ciasta biszkoptowe - 2595 przepisów (strona:74/173)

Ciasto Krówka 384

dotykała jego powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć/zmiksować na puszystą masę. Stopniowo dodawać wystudzony budyń, ucierając/miksując po każdym dodaniu. Złożeni e ciasta : Na blat biszkoptowy wyłożyć cały krem budyniowo - maślany. Wyrównać. Na krem położyć blat kokosowy. Polać polewą ( opis wykonania poniżej ). Wstawić do lodówki na kilka godzin. Polewa : Wszystkie składniki polewy umieścić w garnuszku

Opowieści z piekarnika
Biszkoptowa Rolada z Bitą Śmietaną, Truskawkami i Pokruszonymi Bezami 186

wyjątkowy w smaku deser. Dodatkowo na biszkopcie możemy "namalować" urocze serduszka, które idealnie wkomponują się w miłosną atmosferę Walentynkowego wieczoru (lub romantycznej kolacji). Biszkoptowa Rolada z Bitą Śmietaną, Truskawkami i P okruszonymi Bezami   - Składniki: Ciasto na serduszkowy wzorek: białko jaja 15 g masła 1/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku malinowego  czerwony barwnik (opcjonalnie(...)śmietanki kremówki 30% 2 fixy do ubijania śmietany ok. 300 g truskawek ok. 6 średnich bez ok. 2 łyżki cukru pudru Biszkoptowa Rolada z Bitą Śmietaną, Truskawkami i P okruszonymi Bezami - Sposób przygotowania:        Ciasto na serduszkowy wzorek (oczywiście ten krok można pominąć): Białko spieniamy, dodajemy cukier puder i ciągle mieszając stopniowo dodajemy roztopione (i ostudzone masło

Słodka Strona
Rolada biszkoptowa z lodami i malinami 232

boskie, jeden kawałek, a ile szczęścia, czekoladowa ‪ ‎rolada z lodami i malinami to super połączenie. Biszkopt wykorzystany w przepisie jest idealny do rolad, ciast z owocami i tortów. Z jego wykonaniem poradzi sobie każdy. Ekspresowa rolada biszkoptowa z lodami i malinami: Przepis na dużą blachę ok. 35 x 25 cm Składniki 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 jajka(...)Chocolate Brownie Polewa to 100 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej w 50 ml śmietanki 30% i maliny do dekoracji Przygotowanie: Białka z jajek wbijamy do miski, w której będziemy przygotowywać ciasto na biszkopt, a żółtka przekładamy do osobnego naczynia. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodajemy stopniowo cukier i ubijamy aż cukier się rozpuści. Ubitą pianę łączymy z żółtkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada tiramisu 159

tiramisu . Zajrzyj również: Rolada z kremem kokosowym i marakują Rolada orzechowa Rolada z masą z mleka w proszku Rolada z kremem ciasteczkowym Rolada z budyniem kokosowym Ciasto tiramisu Rolada tiramisu to rolada biszkoptowa ze śmietaną kokosową, z dominującym smakiem kawy i kakao. Śmietana kokosowa w roladach to mój sprawdzony sposób na przepyszny krem śmietanowy. Śmietany kokosowej nie da się przebić(...)musimy się obawiać, że zrobi się nam masło, zamiast pysznej ubitej śmietany. Nie musimy jej niczym usztywniać, jej sprzymierzeńcem jest niska temperatura.  Rolada biszkoptowa to bardzo szybki sposób na pieczony deser. Samo ciasto ubija się dosłownie kilka minut, w piekarniku spędza ono max 10 minut, a studzenie i rolowanie to formalność. Rolada może się wydawać trudnym ciastem, ale żeby

MamaOskarka
Trufelki Kawowe I Zakupy W Sklepie Bee.pl 199

Zostało mi trochę ciasta i babki biszkoptowej, a że dawno nie robiłam domowych słodyczy to postanowiłam że pora stworzyć coś słodkiego ;) Do pomocy przybył mi sklep internetowy Bee.pl  u którego zakupiłam np. sproszkowane daktyle i bio kawę zbożową z figami. Ta kawa zbożowa   przeogromnie nam posmakowała i chyba zaraz będę się rozglądać za drugim opakowaniem ;) Więcej o zakupach(...)sklepie Bee.pl pod koniec wpisu :) Składniki na około 20 trufelek: końcówki ciast (biszkopt, murzynek, keks) 8-10 łyżek mleka 1 łyżka masła 1 łyżka kawy inki 1/2 łyżki kawy rozpuszczalnej 3-4 krople aromatu rumowego 1 łyżka sproszkowanych daktyli lub 1/2 łyżki miodu ewentualnie 1-2 łyżeczki kakao do obtoczenia: 1 łyżeczka kakao 2 łyżeczki sproszkowanych daktyli (jeśli nie mamy

Gotowanie...to proste !
Malinowa rozkosz wg Aleex 189

uroczystościami państwowymi. Pierwszy Maja, Święto Flagi, Rocznica Konstytucji – te święta ubarwiły moje miasteczko na biało-czerwono. Wpisując się w narodową tradycję na świąteczną niedzielę upiekłam ciasto. Łączy się w nim cieniutki blat biszkoptowy, masa śmietanowa i maliny. Mmmmm… Pyszne. Polecam. Składniki: Biszkopt: • 2 jajka • ½ szklanki cukru w tym cukier waniliowy • 2 pełne łyżki mąki pszennej • 1 pełna łyżka kakao • ½ łyżki(...)stopni C. 2. Ciasto ostudzić na kratce. 3. Mocno schłodzoną śmietanę wlać do wysokiego naczynia. 4. Dodać cukier waniliowy i cukier puder. 5. Śmietanę ubić na sztywną masę. 6. Żelatynę rozpuścić w 1/5 szklanki wrzątku, lekko przestudzić. 7. Do ubitej śmietany dodać ciepłą (nie gorącą!) żelatynę, od razu zmiksować. 8. Śmietanę rozłożyć na biszkoptowym blacie. Wstawić do lodówki na kilkanaście

W mojej kuchni
Ciasto kokosowe z malinami 174

chłonna jest mąka kokosowa. Masy na ciasto nie ma potrzeby miksowania, gdyż mąka kokosowa jest dość ciężka i ciasto bardzo puszyste nie jest. Struktura upieczonego ciasta przypomina raczej ciasto ucierane niż biszkoptowe. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez 30 - 35 minut, do suchego patyczka(...)zaczną delikatnie gęstnieć. Po ugotowaniu zdjąć z palnika i od razu dodać galaretkę i mieszać aż całkowicie się rozpuści, nie gotować. Masę z malin lekko wystudzić, polać nią ciasto i schłodzić. Zobacz również: ciasto cytrynowe bez pieczenia z malinami

Kuchcik gotuje
Biszkoptowa rolada z waniliowym kremem 149

Biszkoptowa rolada z waniliowym kremem (Foremka 36x26cm- 13 kawałków) Najprostsza i najszybsza rolada biszkoptowa jaka może istnieć. Przygotowanie całości, włącznie z pieczeniem zajmuje około 20 minut. Tak więc można ją szybko przygotować gdy wpadną niespodziewani goście. Jest to kolejny dietetyczny wypiek bez tłuszczu i bez cukru. Składniki: 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie) 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki erytrotolu(...)Przygotowanie: Białka umieszczamy w misce i ubijamy na sztywno. Żółtka, mąkę, 2 łyżki erytrotolu i łyżkę mleka umieszczamy w drugiej misce i krótko miksujemy (tylko do połączenia składników). Do ciasta dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy łyżką. Całość wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy ok. 10 min w 180*C. W tym czasie szybko przygotowujemy krem

Moja Micha
Naleśniki biszkoptowe z serem i sosem czekoladowym 194

mogą być prawdziwą ucztą smaków. Jeśli przygotowując ciasto naleśnikowe, zamiast użyć całych jaj, dodasz najpierw żółtka, a potem wymieszasz z ubitą na sztywno pianą z białek otrzymasz najlepsze ciasto na naleśniki biszkoptowe. Naleśniki są mięciutkie, delikatne, puszyste i rozpływają się w ustach. Wypełnione białym serem i podane z polewą czekoladową i jeżynami posmakują każdemu. Składniki na 6 sztuk: 1 szklanka(...)żółtek dodawać mleko i wodę, a następnie 3/4 szklanki przesianej mąki. Przykryć, zostawić na kilkanaście minut ubić na sztywno pianę z białek i razem z pozostałą mąką dodać do ciasta. Dokładnie wymieszać i smażyć naleśniki rodzynki zalać gorącą wodą na kilka minut. Odsączyć na papierowym ręczniku  serek wymieszać ze śmietaną i cukrem. Dodać rodzynki, wymieszać w małym garnuszku podgrzać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
torcik michałkowy 170

stole będą się prezentować jak w najlepszej cukierni. Warto zainwestować, patera jest duża (31 cm) więc będzie idealna, żeby podać na niej nie tylko torty ale też świąteczne ciasta.   *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na kremy michałkowe(...)środkowy biszkopt posmarować dżemem. Kremówkę podzielić na połowę, jedną część ubić z usztywniaczem. Michałki czekoladowe rozpuścić w kąpieli wodnej i wmiksować do śmietany. Masę wyłożyć na dolny blat biszkoptowy, przykryć drugim ciastem z dżemem. Krem z cukierków białych przygotować tak samo  i wyłożyć na warstwę dżemu, przykryć ostatnim biszkoptem. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem boki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Biszkopt Idealny 191

Biszkoptowy Pewniak Puszysty, lekki i zawsze wychodzi !!! składniki na formę o wymiarach 26 cm 7 jaj 1 szklanka cukru szklanka mąki pszennej  1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Jeżeli chcesz otrzymać biszkopt ciemny dodaj 3 łyżki kakao. I Etap - jajka Starannie oddziel żółtka od białek. Białka ubijaj na sztywną pianę następnie dodaj cukier(...)etap - rzucanie biszkoptem   Spokojnie nie będziemy się rzucać naszym pięknym biszkoptem :) przygotuj ręcznik/koc lub coś miękkiego połóż  na podłodze, odrazu po pieczeniu otwórz piekarnik wyjmij ciasto i spuść je z wysokości mniej więcej swoich kolan oczywiście na ręcznik i oczywiście dnem do dołu :) Ps. nie martw się octu nie będzie czuć

Wylizany Rondel
Ciasto Soczysta Wiśnia 187

tortowe , słodkie ciacho- zapraszam . Soczysta Wiśnia to przekładaniec skłaniający się strukturą i smakiem w kierunku tortu. Bardzo wilgotny , nawiązujący smakowo do popularnych czekoladek: orzechowej Ferrero i wiśniowej Mon Cheri. Ciasto najlepiej podawać mocno schłodzone- jest niezwykle miękkie i przez to nieco trudniej je ukroić zachowując idealną linię warstw. Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka(...)brązowego   Dodatkowo: wiśnie z likieru lub kandyzowane polewa deserowa WYKONANIE: blat biszkoptowy + nasączenie+ krem orzechowo- czekoladowy    krążki biszkoptowe   wiśnie   krem waniliowy blat biszkoptowy polewa     Uwaga- ciasto należy schłodzić przed podaniem i ze względu na jego niesamowicie   kremową konsystencję- kroić ogrzanym w gorącej wodzie nożem  Smacznego

Domowe ciasta
Rolada biszkoptowa ze śmietaną 167

Rolada biszkoptowa ze śmietaną Ciasto to w kształcie rolady idealnie sprawdzi się, gdy nie mamy czasu na skomplikowane ciasta, a chcemy czymś zachwycić gości. Niby zwykły biszkopt ze śmietaną, ale nie tylko dobrze się prezentuje, jest smaczne, delikatne i aż ciężko poprzestać na jednym kawałku. Jedyny minus - zbyt szybko się kończy. Składniki: (Na formę o wymiarach 25x36 cm) Na biszkopt

My sweet a life
CIASTO A'LA TORCIK Z PATELNI 228

Potrzebujesz ciasta lub tortu urodzinowego, a nie masz piekarnika...To żaden problem! Zrób ciasto z patelni. Twoi goście nawet się nie zorientują, że nie było pieczone

Kuchnia MagdaLeny
Rolada bananowo - jabłkowa 139

Rolada biszkoptowa z bananami i jabłkami. Pyszna i szybka propozycja. Piekłam ją podczas wyjazdu do rodzinki. Bardzo im smakowała i mam nadzieję, że będą z przepisu

Ewa w kuchni
cake pops 140

zaskoczyć można :) Oryginalny przepis jest bardziej pracochłonny niż ten co my wybrałyśmy i dlatego też nasze nie są takie idealne - ale są nasze ;) Homemade  Składniki: 1 spód biszkoptowy lub pozostałości ciasta ;) ok 200 g  60 g mascarpone 40 g masła czekoladowego/orzechowego  ok 200 g czekolady do obtoczenia kolorowe posypki Przygotowanie: mascarpone wymieszać dokładnie z masłem czekoladowym/orzechowym dodać

Gotowanie z pasją
Biszkoptowe rogaliki z jabłkami (na drożdżach). 203

Nazwałam te rogale biszkoptowymi, bo zrobiłam ciasto w zupełnie inny sposób niż zazwyczaj. Białka ubiłam, dodałam stopniowo puder oraz żółtka niczym podczas przygotowania biszkoptu. W efekcie rogale wyszły prawdziwie puszyste i mięciutkie. Jak słodkie puchate i maślane bułeczki. Jak dobrze wypieczony wilgotny biszkopt. Dobre są zarówno pierwszego dnia, jak i kolejnego. A z dodatkiem jabłek smakują wprost fenomenalnie. Warto pomieszać

Poezja Smaków - blog kulinarny
karpatka na biszkoptowym spodzie 392

składniki na biszkopt: 4 jajka 70 g mąki orkiszowej 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z solą na

Domowy Smak Jedzenia
Marysieńka 201

małych obrotach miksera.  Polewa: Zagotować 4 łyżki mleka z 4 łyżkami cukru i 4 łyżkami masła. Dodać 4 łyżki kakao  i dokładnie wymieszać.  Złożyć ciasto: blat biszkoptowy-połowa kremu-placek orzechowy-reszta kremu-blat biszkoptowy. Całość polać polewą czekoladową.  Gotowe

Tagebuch po polsku
.1039. eksperymenty z ciecierzycą 162

biszkoptowe* kokosowe** jednoporcjowe ciasto z ciecierzycy z truskawkami z nalewki~ *dodałam ubitą wodę z zalewy **z mąką kokosową Czas najwyzszy trochę poeksperymentować, bo wakacji zostało niewiele, a ja ciągle jem to samo... ;) Dzisiejszy eksperyment - mogę uznać za udany :) Gdyby nie to, że za bardzo spiekłam truskawki... :P Ciasto delikatne i wręcz rozpływające się u ustach

breakfast of dreams