ciasta biszkoptowe - 2595 przepisów (strona:66/173)

Biszkopt zebra 213

Ten biszkopt robiłam jakiś czas temu..po upieczeniu był przekrojony i przełożony jakąś masą..nie pamiętam jaką ..gdzieś zawieruszyły się zdjęcia z przekrojonego ciasta i przełożonego

Moje domowe kucharzenie
1492.Biszkopt -przepis podstawowy 156

Kolejny wypróbowany  przepis na udany biszkopt..można upiec w prodiżu , tortownicy lub w blaszce..ja piekłam w blaszce ..i wykorzystałam go do pysznego ciasta...[ wpis

Moje domowe kucharzenie
Biszkopt z bitą śmietaną, truskawkami i galaretką 941

Biszkopt z bitą śmietaną, truskawkami i galaretką...Puszyste, biszkoptowe blaty ciasta.A między nimi gruba warstwa słodkiej, bitej śmietany.Na wierzchu soczyste truskawki zatopione w galaretce.Pyszny początek sezonu truskawkowego!Zapraszam!Składniki:Biszkopt:4 jaja;100 g mąki pszennej;100 g mąki ziemniaczanej;6 łyżek gorącej wody;250 g białego cukru;10 g proszku do pieczenia;Łyżka masła do wysmarowania tortownicy.Bita śmietana(...)galaretka całkiem nie stężała, bo wówczas trudno będzie zalać ciasto.Truskawki można zastąpić innymi, świeżymi owocami i użyć galaretki o odpowiednim smaku i kolorze.Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić, czy ciasto jest upieczone. Jeśli po wbiciu w ciasto patyczek pozostaje suchy, ciasto jest gotowe, jeżeli mokry - należy je jeszcze dopiec.Źródło przepisu: Przyślij przepis

Gospodyni Miejska
Bajaderki 167

tego, że będzie to ciasto w nieco innej formie, niż zakładaliśmy na początku? Grunt, żeby było pysznie. A więc smacznego!   Składniki: ok. 400 g kawałków ciasta kruchego, biszkoptowego itp. (bez żadnego kremu) 1/4 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 2 łyżki masła ok. 5 łyżek dżemu wiśniowego gdy biszkopt jest inny niż kakaowy to 3 łyżki kakao do ozdoby

psgotujemy
Ciasto biszkoptowe z truskawkami i czereśniami 183

Dziś mam dla Was bardzo proste i smaczne ciacho, które ukręciłam kiedyś na szybko przed północą :) Oczywiście drugą galaretkę wyłożyłam nazajutrz rano, ale do popołudniowej kawki

Kuchnia w czekoladzie
Torcik walentynkowy w serduszka 269

nagrzanego piekarnika - piec w temperaturze 175 stopni przez około 35 minut, można sprawdzić na koniec patyczkiem, czy biszkopt jest w środku upieczony (suchy) - studzić w uchylonym piekarniku, po wystygnięciu ciasto delikatnie odciąć nożem od boków formy (chyba że samo odejdzie), zdjąć obręcz, biszkopt delikatnie przełożyć do góry nogami i zdjąć papier, na którym się piekł, ułożyć z powrotem(...)pozostawić do ostygnięcia - połowę zimnej śmietanki ubić na sztywno, wlać do niej wystudzoną (ale jeszcze płynną) galaretkę, wymieszać łyżką - tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć na spód jeden blat biszkoptowy, nasączyć go kilkoma łyżkami ponczu powstałego z połączenia wody z sokiem z cytryny - masę śmietankową (będzie dość rzadka) wylać na blat, wyrównać i włożyć na 10-15 minut do lodówki

Smakołyki Bereniki
Biszkopt rzucany 207

mojprzepisna.pl | Biszkopt rzucany Genialny przepis na biszkopt który zawsze mi wychodzi, co prawda czasem wyższy czasem niższy, ale nigdy nie wyszedł zakalec. Tylko 4 składniki a

moj przepis na
Kakaowiec z masą serową 284

Weekend minął, ale to nie znaczy, że nie można sobie trochę podogadzać... Jak wiecie ja tam słodkie lubię mieć na co dzień, więc i tydzień możemy

Kuchnia w czekoladzie
Proste ciasto z rabarbarem 178

  Proste, szybkie i smaczne. Do tego baaardzo puszyste i wilgotne :). Ze składników, które praktycznie zawsze mamy pod ręką. Teraz jest sezon na rabarbar, ale poza

Opowieści z piekarnika
Tiramisu truskawkowo – rabarbarowe z galaretką i bitą śmietaną 151

Chyba nie muszę nikomu tłumaczyć jaka z truskawek i rabarbaru jest zgrana para, a jak jeszcze dołożymy galaretkę, biszkopt i bitą śmietanę, to już mamy idealne

Smakowy Raj
Bajaderki 169

piernikowe, u mnie ze śiweżego piernika, ale można dodać biszkopt, czy inne ciasto bez kremów czy świeżych owoców i piernikowe przyprawy, wtedy wyjdą równie dobrze!"Składniki:500 g ciasta piernikowego (biszkoptowego lub drożdżowego)100 g marmolady5 łyżek śmietanki 5 łyżek cukru50 g masłałyżeczka kakao1/2 łyżeczki cynamonugarść rodzynek duża garść orzechów arachidowych100 g mlecznej czekolady1/4 szklanki zmielonych orzechów arachidowych

Słodkie Przyjemności
Ciasto Cassis wg Aleex 134

Ja znowu w biegu :) Biegam między kuchnią, fryzjerem, kosmetyczką, szafą. Muszę ze wszystkim zdążyć, a okazji nawarstwiło się co niemiara. Ale po kolei. Po pierwsze, zapraszam

W mojej kuchni
Kokosowe ciasto z czekoladą i porzeczkami 576

Budyniowy biszkopt przełożony słodką masą kokosową z mlekiem w proszku i czekoladą. Przełamane dwiema warstwami konfitury z czarnej porzeczki, lekko kwaśnej i mocno owocowej. Bardzo smaczne

https:KKuchniaMniam
Jabłecznik z kolorowym biszkoptem 156

Szarlotki są pyszne o każdej porze roku . Mają coś w sobie :) Z takim ciastem można eksperymentować . Z ciastem kruchym, biszkoptowym albo.....z tym i z tym .Tak jak w moim przypadku dzisiaj :) Przepis dostałam dzięki uprzejmości Agnieszki z fb. Troszeczkę zmodyfikowałam , ale i tak jest pycha :) Dziękuję Agnieszko :)  Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas

Różne smaki w kuchni
Torcik czekoladowo-wiśniowy 185

W te zimne ponure wieczory nie ma to jak kawałek pysznego czekoladowego tortu na poprawę humoru. A jeśli znajdziemy w nim jeszcze wisienkę, to już niczego

Z Marcepanem
Walentynkowa Żyrafa 144

mojprzepisna.pl | Walentynkowa rolada Żyrafa Jest to walentynkowa wersja bardzo popularnej rolady zwanej Żyrafa. Przepis wzięłam od mojej koleżanki Ani , lekko go zmodyfikowałam. Zastanawiałam się czy dodać

moj przepis na
Figowiec 185

koloru. Masa- Żółtka z cukrem ubijam  na parze do białości. Miękkie masło ucieram na puch i dodaję po łyżce masę z żółtek. Gotowym kremem smaruję najpierw spód biszkoptowy, przykrywam ciastem figowym i  wykładam resztę masy. Całość posypuję kakao wymieszanym z cukrem pudrem lub gotowym kakao rozpuszczalnym Przepis z książki 100 nowych ciast Siostry Anastazji

Ciasteczkowy Potwór
Jabłecznik z kolorowym biszkoptem 320

Szarlotki są pyszne o każdej porze roku . Mają coś w sobie :) Z takim ciastem można eksperymentować . Z ciastem kruchym, biszkoptowym albo.....z tym i z tym .Tak jak w moim przypadku dzisiaj :) Przepis dostałam dzięki uprzejmości Agnieszki Antosik z fb. Troszeczkę zmodyfikowałam , ale i tak jest pycha :) Dziękuję Agnieszko :) . Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania