ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:723/1040)

Blokowe Babeczki z Orzechami, czyli Kruche Babeczki z Nadzieniem Czekoladowym z Orzechami 255

Wyszło pysznie! Zniknęły bardzo szybko. Tak więc już wiecie jak powstały Blokowe Babeczki z Orzechami :) Wiecie nawet dlaczego blokowe :) Polecam przepis ze względu na lekki i aksamitny smak masy czekoladowej. Dzieciaki z pewnością je pokochają. Przepis na babeczki pochodzi z mojego rodzinnego notesu, pomysł na blok, mój własny. Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię(...)produkt Kruche babeczki 12 szt.: 120 g mąki pszennej 60 g masła 40 g cukru pudru 2 żółtka surowe odrobina domowego ekstraktu waniliowego Wykonanie: Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Owinęłam je w folię spożywczą i umieściłam na 30 minut w lodówce. Potem ciasto można rozwałkować i wyciąć koła wielkości foremek i włożyć je do nich lub ulepi

Blondynka Gotuje
Liebster Blog Award razy cztery 156

jedzenia - raczej proste ciasto. Ich smak przypomina mi dzieciństwo, poza tym wystarczy odrobina wanilii czy cynamonu, żeby nabrało zupełnie nowego charakteru. Jeśli zaś chodzi o przygotowanie, to takie proste ciasta to codzienność, ale lubię wyzwania, więc od czasu do czasu lubię poszaleć z tortami. 5. Twoje ulubione czasopismo to...? Nie mam. Nie kupuję nic regularnie, ot, jak mnie coś zainteresuje(...)inwestuję w książki, nie tylko kucharskie. 6. Ulubiony produkt spożywczy. Dlaczego akurat ten? Hmm... Bo ja wiem? Chyba czekolada - bo sama w sobie jest pyszna, a i wszystko, co czekoladowe, zazwyczaj powala smakiem. 7. Potrawa, której nienawidziłeś w dzieciństwie, to...? Nienawidziłam to być może zbyt mocne słowo, ale naprawdę nie lubiłam galatu. Do dzisiaj nie jestem jego największą fanką

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Kubuś bez pieczenia 121

pijamy takich skarbnicy cukru. Lepiej zjeść czekoladę lub... właśnie ciasto! Wolę zjadać cukier w słodyczach, a nie przemycony to takich produktów, w których jest zbędny. Wracając do przepisu... Ciasto smakuje przepysznie, jest lekkie oraz bardo delikatne w smaku. Jego sytość, pomimo niezbytniej słodkości sprawia, że spokojnie możemy zaspokoić swoją chęć na kremowe ciacho jednym, a w ostateczności dwoma kawałkami. Polecam(...)budynie waniliowe/śmietankowe bez cukru 3 łyżki cukru (płaskie) 200g masła Bita śmietana: 600 ml słodkiej śmietany 30- 36% 3 łyżki cukru pudru 1-2 śmietan-fixy (opcjonalnie) Polewa czekoladowa: 120g czekolady (u mnie gorzka) 50g masła 50 ml mleka Ponadto: około 700g herbatników (u mnie maślane - Cukry Nyskie ) Przygotować masę budyniową.   Z 900 ml soku odlać 1/2 szklanki

Di gotuje
Podwójnie czekoladowe brownie z truskawkami / Double chocolate strawberry brownie 149

najlepsze brownie na świecie , które zawsze się udaje i jest obłędne. Truskawki nadają świeżości, a czekolada wiadomo, zawsze cudowna. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Podwójnie czekoladowe brownie z truskawkami (15 -20 kawałków) Składniki: 245 g gorzkiej czekolady, z grubsza posiekanej 200 g masła, pokrojonego w kostkę, plus trochę do posmarowania formy 175 g drobno zmielonego cukru(...)czasu do czasu. Wystudź ją przez chwilę. Zdejmij miskę z ognia i wmieszaj rózgą cukry, następnie dodaj jajka, wanilię i przesianą mąkę i ponownie wymieszaj do uzyskania jednolitego ciasta. Przełóż masę do przygotowanej formy i wyrównaj tak by ciasto miało jednolitą grubość. Włóż do piekarnika i piecz przez 35-40 minut, obracając formę w połowie pieczenia. Gdy brownie porządnie przestygnie

