ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:739/1040)

Ciasteczka czekoladowe z lentilkami 230

może być lepszy prezent dla każdego dziecka niż domowe czekoladowe ciasteczka :) Te nie tylko fajnie smakują, ale i wyglądają dzięki kropeczkom z lentilek. Składniki: - 80 g masła - 1 jajko - 180 g mąki pszennej - 30 g cukru trzcinowego - 40 g cukru kryształu - 25 g kakao - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - szczypta soli - 100 g lentilek Przygotowanie(...)masło z oba rodzajami cukru na lekko puszystą masę. W drugiej misce łączymy wszystkie suche składniki. Do utartego masła dodajemy jajko oraz stopniowo suche składniki, cały czas mieszając. Przygotowane ciasto formujemy w kulki, spłaszczamy je i na każde ciasteczko nakładamy po kilka lentilek. Ciastka pieczemy w 180 C przez około 10 minut

Zainspirowana w kuchni
513. Domowy makaron smażony w sosie. 227

drogą ten dzisiejszy makaron z mąki żytniej smakował mi bardziej niż ten który robiłam ostaatnim razem z mąki pełnoziarnistej, był o wiele bardziej delikatniejszy i generalnie lepszy :D Przepis: Czekoladowy Makaron 35g mąki żytniej  15g mąki pszennej + do podsypywania 10g kakaa żółtko szczypta soli woda do konsystencji* Wszystkie składniki zagniatamy na jednolitą w jednolitą gładką kulkę. Zostawiamy przykrytą ściereczką(...)najmniej 30min, by makaron się podsuszył.***Gotuję w osolonym wrzątku przez ok.5min**** *nie wiem ile dokładnie bo dodawałam w między czasie tak "na oko", najlepiej dolewajcie łyżką, albo moczcie ciasto w wodzie i dalej zagniatajcie z reszta mąki ** ja zawsze trochę rozwałkowuje, przewracam na drugą stronę,jeżeli trzeba podsypię mąką, znów rozwałkowuje i tak co jakiś czas, aby ciasto

More food, love and dreams
Domowe " Ptysie" 190

jednym jajku, ciągle mieszając tak, aby ciasto było jednolite.Na końcu dodać proszek do pieczenia. Kłaść na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) łyżką lub wyciskać szprycą niezbyt duże kule ciasta. Piec 25 - 30 minut w bardzo gorącym piekarniku, do zrumienienia. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika.  Krem: 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki(...)gotującego wlać mleko z mąką. Gotować, cały czas mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Utrzeć masło, dodawać połyżce wystudzony budyń. Gotowym kremem nadziewać ptysie. Posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową

Praktyczna pl
Domowy batonik Mars 284

mojprzepisna.pl | Domowy batonik Mars Próbowałam, próbowałam i za trzecim razem mi w końcu wyszło. Chciałam opracować przepis na batonik podobny do Marsa, tylko oczywiście nie tak

moj przepis na
Sernik na zimno na spodzie brownie z galaretką i malinami 175

samej masie serowej trochę zmieniłem proporcję, aby sernik był lżejszy i delikatniejszy, dzięki temu ma bardziej galaretowatą konsystencję. Postanowiłem również upiec go dla odmiany na spodzie z brownie, którego czekoladowy kolor nadaje fajnego kontrastu i ładnie się prezentuje w połączeniu z bielą i czerwienią. Uważam, że to kolejny sernik doskonały. Który lepszy? Nie wiem sam, więc najlepiej jak wypróbujecie(...)koniec wsyp mąkę i zmiksuj całość ponownie. Blachę pokryj papierem do pieczenia i wylej masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C i piecz przez 35-40 minut, aż ciasto urośnie. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Sernik z białą czekoladą (Pamiętaj, aby składniki miały temperaturę pokojową. Szczególnie ważne jest, aby ser, mascarpone i kremówka nie były zimne; inaczej w serniku powstaną

Food Square
Ekspresowe pierniczki pyszne i mięciutkie 3220

ciasta podczas wyrabiania nie naciskam zbyt mocno, ponieważ jest klejące. Wyrobione ciasto zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na około 30 minut. Po 30 minutach – pieczenie pierników: Ciasto rozwałkowuję na blacie lekko podsypanym mąką na grubość około 1,5 centymetra (można rozwałkować cieniej), i wykrawam pierniczki. Pierniczki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrawki zagniatam, zawijam(...)minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone zdejmuję z blachy i dostawiam do wystudzenia: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dekoracja: Pierniczki można udekorować lukrem lub polewą czekoladową, ja udekoruję lukrem. Do miseczki przekładam cukier puder (najlepiej jest dodawać cukier stopniowo), dodaję 2 łyżki zimnej wody, łyżeczkę soku z cytryny i energicznie mieszam rózgą. Lukier nie powinien być

Uwaga Babcia Gotuje
GOFRY JAK Z BUDKI NAD MORZEM 358

właśnie gofry. Są lekkie, pulchne, chrupiące i przepyszne. Najbardziej lubię posypane je cukrem pudrem albo ze śmietaną i owocami, jednak można je też podać z ulubioną konfiturą, masłem czekoladowym czy polane syropem klonowym. Składniki na około 12-14 gofry: * 3 szklanki mąki pszennej * 5 łyżek cukru * 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam  Skworcu ) * szczypta soli * 4 jajka * pół(...)żółtka jaj (białka osobno ubić na pianę), olej, mleko, wodę i ekstrakt waniliowy, wszystko dobrze wymieszać mikserem. W osobnej misce ubić białka na sztywną pianę. Dodać do wymieszanego wcześniej ciasta i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Gofrownicę rozgrzać (jeśli potrzeba to natłuścić ją odrobiną oleju). Wylewać porcje ciasta i smażyć gofry na złoty kolor. RADA

Zrób to smacznie
Ciasto bananowe 192

masz pomysłu na banany które już ciemnieją? Spójrz poniżej. Prosty przepis na ciasto bananowe, którego wykonianie nie zajmię Ci nawet 10 minut. Polecam ;) Składniki: 4 dojrzałe banany, rozgniecione 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru  1 roztrzepane jajko 1/2 łyżeczki sody  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej garść rodzynek Sposób wykonania: W dużym naczyniu(...)roztrzepane jajko. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia oraz rodzynki. Wymieszać. Piec przez 50min w piekarniku nagrzanym do 170°C, w keksówce. Polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

Smaki Natalii
Ciastka z kawałkami czekolady. 165

oddechu po to, by za jakiś czas "ruszyć z kopyta" ;) Całkiem jednak gotować się nie da, bo przecież fast food'ami rodziny żywić nie będę ;) Niedawno na deser przygotowałam czekoladowe ciasteczka w stylu amerykańskim.  Niepozorne, ale bardzo smaczne. Kiedy zabierzemy się za nie odpowiednio wcześnie i nie pozwolimy jeszcze płynnej czekoladzie zastygnąć, gwarantuję, że szybko znikną z talerza. Naprawdę(...)pieczenia 100 g deserowej czekolady (posiekanej) szczypta soli Wykonanie: Masło i cukier umieścić w misce i miksować do momentu aż masa będzie puszysta. Następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Z ciasta formować kulki, układać w dużych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie dłonią lekko spłaszczyć ciastka i piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 10 minut

zadanie-gotowanie
MICHAŁKOWA BAJADERKA 172

pewno niejednokrotnie każdemu z nas zostały jakieś resztki. Smak za każdym razem może być inny, ale to zależy od rodzaju ciast, jakie zostaną dodane. Nie nadają się na nie ciasta z owocami, masami i galaretką. Bajaderki z mojego przepisu smakują cudownie! Składniki: 200 g biszkoptu 2/3 tabliczki deserowej czekolady 1 łyżka mleka 1 łyżka masła 3 łyżki powideł śliwkowych(...)użyłam blendera.   Kolejnym krokiem jest przygotowanie masy, która zlepi nasze bajaderki. Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy masło, czekoladę i michałki. Podgrzewamy do roztopienia i połączenia wszystkich składników. Masę czekoladową przelewamy do pokruszonych biszkoptów. Jednocześnie dodając powidła śliwkowe i aromat. Całość mieszamy. Jeśli stwierdzimy, że masa jest zbyt mało lepka można dodać odrobinę konfitury. Według mnie w tych proporcji wychodzi

Słodki Zakątek
Piernik dyniowy. Prosty, bez ucierania 208

jeszcze inny rewelacyjny piernik. Bardzo chciałabym zdążyć przetestować ten nowy piernikowy przepis! Jest pulchny i wilgotny, a to wszystko za sprawą puree z dynii. Dynia skleja wypiek i czyni ciasto bardzo puszystym bez udziału jajek. Asekuracyjnie dodałam jedno jajko, ale myślę, że bez niego byłoby równie pysznie. Zachęcam do upieczenia, piernik jest magiczny! Składniki suche: 1 i 3/4 szklanki(...)łyżeczki przyprawy piernikowej garstka orzechów włoskich Składniki mokre: 1 szklanka puree z dynii (200 g) 1/2 szklanki oleju (80 ml) 1/2 szklanki mleka 1 jajko - opcjonalnie Składniki na polewę czekoladową: 70 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietany kremówki cynamon - opcjonalnie Wykonanie: odważyć lub odmierzyć szklanką suche składniki, wymieszać. Posiekać orzechy, odłożyć w drugiej misce odmierzyć składniki mokre i wymieszać mokre

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Puszysty Serniczek Z Musem Nektarynkowym Na Zimno 332

Na takie upały to tylko taki serniczek mi był na myśli, więc wieczorkiem weszłam do kuchni troszku po miksowałam i gotowe :D Jest pyszny, lekkie jak

Gotowanie...to proste !
Churros - pyszne Hiszpańskie zawijaski. 601

zapewne wiecie Churros to przepyszny Hiszpański deser posypany cukrem pudrem lub podawany z sosem czekoladowym. Przepis znalazłam w książce Ani Starmach. Ja swoje rurki podałam bez żadnych dodatków dla mnie taka wersja bez niczego jest wystarczająco słodka. Zapraszam do wypróbowania bo są bardzo proste w wykonaniu :) Składniki : 200 g mąki typ 550 100 g masła 4 jajka 200 ml wody(...)garnka wlewamy wodę, dodajemy: masło, cukier i cukier waniliowy, gdy wszystko się rozpuści szybko wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, tak długo aż składniki się połączą i powstanie kula. Ciasto odstawiamy do przestygnięcia, następnie wbijamy po jednym jajku i mieszamy mikserem. W szerokim rondlu rozgrzewamy olej. Do rękawa cukierniczego z gwieździstą końcówką przekładamy ciasto. Na rozgrzany olej wyciskamy długie ciastka. Smażymy

Sama słodycz i szczypta chili
Pączki pieczone z polewą czekoladową 147

mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru 3 jajka 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% 150 g margaryny marmolada wieloowocowa szczypta soli Polewa czekoladowa: 100 g margaryny 4 łyżki kakao 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% kolorowa posypka Mleko podgrzać, dodać do niego 2 łyżki mąki pszennej i łyżkę cukru pudru. Całość(...)sól. Wymieszać Dodać żółtki i jajka oraz śmietanę i wyrośnięty zaczyn. Wymieszać mieszadłem z hakiem, aż wszystkie składniki się połączą, stopniowo dodając rozpuszczoną margarynę. Mieszać do czasu, aż ciasto się dobrze połączy. Następnie wyjąc i wyrobić chwilę ręką. Przełożyć do miski, przykryć i odstawić na 40 minut do wyrośnięcia.  Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę i chwilę zagniatać

Ewusiowe Smaki
Ciasteczka czekoladowe 674

delikatną, wręcz sypką konsystencję, która rozpływa się w ustach, pozostawiając na języku cudowny smak czekolady. Z poniższego przepisu przygotujecie około 20 sztuk, jedno ciasteczko ma 95-100 kalorii. Ciasteczka czekoladowe Składniki: 120g mąki pszennej 60g mąki ziemniaczanej 100g masła 50g cukru pudru 25g gorzkiej czekolady 25g mlecznej czekolady 3 łyżki (24g) kakao 1 żółtko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)mieszanki dodać żółtko, ekstrakt z wanilii i cukier puder, składniki wymieszać - mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, sodę oczyszczoną oraz kakao wymieszać razem - składniki suche przesiać do składników mokrych, wymieszać, zagnieść ciasto - ciasto powinno być dość miękkie i łatwo się zlepić - ciasto zafoliować, schłodzić - ze schłodzonego ciasta odrywać małe kawałki (u mnie ważyły około 21g), jest to dość trudne, gdyż ciasto nieco

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania