ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:725/1040)

Czekoladowe Naleśniki z Bitą Śmietaną i Bananem 24522

Idealne połączenie! Lekko gorzki naleśnik ze słodką ubitą śmietaną 30% i banan. Dla mnie super efekt smakowy. Przepis pochodzi z  tej  strony. Nie będę

Blondynka Gotuje
3 składnikowy sernik na zimno z galaretką i owocami 130

owocami, u mnie były to truskawki i jagody kamczackie, ale bez problemu możecie użyć malin, porzeczek, czy borówek. Będzie na pewno przepysznie! :) Potrzebujemy: 250 g ciasteczek maszynkowych w polewie czekoladowej Brześć 2 łyżki oleju kokosowego (50 g) 1 kg sera z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego (słodzonego) 2 łyżki żelatyny  1/3 szklanki wrzątku 2 galaretki wiśniowe rozpuszczone(...)przygotowania masy serowej. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Ser mieszamy z mlekiem skondensowanym - wystarczy dokładne wymieszanie łyżką - nie musicie do tego ciasta używać miksera. Do rozpuszczonej żelatyny (lekko schłodzonej) dodajemy łyżkę sera i dokładnie mieszamy. Taką miksturę wlewamy do reszty sera i dokładnie i energicznie mieszamy, aby nie wytworzyły się żelatynowe grudki

MamaOskarka
Tort czekoladowy z malinami 149

już czas na przetwory (pudełeczko 500 g kosztuje około 8-10 zł) to do wypieków i deserów można je wykorzystywać teraz jak najczęściej. Dziś na przykład zaproponuję Wam torcik czekoladowy z lekkim kremem z serka naturalnego i śmietanki w którym wykorzystałam świeże maliny. Przygotowałam go na urodziny brata, jednak śmiało można zaserwować go na rodzinny obiad czy niedzielny deser. Wszystko(...)cukier i ubijamy - gdy masa podwoi swoją objętość dodajemy ekstrakt waniliowy i olej, mieszamy. W oddzielnej misce mieszamy wszystkie suche składniki, które dodajemy stopniowo do wcześniej wymieszanej masy. Gotowe ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy tortowej i pieczemy w rozgrzanym do 180`C piekarniku przez około 30 minut - do suchego patyczka. Następnie ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia

Słodkie Przyjemności
Sernik na kakaowym spodzie z borówkami amerykańskimi 293

Nie znam osoby, która nie kochałaby sernika, mokrego z kakaowym spodem przyozdobionym borówkami amerykańskimi. To ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem gdzie babcia robiła chyba najlepszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegańskie magdalenki z mąki gryczanej czekoladowe 110

Czekoladowe magdalenki z mąki gryczanej.  szklanka mąki gryczanej 2 łyżki ksylitolu lub miodu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao szczypta soli 1/2 szklanki mleka migdałowego lub kokosowego 1 łyżki oleju rzepakowego aromat waniliowy lub  pomarańczowy Suche składniki przesiewamy do miski następnie wlewamy mleko kokosowe lub migdałowe, olej i mieszamy składniki na jednolitą masę. Jeśli ciasto będzie

AZgotuj!
SERNIK PIERNIKOWY (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 345

godziny ciasto powinno być już gotowe w zależności od piekarnika. Ewentualnie można sprawdzać patyczkiem i w razie potrzeby piec przez kolejne 10-15 minut. Po upieczeniu sernik piernikowy zostawić w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia a następnie chłodzić w lodówce przez kilka godzin albo całą noc. Sernik piernikowy można także posypać pudrem ze słodzika lub polać polewą czekoladową (szczególnie

Ola la LCHF
Krucha czekoladowa tarta z gruszkami 189

spód ciasta będzie się piekł obierz w tym czasie gruszki, powycinaj gniazda nasienne. Ułóż połówki owoców równomiernie w garnku/głębokiej patelni, dodaj szklankę wody i sok z cytryny. Jeżeli lubisz ten aromat to możesz dodać kilka goździków. Gotuj ma małym ogniu 5 minut po czy delikatnie obróć na drugą stronę i gotuje drugie 5 minut. Przygotowanie masy czekoladowej: W kąpieli

greenscarf
Ślimaczki drożdżowe z konfiturą z kiwi 136

resztą ciasta, aby nadzienie nie wypływało podczas pieczenia. Rulon kroić na 3-4cm plastry. Plastry układać poziomo na papierze do pieczenia na blasze. Blachę z drożdżówkami przykryć ściereczką i odstawić na 15-20 min do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować drożdżówki roztrzepanym białkiem - upieką się wtedy na błyszcząco. Wierzch posypać pokrojonymi drobno orzechami pistacjowymi oraz czekoladowymi kamyczkami. Piec

Grunt to przepis!
Najlepsze kruche ciasteczka z lentilkami 137

czekoladowymi lentilkami, które długo zachowują świeżość i są po prostu przepyszne. Pychotka   Składniki : 150 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 1 jajko 1 cukier waniliowy 3/4 łyżeczki sody  320 g mąki pszennej kolorowe lentilki Wykonanie : W misce ucieramy masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkiem na krem, następnie przesiewamy mąkę z sodą i zagniatamy ciasto. Stolnicę

Cukiernia Pychotki
Owsiane ciasteczka czekoladowe 111

resztę składników i wymieszać za pomocą łyżki. Ciasteczka piec 10 – 12 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni. Uwaga! Ciasto wykładać małą łyżeczką w odstępach minimum 3 cm od siebie, ponieważ podczas pieczenia ciasteczka rosną. Smacznego Krok po kroku: 1. Posiekać czekoladę i orzechy 2. Zmielić(...)cukrem i jajkiem 4. Połączyć masło z wszystkimi składnikami 5. Wyłożyć ciastka na papier do pieczenia Pobierz wersję do druku: Pobierz Owsiane ciasteczka czekoladowe Artykuł Owsiane ciasteczka czekoladowe pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ekspresowe pierniczki z nadzieniem różanym i polewą czekoladową 178

Rozwałkowujemy ciasto na 3 mm, wycinamy pierniczki. Układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy przez 10 min w temperaturze 170 stopni.  Czekoladę łączymy z mlekiem i stawiamy na palnik. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści i połączy z mlekiem. Połowe pierniczków moczymy w polewie i układamy na kratce. Drugą połowe pierniczków smarujemy marmoladą różaną i przykrywamy pierniczkiem z polewą czekoladową. Pierniczki

kulinarne odsłony pati
Miękkie pierniczki 190

dzień ciasto podzielić na mniejsze części i rozwałkowywać na ok 4 mm, podsypując obficie mąką. Wykrawać dowolne kształty. Pierniczki układać na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez 7-8 minut (nie dłużej bo będą twarde. Jeśli tak się stanie włożyć do szczelnego pojemnika z kawałkiem jabłka). Ostudzić. Można udekorować lukrem lub polać czekoladową polewą

Smakołyki Asi
Puszyste placki z soczewicy i marchewki. 108

czekoladowymi pastylkami z miodem Placuszki z soczewicy i marchewki /przepis własny/ opakowanie (190 g) ugotowanej soczewicy i marchewki 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej łyżka mąki jaglanej jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu daktylowego szczypta soli szczypta sody łyżeczka oleju kokosowego Zawartość opakowania łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera.  Olej kokosowy roztapiamy na patelni.  Łyżką kładziemy porcje ciasta

Poranek na słodko