ciasta biszkoptowe - 2595 przepisów (strona:45/173)

Kolorowy urwis 147

Kiedy jest wystarczająco ubite dodajemy przesianą mąkę( przesiewam nad ubitymi jajami) i delikatnie mieszamy łopatka silikonową w jedna stronę. Formę prostokątną smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto biszkoptowe i wyrównujemy łopatką.Pieczemy w nagrzanym piecu 170 stopni 25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy biszkopt, ściągamy papier i zostawiamy do ostudzenia. Formę wykładamy folia aluminiowa i wkładamy ostudzony biszkopt

Różowa kuchnia
CIASTO UCIERANE NA KEFIRZE Z JABŁKAMI 295

Robiliście kiedyś ciasta na kefirze? Jeśli nie to najwyższa pora! Takie ucierane na kefirze ciasta na bardzo delikatne, puszyste i wilgotne. Świetnie komponują się z każdymi

Ostra na Słodko
Torcik z mascarpone i konfiturą z czereśni 150

cukrem na puch. Dodajemy przesianą mąkę(przesiewamy nad ubitymi jajami) i delikatnie mieszamy w jedna stronę do ostatniej mąki.Formę okrągłą wykładamy papierem do pieczenia dno i boki.Przelewamy ciasto biszkoptowe i do pieca. Pieczemy na dolnym poziomie piekarnika w 170 stopniach przez jakieś 20-25 minut. Sprawdzamy czy się upiekł.Po upieczeniu kroimy na 4 blaty. Kiedy będzie całkiem chłodny

Różowa kuchnia
BIAŁY LION – ciasto z karmelem i orzechami + O TYM JAK SZOPI.PL SPRAWIŁO, ŻE POCZUŁAM SIĘ JAK GWIAZDA ;) 256

Wy nawet nie wiecie jak to bardzo cieszy, kiedy każdego dnia dostaję od Was wiadomości o tym, że wypatrujecie nowego ciacha na blogu! Motywacja wzrasta niesamowicie

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z bezą 266

Ciasto czekoladowe z bezą to ostatnio mój faworyt wśród przekładanych ciast. Czekoladowy biszkopt, krem z mascarpone i czekoladowa, chrupiąca beza, to mój przepis na idealne ciacho

Pieguskowa Kuchnia
Rolada makowa z kremem cytrynowym 235

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Moja dzisiejsza propozycja świątecznego wypieku to rolada z makiem i kremem cytrynowym. Puszysty biszkopt, cytrynowa orzeźwiająca masa to 

Marta Gotuje
Domowy krem budyniowy 147

masło miksujemy z wystudzoną masą budyniową. Przed posmarowaniem ciasta możemy masę włożyć na 10 minut do lodówki(chłodną masą lepiej smarować ciasto lub torty).Gotową masa możemy przekładać torty, ciasta biszkoptowe. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Słodka świąteczna choinka 157

ciasta, bez których święta nie miałyby swojego uroku. U nas do takich ciast należą głównie tradycyjne wypieki: sernik, rolada makowa, korzenny piernik i lukrowane pierniczki

Przepisy Kulinarne
Ciasto KRÓWKA 984

Pomysł na smaczne i szybkie do przygotowania ciasto - biszkopt karmelowy przełożony bitą śmietaną i udekorowany masą kajmakową. Jestem pewna, że ciasto KRÓWKA przypadnie do smaku osobom

Ugotować
Tort z mascarpone 1036

łyżki Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem na puch,dodajemy przesiane obie mąki delikatnie mieszamy do połączenia.Formę okrągłą 26 cm wykładamy papierem do pieczenia( same dno) i przekładamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy na 4 krążki. Każdy krążek nasączamy ponczem( sok z cytryny trochę wody i cukru). Ubijamy śmietanę na sztywno

Różowa kuchnia
Różowy tort truskawkowy 214

Różowy tort truskawkowy. Składa się z jasnego biszkoptu, musu truskawkowego i kremu śmietanowego Tort jest nieco pracochłonny, ale efekt końcowy z pewnością zachwyci gości. Ciasto biszkoptowe: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 4/5 szklanki mąki pszennej 2 płaskie lyżki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Przeczytaj cały

AleTorcik
Kostka malinowo-czekoladowa 140

Kostka malinowo-czekoladowa to ciasto, które zrobiłam na zakończenie sezonu malinowego. Czekoladowy biszkopt, spora porcja malinowej pianki i galaretka malinowa to gwarancja dobrego smaku. To ciasto

Pieguskowa Kuchnia
Kostka malinowo-czekoladowa 140

Kostka malinowo-czekoladowa to ciasto, które zrobiłam na zakończenie sezonu malinowego. Czekoladowy biszkopt, spora porcja malinowej pianki i galaretka malinowa to gwarancja dobrego smaku. To ciasto

Pieguskowa Kuchnia
Jak elegancko udekorować tort? 122

Klasyk wśród wypieków. Bohater wielu przyjęć, w tym urodzin, ślubów, chrzcin i nie tylko. Przygotowywany na cieście biszkoptowym, przekładany kremem lub bitą śmietaną, wykończony lukrem bądź masą cukrową, piętrowy albo płaski – zawsze dopasowany do okazji i niezmiennie pyszny. Jednak smak tortu to nie wszystko. Ważna jest również odpowiednia jego dekoracja, która podkreśli wzniosły charakter uroczystości. Podpowiadamy, jak szybko i łatwo

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto biszkoptowe z kajmakiem i niebieską galaretką 187

Ciasto z galaretką o lazurowym odcieniu posypane wiórkami kokosowymi.

Przepisy Kulinarne

Proponowane wyszukiwania