ciasta biszkoptowe - 2595 przepisów (strona:22/173)

Biszkoptowe z serem i galaretką 193

Takie ciasta często królują w sezonie w moim domu. Lubię patrzeć jak cała moja rodzinka zajada się tym ciastem Biszkoptowe z serem i galaretką SKŁADNIKI: Biszkopt 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszek do pieczenia tłuszcz do formy MASA SEROWA 1 kg serka waniliowego homogenizowanego 20 g żelatyny 1 opak biszkopty 2 opak galaretka truskawkowa truskawki(...)pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Następnie dodać cukier i po jednym żółtku dalej ubijać. Na samym końcu wsypać mąkę, delikatnie wymieszać. Wysmarować blachę tłuszczem, wylać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 25 minut w 180 stop.  MASA SEROWA Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gotowanej wody, ostudzić. Serek przełożyć do miski, dodać żelatynę , dokładnie zmiksować. Na blasze ułożyć

Kuchnia Danusi
Zebra - dlaczego wychodzi zakalec? 213

chciało rosnąć. W masie będziemy mieli zbyt mało gazu do uniesienia ciasta. Do powstania zakalca przyczyniają się również owoce, które puszczają sok i mogą spowodować surowienie ciasta. Mąka Do ciast biszkoptowych powinniśmy używać mąki tortowe, typ 400 lub 450, w przypadku ciasta drożdżowego przyda się mąka typu 500. Tłuszcz Taki jak w przepisie, jak jest napisane masło, to musi być

Jak u mamy
Ciasto cegiełka z budyniem porzeczkowym i kremem śmietanowo-waniliowym 201

Witajcie :) Ostatnio miałam ochotę na jakieś nie typowe ciasto, biszkoptowe się przejadły serniki też :) Wpadłam na pomysł przygotowania takiego oto ciasta ucieranego z ugotowanym budyniem na soku z czarnej porzeczki i kremu ze śmietany homogenizowanej z nutką wanilii, na wierzch ułożyłam czekoladowe herbatniki od Cukrów Nyskich. Ciasto z wyglądu może jest takie sobie ale w smaku bardzo dobre. Zapraszam :) Składniki

Sama słodycz i szczypta chili
Łabędzi Puch 346

Ciasto Łabędzi Puch to lekkie ciasto biszkoptowe z kremem bułeczkowo- kokosowym. Jest szybkie i łatwe do przygotowania. Ciasto doskonale smakuje z filiżanką aromatycznej kawy. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, ¾ szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa: 3 szklanki mleka, 2 czerstwe bułki kajzerki, 100g wiórków kokosowych, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 łyżki cukru kryształku, 300g masła

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pychotka kokosowo- cappuccinowa 1452

Uwielbiam ciasta biszkoptowe przekładane ciekawą masą. Tym razem mam dla Was przepis na ciasto biszkoptowo- kokosowe z masą cappucinową, To jedno z ciast, które mogłabym jeść codziennie. Z filiżanką aromatycznej kawy smakuje nieziemsko.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 8 łyżek oleju, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, 1,5 łyżki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Najprostsze ciasto jabłkowe 159

jest potwierdzeniem mojej tezy, że najprostsze bywa najlepsze :) Jeszcze jak dorzucę, że przepis na ów wypiek pochodzi z zeszytu mojej babci, to sukces gwarantowany :) Niby nic nadzwyczajnego - ot, zwykłe ciasto biszkoptowe i jabłka. Ale za to jaki efekt smakowy. U mnie ciasto zawsze znika w jedno po południe; nawet nie zdąży wystygnąć a już wszyscy się na nie rzucają

My simple kitchen
Ciasto biszkoptowe z kremem 384

Proste ciasto biszkoptowe z mega szybkim kremem do przełożenia i lekko chrupiącą polewą. ciasto: 6 jajek 1 1/2 szklanki cukru 1/1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki octu 6 łyżek oleju kilka kropel aromatu cytrynowego forma o średnicy 28 cm papier do pieczenia lub tłuszcz i bułka tarta krem: 1 budyń o smaku śmietankowym lub czekoladowym

Kuchcik gotuje
Kremówki z owocami i nutą mięty 190

cytryny mieszamy i odstawiamy na bok. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dosypujemy suche składniki. Dodajemy masło i mieszamy, chwilę tak aby składniki się połączyły.  Rozkładamy ciasto biszkoptowe do 2 keksowych foremek.  Pieczemy przez 20-25 minut, aż ciasto stanie się lekko brązowe i sprężyste. krem: 2 budynie z białą czekoladą Delecta kostka niesolonego masła 1 litr mleka

