ciasta biszkoptowe - 2595 przepisów (strona:44/173)

Wielkanocny zajączek – krok po kroku 119

Witajcie, Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pysznego zajączka wielkanocnego. Przepis ten wymyśliła moja Mama 30 lat temu. CIEMNE CIASTO BISZKOPTOWE: Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki 3 łyżki mączki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Ubijając dalej, powoli dodawać cukier. Następnie dodać

Przepisy Babci
Torcik 154

Nie mam zdolności do dekoracji ciast i czasem wstyd pokazać co tam mi się uda zrobić,ale co tam..Wieczorem upiekłam biszkopty, przełożyłam masą , a rano

Moje domowe kucharzenie
Biszkopt 153

Dawno nie piekłam biszkoptów i nawet do córki mówiłam , że chyba już nie mam wprawy w pieczeniu ciast ..No, ale coś tam wyszło, nie tak jakbym

Moje domowe kucharzenie
BABKA ZEBRA 220

Wiecie, że serniki i ciasta ucierane to zdecydowanie moje ulubione wypieki. Głowa pęka mi od pomysłów na nie i pewnie z chęcią cały blog zapchała bym

Ostra na Słodko
Kolorowy urwis 175

Kiedy jest wystarczająco ubite dodajemy przesianą mąkę( przesiewam nad ubitymi jajami) i delikatnie mieszamy łopatka silikonową w jedna stronę. Formę prostokątną smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto biszkoptowe i wyrównujemy łopatką.Pieczemy w nagrzanym piecu 170 stopni 25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy biszkopt, ściągamy papier i zostawiamy do ostudzenia. Formę wykładamy folia aluminiowa i wkładamy ostudzony biszkopt

Różowa kuchnia
CIASTO UCIERANE NA KEFIRZE Z JABŁKAMI 308

Robiliście kiedyś ciasta na kefirze? Jeśli nie to najwyższa pora! Takie ucierane na kefirze ciasta na bardzo delikatne, puszyste i wilgotne. Świetnie komponują się z każdymi

Ostra na Słodko
Torcik z mascarpone i konfiturą z czereśni 175

cukrem na puch. Dodajemy przesianą mąkę(przesiewamy nad ubitymi jajami) i delikatnie mieszamy w jedna stronę do ostatniej mąki.Formę okrągłą wykładamy papierem do pieczenia dno i boki.Przelewamy ciasto biszkoptowe i do pieca. Pieczemy na dolnym poziomie piekarnika w 170 stopniach przez jakieś 20-25 minut. Sprawdzamy czy się upiekł.Po upieczeniu kroimy na 4 blaty. Kiedy będzie całkiem chłodny

Różowa kuchnia
BIAŁY LION – ciasto z karmelem i orzechami + O TYM JAK SZOPI.PL SPRAWIŁO, ŻE POCZUŁAM SIĘ JAK GWIAZDA ;) 271

Wy nawet nie wiecie jak to bardzo cieszy, kiedy każdego dnia dostaję od Was wiadomości o tym, że wypatrujecie nowego ciacha na blogu! Motywacja wzrasta niesamowicie

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z bezą 281

Ciasto czekoladowe z bezą to ostatnio mój faworyt wśród przekładanych ciast. Czekoladowy biszkopt, krem z mascarpone i czekoladowa, chrupiąca beza, to mój przepis na idealne ciacho

Pieguskowa Kuchnia
Rolada makowa z kremem cytrynowym 252

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Moja dzisiejsza propozycja świątecznego wypieku to rolada z makiem i kremem cytrynowym. Puszysty biszkopt, cytrynowa orzeźwiająca masa to 

Marta Gotuje
Domowy krem budyniowy 154

masło miksujemy z wystudzoną masą budyniową. Przed posmarowaniem ciasta możemy masę włożyć na 10 minut do lodówki(chłodną masą lepiej smarować ciasto lub torty).Gotową masa możemy przekładać torty, ciasta biszkoptowe. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Słodka świąteczna choinka 166

ciasta, bez których święta nie miałyby swojego uroku. U nas do takich ciast należą głównie tradycyjne wypieki: sernik, rolada makowa, korzenny piernik i lukrowane pierniczki

Przepisy Kulinarne
Ciasto KRÓWKA 994

Pomysł na smaczne i szybkie do przygotowania ciasto - biszkopt karmelowy przełożony bitą śmietaną i udekorowany masą kajmakową. Jestem pewna, że ciasto KRÓWKA przypadnie do smaku osobom

Ugotować
Tort z mascarpone 1049

łyżki Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem na puch,dodajemy przesiane obie mąki delikatnie mieszamy do połączenia.Formę okrągłą 26 cm wykładamy papierem do pieczenia( same dno) i przekładamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy na 4 krążki. Każdy krążek nasączamy ponczem( sok z cytryny trochę wody i cukru). Ubijamy śmietanę na sztywno

Różowa kuchnia
Różowy tort truskawkowy 226

Różowy tort truskawkowy. Składa się z jasnego biszkoptu, musu truskawkowego i kremu śmietanowego Tort jest nieco pracochłonny, ale efekt końcowy z pewnością zachwyci gości. Ciasto biszkoptowe: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 4/5 szklanki mąki pszennej 2 płaskie lyżki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Przeczytaj cały

AleTorcik

Proponowane wyszukiwania