ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:274/1040)

Czekoladowe pisanki 136

tygodniu żyje przygotowaniami do Wielkanocy, sprząta, myśli o wypiekach i dekoracjach domu i stołu. Wszystkim zapracowanym i nie tylko proponuję przepis na pisanki z ciasta ucieranego, tym razem czekoladowe (bo cytrynowe były już na blogu wcześniej). Ciasto jest smaczne, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a radosny wygląd pisanek zachwyci nie tylko najmłodszych. Ja do pieczenia używam silikonowej foremki

Cynamonowe szczęście
Pani Ambasadorowa 182

Mieszam. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję i przykrywam drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Białą czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i mieszam, aż masą będzie jednolita. Polewę czekoladową rozsmarowuję na cieście. Wierzch ciasta oprószam posypką o smaku mango. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasteczka z bananami i czekoladą 217

połączenie smaku bananowego z czekoladą.Do takich wypieków jak zwykle fantastycznie sprawdza się ciasto francuskie lub na croissanty. Spróbujcie sami! Palce lizać:) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego lub ciasta na croissanty, krem czekoladowy typu Nutella, 1-2 banany Przygotowanie: 1. Ciasto kroimy na wąskie prostokąty (ok. 5cmX 8cm) 2. Na każdy prostokąt wykładamy łyżeczkę czekolady oraz plasterek lub dwa banana

Kuchnia Pełna Pasji
Ciasto ze śliwkami i migdałami 173

Węgierki to nieodłączny znak jesiennej aury. Ja najbardziej lubię je w cieście, ich soczystość, słodycz polskich sadów. Przedstawiam wam czekoladowe szybkie i pyszne ciasto z karmelizowanymi śliwkami,. Co prawda mi się lekko zapadło i śliwki zamiast na wierzchu były w środku ale nic nie ujęło to smakowi ciasta, które bardzo szybko zniknęło. Zapewniam. Źródło Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarta czekoladowo karmelowa 291

Opis tarta czekoladowo karmelowa: Tarta czekoladowo karmelowa to niesamowity i pyszny deser. Najlepszy kruchy spód z warstwą ciągnącego się karmelu i grubą warstwą czekolady. Ja używam czekolady mlecznej, ponieważ nikt w domu nie lubi gorzkiej czekolady. Wy natomiast możecie użyć mleczną lub gorzką wedle uznania. Od kiedy upiekłam tarte czekolado-karmelową, stała się moją ulubioną wśród tart. Składniki(...)palnika. Dodajemy do tego masło i śmietanę (45 ml). Mieszamy do rozpuszczenia. Ponownie gotujemy na małym ogniu przez minutę. Gotową masę karmelową wylewamy na spód ciasta. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Przygotowujemy czekoladową masę. Do małego garnuszka wlać kremówkę, podgrzać i doprowadzić do wrzenia. Zdejmujemy z palnika i dodajemy posiekaną czekoladę i odstawiamy na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Czekolada z cytryną. Finansjerki 179

cytrynową nutą, smakuje wybornie. Ciężko się oprzeć takiemu połączeniu, szczególnie, gdy zostało zamknięte w formie maleńkich ciasteczek, w sam raz na raz .  Przepis Erica Lanlarda z jego Czekolady . Czekoladowe finansjerki z cytrynowo-migdałową kruszonką Składniki: (na 24 sztuki) 40 g ciemnej czekolady (70%) 75 g masła 50 g mielonych migdałów 80 g cukru 40 g mąki orkiszowej 4 białka(...)rozpuszczenia. Przestudzić. Do czekolady dodać migdały, cukier, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. W misce ubić białka na sztywną pianę, partiami dodawać do masy czekoladowej, delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do formy na mini muffiny wyłożonej papilotkami, wierzch posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez 10-15 minut.  Przestudzić w formie, następnie wyłożyć na kratkę i pozostawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kawowe brownie 114

robi się je 15 minut)! dla czekoladoholików i kawoszy dla lubiących "ciężkie" ciasta Składniki: 160g masła 180g gorzkiej czekolady szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pół szklanki likieru kawowego 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 4 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli Składniki na dekorację: polewa czekoladowa (100g)  czekoladowe ziarnka kawy lub prawdziwe ziarna kawy Wykonanie: Masło roztopić razem(...)wlać do niej masę. Piec około 30 minut w temperaturze 180ºC.  Gotowe ciasto ma być  wilgotne, ciężkie i z wyglądu "zakalcowate", zbite.  Po wystudzeniu ciasto oblać polewą czekoladową i udekorować ziarenkami kawy.  Przepis pochodzi z bloga  www.mojewypieki.com

Mania Wypiekania
Ciasto urodzinowe 5927

przypadnie Wam do gustu :) Ciasto wydaje się pracochłonne, ale zapewnia, że przy odpowiedniej organizacji pracy pójdzie Wam szybko i sprawnie :) Ciasto składam się kakaowego biszkoptu z nuta kawową, budyniowego kremu, herbatników oraz masy karmelowej. A całość zwieńczona jest polewą czekoladową :) Jest pyszne - w sam raz do po południowej kawki :) Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki(...)połowę kremu. Następnie układamy połowę herbatników. Rozsmarowujemy masę kajmakową i układamy na niej resztę herbatników. Dodajemy drugą połowę kremu i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Wierzch oblewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto pozostawiamy na kilka godzin w chłodnym miejscu (najlepiej na całą noc). *polewę czekoladową można przygotować według własnego, sprawdzonego przepisu lub użyć gotowej

My simple kitchen
Piernikowy keks z polewą czekoladową i prażonymi orzechami 169

dodajemy do płynnej masy delikatnie łącząc wszystkie składniki.  Blaszkę keksówke smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy przez 45 minut  Kiedy ciasto ostygnie przygotowujemy czekoladową polewę. Masło roztapiamy z 80 g cukru i dodajemy tyle kakao (od 2-3 łyżek) aby powstała gęsta masa. Na koniec po lukrowaniu obsypujemy ciasto z posiekanymi orzechami

W Moim Magicznym Domu
Migdałowa szachownica 804

uwielbiam; niby w smaku proste i bez większych fajerwerków, ale ma w sobie to coś, co już od czasów dzieciństwa mnie w nim urzeka...puszyste, piaskowe ciasto, krem budyniowy i gruba warstwa czekoladowej polewy - to chyba właśnie to :). Każdy, kto choć raz się zetknął z tym przepisem, wie, że to stara receptura, spotykana w pożółkłych zeszytach z przepisami naszych(...)ciast posmarować odłożonym kremem ( tu warstwa kremu nie musi być gruba, chodzi tylko o lekkie wyrównanie kremem i "zatkanie" nim dziurek w cieście, aby polewa w nie nie wsiąkała ). Włożyć do lodówki na około 2 godziny. Polewa czekoladowa: Czekoladę posiekać. Śmietanę kremówkę przelać do garnuszka, postawić na palniku i mocno podgrzać, prawie do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną czekoladę

Opowieści z piekarnika
30 przepisów do przygotowania w grudniu 155

Wybrałam najlepsze przepisy na ostatni miesiąc roku, jest świątecznie, dużo czekolady, sałatek, nie zabrakło ulubionego ciasta na pierogi! Smacznego grudnia! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Barszcz czerwony Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana(...)suszonych owoców Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczone kasztany Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomarańczowa babka z czekoladą Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka jarzynowa Suszone plastry pomarańczy Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Koktajl ananasowy z płatkami

Moja smaczna kuchnia
Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie 308

Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie Sernik na zimno z kolorowymi galaretkami i przepysznym, chrupiącym spodem z nutelli i sucharków. Ciasto szybko się robi i jest bardzo proste w wykonaniu. Polecam!     Składniki: 4 serki homogenizowane po 200g 2 galaretki bezbarwne (lub cytrynowe) 3 kolorowe galaretki ( u mnie niebieska, czerwona i pomarańczowa) 150 gram sucharków 300 gram kremu czekoladowego (użyłam(...)delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę *** *** Sucharki miksujemy w robocie na „bułkę tartą”. Do zmielonych sucharków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na cieście galaretkowo-serowym*** *** Całość wkładamy do lodówki. Gdy ciasto całkowicie stężeje, foremkę przykrywamy dużym płaskim talerzem, odwracamy i wyciągamy ciasto. Jeżeli byłby problem z wyjęciem ciasta

Blog z Apetytem
PUCH Z CZEKOLADĄ 321

Popularne ciasto, tym razem w wersji z czekoladą. Pychotka! Składniki: 1/2 kg sera do sernika 2 galaretki pomarańczowe 3 łyżki cukru pudru 400 ml gorącej wody 2 Śnieżki w proszku lub 250 ml śmietany kremówki 1 szklanki mleka- do śnieżek biszkopty do wyłożenia trotownicy czekoladowe wiórki- CUKIETERIA czekoladowe rurki- CUKIETERIA tulipany z masy-  CUKIETERIA Wykonanie: *Tortownicę wykładamy ciastkami(...)śmietany kremówki. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.  Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia. * Na boki ciasta wbijamy rurki czekoladowe, wierzch obficie posypujemy wiórkami czekoladowymi, układamy tulipany jako dekorację

Z Majeczką w kuchni
Czekoladowe ciasto z malinami i nutellą 132

dużo pisać gdy to ciasto urzeka smakiem, zresztą nie może być inaczej gdy połączy się wilgotny biszkopt czekoladowy, krem z dodatkiem nutelli oraz galaretkę z  zanurzonymi w niej malinami. Z pewnością skradnie podniebienia nie tylko fanów czekolady.  Biszkopt:  6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao szczypta soli Oddzielamy(...)szklanki wody i studzimy. Biszkopt przekrawamy na pół i nasączamy herbatą. Na jednej połowie biszkoptu rozsmarowujemy krem czekoladowy (3 łyżki zostawiamy) i przykrywamy drugą połową biszkoptu, na którym rozsmarowujemy pozostały krem i układamy maliny, które zalewamy tężejącą galaretką. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. var widgetParams = "{ 'Id':'1914fb15-0ac0-4810-b1b8-9295b9b79433','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify

Cynamonowe szczęście
Choinka piernikowa z jabłkiem i żurawiną 177

dekoracji: polewa  czekoladowa deserowa  biała czekolada (50 g) masa marcepanowa kuleczki srebrne i ozdoby cukrowe Jaja zmiksuj z cukrem dodając pod koniec jogurt i olej. Przesiej mąkę oraz kakao do miski. Dodaj sodę i proszek do pieczenia - wymieszaj po czym wsyp  do masy jajecznej.  Dodaj zmielone orzechy, wymieszaj i  wylej ciasto do  wyłożonej papierem(...)Wymieszaj.  Odstaw  do ostudzenia.  Tężejącą masą jabłkową  przełóż ciasto. Dociśnij ciasto po czym wytnij z dwóch stron trójkąciki  tak by powstała choinka. Posmaruj ciasto deserową polewą czekoladową. Z masy marcepanowej  ulep kuleczki lekko je spłaszczając. Z jednej kulki uformuj gwiazdkę. Ułóż je na choince. Stopioną białą czekoladę włóż do woreczka ze ściętym rogiem

Gotuj Sam!

Proponowane wyszukiwania