ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:930/2544)

Ciastka francuskie z serem 213

dziecinnie proste.   Składniki na 24 szt.: - 2 opakowania ciasta francuskiego (po 375g) - 450g twarogu półtłustego - ½ szklanki drobnego cukru - 1 łyżka budyniu śmietankowego bez cukru - ½ łyżki miękkiego masła - 2 jajka (z tego 1 do smarowania ciastek) - aromat według uznania (dałam esencję rumową) Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub matą. Piekarnik nagrzewamy do 210 ° C. Masę serową robimy(...)Razem z ostatnią porcją twarogu dodajemy 1 łyżkę budyniu, miękkie masło i esencję rumową (można inną, jaką kto lubi). Ponownie wyrabiamy. Masa serowa nie musi być utarta na puch. Ciasto rozwijamy i kroimy (każdy płat) na 12 prostokątów (ok. 10×8 cm). Wewnątrz każdego prostokąta, ostrym, cienkim nożykiem robimy w rogach nacięcia, nie docinając ciasta do końca (patrz

mojewypiekiinietylko
Ciasteczka budyniowe dwukolorowe 109

Zagniatamy ciasto. Jak ciasto by się nam nie łączyło to dodajemy śmietanę i zagniatamy. 3. Ciasto dzielimy na pół. Jedną zostawiamy jasną, a do drugiej dodajemy kakao i zagniatamy do momentu, aż ładnie połączy się nam z ciastem. 4. Oba ciasta owijamy folią i wkładamy na około 30 minut do lodówki. 5. Po tym czasie najpierw wałkujemy jedno ciasto(...)około 2-3 mm) i wykrawamy ciasteczka, potem drugie. Pamiętajmy, żeby wykroić tyle samo ciasteczek bez dziurki, co z dziurką. 6. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, ciasteczka rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy około 8 - 10 minut. Studzimy na kratce. Następnie przekładamy marmoladą lub powidłem. Smacznego

kruche babeczki
Ciasto z jabłkami i czekoladową kruszonką 97

jabłkami i czekoladową kruszonką, składniki na foremkę 20×20 cm: Ciasto ucierane: 140 g masła (w temperaturze pokojowej) 100 g cukru szczypta soli 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 140 g mąki 30 g budyniu śmietankowego lub waniliowego (bez cukru) 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka 35 g czekolady gorzkiej min. 75% kakao 70 g masła(...)miksujemy masło, aż będzie gładkie i zmieni kolor na lekko jaśniejszy. Dodajemy cukier i sól. Nadal miksujemy. Dodajemy po jajku, ciągle miksując. Pamiętajcie, że to jest ten moment kiedy ciasto może wyglądać jakby było zważone (to normalne). Na końcu dodajemy mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Ostatni raz miksujemy do momentu połączenia składników. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia

Relaxtime
Kurczak w miodzie i ketchupie pieczony z warzywami 135

folią aluminiową lub foliowym rękawem do pieczenia) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C. Potrawę pieczemy przez 40 minut. Po tym czasie odkrywamy danie i dokładamy warzywa – pokrojoną w dużą kostkę paprykę oraz szparagi (ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki) *** *** Całość wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy dalej, ale już bez przykrycia przez 20 minut *** *** SMACZNEGO(...)SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kurczak w miodzie i ketchupie pieczony z warzywami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Truskawkowo - rabarbarowa delicja 110

Truskawkowo - rabarbarowa delicja to kolejne ciasto z wykorzystaniem rabarbaru. Tym razem jest to po raz pierwszy ciasto na zimno/bez pieczenia. Ciasto zrobiłam na jasnych herbatnikach. Rabarbar udusiłam i wymieszałam z galaretką truskawkową. Oprócz warstwy rabarbarowej w cieście zastosowałam krem budyniowy, warstwę galaretki i bitą śmietanę. Całość posypałam startą gorzką czekoladą. Ciasto smakuje wybornie, a smaki idealnie się ze sobą(...)budyniowy: 1,5 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 5 łyżek cukru 2szkl. mleka 120g miękkiego masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Warstwa śmietanowa: 330ml śmietany 30% 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 śmietan - fix Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa ok. 30g gorzkiej czekolady ok. 60szt. herbatników Sposób przygotowania: Kwadratową tortownicę o wymiarach 25x25cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Na dnie ułożyłam pierwszą warstwę

