ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:278/1040)

Ciasto z kremem czekoladowym i brzoskwiniami 245

Lekkie ciasto biszkoptowe z czekoladowym kremem, brzoskwiniami i pomarańczową galaretką idealnie komponuje się z ulubioną kawą. Taki smaczny duet to moja propozycja nie tylko na upalne dni. Składniki biszkopt ( tortownica 21 cm) 2 jajka 1/2 szkl mąki 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem czekoladowy 200 g śmietanki 36 % 80 g czekolady 50 % kakao dodatkowo brzoskwinie z puszki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Świąteczna choinka. 159

proszkiem, wymieszać dokładnie. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Przełożyć do foremki-choinki (lub innej, ale to już nie będzie świąteczna choinka) i piec w temp.180 stop. około 50 min. Po upieczeniu choinkę ozdobić. Ładnie wygląda również biała. Wesołych Świąt. Czekoladowo-kardamonowe ciasteczka świąteczne. Składniki. 25dag mąki pszennej 1 łyżka kakao 12,5 dag cukru(...)pomarańczowy Masło utrzeć z cukrem i następnie z jajkami. Stopić czekoladę i ostudzoną dodać do masy maślanej, dodać aromat. Mąkę przesiać z proszkiem , kakao i dodać do masy czekoladowej. Wyrobić gęste ciasto. Na wysmarowanej tłuszczem blasze układać łyżeczką porcje ciasta. Piec w temp.180 stop.10-12min. Jeżeli nie mamy czekolady z kardamonem ,to dajemy gorzką+1 łyżeczkę startego kardamonu

Kulinarny karnet Christophera
straciatella 104

szklanki cukru, 3 żółtka, 1 budyń śmietankowy, 2 płaski łyżki mąki ziemniaczanej, 2 płaskie łyżki mąki pszennej, 15g cukru waniliowego, 100g czekolady Ponadto: 4 opakowania herbatników, wiórki czekoladowe do dekoracji Ciasto : Białka oddzielamy od żółtek i ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania łączymy z cukrem i dodjemy po jednym żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. przesiewamy(...)Dodajemy do masy jajecznej i mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy (24x40cm) i pieczemy 35 minut w 180st C. Masa : 2 szklanki mleka należy zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do pozostałego mleka dajemy żółtka, budyń, obie mąki. Dokładnie  miksujemy i wlewamy na gotujące się mleko, energicznie mieszać i gotujemy

Słodki Zakątek
Ciastka francuskie z orzechami 173

akurat bylo pod reka powstaly bardzo ciekawe ciasteczka. Z zewnatrz chrupiace, w srodku wilgotne od jablek. Aromat cynamonu przeplatal sie z orzechami. Do tego ciekawe polaczenie slonawego ciasta francuskiego i slodkiej polewy czekoladowej. Przyznam, ze zrobione pod wplywem chwili ciasteczka nie okazaly sie niewypalem, wrecz przeciwnie, smakowaly nie tylko mi. Poza tym doskonale wpasowaly sie w trwajacy wlasnie "Orzechowy tydzien(...)skladniki: 1 ciasto francuskie okolo 250g 1 jablko 1 lyzka orzechow pini 2 lyzki zmielonych orzechow laskowych 1 lyzka cukru cynamon polewa czekoladowa wykonanie: Orzeszki pini prazymy na suchej patelni. Jablko kroimy w mala kosteczke. Dodajemy uprazone orzechy pini, cukier, zmielone orzechy laskowe, cynamon. Dokladnie mieszamy. Ciasto francuskie skladamy na pol, wykladamy na nie mase z orzechow i jablka

Przysmaki Karolki
Sernik z musem czekoladowo-pierniczkowym 154

bardzo efektowne ciasto, idealne na świąteczny stół!       Składniki: Spód ciasta: ok 200g herbatników Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki 50g mąki ziemniaczanej Mus czekoladowo-pierniczkowy: 2 łyżeczki żelatyny w proszku 50 ml zimnej wody 300g mlecznej czekolady 500ml(...)pokruszonymi pierniczkami *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sernik z musem czekoladowo-pierniczkowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
10 najlepszych dań na nadchodzące święta 144

posmakuje (zresztą wszystkie przepisy Marzenki są bardzo smaczne, sprawdźcie na jej blogu KLIK ). Przepis Marzenki jest TUTAJ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6. Ciasto Jamajka Muszę przyznać, że to ulubione ciasto mojego męża. Czekoladowe, z bitą śmietaną i świeżymi bananami w galaretce. Pyszne, orzeźwiające, nie jest tak ciężkie jak większość przekładańców (choć te "cięższe" są też pyszne i mają swój urok(...)takie radosne, słoneczne, lekka namiastka lata w zimie :) Przepis jest TUTAJ 7. Sernik oreo To ciasto pokochałam odkąd je tylko zobaczyłam na blogu Pauli. Paula robi przepiękne zdjęcia i ten sernik zauroczył mnie od pierwszego wejrzenia. Z dodatkiem naszych ulubionych ciastek... Napatrzeć się nie mogę i już wyobrażam sobie jaką furorę zrobi na święta w rodzinie. Zapraszam na bloga Pauli

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Domowe wypieki - muffinki 134

Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Co Lila jadła w środę?   - mnóstwo kulinarnych inspiracji

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Ciasto drożdżowe z malinami i białą czkoladą 247

czekolada się rozpuściła. Maliny mieszamy z 4 łyżkami cukru oraz szczyptą mielonego imbiru. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, delikatnie wałkujemy na owalny placek. Polewamy połową sosu czekoladowego i posypujemy malinami. Ciasto zwijamy w roladę i układamy na blachę, wyłożoną  papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy białkiem z jajka. Nożyczkami robimy nacięcia. Pieczemy przez 45 min w piekarniku rozgrzanym

Słodkości na talerzu
Ciasto W-Z tylko kremu mi zabrakło... 159

ciasta i nasączamy go resztą ponczu. Lekko dociskamy.  W rondelku podgrzewamy 200g kremówki, dodajemy pokruszoną tabliczkę czekolady (użyłam z orzeszkami) i mieszamy do uzyskania gładkiej czekolady. Ciasto oblewamy przygotowaną polewą czekoladową, wstawiamy do lodówki. Po 20 minutach dekorujemy wierzch ciasta małymi różyczkami, wkładamy ponownie do lodówki na około 4 godziny. Najlepiej na całą

Gotowanie i blogowanie
Ciasto czekoladowo-kawowe 143

obiadu.  Z pewnością posmakuje amatorom czekolady :) Szczerze przyznam, że robię go już trzeci raz - tak bardzo wszystkim smakuje! Upiekłam je na dużej blaszce, w wersji rodzinnej. Ciasto polałam niezawodną polewą czekoladową, łatwo się kroi i ładnie wygląda na stole :) Ciasto : 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 szklanki kakao 4 łyżeczki sody

Chocolate Muffin Blog
Tort czekoladowo-miętowy 149

przychodzi co do czego, to piekę sama, ale tak wymyślam, żeby jego ozdobienie nie wymagało za wiele ode mnie ;) W tym roku powtórzyłam Franiowi tort zeszłoroczny, czyli czekoladowo-miętowy. Dla mnie to jedno z najlepszych smakowych połączeń. Mięta jest idealnie wyczuwalna, a nikomu nie trzeba tłumaczyć jak idealnie komponuje się z czekoladą.   Dwie uwagi ogólne: Aromat/ekstrakt miętowy - pewnie(...)kremu czekoladowo-miętowego.  Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynności pkt. 2-4 (nasączamy, smarujemy dżemem i wykładamy pozostały krem). Przykrywamy ostatnim blatem ciasta, lekko dociskamy. Nasączamy wiśniówką lub wodą z sokiem z cytryny. Tort dekorujemy zastygającą polewą czekoladową. Dowolnie ozdabiamy.  Tort przechowujemy w lodówce. Smacznego! Tutaj torcik z mniejszych proporcji (średnica tortownicy 20 cm) z zeszłego roku

bistro mama
Murzynek z makiem i bakaliami 177

Czekoladowy smak, naturalna słodycz z bakalii i dojrzałych bananów no i mak, który nie tylko kojarzy się ze świątecznymi wypiekami, ale ma również mnóstwo witamin. Zwieńczeniem tego ciasta może być polewa czekoladowa, lukier czy tylko cukier puder. Tę kwestie zostawiam już indywidualnie. Forma, w jakiej wykonałam ciasto to 24 cm. Możecie również wykorzystać dłuższą keksówkę. Co więcej, jeśli nie posiadacie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z Kokosem Siostry Anastazji 527

śmietankowego bez cukru (20 g) Pianka Kokosowa: 4 białka niepełne pół szklanki cukru 100 g wiórków kokosowych Polewa Czekoladowa: 50 ml śmietanki kremówki 30% 50 g gorzkiej czekolady łyżeczka wódki wiórki kokosowe do oprószenia Sernik z Kokosem Siostry Anastazji - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło siekamy na nieduże kawałki. Dodajemy resztę składników i zagniatamy do powstania elastycznego ciasta. Formę (ok. 20x30(...)wyłożyć na sernik bez wyciągania formy z piekarnika, a jedynie wysuwając ruszt.) Pieczemy jeszcze minimum 20 minut do zrumienienia kokosu i "suchego patyczka". Gdy ciasto całkowicie ostygnie (najlepiej na drugi dzień) możemy przygotować polewę: Polewa Czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy. Następnie wrzucamy drobno połamaną czekoladę oraz alkohol, zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej kuwertury. Strużkami czekolady polewamy ciasto

Słodka Strona
Ciasto z gotowanego ryżu (z bitą śmietaną i bananem) 153

pyszne ciasto. To idealna propozycja dla miłośników ryżu oraz dla tych, którzy nie mogą się do niego przekonać - p o jego spróbowaniu pokochają ryż. (Tortownica o średnicy 18 cm) Ciasto: 100g ryżu (użyłam Basmati )  1 jajko 2 łyżki śmietany  3 łyżki masła   2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 20g czekolady (użyłam gorzkiej) 3 duże łyżki(...)cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno, lekko schłodzić a następnie przełożyć na ostudzone ciasto. Banana pokroić w plasterki i ułożyć na bitej śmietanie. Całość posypać wiórkami czekoladowymi i kokosowymi. Dodatkowo ciasto można ozdobić wedle uznania

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania