Tarta kokosowo-pomarańczowa z musem z rabarbaru, pomarańczy i passiflory

Tarta kokosowo-pomarańczowa z musem z rabarbaru, pomarańczy i passiflory

Tarta kokosowo-pomarańczowa z musem z rabarbaru, pomarańczy i passiflory

Bardzo udany wypiek, który powinien wielu osobom przypaść do gustu. Czekoladowy akcent świetnie współgra z pomarańczą, delikatną nutą kokosową i kroplą niebywale smacznego musu na bazie kwaskowatego rabarbaru, soczystej pomarańczy i dodającego słodyczy syropu z passiflory. Czy mam zachęcać dalej? Składniki: spód 100g mąki pszennej 2 łyżki kakao 75g masła 25g wiórków kokosowych 1 jajko 50g cukru pudru wierzch 4 jajka 1 żółtko 200g cukru pudru 150ml śmietany 18% sok + skórka z 1 pomarańczy mus 1 łodyga rabar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mus, kokosowe, ciasto, sosy, fasolka, ciasta z masa, ciasto kokosowe, ciasto z musem czekoladowym, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, tarta czekoladowa, tarta na słodko

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.