jak stary wigwam! O ja pierdziu, najlepiej wyrabiać w masce przeciwgazowej, a na czas wyrastania się wyprowadzić :/ Nie żartuję(...)może to też miało wpływ na smak? :) Tym razem prosto z młyna użyłem: - sól krystaliczna różowa himalajska - mąka żytnia typ 720 - naturalny słód jęczmienny MALT IT 40 - palony lekko czekoladowy Zatem gdy już wiecie gdzie co kupić to pora na przepis: 500 g mąki żytniej typ 720 400 ml żurku 100 g aktywnego zakwasu 2 łyżeczki soli himalajskiej (jeżeli używamy

Marder&Marder Manufacture
Fit placuszki owsiane na jogurcie i recenzja patelni tytanowej WOLL 179

kcal, a jest niezwykle sycący. Fit placuszki owsiane są idealne na śniadanie czy kolację. Dzieciom na pewno zasmakują. Można je podać z dowolnymi owocami, miodem, konfiturą albo domowym kremem czekoladowym. Aby przygotować placki bez dodatku tłuszczu, musimy zadbać o dobrą patelnie, do której nie będą przywierać w trakcie smażenia. Ja przygotowałam je na patelni Woll Szafir , której recenzję znajdziecie poniżej(...)szczypta cynamonu, soli i imbiru   Przygotowanie Mąkę przekładamy do miski, dodajemy jogurt, jajka, miód, proszek do pieczenia oraz cynamon, imbir i sól. Całość miksujemy na gładką masę. Następnie ciasto odstawiamy na około 20 minut (jeśli nam się bardzo spieszy można pominąć ten krok, nie uciekną wtedy ewentualne bąbelki powietrza). Po tym czasie nagrzewamy patelnię o grubym dnie z powłoką

e-PrzepisyKulinarne
Orkiszowe ciasteczka korzenne 147

Przepis podstawowy. Idealne do maczania w herbacie lub posmarowane kremem czekoladowym. Same też idealne. Testowane wśród wygłodniałego grona studenckiego... Zatwierdzone, przyklepane więc lądują na blogu. Niesamowicie delikatne, lekko korzenne i bardzo chrupiące. Składniki na 60 sztuk:  370 g mąki orkiszowej (u mnie typ 750)  100 g masła  100 g erytrolu (najlepiej "cukier puder" z erytrolu) 2 jajka(...)kropel aromatu karmelowego/toffie (opcjonalnie)  Przygotowanie:  Masło kroimy w kostkę. Siekamy razem z mąką, erytrolem, przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy jajka oraz jogurt. Jeżeli ciasto nie będzie chciało się zlepić dodajemy więcej jogurtu. Zagniatamy ciasto. Podsypujemy mąką. Ciasto formujemy w kulkę, przekładamy do miski i wkładamy do lodówki na 1h. Po 1h wyciągamy ciasto, dzielimy

Czarnawisienka
Dwukolorowe muffinki z migdałami i kakao. 242

Dwukolorowe muffinki z migdałami i kakao. Małe co nieco dla lubiących czekoladowe smaki. Składniki (14 muffinek): 230 g mąki pszennej (typ 500) 200 g cukru 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 80 ml oleju 270 g jogurtu naturalnego ------------------------------------------ 2 czubate łyżeczki kakao 2 czubate łyżeczki mielonych migdałów 20 g płatków migdałów(...)pieczenia. Składniki mokre wlewamy do miski i chwilę mieszamy widelcem: jajka, olej, jogurt. Suche składniki przesypujemy do mokrych i całość mieszamy widelcem. Krótko, tylko do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej mielone migdały. Obie mieszamy do chwili połączenia się składników. Ciasto naprzemiennie nakładamy do papilotek, do 3/4 ich wysokości. Na koniec

Smak mojego domu
BABKA GOTOWANA NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ DODATKU CUKRU 209

tężała). Całość mieszamy. Do misy dosypujemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Po każdym dosypaniu dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wysmarowanej delikatnie masłem. Zamykamy. Formę z ciastem wstawiamy do garnka z gotującą się wodą (woda powinna sięgać do połowy wysokości formy). Garnek przykrywamy pokrywką, doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy palnik i gotujemy ok.55 minut . Ja gotuję na małym(...)dolewać, ale różnie to bywa...lepiej sprawdzić. Po tym czasie formę wyjmujemy z wody, otwieramy i wykładamy babkę na talerz. Jeszcze ciepłą oblewamy polewą, by nie obsychała. Polewa I- czekoladowa: - 60g masła - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu (lub pudru) - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka mleka W rondelku rozpuścić masło z ksylitolem, następnie dosypać kakao i wlać mleko. Zagotować. Gdyby polewa się

Smaczne Zdrowe
Muffinki Czekoladowe - Najlepsze 212

łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki śmietany 12 lub 18% cukier waniliowy szczypta soli dodatkowo: ok. 50 g czekolady na wierzch muffinek Muffinki Czekoladowe - Sposób przygotowania: W niewielkim rondelku roztapiamy masło razem z połamaną czekoladą (60g). Następnie ściągamy z ognia, dodajemy kakao i energicznie mieszamy do połączenia składników.  Studzimy. Mąkę przesiewamy wraz(...)przesianej mąki - mieszamy. Następnie wlewamy śmietanę, znów mieszamy i wsypujemy resztę mąki  - krótko mieszamy szpatułką do połączenia składników.  Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowanym ciastem do ok. 2/3 wysokości.  Każdego muffinka możemy posypać drobno połamaną czekoladą.  Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ muffinki staną się zbyt "suche"). źródło inspiracji: cakeonthebrain.blogspot.com

Słodka Strona
Ciasteczka czekoladowo - imbirowe 196

Ciasteczka czekoladowo - imbirowo -orzechowe Zapraszam na  ciasteczka z chrupiącymi orzeszkami , pyszną czekoladą i imbirem . Imbir jak nam wiadomo ma dużo właściwości leczniczych , działa rozgrzewająco . Powinniśmy go najwięcej spożywać w okresie jesienno - zimowym :)  Składniki : 2 łyżki posiekanych migdałów Skworcu 1 łyżka posiekanych rodzynek Skworcu 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych  Skworcu 1 łyżeczka cynamonu Skworcu 1 łyżeczka imbiru(...)mąki 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia 1, 5 tabliczki posiekanej czekolady Milka  Wykonanie; Do miski włożyć wszystkie składniki i wymieszać mikserem na grudkowatą masę . Ciasto wyłożyć  na stolnicę i zagnieść , odłożyć do lodówki na około 15 minut. Ciasto rozwałkować i wykrawać dowolny kształt ciasteczek . Przełożyć na wyłożoną papierem blaszkę . Piec w temp 180 st około 15 minut

Sama słodycz i szczypta chili