Waniliowe Improwizacje
1431. Cyganka 170

serka waniliowego [nie dałam , bo zapomniałam] 3 jajka 1 torebka kisielu cytrynowego bez cukru  sok i skórka otarta z 1/2 cytryny  cukier waniliowy 4 łyżeczki proszku do pieczenia sól tłuszcz i tarta bułka do formy Mąkę przesiać z kisielem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Jajka utrzeć z cukrem, a następnie, stale ucierając(...)łyżce dodawać margarynę o temperaturze pokojowej, mąkę z dodatkami i serek. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny, zmiksować. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy  [ ja wyłożyłam foremkę papierem Saga]i wstawić do nagrzanego piekarnika (180°C) na 50 minut. Gotową babkę można posypać przez sitko cukrem pudrem lub polukrować. Przepis z książki -Kuchnia Polska

Moje domowe kucharzenie
Sernik z owocami na spodzie oreo 994

Sernik z owocami na spodzie oreo to bardzo smaczny i lekki deser. Delikatna, piankowa masa w połączeniu z kruchym spodem na bazie ciasteczek oreo, to prawdziwy

Alle Dobre!
Kryzysowa babka wielkanocna 106

moja propozycja na tanie i smaczne ciasto świąteczne – bez jajek, bez masła, bez trudno dostępnych w obecnej sytuacji dodatków. Przygotowana z kilu dosłownie składników – smaczna, mięciutka. Do jej przygotowania nie potrzebujemy miksera, wszystko miesza się w jednej misce. To również świetna propozycja dla osób, które dopiero uczą się gotować i piec. PRZEPIS KRYZYSOWA BABKA WIELKANOCNA Składniki kryzysowa(...)babka wielkanocna: 3/4 szkl cukru 3/4 szkl ciepłej wody 3/4 szkl oleju 300g mąki 3 łyżki suchego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia migdałowy aromat do ciast – można pominąć olej do nasmarowania formy i bułka tarta do wysypania formy Jak zrobić kryzysowa babka wielkanocna: Zaczynamy od przygotowania miski i łyżki. Następnie do miski wsypujemy cukier i wlewamy ciepła wodę

Dorota Smakuje
Krucha śliwka 71

mojprzepisna.pl | Krucha śliwka Dziś upiekłam ciasto, bardzo podobne to Śliwkowej rozkoszy. W tej wersji ciasto kruche jest bez dodatku kakao, zamiast tego przed warstwą śliwkową jest warstwa ,mlecznej czekolady. Całe ciasto jest niezwykle lekkie. Ciasto kruche, to najkruchsze ciasto ze wszystkich :) Serdecznie polecam ! Składniki na duża blachę (ja piekłam w prostokątnej tortownicy, z rozpinanym bokiem o wymiarach(...)lodówki na minimum godzinę lub jak się zmieści to do zamrażali (razem z formą oczywiście) – Chłodzenie jest konieczne, bo inaczej ciasto podczas pieczenia skurczy się. Po tym czasie ciasto włożyć do nagrzanego do 180 st. piekarnika, piec 25 min. Spód ma być dobrze wypieczony, ale nie przesuszony. Upieczony spód ostudzić, następnie schłodzić do temp. 20 st. lub niższej

moj przepis na
Krucha śliwka 71

mojprzepisna.pl | Krucha śliwka Dziś upiekłam ciasto, bardzo podobne to Śliwkowej rozkoszy. W tej wersji ciasto kruche jest bez dodatku kakao, zamiast tego przed warstwą śliwkową jest warstwa ,mlecznej czekolady. Całe ciasto jest niezwykle lekkie. Ciasto kruche, to najkruchsze ciasto ze wszystkich :) Serdecznie polecam ! Składniki na duża blachę (ja piekłam w prostokątnej tortownicy, z rozpinanym bokiem o wymiarach(...)lodówki na minimum godzinę lub jak się zmieści to do zamrażali (razem z formą oczywiście) – Chłodzenie jest konieczne, bo inaczej ciasto podczas pieczenia skurczy się. Po tym czasie ciasto włożyć do nagrzanego do 180 st. piekarnika, piec 25 min. Spód ma być dobrze wypieczony, ale nie przesuszony. Upieczony spód ostudzić, następnie schłodzić do temp. 20 st. lub niższej

moj przepis na
Krucha śliwka 141

wersji ciasto kruche jest bez dodatku kakao, zamiast tego przed warstwą śliwkową jest warstwa ,mlecznej czekolady. Całe ciasto jest niezwykle lekkie. Ciasto kruche, to najkruchsze ciasto ze wszystkich :) Serdecznie polecam ! Składniki na duża blachę (ja piekłam w prostokątnej tortownicy, z rozpinanym bokiem o wymiarach 38 na 25 cm) Składniki na ciasto kruche: 2 i 1/2 szklanki mąki(...)czasie ciasto wyjąć i rozwałkować na wielkość naszej blachy między dwoma arkuszami papieru (inaczej może być ciężko bo się trochę klei). Odkleić papier od góry, przenieść na blaszkę. Dokładnie nakłuwać widelcem. Włożyć do lodówki na minimum godzinę lub jak się zmieści to do zamrażali (razem z formą oczywiście) – Chłodzenie jest konieczne, bo inaczej ciasto podczas pieczenia skurczy się

moj przepis na
Krucha śliwka 184

wersji ciasto kruche jest bez dodatku kakao, zamiast tego przed warstwą śliwkową jest warstwa ,mlecznej czekolady. Całe ciasto jest niezwykle lekkie. Ciasto kruche, to najkruchsze ciasto ze wszystkich Serdecznie polecam ! Składniki na duża blachę (ja piekłam w prostokątnej tortownicy, z rozpinanym bokiem o wymiarach 38 na 25 cm) Składniki na ciasto kruche: 2 i 1/2 szklanki mąki(...)czasie ciasto wyjąć i rozwałkować na wielkość naszej blachy między dwoma arkuszami papieru (inaczej może być ciężko bo się trochę klei). Odkleić papier od góry, przenieść na blaszkę. Dokładnie nakłuwać widelcem. Włożyć do lodówki na minimum godzinę lub jak się zmieści to do zamrażali (razem z formą oczywiście) – Chłodzenie jest konieczne, bo inaczej ciasto podczas pieczenia skurczy się

moj przepis na
Sernik z jogurtów greckich 102

Sernik z jogurtów greckich upiekłam na 30 lipca, gdyż tego dnia obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Sernika. U mnie w rodzinie wszyscy lubią serniki, więc chciałam domownikom

niecodziennikpary
KETO GOFRY BIAŁKOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy, redukcja) 115

szczypta proszku do pieczenia bez glutenu opcjonalnie szczypta soli himalajskiej Przygotowanie: Do miski wbić jajko oraz rozpuszczony olej kokosowy. Całość dokładnie wymieszać lub zmiksować do uzyskania gładkiej i puszystej konsystencji. Dodać proszek do pieczenia, izolat białka oraz mąkę kokosową. Wszystko ponownie zmiksować lub wymieszać na gładko. Na rozgrzaną gofrownicę wyłożyć łyżką gotowe ciasto, które ma dość gęstą(...)zapotrzebowania kalorycznego, docelowego makro posiłku oraz dobowego. Bezsprzecznie idealnie komponują się np. z bitą śmietaną, mascarpone, masłem orzechowym , sosem czekoladowym na bazie gorzkiej czekolady, oleju kokosowego lub MCT, dżemem bez cukru , orzechami czy owocami. Reasumując, jak zawsze ogranicza Was tylko wspomniane makro i Wasza wyobraźnia. Pamiętajcie tylko by wszystkie dodatki wliczać do bilansu kalorycznego! Smacznego! — BTW samego

Ola la LCHF
Ciasto z budyniem i brzoskwiniami. 176

budyń: 3 budynie śmietankowe bez cukru 5 łyżek cukru 1 litr mleka Pianka: 3 białka 2 łyżki cukru pudu Dodatkowo: 4 brzoskwinie cukier puder do posypania Wykonanie: Mąkę cukier i proszek do pieczenia wysypać na stolnicę i wymieszać. Dodać masło i wysiekać. Zrobić kopczyk, wbić żółtka i dodać śmietanę. Zagnieść na gładkie ciasto. Podzielić na dwie części, większą

Agusiowe smakołyki