ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:939/2544)

Domowe pierniczki jak alpejskie 198

ogórecznika Ciasto zarabiamy dzień przed pieczeniem. Mąkę i kakao przesiewamy do miski – mieszamy. Miód z ogórecznika zagotowujemy z przyprawą do piernika. Odstawiamy, dodajemy masło, mieszamy aż się rozpuści i pozostawiamy do wystygnięcia. Do śmietany dodajemy sodę – mieszamy i odstawiamy, aż masa zwiększy swoją objętość. Trzy białka ubijamy na sztywno (pozostałe możemy zużyć np. na bezy albo ciepłe lody cytrynowe(...)miejsce). Na drugi dzień ciasto wykładamy na stolnicę lekko posypaną mąką, rozwałkowujemy na grubość ok. 5 mm i wykrawamy pierniczki. Aby zrobić nadziewane wykrawamy kółka, na środek nakładamy marmoladę, przykrywamy drugim takim samym kółkiem i mniejszą foremką (w kształcie serca) wykrawamy pierniki (powstałe skrawki ciasta też zużywamy). Układamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia, wierzch smarujemy roztrzepanym

mojewypiekiinietylko
Cranberry Noël 194

upominek najbliższym. Szybciutkie w przygotowaniu, jedynie ciasto musi pół godzinki poleżeć przed pieczeniem w zamrażarce. W szczelnie zamkniętej puszce, upieczone dzisiaj przetrwają aż do Świąt. Moje dzisiejsza porcja nie ma oczywiście szans, za chwilkę zniknie z talerza ostatnie ciastko, dlatego na pewno będę je jeszcze piekła przed samymi Świętami:) Gorąco polecam! SKŁADNIKI: 225 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru(...)mąkę i dobrze zmiksuj. Ciasto będzie bardzo gęste, dlatego dokończ wyrabianie ciasta ręcznie. Dosyp orzechy i żurawinę i porządnie wymieszaj całość. Ciasto podziel na dwie części i z każdej uformuj dwa wałki około 30 cm długości. Wałki ciasta posmaruj mlekiem przy pomocy pędzelka i obtocz je w wiórkach kokosowych wysypanych na deskę lub tacę. Wsadź ciasto do zamrażalnika

Słodko-Słony Świat Ilony
Murzynek z jabłkami 139

Mocno czekoladowe ciasto z soczystym jabłkiem i cynamonem.  Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Ciasto murzynek jest każdemu dobrze znane. Proste w wykonaniu i szybkie, mocno

zdrowo i aktywnie
Murzynek z jabłkami 240

Mocno czekoladowe ciasto z soczystym jabłkiem i cynamonem.  Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Ciasto murzynek jest każdemu dobrze znane. Proste w wykonaniu i szybkie, mocno

Zdrowie i pysznie na talerzu
BABA NA BANI - DROŻDŻOWA 306

    Babka , którą piekłam już w ubiegłym roku ,w czasie, gdy dynia była ogólnie dostępna. W późniejszym okresie zapomniana.Teraz powraca na nowo. Babeczka jest bardzo

Smaczne Zdrowe
Cynamonowy miodownik z masą budyniowo-jabłkową. 172

środku kładę ciasto, przykrywam folią spożywczą i dopiero wtedy wałkuję, następnie zdejmuję folię spożywczą i gotowe). Gotowe placki kolejno umieszczamy w piekarniku i pieczemy na jasno złoty kolor (w 190 stopniach C). Z wystudzonych placków ostrożnie zdejmujemy papier do pieczenia. NADZIENIE: 500 ml mleka 40g cukru 80 g skrobi ziemniaczanej (ewentualnie 2 budynie białe, bez cukru o wadze(...)temperaturę. Masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajmy cynamon i łyżka po łyżce budyń. Na sam koniec dodajemy mus jabłkowy, dokładnie mieszamy.      Składamy ciasto. Blachę, w której piekliśmy spody, wykładamy papierem do pieczenia, folią spożywczą lub aluminiową. Na spód układamy pierwszy blat ciasta, na nim 1/3 część kremu, na nim kolejną część ciasta, 1/3 kremu, ciasto, ostatnia

Rozpustne gotowanie
Prawdziwe włoskie klopsy – pulpety w sosie pomidorowym 353

Pamiętacie przepis na włoską kiełbasę ? Te włoskie klopsy są równie aromatyczne. Miękkie i soczyste, nie wymagają wiele pracy – pieką się w piekarniku a nie smażą. Do zjedzenia na 101 sposobów. Spaghetti z klopsami, wino i filmowa randka gotowa! Tak jak i salsicca, tak i te klopsy to przejaw tęsknoty włoskich emigrantów za domem. Powstały najprawdopodobniej w 1920 roku w Nowym(...)spójna i kleista – około 4-5 minut. W cieście przy zagniataniu i wyrabianiu uwalniamy gluten, przy wyrabianiu mięsa – kolagen, który ma właściwości łączące . Nie wystarczy tylko wymieszanie wszystkiego razem, klopsy zwyczajnie by się porozpadały. Blachę do pieczenia wykładamy papierem pergaminowym, rozgrzewamy piekarnik do 200’C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu . Z gotowej masy formujemy klopsy o wadze około

Karo in the Kitchen
Kruche ciasto z malinami i pianką budyniową 213

wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia Większą część zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko przycisnąć i wyrównać, podpiec na złoty kolor w temp. 190*C przez około 20 min. Upieczone ciasto wystudzić Zrobić masę budyniową : 5 białek szklanka drobnego cukru 2 torebki budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru-2 x 40 g 1/2 szklanki oleju słonecznikowego(...)spód ciasta wystygnie zaczynamy ubijać białka z cukrem dodawanym po kilka łyżek ( na najwyższych obrotach) Po wyczerpaniu cukru dodajemy stopniowo proszek budyniowy- ucieramy do zupełnego połączenia składników Strużką wlewamy olej i nadal miksujemy Na podpieczony spód wykładamy pianę, układamy maliny ( otworami do góry ), ułożyłam dość ciasno jedna obok drugiej, jedną warstwą Na wierzch piany ścieramy resztę zamrożonego ciasta Pieczemy

Proste Potrawy
Ciasto brownie 148

pieczenie. Zbyt długi czas w piekarniku spowoduje że ciasto będzie nieco suche, a prawdziwe brownie musi być wilgotne! A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – ciasto zebra – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto(...)bez termoobiegu lub 160 st C z termoobiegiem. Blaszkę do pieczenia o rozmiarach ok 20 x 30 cm lub zbliżonych, wyłóż papierem do pieczenia. Do masy czekoladowej dodawaj po jednym jajku i mieszaj najlepiej łyżką lub ręczną trzepaczką. Po dodaniu wszystkich jaj dodawaj porcjami przesianą mąkę i wymieszaj. Tak przygotowane ciasto wlej do formy i wstaw

nietylkopasta.pl
CHRUSTY, CHRUŚCIKI, FAWORKI NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 137

gęstej kwaśnej śmietany 18% - u mnie 150g   (można użyć bez laktozy) - 1 łyżka spirytusu - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli dodatkowo: - tłuszcz do smażenia- u mnie 900ml oleju kokosowego bezzapachowego (nie pozostawia żadnego posmaku, jest genialny do smażenia) - mąka do podsypywania przy rozwałkowywaniu ciasta - mielony ksylitol lub puder do obsypania faworków W misie miksera umieszczamy

Smaczne Zdrowe
Okruszek z kremem pomarańczowo- miętowym 183

całości lekko orzeźwiający posmak. Składniki: Na tortownicę o śr. 16cm Kruche ciasto: 60 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 100g margaryny 1 jajko 1 żółtko szczypta soli Krem: 3 duże pomarańcze 1/2 tabliczki białej czekolady np. Wedel 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka syropu trzcinowego Dr Oetker 1 galaretka pomarańczowa 100g margaryny(...)wlewamy rozmieszany budyń z galaretką. Mieszamy i dodajemy tłuszcz pokrojony na małe kawałki (może być starty) oraz białą czekoladę. Mieszamy ok 10 minut- aż zacznie gęstnieć. Studzimy. 3. Schłodzone ciasto wkładamy pomiędzy dwa kawałki folii spożywczej, wałkujemy na grubość ok 0,5cm. Z dużego kawałka wycinamy za pomocą tortownicy 3 krążki. (Wycięłam dwa, po czym ponownie zagniotłam i rozwałkowałam

Kuchnia w czekoladzie
Brownie z kaszy jaglanej z solonymi pistacjami (bez mąki) 174

Zdrowe, rozpływające się w ustach brownie i... dodatkowo bez glutenu? Tak, to naprawdę możliwe! Jego głównym składnikiem jest królowa kasz, czyli kasza jaglana, której absolutnie nie czuć, więc ciasto doskonale sprawdzi się w przypadku miłośników niezdrowych słodkości oraz osób, które liczą kalorie. Jego czekoladowy smak przełamałam solonymi pistacjami, co okazało się wspaniałym pomysłem. U mnie takie ciacho znika(...)pistacji solonych (waga bez łupinek) Kaszę jaglaną należy ugotować (*) i pozostawić do ostudzenia, a następnie dodać jajka, olej, cukier, kakao oraz proszek do pieczenia. Całość wymieszać blenderem lub w malakserze (*) do momentu otrzymania gładkiej i jednolitej konsystencji. Masę przelać do formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia, a na jej wierzchu ułożyć pistacje. Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku

Di gotuje
IDEALNY PRZEPIS NA SERNIK BEZ SPODU! 180

jaki użyjemy. Powinniśmy kupić twaróg lub biały ser półtłusty lub tłusty, ser w wiadereczku się nie sprawdzi. Sposób pieczenia jest kolejna ważną rzeczą, sernik pieczemy dół + góra, studzimy sernik bardzo powoli przy minimalnie uchylonych drzwiczkach. PRZEPIS NA SERNIK bez spodu SKŁADNIKI: - 1100 g twarogu lub białego sera - 8 jajek - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka mąki pszennej(...)miski. Z drugą połową składników zrób to samo. Całość wymieszaj w misce łyżką, dodaj mąkę ziemniaczaną i pszenną. Wymieszaj rózgą. Jeśli masz ochotę dodaj aromat do ciasta. Dużą tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto, posyp skórką pomarańczową -niezbyt dużo.  Pieczemy według instrukcji na początku tego wpisu. Temp. 170 - 180 stopni C, grzanie: dół + góra. Czas

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania