czekoladowym to idealne śniadanie czy deser. 2 bardzo dojrzałe banany ok.200 gram 1 i pół szklanki mleka (szklanka 250 ml) 1 i pół szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250 ml.) 2 małe jajka lub 1 L 1/4 szklanki oleju szczypta soli Banany obieramy, dzielimy na mniejsze części przekładamy do miski dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolitą masę. Ciasto
Andzia Pichciczekoladowe. Najpyszniejsze okazały się te, gdzie dodałam tylko 1 łyżkę kakao. Mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i przyprawę do piernika wsypać do miski i wymieszać. W garnku rozpuścić masło z miodem. Lekko przestudzić i do ciepłej masy wkruszyć drożdże, które należy w niej dokładnie rozpuścić. Płynną masę wlać do suchych składników, dodać jajka i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować
My simple kitchenczekoladowe gniazdka znalazłam tutaj ,,co roku na Wielkanoc przybierałam się,aby je zrobić..trochę to trwało,aż w końcu zrobiłam..moje gniazdka takie jakieś byle jakie, ale chyba smaczne.. 210 g mąki pszennej 75 g masła 100 g cukru pudru 40 g kakao 1 jajko 5 g proszku do pieczenia szczypta soli Z podanych składników zagnieść szybko ciasto
Moje domowe kucharzenieciasto: Pieczemy biszkopt z 3 jajek. Najpierw ubijamy białka, następnie dodajemy cukier (pół szklanki), żółtka, mąkę (pół szklanki), proszek do pieczenia (1 łyżeczka) i łyżkę oleju. Odrobinę barwnika mieszam z kilkoma kroplami wody i dodaję do biszkoptu. Pieczemy w wąskiej blasze (11x30 cm) w 180° przez około 30 minut. Po ostygnięciu kroimy na kawałki i wycinamy kształt serduszka. Czekoladowy biszkopt
Słodkie ciachoCIASTO LUSETTE Składniki: (forma 24cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 1,5 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej masa z wafelkami: 4 wafelki Lusette (200 g) 1/2 szkl mleka 100 g mleka w proszku 300 g serka homogenizowanego waniliowego 50 g czekolady gorzkiej 3 łyżki śmietany 30% polewa czekoladowa
Bon appetit mon amieczekoladowe Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki gryczanej 4 łyżki oleju kokosowego 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy 5 łyżek kakao dżem wiśniowy Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, olej kokosowy, kakao i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam na gładko za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest
nietadietaczekoladowy: 50 gram czekolady deserowej, 50 ml kremówki, 20 ml mleka cukier puder + szczypta cynamonu 1 litr oleju rzepakowego do smażenia 16-20 kwadratów o boku 8-10 cm wyciętych z papieru do pieczenia Mleko podgrzewam z masłem, solą i cukrem. Dodaję przesianą mąkę i całość mieszam do momentu aż masa wyraźnie zgęstnieje i zacznie odchodzić od garnka. Ciasto przekładam
Mango Papajaciasto biszkoptowe. Biszkopt piec w 180 stopniach przez około 30 minut bądź do tzw suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na 3 blaty. Krem: Czekolady zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kremówkę wraz z serkiem mascarpone umieścić w misce miksera i miksować do czasu, aż krem będzie gęsty i jednolity (uważać aby, nie przepić kremu). Gotowy krem wymieszać z wiórkami czekoladowymi
Krakowskie smaki Aniciasto. Przygotowanie babki jest niezwykle proste. Składniki: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - budyń śmietankowy - 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Foremkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach. Masę przekładamy do formy. Pieczemy przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Dekorujemy polewą czekoladową
Pan i Pani Smith w kuchniczekoladowym i owocami. Wszystkie prezentowane zdjęcia są moją własnością :) Zapraszam! Moja wersja :) Oryginał ze stoiska :) Propozycja podania :) Składniki : 1 szklanka mąki ( może być pełnoziarnista) 3/4 szklanki ciepłego mleka 1 jajko 1 łyżeczka drożdży szczypta soli Drożdże rozkruszyć do mleka. Wlać do reszty składników i wymieszać dokładnie. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Rozgrzać patelnię, nakładać po 1 łyżeczce ciasta
Chocolate Muffin Blogciasto się upiecze wyjmujemy je i zostawiamy do wystygnięcia. Teraz przygotowujemy masę. Do garnuszka wlewamy śmietanki i zostawiamy do momentu zagotowania. Kiedy śmietanka się zagotuje wsypujemy kawę i mieszamy do momentu aż się rozpuści. Następnie dodajemy czekoladę i mieszamy do momentu otrzymania jednolitej kremowej konsystencji. Na koniec dodajemy miękkie masło (temperatura pokojowa) i wszystko razem mieszamy aż powstanie czekoladowo kawowa
Kuchenne Wariacjeciasta, formować kulki, spłaszczać je w dłoni i układać na blasze. Wierzch ciastek posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Gotowe ciastka posmarować rozpuszczoną czekoladą. * według przepisu ciastka należy posmarować przed pieczeniem białkiem i posypać cukrem. Ja jednak zrezygnowałabym z cukru i po upieczeniu posmarowała je rozpuszczoną czekolada lub gotową polewą czekoladową. Moim
My simple kitchensoli 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 100g gorzkiej czekolady startej na tarce na drobne wiórki 50g dropsów czekoladowych Sposób przygotowania Rodzynki zalej alkoholem w miseczce i odstaw. Mokre składniki (oprócz żółtka) wymieszaj trzepaczką lub mikserem na niskich obrotach (używam mieszadła K w robocie kuchennym) przez minutę. Dodaj żółtko(...)mieszaj kolejną minutę. Łyżka po łyżce dodawaj suche składniki. W połowie dodawania zmień mieszadło na hak w robocie lub mikserze. Na koniec dodaj rodzynki z alkoholem. Ciasto zagnieć rękami i podziel na 16 części. Uformuj z nich kulki i ułóż na blasze na papierze do pieczenia. Wstaw na godzinę do lodówki. Piekarnik ustaw na 190 stopni. Kulki
W kuchni wieczoremmąki, cukru, masła i jajek zagnieć ciasto. Włóż ciasto na pół godziny do zamrażarki. Następnie rozwałkuj ciasto i przełóż do formy do tarty wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ciasto należy piec około 20 minut w temperaturze 180 °C. nadzienie: Do garnka włóż cukier i masło, gdy zrobi się brązowy dodaj banany pokrojone w plastry i śmietanę. Dokładnie(...)wyłóż na spód tarty. wierzch: Wymieszaj mąkę, cukier i cukier waniliowy i posyp tartę na wierzchu. Piecz w temperaturze 220 C przez 10-15 minut. Polej sosem czekoladowym
Humanistka w kuchniciasto na blachę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok.15-20 min. Należy obserwować czy się rumieni i sprawdzać patyczkiem. Po wyjęciu z piekarnika studzimy. Następnie kroimy w kostkę. Polewa: Na małym ogniu gotujemy mleko z margaryną i cukrem. Dodajemy kakao i gotujemy przez 5-7 min. Studzimy. Nasze ciasteczkowe kostki za pomocą szczypiec lub widelca moczymy w polewie czekoladowej
Sagneska - gotowanie i lifestyle