Luźna Kuchnia
Ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną i owocami 190

poncz będzie zimny, możemy nasączyć biszkopt. BITA ŚMIETANA: Rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Ubijamy bitą śmietanę, dodajemy cukier puder oraz ostudzoną żelatynę. Wykładamy na ciasto biszkoptowe i wkładamy do lodówki. Oczyszczamy owoce i wykładamy je na ciasto.  Zalewamy owoce tężejącą galaretka i wkładamy do lodówki

Serce zamknięte w formie pyszności
Makowa Panienka 217

mąki pszennej 1 kubek cukru 0,5 kubka suchego maku 1 cukier waniliowy 5 białek 0,5 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ciasto biszkoptowe: 2 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżka wody 4 czubate łyżki mąki pszennej 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 1 op serka mascarpone ( 250g) 5 łyżek cukru pudru(...)pieczenia oraz mąką ziemniaczaną, dosypujemy cukier waniliowy, białka bijamy ze szczyptą soli oraz cukrem, stopniowo dosypujemy mak, oraz mąkę, dolewamy masło ciasto wylewamy do wyłożonej papierem blaszki i pieczemy na złoty kolor przez około 45 minut następnie cisto biszkoptowe: jajka wstawiamy na chwilkę do jak najcieplejszej wody z kranu, po czym wbijamy do miski i ucieramy na niskich obrotach miksera

Luźna Kuchnia
Tort z musem z truskawek i masą śmietankowo – karmelową 132

wcześniej. Polecam gorąco! Za każdym razem staram się inaczej udekorować wypiek. Używam tylko naturalnych składników – bakalii, motywów roślinnych, np. eukaliptusa, gałązek pistacji, kwiatów czy cukrowych perełek. Składniki blaty biszkoptowe 9 jajek (żółtka oddzielone od białek) 9 łyżek cukru pudru 9 łyżek mąki pszennej tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Białka jajek przekładamy do misy miksera. Miksujemy kilka minut(...)żółtku. Masa powinna być pulchna, dobrze ubita. Na sam koniec przesiewamy mąkę z proszkiem (partiami) i za pomocą drewnianej łyżki lub łopatki plastikowej mieszamy delikatnie, aby masa wchłonęła mąkę. Ciasto biszkoptowe przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy masę. Jeżeli widzimy w cieście pęcherzyki powietrza, rozbijamy je łyżką. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy biszkopt

Raj dla Podniebienia
Ciasto biszkoptowe z truskawkami. 139

Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, to polecam szybkie ciasto biszkoptowe. Możecie je zrobić z dowolnymi owocami.  Owoce opadną na dno, bo ciasto jest delikatne, ale to w niczym nie przeszkadza. Akurat trwa sezon, na świeże owoce, więc ten przepis, może Wam się przydać :) Ciasto niby zwykłe, ale lekkie i smaczne. Mój mąż stwierdził, że takie zwykłe ciasta

Agusiowe smakołyki
Ciasto”Metrowiec” 202

Ciasto „Metrowiec” jest to kolejny mój wypiek, który jest w mojej rodzinnie od lat. Ciasto „Metrowiec” jest szybkim, prostym połączeniem ciasta biszkoptowego z puszystym kremem.Całość oblana jest polewą czekoladową. Cały sekret tego ciasta tkwi w sposobie ciecia- po skosie. Ciasto jest jednak czasochłonne, najlepiej jest zarezerwować sobie dwa dni na jego przygotowanie(jeśli nie mamy w domu dwóch keksówek

Ciasta z tradycjami
WZ-tka z kremem mascarpone i likierem waniliowym 109

bardzo lubię piec. Proste ciasto kakaowe przełożone pysznym kremem z bitej śmietany. Czegóż chcieć więcej do szczęścia? WZ-tka z kremem mascarpone i likierem waniliowym Podstawą tego ciasta jest ciasto biszkoptowe. Wyjątkowości tej WZ-tce dodaje likier waniliowy, którym nasączone jest ciasto. Przygotowałam to ciasto na urodziny zamiast tortu. Było idealne. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam

mecooks
Ciasto biszkoptowe z rabarbarem 166

Sezon na rabarbar mamy rozpoczęty. Dzisiaj bardzo szybkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem. Wystarczy kilka łodyg rabarbaru, trochę mąki , cukru i jajek. Ciasto rozpływa się w ustach. Polecam. SKŁADNIKI  4 jajka 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 6 łyżek jogurtu naturalnego ( gęsty) 2 łyżki oleju 2 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 70-80 dag. rabarbaru

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania