Często mam tak, że kupuję banany i za długo leżąc w kuchni przejrzewają. Takie banany najlepiej się nadają na ciasto. Składniki 3 dojrzałe banany 3 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 3 jajka 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 180 g miękkiego masła 100 ml śmietany 30% 100 g białej czekolady 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka gorącego mleka 3 łyżki płatków z migdałów 1 szklanka cukru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Banany rozgniatamy w miseczce i dodajemy 1 łyżeczk... czytaj dalej...
Mieszkam w Amsterdamie i lubię gotować. Staram się gotować zdrowo i lekko strawnie, a także używać co jakiś czas nowych dotąd nie znanych mi składników i odkrywać różne kuchnie świata. Zapraszam!