ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:943/2544)

Kurczak w soli na butelce 335

soczysty i chrupiący. Upieczony na stojąco. Obtoczony w samej soli. Bez dodatku innych przypraw. Bez tłuszczu. Polecam! Składniki : Kurczak o wadze około 1,2 kg; Sól; Woda o temperaturze pokojowej; Butelka od piwa (o pojemności 330 ml); Forma do pieczenia (do ciast) lub naczynie żaroodporne. Sposób przygotowania: Kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć cieńką warstwą soli. Odciąć szyjkę kurczaka

Gospodyni Miejska
Chleb razowy żytni 70% Detmolder 171

koszyku do wyrastania około 1 godziny w cieple. Bez dodatku drożdży ciasto wyrasta około 2, 5 godziny.  Nagrzej piekarnik do ok. 250 °C, wstawić formę, w której wyrastał chleb, uprzednio nacięty kilkakrotnie ostrym nożem. Piec w tej temperaturze 10 minut, następnie zredukuj do 210 °C i kontynuuj pieczenie jeszcze dalsze 35 do 40 minut.  Chleb należy

Grahamka, weka i kajzerka
PUCHATKI ŁYŻKĄ KŁADZIONE 142

gładkiej masy. W garnku rozgrzewamy olej.  Łyżeczką od herbaty namoczoną w oleju nabieramy małe porcje ciasta, wykładamy na rozgrzany tłuszcz i pieczemy z obu stron na lekko brązowy kolor. Nie przejmujemy się, jeśli nasze pączusie nie są zbyt kuliste. Gwarantuję, że bez względu na kształt szybciutko znikną z talerza :) Usmażone pączki odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Jeszcze

Walijskie Pichcenie
Ciasto różowa łatka 94

jedynie nakręcają handel. Niemniej jednak każda okazja jest dobra, by sprawić komuś radość. Ja, mam nadzieję, że sprawiłam wielką. Ciasto: 500 g mąki 250 g słodziwa 4 jajka 250 ml mleka 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej czerwony barwnik spożywczy lub łyżka proszku z buraka (można wykorzystać również sok z buraka zastępując pół(...)rozrobić w osobnych miskach) dwie garści orzechów włoskich szklanka mrożonych wiśni lub czereśni Krem: 1 opakowanie budyniu malinowego bez cukru 1 szklanka mleka 200 g śmietanki 30 % 2-3 łyżki słodziwa opcjonalnie: czerwony barwnik spożywczy lub sok z buraka Ciasto: Składniki suche łączymy ze sobą. Masło ucieramy ze słodziwem. Nadal ucierając dodajemy po jednym jajku. Dodajemy suche składniki oraz

Kucharzyca
Borówkowe babeczki z kremem mascarpone 136

lata. Borówkowe babeczki z kremem mascarpone Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Składniki ciasto 100 g masło miękkie 50 g erytrol lub 70 g ksylitolu 100 g mąka kukurydziana 2 szt jaja 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszek do pieczenia krem 250 g mascarpone 4-5 łyżka ksylitol 1 łyżeczka ekstrakt wanilii

Kucharzyca
Drożdżowy placek z owocami 170

blachę papierem do pieczenia oraz robimy kruszonkę. Wszystkie składniki na kruszonkę wkładamy do miski, następnie siekamy całość nożem. Kolejno rozcieramy palcami masło z mąką, do utworzenia grudek. Odstawiamy do lodówki.  Po wyrośnięciu ciasto wyrabiamy ponownie, następnie na stolnicy obsypanej mąką rozwałkowujemy je do rozmiaru blaszki. Ciasto wykładamy na blaszkę, nakłuwamy widelcem.  Na cieście układamy owoce, następnie posypujemy(...)Owoce posypujemy kruszonką, na końcu płatkami migdałów.  Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.  Włączamy piekarnik, ustawiamy temperaturę 190 stopni, program góra/dół, bez termoobiegu.  Pieczemy przez 30 minut.  Studzimy na kratce.  Smacznego

Garniec Magalie
Ciasto cytrynowe z makiem i wiśniami 253

Pyszne, ucierane ciasto o intensywnie cytrynowym smaku, z dodatkiem ziarenek maku i wiśni. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia, bez użycia miksera ;) Miękkie, delikatne, długo zachowuje świeżość. Nam smakowało bardzo :) Polecam! Składniki: 325 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 50 g maku 3/4 szklanki mleka 1 jajko 1/4 szklanki(...)cukier waniliowy, wymieszać. Do suchych składników wlać mleko i olej, dodać roztrzepane jajko, skórkę oraz sok z cytryny. Całość dokładnie połączyć. Wiśnie wydrylować, mrożone wcześniej rozmrozić. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. Wystudzić. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Gryczane pierogi z serem 74

mąk, z samej gryczanej ciasto wyszło mi dobre. Żeby nie przekroczyć kalorii 😜 dałam najpierw mniej do całości, aby potem podbierać sobie do sklejania, bo po tej mące ciasto będzie dość klejące i bez mąki na palcach nie uda się ładnie posklejać brzegów pieroga.  Dodatkowo w celu uzupełnienia tłuszczy po ugotowaniu, podaje sobie je polane skwareczkami z cebulką(...)gęsi) +1 cebulka  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy ciasto. (wodę dolewałam prosto z dzbanka, także mniej więcej wyszło jej niecałe pół szklanki). 2. Rozwałkujemy i szklanką wykrawamy kółka. Napełniamy dobrze zmielonym serem i sklejamy. Ja wszystko robię ręcznie, bez żadnych sprzętów jak to teraz w modzie, aby były idealne

zdrowo i aktywnie
Gryczane pierogi z serem 123

mąk, z samej gryczanej ciasto wyszło mi dobre. Żeby nie przekroczyć kalorii 😜 dałam najpierw mniej do całości, aby potem podbierać sobie do sklejania, bo po tej mące ciasto będzie dość klejące i bez mąki na palcach nie uda się ładnie posklejać brzegów pieroga.  Dodatkowo w celu uzupełnienia tłuszczy po ugotowaniu, podaje sobie je polane skwareczkami z cebulką(...)gęsi) +1 cebulka  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy ciasto. (wodę dolewałam prosto z dzbanka, także mniej więcej wyszło jej niecałe pół szklanki). 2. Rozwałkujemy i szklanką wykrawamy kółka. Napełniamy dobrze zmielonym serem i sklejamy. Ja wszystko robię ręcznie, bez żadnych sprzętów jak to teraz w modzie, aby były idealne

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto czekoladowe z orzechami 262

Uwielbiam murzynki. Robię je na bazie mleka.Tym razem w kuchni powstało ciasto bez laktozy z dużą ilością posiekanych orzechów włoskich i ziemnych. Oblane gorzką czekoladą przypadnie do gustu także najmłodszym czekolado - lubisom :) Składniki: 4 jajka 100ml wody przegotowanej chłodnej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200g masła 3 łyżki naturalnego kakao 350g mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej szklanka(...)kakao i proszek do pieczenia z cukrem. Wszystkie sypkie składniki stopniowo dosypuję do mokrych cały czas mieszając. Kiedy wszystkie składniki będą dokładnie połączone dolewamy ekstrakt z wanilii   oraz posiekane orzechy. Mieszamy szpatułką i przekłądamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Pieczemy w 175 stopniach przez około 45 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto polewamy roztopioną z masłem

ChilliJemy
Szybka babka babci Basi 134

moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Polecam babkę , na wykonanie której potrzebujemy dokładnie 5 minut. Nie jest to może wypiek na ekskluzywne przyjecie, ale na spotkanie w rodzinnym gronie(...)szklanki kwaśnej śmietany 18 % 1/2 szklanki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delekta,. szczypta sody oczyszczonej Cykoria, szczypta soli, 1 czubata łyżka kakao, Sposób przygotowania : Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy śmietanę i resztę składników(oprócz kakao ). Wszystkie składniki dokładnie zmiksować . 2 . Odlać 3/4 szklanki ciasta   i dodać przesiane kakao. Dokładnie wymieszać. 3. Do foremki ( keksówki ) wyłożonej papierem

Pysznosci Babci Basi
Pomarańczowe szarlotki z bezą 155

pomarańczową, i studzę. Nie słodzę jabłek bo beza jest słodka. Ciasto dziele na sześc części i każdą wałkuję do rozmiarów foremki do tarteletek. Foremki dokładnie smaruję masłem, posypuję bułką tartą i wykładam do nich ciasto dociskając do brzegów foremki, nakłuwam widelcem. Wstawiam do rozgrzanego piekarnika temp 190 stopni góra dół i piekę 15 minut aż się zarumienią.Po ostygnięciu wyjmuję(...)jabłka. Białka ubijam na sztywno z solą dodaję stopniowo po łyżce cukier i jak się rozpuści kolejna porcja cukru i tak stopniowo. Na końcu dodaję mąkę ziemniaczaną i miksuję. Bezę wykładam na jabłka, wstawiam do piekarnika termoobieg temp 130 stopni i piekę około 40 minut aż beza będzie sucha z wierzchu

wesoła kuchnia
80. Kolejna dziesiątka i ciasto jogurtowe ze śliwkami i cynamonem 196

sodę i proszek i mieszamy. Ciasto może wyglądać jakby miało grudki, było lekko zważone.  Na wyłożoną papierem prostokątną blaszkę wykładamy ciasto i wyrównujemy jego powierzchnię. Wykładamy na nie owoce wypestkowane i przekrojone na pół, wnętrzem do góry.  Cukier i cynamon* mieszamy w miseczce i przed wstawieniem do pieca taką mieszanką posypujemy całe ciasto dość obficie - po upieczeniu zrobi(...)się krucha skorupka z cukru. Pieczemy około 60- 70 minut (do suchego patyczka). Studzimy chwilę we wyłączonym piekarniku, następnie wyjmujemy i zjadamy! Smacznego :) ( niestety w piekarniku bez termoobiegu ciasto tak bardzo nie zarumieni się na górze, ale jeśli ktoś posiada termoobieg po upieczeniu wierzch ciasta będzie naprawdę zachwycająco brązowy i chrupiący od cukrowej skorupki). * w innej wersji ciasto

Symfonia Smaków
TARTA MOJITO 157

codziennej diety. Wystarczy umiar i aktywność fizyczna, aby móc bez wyrzutów sumienia cieszyć się smakiem słodkiego życia! Aby dowiedzieć się więcej na ten temat, zajrzyjcie na stronę www.uczymyjakslodzic.pl .   Przygotowanie : 30 min Pieczenie: 35 min. Chłodzenie: 5 godz. Składniki dla 4-6 osób.   Składniki na kruche ciasto : ● 250 g mąki + 10 g do podsypania

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Racuchy drożdżowe 91

Taki deser mogłabym jeść każdego dnia Racuchy drożdżowe są pulchne i przepyszne. Smakują wspaniale z cukrem pudrem, ulubionym dżemem czy czekoladą. Najlepsze oczywiście lekko ciepłe A

Słodki sentyment