karmelowy
Tarta truskawkowa z panna cottą 191

jeszcze zdążycie przygotować naszą nową ulubioną tartę truskawkową z panna cottą, a później truskawki możecie zamienić także na inne świeże owoce (maliny, jagody, porzeczki, a nawet wiśnie). Czekoladowy spód (jego wytrawność możecie sami dostosować przez ilość kakao i cukru) doskonale łączy się z niezwykle delikatną i kremową panna cottą, a truskawki stanowią idealny akcent przełamujący wytrawność i słodkość pozostałych warstw(...)łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Zimne masło pokroić w kostkę. Mąkę i kakao przesiać i zagnieść z masłem. Dodać cukier puder, żółtko i kwaśną śmietanę. Ciasto dobrze zagnieść, uformować kulę i odłożyć do lodówki na minimum pół godziny. Formę do tarty (najlepiej z wyjmowanym dnem) wysmarować masłem, oprószyć mąką, piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ciasto rozwałkować, wyłożyć

Pociąg Do Kuchni
Jabłka pieczone, z serowym nadzieniem 224

Zostawiamy pod skórką około 1,5cm miąższu, a to co wybraliśmy – zjadamy. Jabłka posypujemy w środku przyprawą do piernika i cynamonem. Na dno każdej jabłkowej miseczki wkładamy po łyżeczce czekoladowego kremu (lub kostkę dowolnej czekolady). Serki rozdzielamy po równo, do każdego jabłka, zachowując jednocześnie około centymetra wolnej przestrzeni od góry w każdym napełnionym jabłku. Serek ma w sobie sporo wody(...)czekolady, a dodatkowo dają trochę koloru. Posypujemy nadzienie cynamonem i przyprawą do piernika. Skórkę jabłek delikatnie i równomiernie dziurawimy w kilku miejscach ostrym widelcem (świetnie sprawdzi się widelczyk do ciasta). Gotowe nadziane jabłka rozkładamy w głębokiej blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową i posypujemy z wierzchu płatkami migdałowymi. Wstawiamy blaszkę na środkową półkę do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę

Karo in the Kitchen
Piernik staropolski 192

Najbardziej czasochłonne ciasto, jakie do tej pory przygotowywałam. Ale było warto, spróbujcie sami - satysfakcja gwarantowana:) Piernik długo zachowuje świeżość, zwłaszcza przechowywany w chłodnym miejscu. Składniki (na 3 blachy 23x39 cm): 500 g miodu naturalnego 2 niepełne szklanki cukru 250 g masła lub margaryny 1 kg mąki pszennej 3 jajka 3 łyżeczki sody oczyszczonej 125 ml mleka szczypta soli(...)piernika (dałam 2 tej firmy ) ok. 300 g bakalii (100 g orzechów, 100 g migdałów, garść rodzynków, garść żurawiny, 50 g skórki pomarańczowej) Do przełożenia: 1. masa śliwkowo-czekoladowa: powidła śliwkowe (2 słoiki po 300 g) pół tabliczki gorzkiej czekolady 2. masa orzechowa: 1 szklanka cukru pudru 250 g zmielonych orzechów włoskich lub laskowych 10 łyżek mleka 1 łyżka masła

Domowa Cookierenka Agi
Chatka Baby Jagi 201

wiaderka 200 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka kakao 36 sztuk herbatników odrobina aromatu waniliowego czerwona galaretka lub 2-3 banany 2-3 łyżeczki żelatyny Idealna czekoladowa polewa: 4 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 18% 3 łyżki kakao naturalnego 60 g masła 1 łyżeczka żelatyny Wykonanie: Galaretkę rozpuścić i pozostawić do całkowitego stężenia. Resztę składników ogrzać do temperatury(...)masę waniliową, a na środek położyć pasek bananów lub galaretki. Całość złożyć w „trójkąt”. Wygładzić i wstawić do lodówki. W międzyczasie, kiedy masa nieco stężeje, można jeszcze poprawić kształt ciasta. Wykonać polewę. Wykonanie polewy: Żelatynę zalewam niewielką ilością zimnej wody.  Resztę składników doprowadzam do zagotowania.  Gdy żelatyna napęcznieje podgrzewam ją w tej wodzie do całkowitego rozpuszczenia (można

