łyżką. Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciasto około 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową
Zrób to smacznieSernik bez pieczenia, na chrupiącym czekoladowym spodzie, z delikatną, aksamitną masą serową połączoną z adwokatem. Taki serniczek to świetny pomysł na chłodzący deser w upalne dni
Szalona Kuchnia EwelinyPierogi w wersji na słodko... czekoladowe z truskawkami 🍓🍓🍓 Czekoladowe pierogi uzyskałam dodając kakao do standardowego przepisu na ciasto na pierogi. Następnie nadziałam je kawałkami świeżych truskawek, ugotowałam i podałam z sosem truskawkowo-śmietanowym. Proste, a zarazem takie pyszne. Dzieci je uwielbiają! Takie słodkie pierożki to świetna propozycja na deser, podwieczorek, a nawet letni obiad - o ile lubicie obiady
Kuchnia MagdaLenyCzarna pomarańcza to połączenie czekolady z pomarańczą. Ciasto typu murzynek z dodatkiem konfitury pomarańczowej, przełożone masą z cząstkami pomarańczy, przygotowaną z serka mascarpone i śmietany kremówki
Kuchnia MagdaLenyuroczystości rodzinne np.: urodziny czy imieniny. U mnie w domu nie odłączny król takich właśnie spotkań. Co tu dużo mówić stefanka a' la zebra to ciasto z kategorii bez pieczenia przełożone dwoma pysznymi kremami: czekoladowym i waniliowym. Całość tworzy niesamowity efekt wizualny i smakowy. Polecam! Składniki: 600 ml mleka 200 g herbatników 100 g masła 100 g cukru
Ciasta z tradycjamiTrufle czekoladowe – postanowiłam, że biorę je na tapetę. Bo bez pieczenia, bo na szybko no i czekoladowe. Jednak szybko okazało się, że nie jest to
RelaxtimeWaniliowo-czekoladowa babka marmurkowa z dodatkiem jogurtu naturalnego. Puszysta i wilgotna jednocześnie – doskonała. Na dzień dzisiejszy to najlepszy przepis na babkę marmurkową z jakiego do tej
Arabeska waniliowaTruskawki, truskawki...- już kolejny wypiek ich głównym udziałem- niestety z mrożonymi. To wersja ciasta a’la sernik bez sera tym razem na czekoladowym biszkopcie z kawowym nasączeniem. Bardzo lekki i delikatny- nie zapycha, warstwa sernikowa idealnie przylega do biszkopta i nie odpada mimo różnych struktur. Truskawki nadają wypiekowi letniego akcentu i soczystości, której często brakuje tradycyjnym, zbitym sernikom
Domowe ciastaznajdziecie kilka przepisów zapraszam :) 1. Makaroniki http://zuziawkuchni.blox.pl/2014/12/Bozonarodzeniowe-makaroniki.html 2. Uwielbiam kwaskowaty smak żurawiny, a tutaj bardzo świąteczny przepis http://zuziawkuchni.blox.pl/2014/12/Swiateczny-dzem-zurawinowy.html 3. Fajne czekoladowe, malutkie ciasteczka http://www.mirabelkowy.pl/2012/12/mikoajkowy-groch-czekoladowy.html 4. Bardzo ciekawe ciasto http://www.mirabelkowy.pl/2013/12/pyszne-i-zdrowe-ciasto-swiateczne.html 5. Pierniczki inaczej http://niebonatalerzu.blogspot.co.uk/2015/11/pierniczki-owsiane-szybkie-pierniczki.html Polecam
Na moim talerzuporcji w przepisie powinno Ci zostać trochę frużeliny, możesz ją zjeść lub dodać jej więcej do ciasta Górę tortu udekoruj świeżymi owocami, po czym wstaw ciasto do lodówki aby schłodzić całość. Smacznego! Artykuł Tort czekoladowy z owocami leśnymi pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plminut. Pozycja piekarnika to góra – dół. Na koniec pieczenia sprawdźmy drewnianym patyczkiem czy piernik jest gotowy. Piernik marchewkowy jest wilgotny i aromatycznym ciastem. Można go przełożyć śliwkową konfiturą lub polać polewą czekoladową. The post Piernik marchewkowy appeared first on Thermomix przepisy
Themo przepisyRozgrzewający, kakaowo - czekoladowy deser z wiśniami jest doskonały na chłodniejsze deszczowe dni.
Przepisy Kulinarneczekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i mieszam do połączenia obu składników delikatnie studzę do uzyskania lekko zawiesistej konsystencji. Wykonanie: Wystudzone ciasto przekrajam wzdłuż, przekładam masą i całość polewam polewą czekoladową. Odstawiam do lodówki na około 1 godzinę. Mleczna kanapka gotowa. Mleczna kanapka SMACZNEGO
Gotuj Się Kto Możepieczenia, na wierch dodaj owoce, lub gorzką czekoladę ciasto piekłam 1 godzinę i 10 min w temp. 180 stopni C Studzimy całkowicie i dopiero kroimy, ciasto jest dość delikatne i kruche. Bardzo smaczne i czekoladowe w smaku! Polecam! ;-)))) Kalorie niestraszne
SMYKWKUCHNIwarzywami Kiełbasa biała w sosie chrzanowym Desery Keto mazurek Wielkanocna babka Wielkanocna babka kokosowa Sernik wiedeński Puszysty sernik bez mąki Sernik jagodowy na zimno Ciasto orzechowo-karmelowe Keto leśny mech Szarlotka LCHF Czekoladowe jajeczka Wielkanocne koko jajeczka Tort bezowy Pavlova Artykuł INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO MENU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) pochodzi z serwisu
Ola la LCHFlekko zarumieniona. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie przekładamy na noc do lodówki. Polewa i dekoracja 5. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy ciasto. Na koniec układamy kwiatki z opłatka lub dowolne inne dekoracje które akurat mamy. Smacznego !!!! Przepis bierze udział w konkursie na durszlak.pl
Gotowanie...to proste !każdym rokiem, dlatego Wam właśnie Czytelnikom chciałabym bardzo podziękować, za to, że jesteście i mam dla kogo działać. A teraz zapraszam na muffinki, mocno czekoladowe i takie ciasteczkowe. Zapraszam :) Pozdrawiam Was :) Iza :) Składniki: Ciasto: 3 jajka 20 dag masła lub margaryny pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 lekko kopiaste
IzabelawkuchniKolejna moja propozycja na Walentynki... ciasto Kinder Country w kształcie serca. Jest ono dużo mniej pracochłonne niż poprzedni Tort Walentynkowy 💗 Przedstawiam moją wersję pieczonego ciasta Kinder
Kuchnia MagdaLenylekko uchylonym piekarniku, a następnie przekładamy na noc do lodówki aby nabrał aksamitnej konsystencji. Polewa i dekoracja 5. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy ciasto. Na koniec układamy kulki rumowe lub inne albo pomijamy je. Jeśli nie wiecie jak sprytnie pokroić ciasto to zerknijcie na ten filmik :) Przepis bierze udział
Gotowanie...to proste !jeśli w mniejszej (miara dna formy) w 170 st. C. lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzimy i oprószamy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową
Domowy Smak Jedzeniajakoś umilać. Najlepiej jakimś pysznym jedzonkiem. Dzisiaj tak właśnie było. Pyszny, dwudaniowy obiad, no i szybko zrodziła się też ochota na jakieś słodkie co nieco. Ciasto francuskie czekało w lodówce, dokupiłam gotowy krem orzechowo- czekoladowy, którego w moim domu raczej się nie je, ale tutaj spisał się znakomicie. Szybko powstała słodka pychotka, która jeszcze szybciej została pożarta przez domowników. Czytaj
PichceniomaniaKaszy jaglanej, pełnej niezliczonych właściwości zdrowotnych, używam nie tylko do przyrządzenia ciasta , ale też i pysznego śniadania A do zjedzenia czekoladowej jaglanki nikogo nie trzeba namawiać . Polecam! Składniki: 1/2 szklanka suchej kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka roślinnego 1 szklanka wody 1 łyżeczka kakao 2 łyżki syropu z agawy lub innego słodzika (można więcej według uznania) garść łuskanych ziaren słonecznika
Lamarida.plSorbet czekoladowo-kawowy… z bananów! W smaku przypomina najlepsze kremowe lody, ale nie dodaje się do niego ani mleka, ani śmietany, ani jajek – więc
Poezja smakucukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego DO DEKORACJI: czekolada roztopiona w kąpieli wodnej (lub dowolna polewa czekoladowa) lentilki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Ciasteczka wykrajamy przy pomocy szklanki. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu dekorujemy jak na załączonym obrazku :) Smacznego
wege i kropkaBiszkopt kakaowy przełożony słono-słodką masą z masła z orzeszków ziemnych, całość wykończona polewą czekoladową ze zmielonymi migdałami. Świetna mieszanka smaków i aromatów. Ciasto jest łatwe w wykonaniu chociaż trochę czasochłonne. Szczególnie przygotowanie blatów biszkoptowych. Ale całość jest warta grzechu... 😊 Skład niki: 3 blaty biszkoptowe , każdy upieczony z dwóch jajek 1 biszkopt bezglutenowy: 2 jajka wielkości
Ze smakiem bez glutenubardzo ważnym elementem Wielkanocnych wypieków. Warto wybrać to, co każdy z nas lubi. W internecie można spotkać wiele różnych i porządnych przepisów na ozdoby ciast. Można przebierać np. w masie marcepanowej, lukrze, polewie czekoladowej lub krokancie (posiekane orzechy). Warto do wszelkich pomocy zaprzęgnąć dzieci. Na pewno czas z nimi spędzony będzie spędzony miło, a dzieci nauczą się odpowiedzialności
Gotuję TestujęJeśli macie ochotę na intensywnie czekoladowe lody, możecie samodzielnie przygotować je w domu. To naprawdę proste! Co potrzebujemy? 0,5l dobrze schłodzonej śmietanki 30 lub 36
PysiaGotuje.plDelikatne i wilgotne ciasto, które szybko się przyrządza. Dobre jest z polewą czekoladową bądź też posypane cukrem pudrem. Składniki: 2 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl drobno startej marchewki 2/3 szkl maślanki 2 jajka 3 łyżki stopionego masła 4 łyżki cukru Przygotowanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka roztrzepać z cukrem, dodać masło i maślankę
Motylkowa KuchniaNajlepsza tarta czekoladowa w sieci na bazie batoników czekoladowych Lusette z pysznym, delikatnie wytrawnym, musem czekoladowym i kremem czekoladowym na bazie serka mascarpone i rozpuszczonej
Mango Papajaczasie ciasto odwrócić na paterę i wyjąć foremkę. Jeżeli foremkę posmarowaliśmy niezbyt dokładnie to należy przykryć mokrą , zimną ściereczką i chwilę odczekać. Popukać i ciasto wyjdzie bez problemu. Po ostudzeniu babkę polać polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem
Walijskie PichcenieTarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80
Bulliojuż na kilku blogach więc postanowiłam je wypróbować. Stwierdziłam, że nadzienie makowe będzie do nich idealne, do tego daktyle, bo akurat miałam i czekoladowe ganache, na które przepis można znaleźć tutaj . Składniki Ciasto: 1 szklanka śmietany 18% 250g masła lub margaryny 3 szklanki mąki cukier waniliowy Nadzienie: 200g maku 2 łyżki miodu 2 łyżki masła duża garść
Delusional Trinepół tabliczki posiekanej czekolady sól 1/2 łyżeczki METODA: 1. W misce umieścić mąkę, żółtka, cukry, ekstrakt, sodę, pokrojone na mniejsze części masło oraz kropelki czekoladowe lub posiekaną czekoladę. 2. Składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Tak długo ugniatać, aż powstanie jednolita masa. 3. Ciasto podzielić na 3 równe części, podsypać mąką i rozwałkować
Kuchnia Paulettesczekoladą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier oraz żółtka i ekstrakt. Miksujemy z masą czekoladową, mąką i proszkiem do pieczenia. Dokładnie łączymy składniki. Ciasto wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze, układamy na blasze i pieczemy
Zainspirowana w kuchniDelikatny, kremowy sernik na kruchym czekoladowym spodzie, zwieńczony polewą jogurtową i malinami. Smakuje obłędnie! Uwielbiam serniki, zarówno piec jak i jeść. Moje ulubione to te kremowe
Smakowity Blog Kulinarnymałej PpilArt i resztę ciasta upiekłam w prostokątnej formie.Ciasto piec w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka ( moje piekło się 35/ 40 minut).Letnie ciasto można polukrować, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową, jak wolicie:) Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliZapraszam na smaczną babkę ZEBRA :). Wygląda interesująco i nie jest trudna w przygotowaniu. Ładnie pachnie wanilią i ma dosyć intensywny, czekoladowy smak dzięki sporej ilości kakao w jeden części ciasta. Przed podaniem możemy posypać ją cukrem pudrem wymieszanym w odrobiną cukru wanilinowego. Polecam… (przepis ze strony littlespicejar.com ) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka
Mała Cukierenkaznajdziecie kilka przepisów zapraszam :) 1. Makaroniki http://zuziawkuchni.blox.pl/2014/12/Bozonarodzeniowe-makaroniki.html 2. Uwielbiam kwaskowaty smak żurawiny, a tutaj bardzo świąteczny przepis http://zuziawkuchni.blox.pl/2014/12/Swiateczny-dzem-zurawinowy.html 3. Fajne czekoladowe, malutkie ciasteczka http://www.mirabelkowy.pl/2012/12/mikoajkowy-groch-czekoladowy.html 4. Bardzo ciekawe ciasto http://www.mirabelkowy.pl/2013/12/pyszne-i-zdrowe-ciasto-swiateczne.html 5. Pierniczki inaczej http://niebonatalerzu.blogspot.co.uk/2015/11/pierniczki-owsiane-szybkie-pierniczki.html Polecam
NA MOIM TALERZUwymiarach 24×24. Przelać ciasto, na wierzchu ułożyć owoce. Piekarnik nagrzać do 160 stopni i piec około godzinę lub do tzw. suchego patyczka. Ciasto wystudzić na kratce, udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową
Niebieski kubek z kawaKrem cappuccino Gęsty, pyszny krem- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki, białej czekolady i serka mascarpone. Możecie użyć go do ciast, tortów, bądź lodów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami- zamieni się w pyszny deser cappuccino. Wyjątkowy smak dla wielbicieli kawy, dla wielbicieli cappuccino i dla wszystkich wielbicieli pyszności Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM CAPPUCCINO: [na 4 pucharki
Domowe TortyPyszne ciasto, które uwiodło każdego kto tylko go spróbował. Ciężkie, czekoladowe brownie w zestawieniu z masą serową to połączenie idealne, które zawsze sprawdzi się świetnie. Do tego orzeźwiający i lekki mus truskawkowy.. Obłęd. Do musu można wykorzystać również truskawki mrożone. Składniki (na tortownicę o średnicy 24-26 cm): Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Spód brownie: 150 gram
Mango Papajacukrem utrzeć do białości , dodać stopniowo żółtka. Do masy wlać mleko, dodać wymieszaną mąkę i proszek do pieczenia, a na koniec ubite na pianę białka. Ciasto przełożyć do formy , piec 45 min. polać polewą czekoladową
Gotowanie jest łatweMuffinki z nadzieniem czekoladowym są smaczne i zdrowe ,nie zawierają spulchniaczy. Na drugi dzie ń nadal świetnie smakują, są wilgotne,nie za słodkie,idealne. Składniki:
Smaczne Potrawyjednej i drugiej strony do momentu zezłocenia. Na początku na bardzo rozgrzanej patelni, a później średnio. Pierwszy raz przewracamy w chwili, gdy górna warstwa ciasta się zetnie. Podajemy z ulubionymi konfiturami, owocami, kremem czekoladowym i bananem, twarogiem - dowolnie. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakuwierzchu smarujemy białkiem (u nas ten etap pominięty) lub wodą. Układamy rogaliki na papierze do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut, aż ciasto będzie rumiane. Gotowe rogaliki posypujemy cukrem pudrem, posypką czekoladową lub smarujemy lukrem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieinnym to, co ma we własnym sercu". Składniki: 15 dag masła 1 jajko 3 łyżeczki cappucino 30 dag mąki 7,5 dag cukru pudru krem czekoladowo - orzechowy (np.taki - klik ), lub nutella Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i wstawić na pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka w dowolnych kształtach. Piec około 10 minut na złoty
My simple kitchenuwagi na zapas awokado z zeszłego tygodnia, piątkową podróż pociągiem do domu spędziłam nad rozmyślaniem i szukaniem inspiracji na wykorzystanie awokado do jakiegoś ciasta. Od razu pomyślałam o brownie. Wyszło wilgotne i czekoladowe ;) A teraz odrobina prywaty. Zna ktoś w Poznaniu dobrego i względnie taniego fryzjera? ;) Składniki (na małą prostokątną blaszkę): 1 bardzo dojrzałe awokado 1-2 łyżki odtłuszczonego kakao
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćTarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80
Bulliowyłożonej papierem okrągłej lub kwadratowej foremki. do ciasta możemy dorzucić kilka rodzynek, orzechy lub migdały. Pieczemy w temp. 180'C ok. 30 minut. P.S. Ciasto można przełożyć kremem lub dżemem, albo oblać polewą czekoladową, czy też lukrem. Smacznego
Luźna KuchniaTarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80
Bulliosztywno, podzielić na dwie części i d każdej dodać galaretkę. Na jasny blat biszkoptowy posmarować różową masę, przykryć biszkoptem makowym, masą zielona i resztą jasnego ciasta. Wierz dodatkowo można udekorować jak chcemy , np, polewą czekoladową. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewyprzygotowała swoje specjały. Było słodko, było i wytrawnie. A na moim stoliku znalazły się: * muffinki marchewkowe z biała czekoladą * muffinki brownie z kremem czekoladowym i malinai * piernik z cukinii ( lub kabaczka ) * kruche ciasto ze śliwkami i czekoladą * ciasteczka owsiane * koktajl mango-brzoskwinia * kompot korzenno-śliwkowy * drożdżówki z czekoladą i cynamonem W najbliższych dniach na blogu będą pojawiać
kolorowotorcikowołyżki budyniu waniliowego lub czekoladowego · ½ szklanki cukru · 2 łyżki kakao · 2 łyżki wody Ciasto kruche: · 300 g mąki
Mania GotowaniaBardzo smaczne, słodkie i aromatyczne ciasto. Dla wszystkich zapracowanych. Zapraszam ;-) Składniki potrzebne do przygotowania ciasta: - 4 paczki herbatników - 2 andruty - paczka biszkoptów - budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 1 puszka kajmaku - 3 garście orzechów - 1,3 szkl mleka Krem budyniowy: Mleko (1szkl) i masło zagotowujemy w rondelku. W naczyniu mieszamy proszek budyniowy z resztą mleka, dodajemy
SMYKWKUCHNIrobię. Do foremek wykładamy po 1 łyżce ciasta, na to łyżkę budyniu i znowu ciasto, tak żeby foremki były zakryte do ok 2/3 wysokości, gdyż ciasto nieco urośnie. Ja na koniec użyłam jeszcze posypki czekoladowej. Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni
Zgrabne Gotowanieutrzeć, dodać resztę składników i zmiksować szybko do połączenia składników. Piec keksówce, podłużnej formie 30 minut w temperaturze 180-200°C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto pokroić w grubą kostkę, którą obtaczamy w ganache czekoladowym, a na końcu w wiórkach kokosowych. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Ganache: 250-300 ml śmietanki kremówki 30% 150-200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej
Blondynka Gotujeczarny i złoty proszek czekoladowe ozdoby Jajka, wodę i cukier umieścić w dużej misce. Ubijać na wysokich obrotach, aż masa będzie jasna i bardzo gęsta. Wlać ekstrakt, zmiksować. Mąkę i proszek przesiać, wymieszać z migdałami. Wsypać do ubitej masy jajecznej, delikatnie wymieszać łyżką, tylko do połączenia składników. Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy, wyrównać wierzch. Piec(...)Zmrożone ciasto wyjąć z formy, ustawić na kratce, pod nią podłożyć folię spożywczą lub papier do pieczenia. Oblać ciasto polewą, odczekać kilka minut, ostrożnie przełożyć na paterę. Udekorować liofilizowanymi malinami, złotym i czarnym proszkiem oraz ozdobami czekoladowymi. Smacznego! Dekoracja jest prosta, ale zrobiło się późno i nie chciało mi się kombinować. Przygotowałam więc zawijaska z ciemnej kuwertury, posypałam
Pożeraczka, czyli raz adobrzedeserowej czekolady 200g śmietany 30% 350g serka homogenizowanego naturalnego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Wierzch ciasta: 4 banany 2 galaretki bananowe Wykonanie: 1. Blaszkę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć warstwą biszkoptów. 2. Masa bananowo-czekoladowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami wody i pozostawić do napęcznienia. Galaretki rozpuścić w 300 ml wody, dodać napęczniałą żelatynę(...)tężejącą galaretkę z żelatyną i całość dokładnie wymieszać. Na samym końcu dodać startą czekoladę, ponownie wymieszać i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki na około 60 minut. 3. Wierch ciasta: Galaretki rozpuścić w 600 ml wrzątku i pozostawić do lekkiego stężenia. Na wiechu ciasta ułożyć pokrojone w plasterki banany i wylać tężejącą galaretkę , po czym ponownie wstawić do lodówki
Szalona Kuchnia Ewelinyszczypta cynamonu Rozgrzać patelnię. Kaszę zmiksować na mąkę. Dodać jajko, jogurt i cynamon, wymieszać. Odstawić na 10 minut (zgęstnieje). Na patelnię wylewać małe porcje ciasta i smażyć chwilkę z każdej strony. Przełożyć na talerz. Sos czekoladowy: 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki wody 1/2 łyżeczki miodu Składniki wymieszać. Naleśniki ułożyć w wieżyczkę, polać jogurtem i sosem. Banana pokroić w plasterki. Smacznego
Chocolate Muffin Blog