Cukiernia Pychotki
Tort gruszkowy dla alergika 190

mojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej

moj przepis na
Lodowy tort z porzeczkami i polewą 201

zamrażarki na co najmniej parę godzin. Pozostałą kremówkę ubić wlewając pod koniec 1/4 szklanki mleka skondensowanego. Wyłożyć na zmrożoną warstwę porzeczkową i wyrównać. Wstawić ponownie do zamrażarki. Polewę czekoladową przygotować jak tort lodowy będzie całkowicie zmrożony. Czekoladę posiekać i razem z kremówką podgrzewać nad kąpielą wodną. Mieszać, aż wszystko dokładnie się połączy. Wystudzić do temperatury pokojowej. Tort lodowy wyjąć(...)róg i polać po torcie lodowym. Na wierzchu rozłożyć świeżą porzeczkę. Można podawać zaraz po polaniu czekoladą lub włożyć ponownie do zamrażarki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , Lody i desery lodowe Tagged: czekolada , kremówka , mleko skondensowane , porzeczki

https:KKuchniaMniam
Kwiatuszek 101

mięty Sposób przygotowania: 1.    Galaretki żółte rozpuszczamy w 3 szk. wody gorącej, studzimy. 2.    Galaretkę czerwoną rozpuszczamy 1 ½ szk. wody gorącej, studzimy. 3.    Kuleczki czekoladowe kruszymy. 4.    Masło rozpuszczamy, studzimy i łączymy z kuleczkami. 5.    Wykładamy dno tortownicy. 6.    Śnieżki ubijamy z mlekiem. 7.    Dodajemy żółtą galaretkę(...)Chłodzimy w lodówce 2 godziny. 13.                     Ciasto gotowe. 14.                      Smacznego

Kulinarna Chwila
Palaczinki 156

chochli ciasta. Smażcie do momentu gdy rant naleśników zrobi się złotawy (ok 1-3 minut, na średnim ogniu) i wtedy przewróćcie na drugą stronę i smażcie jeszcze ok 1,5 minuty. Możecie je podawac zarówno na ciepło jak i na zimno jak i we wszelakich formach (ja składałam w trójkąty). Mi najbardziej smakowały podane z kremem czekoladowym (cienka warstwa

Szybko Tanio Smacznie
Bananowe sushi z nutellą 136

czekoladowego szaleństwa. Mowa oczywiście o kremie nutella. Smarujemy nią głównie naleśniki, chleb, ale możemy też posmarować nawet wytrawną tortillę. Jest to przepis smaczny i owocowy.   Składniki na bananowe sushi krem nutella 2 tortilla (im delikatniejsze tym lepsze) 2 banany Przepis na bananowe sushi Sprawa jest banalna. Tortillę smarujemy kremem nutella. Nakładamy go tyle, by przykrył ciasto. Na początek tortilli

Kuchennyviral.pl
Karpatka 169

Dzielimy ciasto na pół. Pieczemy dwa placki w temp. 180C ok. 25-30 minut. Krem: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 1/2 litra mleka 200 g masla Z podanych składników gotujemy budyń i studzimy. Ucieramy miękkie masło, po trochu dodajemy wcześniej przygotowany budyń. Karpatka: Upieczone blaty przekładamy kremem. Posypujemy cukrem pudrem albo polewamy polewa czekoladowa ( 50 g czekolady

Różne smaki w kuchni
Mleczna kanapka 660

wystudzeniu ciasto wyjąć z formy, przekroić ostrym nożem na 2 blaty kakaowe. Mleko (zwykłe) zagotować z cukrem wanilinowym, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem do otrzymania puszystej masy maślanej. Powoli dodawać do niego wystudzone waniliowe mleko, dalej ucierając. Wsypać mleko w proszku i utrzeć, do gładkości. Blaty biszkoptowe przełożyć mleczną masą. Wierzch możemy wg gustu udekorować polewę czekoladową

Pyry na Gaz